🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
blador2 wrote:A ja zainspirowana Waszymi łowami poszłam do lumpa i tragedia, okropne, sprane body po 10 zł, dodatkowo trzeba grzebać w koszach. Weszłam do drugiego i tam dziecięcego prawie nic nie było, albo ja nie umiem szukać bo jak już wychodziłam to babka wyłowiła sukienkę, na szczęście odwiesiła i okazała się spoko na rosnący brzuch
Choć kilka perełek udało mi się w życiu znaleźć 🙂 część należy do moich ulubionych ubrań 🙂
Fomyart, jak trochę ochłoniesz, spróbuj skontaktować się z OKE, żeby ustalić termin matury jak najszybciej 🙂 żeby nie okazało się, że każą Ci zdawać gdzieś pod koniec sierpnia 😱Królowa_Śniegu, kleopatr4 lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
więc rzeczy jeszcze nie odzyskałam, zostały ze szkoły wyniesione i nie wiem kiedy je dostane , modle się by dzisiaj
co do matur ustnych z polskiego jutro mamy zostać poinformowani o kolejnym terminie matur
wróciłam właśnie do domu z matur z rozszerzanej biologi i zadanka były spoko ,ale okropnie trudno było mi się skupić, cały czas myślałam o szkole i tym co musi przechodzić kadra nauczycieli
dlaczego co jestem w domu rodzinnym , by napisać matury to coś się odwala
w zeszłym tygodniu po napisaniu polskiego i powrocie do domu byłam świadkiem wypadku narzeczonej mojego taty , tuż pod moim domem. No samochód na złom , dobrze ze ona żyję i jest cała
wczoraj na ustnych z polskiego ten pożar
co będzie jak przyjadę na angielski ustny? alarm bombowy w drugiej szkole? kolejny pożar?
naprawdę boje się tych matur teraz -
Ja mieszkam w jakimś mieście lumpeksów chyba bo mamy na każdym kroku ale to prawda trzeba znaleźć dobry, w jednym byłam i jak zobaczyłam body ubrudzone kupą to automatycznie wyszłam🤢
-
Królowa całym sercem popieram Twoją decyzję, bardzo dobrze zrobiłaś uciekając i zgłaszając typa.
Koniec Twoich łez, smutków i przykrości. Przed Tobą piękny czas , wiec głowa do góry, teraz będzie już tylko lepiej. Bądź silna , ciesz się córeczką , a cała reszta może pocałować Cię w dupę 🤗🤗🤗Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
Hej! My po połówkowych
450 gram zdrowego chłopca 🩵🥹
Wszystkie narządy rozwinięte prawidłowo, ogółem zdrowy bobas
https://zapodaj.net/plik-Tx5fcnfeyc
Królowa współczuję ale też wspieram i podziwiam za odwagę, na pewno wszystko z czasem się ułoży a lepiej będzie dla bobasa aby nie musiał tego przechodzić co Ty, bo skoro na Ciebie podniósł rękę to na dziecko niestety też by mógł Jesteś dzielna i jesteś silna, przytulamAaga, nutella_, blador2, Layla205, marti, Królowa_Śniegu, Anuszka28, bonassola, domi88, Akczi, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja po połówkowych, trochę jestem w szoku 😥
Do tej pory czułam, że będzie dziewczynka i moja dr też tak podejrzewała ale pewności nie miała a teraz okazuje się, że chłopiec 😅 🩵 nadal w to nie wierzę... Ale martwi mnie coś innego. Dziecko ma niedomykalnosc zastawki w sercu 😥 to może się jeszcze cofnąć ale może też to być związane z jakąś wadą genetyczną, 50% dzieci z zespołem downa ma tę wadę w pierwszym trymestrze ciąży. U mnie z ryzyk pappa i usg niby niskie ale to wiadomo, że to tylko statystyki. Będę się teraz zamartwiać do 30 tygodnia. Wtedy mam to skontrolować jeszcze raz. No i znowu nie udało się lekarzowi zbadać twarzoczaszki dziecka bo tak jest odwrócone, że nie pokaże twarzy. Teraz lekarz był ok, spokojny, długo mnie badał, ale powiedział że nie zawsze i nie wszystko są w stanie zobaczyć. Narazie nie skierował mnie do kardiologa bo wg niego nie jest to wada istotna ale za 8 tyg będziemy już wiedzieć w jakim kierunku to pójdzie. Boję się bardzo. Nie mam na to wpływu.
Teraz muszę te różowe ciuszki podarować komuś, które już kupiłam 😉 -
Puszek! Na spokojnie, staraj się myśleć pozytywnie. Gdyby to było poważne od razu byłabyś skierowana do kardiologa. Jeśli Cię to w jakikolwiek sposób pocieszy ja mam niedomykalność zastawki od dziecka i nic z tym nie robię, w niczym mi nie przeszkadza. Oczywiście ważne jest jakieś zastawki jest to wada. Ale myślę że będzie dobrze!
Przesyłam dobre myśli😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 15:46
Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
Puszek, ja akurat trafiłam na taką lekarkę, że nie wypuściłaby mnie bez obejrzenia wszystkiego dokładnie, jednej dziewczynie kazała kilka razy wychodzić z gabinetu i spacerować, żeby się dziecko obudziło lub obróciło.
U mnie było podejrzenie tachykardii na prenatalnych w I trymestrze i sugestia zrobienia echo serca, ale na połówkowych wyszło, że serce pracuje idealnie i tętno było w normie teraz nie wiem czy iść dla spokoju na to echo czy sobie odpuścić. -
Humor mi się poprawił🤔
Wróciłam właśnie od okulisty. Ciśnienie samo z siebie spadło do 17 (norma 21). Profesor mówi, że taki ten nasz organizm jest, wie o ciąży i robi wszystko by było dobrze 🥰 powiedziała, że najgorsze za mną. Jeszcze byle do 32 TC. Wtedy już możemy wprowadzić krople. I przy kp mogę stosować krople. Także mogę próbować kp🥰🥰trochę poprawiło mi to nastrój 😉
Właśnie nastawiłam wielki słoik ogórków małosolnych🤤 uwielbiam. Kompocik truskawkowo-rabarbarowy się gotuje. Moje kubki smakowe dziś będą w 7 niebiedomi88, nutella_, blador2, marti lubią tę wiadomość
-
O takim kompocie to ja kurcze myślę id dłuższego czasu🫠😋 a jutro idę na krzywą cukrową i się trochę obawiam wyniku
-
Wera Anna to niedomykalnosc zastawki trojdzielnej. Dobrze wiedzieć, że można z tym żyć. No wiadomo wszystko zależy też od stopnia nasilenia.
Ide w poniedziałek do mojej gin i zobaczę co mi powie.
Mnie dzisiaj lekarz bardzo długo badał, ale u mnie chyba jednak tkanka tluszczowa na brzuchu utrudnia badanie niestety 🤦 napisał na tej kartce, że nie stwierdza się nieprawidłowości, jedynie ta zastawka do kontroli. Wierzę że będzie dobrze. Takie to szczęście zezowate, bo ta ciąża to moja pierwsza ciąża taka spokojna bez nerwów, stresu itp, od początku jestem bardzo spokojna aż to dziwne dla mnie. Wczesniej w ciąży przeprowadzałam się do Anglii, wracałam do Polski i przeżywałam mnóstwo prywatnych dramatów i dzieci zdrowiuteńkie a teraz taki blogi spokój a tu coś się z dzieckiem dzieje.
-
A ja melduję 520 g zdrowej panny😍
domi88, Layla205, Akczi, Puszek♡, marti, kleopatr4, Aaga, Nowanna, bonassola, nutella_, lady_in_black, Marta36, Inhabituel, Anuszka28, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Mam już rzeczy dzięki Bogu
Ale widziałam te zapłakane i wymęczone nauczycielki 😥😢
Strasznie się patrzy na tych ludzi, świadomość że przed 12 wczoraj byli uśmiechnięci i wypoczęciKrólowa_Śniegu lubi tę wiadomość
-
WeraAnna wrote:Trochę zabrzmiało to jak jakieś średniowieczne magiczne praktyki typu wróżenie z kości udowej😂
Na badaniach połówkowych lekarz ocenia długość kości i potem wpisuje je w takie wykresy jak siatki centylowe plus przy wyniku jest zaznaczone na linii czy wynik jest średni niski czy wysoki dla naszej populacji. I po tym mniej więcej już wiesz czy Twoja dzidzia będzie z tych większych czy z mniejszych:) Dodatkowo powinnaś mieć wykres przewidywanej wagi dziecka w poszczególnych tygodniach ale to akurat chyba się nie sprawdza.Baby #1 Wrzesień 2024 -
Fomyart wrote:co będzie jak przyjadę na angielski ustny? alarm bombowy w drugiej szkole? kolejny pożar?
naprawdę boje się tych matur teraz
to był podstawowy polski. Całe szczęście nie zdążyli pójść po testy i po odwołaniu pisaliśmy normalnie.Baby #1 Wrzesień 2024 -
kleopatr4 wrote:Nasze ma ramienną i udową w 80 centylu😳 czyli będzie długie? To 50 i 56 odpadają pewnie😏 my mamy 172 i 180 wzrostu
Chyba nie ufam tym teoriom, bo ja i mój mąż urodziliśmy się raczej drobni a mamy 174 i 185cm ja się nastawiam na rozmiar 56 na początku, to 62 jakieś wielkie mi się wydaje jak na noworodka 🙈kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Puszek, a robiłaś badania z krwi ze wskazaniem płci? Widziałaś siusiaka teraz? Bo może jak nie jesteś pewna co do tego lekarza, to jest szansa że się myli? Zostaw jeszcze rzeczy i skontroluj się u kogoś innego.
A ja w ogóle ciebie nie widzę na pierwszej stronie! Hola hola moje panie trzeba się aktualizować😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 18:36
Baby #1 Wrzesień 2024