🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Współczuję ogromnie, niestety to co spotyka rodziny alkoholików jest straszne 😕 u nas część rodziny też w tym niestety przez dobre kilka lat siedziała ale na szczęście już jest w porządku.
Często matka będzie syna broniła nie ważne co zrobi..Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Królowa-śniegu dobrze zrobiłaś, u rodziców znajdziesz spokój i bezpieczeństwo, które teraz jest Ci tak bardzo potrzebne.
Trzymaj się ❤️
Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Królowa śniegu, tak bardzo mi przykro! Jesteś bardzo dzielna, pamiętaj o tym że masz tu wsparcie. Podjęłaś najlepszą decyzję jakąś mogłaś, chociaż napewno nie było Ci łatwo.
Postaraj się odpocząć i nie stresować się, to dla Waszego dobra jest teraz najważniejsze!
Jeśli czujesz się na siłach poszukaj pomocy u specjalisty, jeśli nie możesz sobie pozwolić na prywatną pomoc to myślę, że na NFZ psycholog czy wizyta u psychiatry powinna być w miarę szybko ze względu na ciążę. Pewnie są też jakieś instytucje które pomagają w takich sytuacjach.
Myślę, że najcięższe może być teraz to że Twój partner będzie chciał wrócić, będzie przepraszał itd, bo to typowe schematy, ale wierzę że uda Ci się postąpić prawidłowo i najlepiej dla Waszego dobra ❤️.Aaga, kleopatr4, Królowa_Śniegu, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
Jadę na łowy ciuszkowe! 😁
Korzystałam z tego forum 5 lat temu i wczoraj czytałam wpisy - mega fajna sprawa, coś ala pamiętnik ciąży się stworzył! Jak wielu rzeczy już nie pamiętam z ciąży albo porodu to niemożliwekleopatr4, blador2 lubią tę wiadomość
-
Królowa Śniegu, tak bardzo mi przykro. Zrobiłaś najlepsze co mogłaś zrobić, wiem cos o tym bo mam ojca alkoholika i dla mnie jedyne wyjście to odejść. Przenigdy nie dopuscilabym do tego żeby moje dziecko wychowywało się z takim człowiekiem. Trauma na całe życie. Tak jak dziewczyny piszą zrob to dla siebie i dla dziecka i za wszelką cenę poszukaj pomocy psychologa/ psychiatry. Pisz jeśli będziesz chciała pogadać. ❤️ Teściowa to szkoda gadać... Trzymam kciuki za Ciebie. Dobrze, że masz rodziców, którzy pomogą
-
Królowa Śniegu, teraz już będzie tylko lepiej 🥺 wiem co to znaczy mieć alkoholika w rodzinie, wiele lat prosiliśmy mamę żeby odeszła od ojca bo nas tylko krzywdzil... Dla mnie jedyne wyjście to odejść, póki ktoś jest czynnym alkoholikiem to nie ma najmniejszych szans na normalną relację. Trzymaj się, najważniejsze że masz wsparcie w rodzicach ❤
Puszek♡, kleopatr4, Nowanna, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Królowa, bardzo mi przykro z powodu tego co Cię spotkało. To super że miałaś odwagę i od razu odeszłaś. To już ogromny krok! Jeden raz i o jeden za dużo! Przemocy nie można akceptować.
Moja mama miała bardzo podobne przejścia z partnerem, ojcem mojego brata. On chorował na schizofrenię…
Ja byłam tą która w jej imieniu wzywała służby, miałam 8-11 lat kiedy działo się źle. Widziałam dużo i całe szczęście udało się nam odbić i wyleczyć z przeszłości. Ale zostaje to w środku na zawsze.
Najlepsze co zrobisz dla siebie i maleństwa to odizolowanie się i zaczęcie od nowa. Życie teraz pewnie nie wydaje Ci się proste, ale czas działa cuda. Dobrze że masz wsparcie w swojej rodzinie.
Jeśli jeszcze nie byłaś to warto wybrać się na obdukcję, a co najmniej kontrolę po upadku. Nie tylko upadek na brzuch może wpłynąć na dziecko.
Pewnie różne emocje teraz będą się pojawiać i tak jak wyżej wspomniano nie pomijaj proszę wsparcia terapeuty, bo ten incydent będzie w twojej pamięci na zawsze. Potrzebujesz to przepracować.
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Jej, królowa trzymaj się. Bardzo dobrze zrobiłaś, że wyjechałaś. Stawiam, że będzie cię przepraszał, błagał o powrót ale nie daj się. Powiem ci że ja bym każde wyzwiska zniosła ale nie gdy ktoś by mi powiedział, to co tobie... Jak można tak kogoś nazwać, tyle starań, lekarzy, nadziei a ktoś z czymś takim wylatuje, cios poniżej pasa.
Nie daj proszę się zwieść jemu i jego rodzince bo teraz będzie wielka miłość a później powtórka z rozrywki. Poza tym jak po tym wszystkim im zaufać? Skąd pewność, że nie będzie podobnych sytuacji po narodzinach dziecka, że nie zrobią z ciebie niemoty która nie umie zająć się dzieckiem, wpędzą cię w spirale emocjonalną, jednego dnia będziesz dobra a drugiego najgorsza, na koniec już sama nie będziesz wiedzieć kim jesteś, jak bym od nich uciekała jak najdalej i nie utrzymywała kontaktu. Sama pisałaś, że facet zaczyna pokazywać swoją prawdziwą twarz a to zapewne dopiero początek.
Należy się tobie i dziecku spokojne życie. Fajnie było ale skończyło. Dasz radę, nie poddawaj się, nowe zawsze jest trudne ale lepsze.Królowa_Śniegu, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Królowa_Śniegu - teraz się odetnij spokoju potrzebujesz.
Nie będzie łatwy czas dla Ciebie zawsze Was będzie dziecko łączyć, ciężko cokolwiek doradzić.
Na pewno nie da się od tak zamknąć drzwi jeszcze o mała macie bardzo świadomie więc co odjebało Twojemu to nie da się ogarnąć.
Siły życzę, dobrze ze miałaś gdzie się przenieść.Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Królowa, straszne co przeżyłaś.
Zerwij kontakty i nie daj się zmanipulować. To typowe zachowanie dla dwubiegunowego alkoholika z syndromem narcyza.
Mam nadzieję, że druga połowa ciąży będzie spokojna a Ty odnajdziesz szczęście. Trzymaj się.marti, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość
-
Królowa, strasznie mi przykro. Nie będę się rozpisywać. Myślę, że dziewczyny już wszystko napisały. Daj sobie czas, to bardzo trudna sytuacja, ale wierzę, że z pomocą najbliższych dasz radę. My kobiety jesteśmy bardzo silne, zrobimy wiele by naszym dzieciaczkom zapewnic wszystko co najlepsze. Nie podejmuje pochopnych decyzji. Daj sobie czas by emocje opadły.trzymaj się kochana, wszystkie jesteśmy tu z Tobą.
-
Królowa! Mocno przytulam, myślę o tym od rana. Dziewczyny już napisały wszystko co chciałabym Ci powiedzieć. Dorzucę tylko że jak trochę ochłoniesz to poszukaj tel wsparcia dla kobiet które doświadczają przemocy. Są takie organizacje a w nich oprócz psychologa są porady prawnika który myślę że będzie Ci potrzebny.
Wiem że się nie znamy tak naprawdę ale gdybyś czegokolwiek potrzebowała to pisz może akurat będziemy w stanie Ci pomócKrólowa_Śniegu, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Przyszły mi rzeczy testowe z Shein: dwa staniki do karmienia, ręcznik/okrycie, body i koszulki dla mnie. A w sh upolowałam narzutke i pare bodziaków + spodenki za całe 38zł😍 Byłam sceptycznie nastawiona bo w jednem były beznadziejne te ciuszki, ale w drugim super poukładane w naprawdę super stanie. Tryliard razy lepsze niż nówki w Sinsay.
Do tego w szpitalu gdzie chce rodzić robią teraz godzinne spotkania online ze specjalistami z różnych dziedzin z opcją zadawania pytań. Dziś było o znieczuleniu z anestezjologiem, jutro o wyprawce, itp. Niestety na dzień otwarty już mi się nie udało zapisać, za 2 miesiwce powinny byf kolejne może się uda.
Czuję, że ruszyłam z przygotowaniami
Do tego na targu kupiłam polskie truskawki, arbuzik, malinki, ogórki małosolne i się opycham 🥰nutella_, blador2, marti, Nowanna lubią tę wiadomość
-
@Królowa dopiero weszłam na forum po przerwie i widzę Twój wpis. Jest mi ogromnie przykro, że musisz to przeżywać.
Mnóstwo lat miałam do czynienia z przemocą jako "osoba z zewnątrz".
Bardzo, bardzo dobrze, że zareagowałaś w taki sposób. Niestety kobiety tkwiące w przemocowym związku często bagatelizują takie zachowania (nawet przemoc fizyczną) i usprawiedliwiają sprawcę.
Decyzja z wezwaniem rodziców i zawiadomieniem policji była absolutnie niezbędna.
Zrób obdukcję, najlepiej dzisiaj, jeśli są ślady przemocy.
I koniecznie, absolutnie koniecznie skorzystaj z pomocy psychologicznej.
Jeśli potrzebowałabyś doraźnie pomocy prawnej, albo namiarów na jakiegoś fajnego prawnika z Twojej okolicy, odezwij się do mnie na priv.
Bardzo mocno ściskam i myślami jestem z TobąKrólowa_Śniegu, kleopatr4, marti, bonassola lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Królowa, jestem z Ciebie dumna ❤️ Twoja decyzja wymagała ogromnej siły i chęci zadbania o siebie i Twoje dziecko! Jesteś bezpieczna 🫂
Najważniejsze już zrobiłaś! Mam nadzieję, że otrzymasz takie wsparcie jakiego potrzebujesz. Wszystkie jesteśmy tu z Tobą, myślami ale też chęcią wsparcia, wysłuchania, rozmowy!Królowa_Śniegu, marti lubią tę wiadomość
-
Kobietki jesteście wspaniałe ❤️ Dziękuję wam za ogrom wsparcia ❤️😭 Nie spodziewałam się, że dostanę od Was tyle ciepłych słów 😭😭😭
Musiałam zareagować drastycznie, bo jestem przekonana, że sytuacja mogłaby się tylko zaogniać. Mimo wszystko chciałabym żeby konflikt nie eskalował, tylko żeby każdy poszedł w swoją stronę. Natomiast wydaje mi się to abstrakcyjne na tę chwilę.
Jutro zacznę sobie ogarniać lekarzy, rozeznam się co piszczy w trawie w mojej okolicy, żeby nie dojeżdżać w poprzednie miejsce. Majeczka kopie mnie w brzuszku, kocham ją nad życie, zrobię dla niej wszystko co najlepsze.
Puszek♡, kleopatr4, domi88, Layla205, Aaga, Nejt, marti, nutella_, Oela91, Anuszka28, Nowanna lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Na dniach chce pomalować sypialnię (która za rok będzie pokoikiem maleństwa). W końcu trzeba to zrobić bo od stycznia żyjemy w nieporządku remontowym.
A w ogóle wczoraj pojawiła mi się myśl - mamusie, jaki rozmiar nosiły wasze dzieci około 12. miesiąca? Mam ubranka 74-80 i wczoraj szwagierka powiedziała że jej córcia ledwo co nosi 74, a czasem nawet i 68. Jest drobna.
I teraz nie wiem czy w szafie trzymać takie rozmiary czy dać do piwnicy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 17:16
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Byłam teraz 4 dni nad morzem, z jednej strony było super, a z drugiej było mi czasami po prostu ciężko i brzuch wieczorem po spacerach był twardy, ratowałam się ciepłymi prysznicami i polegiwaniem. Podróż samochodem też średnio, pod koniec bolały mnie już mocno plecy a w drodze powrotnej brałam apap na ten ból bo przerwy na rozprostowanie się i spacer nie przynosiły ulgi. To też spowodowało naszą decyzję, że wakacje zagraniczne sobie odpuszczamy, pojedziemy z synkiem jak trochę podrośnie
Z dobrych informacji byłam dziś na usg połówkowym i synek zdrowy, 490g szczęścia ❤️blador2, kleopatr4, Aaga, marti, Layla205, bonassola, Nowanna lubią tę wiadomość
-
Baby nie uwierzycie co mi się stało
egzaminy ustne język polski
tak chodzę do szkoły w grodzisku mazowieckim która się aktualnie jara, wchodziłam na sale o 12 , wylosowałam pytanie, usiadłam i tu wchodzi dyrekcja że pożar i ewakuacja
wszystkie moje rzeczy są w szkole
telefon, karta ciaży, karta płatnicza, dokumenty , no zostałam z gołą dupą ,że tak ujmę
jestem już w domu , pisze z tableta
jutro pisze biologie rozszerzoną w innej szkole
napisałam do wicedyrektor w sprawie rzeczy i poprosi jednego strażaka by je wyjął z szatni po czym przekazał jej
-
a jednak nie odzyskam rzeczy dzisiaj napewno bo szatnia jest zamknięta i strażacy nie mają jak się do niej dostać
dopiero jak ugaszą pożar coś może uda się zdziałać