🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Fomyart wrote:Baby nie uwierzycie co mi się stało
egzaminy ustne język polski
tak chodzę do szkoły w grodzisku mazowieckim która się aktualnie jara, wchodziłam na sale o 12 , wylosowałam pytanie, usiadłam i tu wchodzi dyrekcja że pożar i ewakuacja
wszystkie moje rzeczy są w szkole
telefon, karta ciaży, karta płatnicza, dokumenty , no zostałam z gołą dupą ,że tak ujmę
jestem już w domu , pisze z tableta
jutro pisze biologie rozszerzoną w innej szkole
napisałam do wicedyrektor w sprawie rzeczy i poprosi jednego strażaka by je wyjął z szatni po czym przekazał jej
O wow, ale akcja 😐 szkoda, że wydarzyło się to podczas maturki, bo potem trzeba jakoś w innym terminie podchodzić drugi raz i jest to dodatkowy stres. Mam nadzieję, że odzyskasz wszystkie dokumenty 💓Fomyart lubi tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Pamiętaj, że jest coś takiego jak poradnie psychologiczne dla osób uzależnionych i współuzależnionych. Nie wiem jak w mniejszych miastach, ale w Wawie jest ich sporo.
Tam są krótkie terminy nfz i osoby z rodzin osób z problemem uzyskują szybko wsparcie.Oela91, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Fomyart wrote:Baby nie uwierzycie co mi się stało
egzaminy ustne język polski
tak chodzę do szkoły w grodzisku mazowieckim która się aktualnie jara, wchodziłam na sale o 12 , wylosowałam pytanie, usiadłam i tu wchodzi dyrekcja że pożar i ewakuacja
wszystkie moje rzeczy są w szkole
telefon, karta ciaży, karta płatnicza, dokumenty , no zostałam z gołą dupą ,że tak ujmę
jestem już w domu , pisze z tableta
jutro pisze biologie rozszerzoną w innej szkole
napisałam do wicedyrektor w sprawie rzeczy i poprosi jednego strażaka by je wyjął z szatni po czym przekazał jej
Ale będziesz miała kiedyś co dziecku opowiadać
Oby jutro wszystkie dokumenty czekałyOna 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Fomyart dobrze, że to podczas ustnych to łatwiej będzie o termin
Kleopatr4 na rok 80/86, ale mój był pulpecior, urodził się 2800 i 52 cm a potem szybko nadrabiał😂kleopatr4 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Królowa Śniegu! Bardzo mi przykro ze coś takiego musiałaś przeżyć, cieszę się ze jesteś bezpieczna.
Boże jak dobrze mieć kogos na kogo można liczyć bez względu na wszystko, taka osobę zawsze będzie miała przy sobie Maja 🥹
Dużo spokoju kochana, dasz radę ze wszystkim! 💪Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
A ja się pochwalę, że w końcu zaczęłam coś kupować dla małego. Także mam już kocyk lullalove i wydałam 140 zł w lumpie na ciuszki. Wszystkie praktycznie nowe, z metkami. Kupiłam ponad 2 kg 🙈
Kupiłam też płyn do prania. Wzięłam Bobini bo lovela strasznie mi śmierdziała. Akurat była promka w Rossmannie 25 zł za 2,5 l
I pytanie, ile kupić ciuszków w rozmiarze 50? Czy narazie nie kupować i zrobić to bliżej końca jak będzie mniej więcej znana waga dziecka chociaż wiem, że to tylko szacunek i może być mniejsze lub większe. A którego rozmiaru wziąć najwięcej?
Czy kupujecie też płyn do płukania? Ja na razie nie kupiłam bo czytałam że się nie stosuje ale w sumie są płyny nawet z tego Bobini czy Loveli i nie wiem czy to kupować 🤷🏼♀️Akczi, nutella_, blador2, Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Marti mój jak już pisałam urodził się 2800 i 52 długi, te 56 były na niego za długie bo noworodki mają takie pokurczone nóżki, ale 50 dosłownie chwilę, 56 też, potem chyba ciut dłużej 62, 68 jakby w ogóle nie nosił tylko przykoksił na 74. Ja mam 6 pajaców z nexta na 50, a i trzeba pamiętać, że np. 50 z hm to wymiary min. 56. Zazdroszczę tych lumpów bo u mnie nie ma fajnych
Zamówiłam koszulę ciążową do spania bo jakoś nie wygodnie mi w spodenkach, a koszulki krótkie, że bebzonik wystaje🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 21:09
marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Blador2 czyli polecasz coś innego niż H&M na rozmiar 50 na sam początek? Ja szukam czegoś na wyjście ze szpitala 🙈.
Powoli też wije gniazdko. Kupiliśmy przewijak wolnostojący. Do tego jutro kupię podgrzewacz 6w1 Neno, bo dostaliśmy kasę na prezent od prababci dla maluszka . Kupiłam dziś też termoforek Mr B na tym limango 🙈.
Powoli przygotowuje listę z apteki wszystkich produktów higienicznych, leków, rzeczy dla mnie (podkłady, nakładki chłodzące na sutki itd), smoczki, butelki dla bobasa i te wszystkie potrzebne rzeczy.
Kleopatra my też czaimy się na paxa i już chyba za dwa trzy tygodnie max kupimy. Teraz się zastanawiam nad kolorem mimo, że mieliśmy już wybrany to oczywiście teraz mam wątpliwości. A Ty w jaki kolor celujesz ?kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Nowanna prawda jest taka, że niektóre bobasy w 38 tygodniu urodzą się 2800 a niektóre 4 kg, więc tak ciężko planować. Póki co mam te kilka na 50, myślę, że wystarczającą ilość na 56 i 62, przy czym wystarczająca ilość oznacza, że mogę kupować jeszcze jak coś mi się spodoba😁 no i po kilka rzeczy na 68.
Teraz kompletuję zamówienie na pieluchy, butelki,smoczki. A w sobotę liczę, że wybierzemy wózek.Nowanna, marti, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Ja to w ogóle rozmiaru 50 nie kupuję 🙈 mam śpiochy po ok 7-8 sztuk z rozmiaru 56 i 62, do tego kilka body z długim rekawem z jednego i drugiego rozmiaru, spodenki 4 pary z rozmiaru 62, 2 swetry i na tym planuję zakończyć szaleństwa ubrankowe 😆 jak coś mi zabraknie to szybko zamówię większość mam z nexta - super jest 🤩
Blador, ja kupiłam 2 koszule z sinsay bo też miałam podobnie ze spodenkami i koszulkami a później jak brzuszek bardziej urośnie to kupię już coś bardziej porodowo-połogowego -
marti wrote:A ja się pochwalę, że w końcu zaczęłam coś kupować dla małego. Także mam już kocyk lullalove i wydałam 140 zł w lumpie na ciuszki. Wszystkie praktycznie nowe, z metkami. Kupiłam ponad 2 kg 🙈
Kupiłam też płyn do prania. Wzięłam Bobini bo lovela strasznie mi śmierdziała. Akurat była promka w Rossmannie 25 zł za 2,5 l
I pytanie, ile kupić ciuszków w rozmiarze 50? Czy narazie nie kupować i zrobić to bliżej końca jak będzie mniej więcej znana waga dziecka chociaż wiem, że to tylko szacunek i może być mniejsze lub większe. A którego rozmiaru wziąć najwięcej?
Czy kupujecie też płyn do płukania? Ja na razie nie kupiłam bo czytałam że się nie stosuje ale w sumie są płyny nawet z tego Bobini czy Loveli i nie wiem czy to kupować 🤷🏼♀️
Płyn do płukania bobini też kupiłam, bo był w promocji 😂 i mi też lovela śmierdzi 😅 użyłam płynu, ciuszki fajnie miekkie są, ale nie są takie śliskie jak po zwykłym płynie do płukania.
A jeśli chodzi o rozmiary, to nie kupuję 50, kilka ciuszkow mam 56,reszta 62 w górę. U mnie w rodzinie rodziły się duże dzieci, sama też byłam duza. Teraz siostrzeniec ma 10 miesięcy i nosi 86-92, jest naprawdę dużym chłopakiem 11kg 😅 u urodził się też duży. Nie liczę na kruszynkę 😅 co prawda lekarz powiedziała że będzie drobna po tacie, ale i tak nie chce mi się wierzyć że będzie malutka. Jakby rzeczywiście pływała po porodzie w 56 to wyślę męża po kilka sztuk body 50 i tyle. Po kilku dniach waga ruszy i już będą za małe
Miałam dzisiaj połówkowe, 430g zdrowej dziewczynki 😊
https://zapodaj.net/plik-IcQN1vIq9Emarti, Layla205, Akczi, domi88, kleopatr4, blador2, Nowanna, Puszek♡, nutella_, Inhabituel lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
To ja też jakiś zestaw 50 zamówię z h&m, do tego 56 i 62.
Jeszcze będę buszować po lumpie. Teraz jak wrzuciłam te ciuszki na wagę to wyszła mi kwota 300 zł 🙈 musiałam przebierać i tyle rzeczy odłożyłam... No ale towar jest co tydzień, jeszcze się wybiorę
A co powiecie o termoforze z pestek wiśni? Koleżanka mi poleciła, drogie to nie jest ale czy potrzebne? -
Jestem po połówkowym USG. Maluch waży 450g, serducho zdrowe, żadnych niepokojących rzeczy nie widać. Udało mi się wreszcie dostać ładne zdjęcie mojego synusia😍
Ja mam tak jak przy poprzednim dziecku 4 ciuszki na 50 i traktuję je totalnie „na wszelki wypadek”. Potem kilka na 56 i 62.
Ja patrzę na wymiary kości udowej i ramiennej. Po tym mniej więcej można stwierdzić czy dziecko będzie większe czy raczej mniejsze. Oczywiście zakładając że poród będzie o czasie. Z synkiem mi się to sprawdziło:)Layla205, domi88, kleopatr4, marti, Królowa_Śniegu, nutella_ lubią tę wiadomość
-
marti wrote:To ja też jakiś zestaw 50 zamówię z h&m, do tego 56 i 62.
Jeszcze będę buszować po lumpie. Teraz jak wrzuciłam te ciuszki na wagę to wyszła mi kwota 300 zł 🙈 musiałam przebierać i tyle rzeczy odłożyłam... No ale towar jest co tydzień, jeszcze się wybiorę
A co powiecie o termoforze z pestek wiśni? Koleżanka mi poleciła, drogie to nie jest ale czy potrzebne?
Czasem dają te termoforki jako gratis teoretycznie pomagają przy kolce, osobiście nie słyszałam żeby jakiemuś maluchowi przyniosły ulgę♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Nowanna wrote:Powoli przygotowuje listę z apteki wszystkich produktów higienicznych, leków, rzeczy dla mnie (podkłady, nakładki chłodzące na sutki itd), smoczki, butelki dla bobasa i te wszystkie potrzebne rzeczy.
Kleopatra my też czaimy się na paxa i już chyba za dwa trzy tygodnie max kupimy. Teraz się zastanawiam nad kolorem mimo, że mieliśmy już wybrany to oczywiście teraz mam wątpliwości. A Ty w jaki kolor celujesz ?
Najgorzej że nie chcemy kupować nowej szafy tylko właśnie poluje na jakąś okazję, ale mało jest tych płytkich 35 na olx. Przez to nie mam pojęcia kiedy się uda ją kupić, ale to taka moja rozrywka, bo ja lubię takie rzeczy „składaki” z drugiej ręki. Daje mi to jakąś radość że sama znajdę i oszczędzę nieraz 2/3 kwoty.
Dziś odebrałam właśnie paczkę z gemini i póki co kupiony zestaw z akuku z nożyczkami, szczotka itd i nie polecam!!! Ze szczotki wypadają tragicznie włosy! Ja kupiłam dla nożyczek głównie i to jest w podróżnym piórniku, ale szczotka koniecznie drewnianą dziewczyny.
Zamówiłam też te pieluchy tetrowe 145gram i smoczuś.Baby #1 Wrzesień 2024 -
Bonassola, piękny nosek ma Wasza córeczka🥹
Marti, termofor z wiśni używam sama dla siebie i polecam. Do mikrofali czy piekarnika się wkłada i jest ciepły. Jak do zamrażarki to jako zimny kompres.
WeraAnna, w jaki sposób się na podstawie kości udowej określa? Podziel się proszę sposobem;)bonassola lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
marti wrote:To ja też jakiś zestaw 50 zamówię z h&m, do tego 56 i 62.
A co powiecie o termoforze z pestek wiśni? Koleżanka mi poleciła, drogie to nie jest ale czy potrzebne?marti lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Na pewno obudowa i wyposażenie dębowe, a drzwi nie mam pojęcia. Niby dąb byłby najlepszym wyborem żeby ocieplić pokoik (panele baardzo bielone, ściany biel-krem), ale kiedyś były bardzo fajne drzwi z mlecznymi szybami w ramkach takich kwadratowych jakby i do tego jakieś uchwyty z internetu i byłoby ciekawie. Zobaczy się.
Najgorzej że nie chcemy kupować nowej szafy tylko właśnie poluje na jakąś okazję, ale mało jest tych płytkich 35 na olx. Przez to nie mam pojęcia kiedy się uda ją kupić, ale to taka moja rozrywka, bo ja lubię takie rzeczy „składaki” z drugiej ręki. Daje mi to jakąś radość że sama znajdę i oszczędzę nieraz 2/3 kwoty.
Dziś odebrałam właśnie paczkę z gemini i póki co kupiony zestaw z akuku z nożyczkami, szczotka itd i nie polecam!!! Ze szczotki wypadają tragicznie włosy! Ja kupiłam dla nożyczek głównie i to jest w podróżnym piórniku, ale szczotka koniecznie drewnianą dziewczyny.
Zamówiłam też te pieluchy tetrowe 145gram i smoczuś.