🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Puszek myślę, że lekarz wie co robi i mówi. W przeciągu 8 tygodni wszystko się może domknąć. I nawet jak pójdziesz do kogoś innego to faktycznie będzie niedomknięte i co to zmieni? Na tym etapie nic nie zrobią, a u maluszków wszystko się zmienia z dnia na dzień. U nas córka też miała niedomkniętą zastawke i się domknęła po porodzie. Mieliśmy tylko kontrole u kardiologa i tyle. Z maluszkiem napewno wszystko będzie dobrze, wysyłam dużo ciepłej energii❤️
Puszek♡, blador2, domi88, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Kleopatra, tak tylko jeszcze dodam że mój syn na USG połówkowym miał też w górnej granicy kość udową i teraz nosi rozmiar 140. Ma dokładnie 137 cm wzrostu, co odpowiada wiekowi 9-10 latka a nie ma jeszcze 7 lat. 😂😂😂😂 Ja mam 175cm a mój mąż 185
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Aga właśnie ja też myślę, że kontrolowanie tego nie zmieni, po prostu czas. Jestem ciekawa co mi powie moja gin. Jeśli stwierdzi, że warto to pójdę do innego.
Kleopatra do tej pory to ja się nastawiałam na dziewczynkę, lekarka tylko mi powiedziała, że podejrzewa dziewczynkę ale żeby się nie sugerować za bardzo 😁 moja teoria o zapłodnieniu zaraz po @ na dziewczynkę się nie sprawdzila tym razem 😅kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ta kość udowa, a dlugosc dziecka, to nam trochę strachu napędziła… Mieliśmy usg prywatnie 26.04 i doktor zwróciła uwagę ze kość udowa mieści się w dolnych granicach normy, ze mamy to obserwować i ze jej zdaniem dziecko po prostu będzie małe. Ja mam 166cm a mąż 178cm.
Największy cyrk był jak wpisała datę z ostatniej miesiączki, bo i kość ramienna i kość udowa były grubo poniżej normy
W każdym razie, miałam połówkowe 6 maja i inny lekarz nic nie skomentował w kontekście długości kości udowej i wyszłam z wynikiem „wszystko w normie”.
Kolejne połówkowe mam pojutrze na 9 💪 u tej lekarki, która zwróciła uwagę na dlugość kości udowej, jestem ciekawa co tam się okaże.
W każdym razie jak patrzę na te przewidywania wobec wagi waszych maluchów, to nasze naprawdę wydaje się małe 😅 6 maja ocenione na 320g -
U nas waga 430 g - dr stwierdził, że idealna i termin z usg co do dnia pokrywa się z terminem z miesiączki.
Możecie mnie dopisać do pierwszej strony, termin 22. 09. Chłopiec 🩵 imię jeszcze nie wybrane 😅Layla205, kleopatr4, nutella_, Oela91, Aaga, marti lubią tę wiadomość
-
Puszek na suwaczku mamy ten sam dzień, termin z usg pokrywa Ci się z om, ale ja mam ma 19.09 z om🤔
No to dziewczyny wychodzi na to, że ta moja to Kluska, czyli 50 i 56 mi wystarczy🤣domi88 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Oela91 wrote:Ta kość udowa, a dlugosc dziecka, to nam trochę strachu napędziła… Mieliśmy usg prywatnie 26.04 i doktor zwróciła uwagę ze kość udowa mieści się w dolnych granicach normy, ze mamy to obserwować i ze jej zdaniem dziecko po prostu będzie małe. Ja mam 166cm a mąż 178cm.
Największy cyrk był jak wpisała datę z ostatniej miesiączki, bo i kość ramienna i kość udowa były grubo poniżej normy
W każdym razie, miałam połówkowe 6 maja i inny lekarz nic nie skomentował w kontekście długości kości udowej i wyszłam z wynikiem „wszystko w normie”.
Kolejne połówkowe mam pojutrze na 9 💪 u tej lekarki, która zwróciła uwagę na dlugość kości udowej, jestem ciekawa co tam się okaże.
W każdym razie jak patrzę na te przewidywania wobec wagi waszych maluchów, to nasze naprawdę wydaje się małe 😅 6 maja ocenione na 320g
Faktycznie okruszek u was ale jeszcze może szybko przybrać 😀
Mi dziś taki brzuszek wyskoczył że jak na siebie patrze to wyglądam jakbym do porodu już szła, w sierpniu to się chyba będę toczyć -
WeraAnna wrote:Kleopatra, tak tylko jeszcze dodam że mój syn na USG połówkowym miał też w górnej granicy kość udową i teraz nosi rozmiar 140. Ma dokładnie 137 cm wzrostu, co odpowiada wiekowi 9-10 latka a nie ma jeszcze 7 lat. 😂😂😂😂 Ja mam 175cm a mój mąż 185
Moja córka w ciąży i po porodzie była raczej z tych mniejszych. 50cm w dniu porodu, aczkolwiek był to 35 TC. W wieku 4 lat była o głowę wyższa od rówieśników. Dziś także o głowę a nawet więcej. Ma 164cm w wieku 11 lat.WeraAnna, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
blador2 wrote:Puszek na suwaczku mamy ten sam dzień, termin z usg pokrywa Ci się z om, ale ja mam ma 19.09 z om🤔
No to dziewczyny wychodzi na to, że ta moja to Kluska, czyli 50 i 56 mi wystarczy🤣
Blador to pewnie kwestia długości cyklu, bo to też ma znaczenie. Plus metoda wyliczania terminu. Bo ja liczyłam inaczej, moja gin jakoś inaczej i ten lekarz od prenatalnych też inaczej. Ale to różnica 1 dnia czyli bez różnicy 😉Moje dzieci rodziły się z wagą 3300/3500 i rozmiar 50 był raczej za mały, 56 był taki w sam raz. -
Oela91 wrote:W każdym razie jak patrzę na te przewidywania wobec wagi waszych maluchów, to nasze naprawdę wydaje się małe 😅 6 maja ocenione na 320g
Moja mama mówi że ze mną tak było, a że ja jestem jej kopią to coraz bardziej rozumiem że u nas będzie dziewczynka z długimi nogami, tak jak mamusia🤣
Akczi, u nas główka też mniejsza, ale ok tydzień.Oela91 lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
kleopatr4 wrote:U nas 326g, według om 19+6; usg 20+3 i ja się też zastanawiam co ta waga taka a kończyny wyciągnięte.
Moja mama mówi że ze mną tak było, a że ja jestem jej kopią to coraz bardziej rozumiem że u nas będzie dziewczynka z długimi nogami, tak jak mamusia🤣
Akczi, u nas główka też mniejsza, ale ok tydzień.kleopatr4 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Puszek ja też mam termin 22.09, póki co na obu prenatalnych i u prowadzącego podtrzymany
09.05 miał wagę 360g więc teraz pewnie koło 400g.
U nas z okazji tygodnia rodzić po ludzku porodówki otwarte więc przejdę się na rekonesans
Królowa jak się trzymasz? Mam nadzieję, że jesteś troszkę spokojniejsza i starasz się odppczywać.
Blador mam to samo, mój robi takie rzeczy, że zastanawiam się czy to na bank 21 tydzień😅 najczęściej skacze po pęcherzu i nad spojeniem, ale potrafi zmienić pozycję 100 razy dziennie, zrobić jakiś przewrót, że aż mnie zegnie albo w jednej sekundzie być z lewej strony, a za chwilę z prawej... strach się bać co będzie za miesiąc 😱Anuszka28, blador2, kleopatr4, nutella_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które prowadzą własną działalność, planuję pracować do połowy sierpnia i po porodzie przejść na zasiłek macierzyński nie zawieszając działalności (czyli będę opłacała składkę zdrowotną), czy to wszystko będę mogła zgłosić przez internet? Nie wiem co wtedy z usługą księgową, zawiesić? Opłacać? Pewnie po kilku miesiącach wrócę na kilka godzin do pracy. Macie jakieś pomysły jak to u siebie będziecie rozwiązywały?
-
Aaga wrote:Puszek ja też mam termin 22.09, póki co na obu prenatalnych i u prowadzącego podtrzymany
09.05 miał wagę 360g więc teraz pewnie koło 400g.
U nas z okazji tygodnia rodzić po ludzku porodówki otwarte więc przejdę się na rekonesans
Królowa jak się trzymasz? Mam nadzieję, że jesteś troszkę spokojniejsza i starasz się odppczywać.
Blador mam to samo, mój robi takie rzeczy, że zastanawiam się czy to na bank 21 tydzień😅 najczęściej skacze po pęcherzu i nad spojeniem, ale potrafi zmienić pozycję 100 razy dziennie, zrobić jakiś przewrót, że aż mnie zegnie albo w jednej sekundzie być z lewej strony, a za chwilę z prawej... strach się bać co będzie za miesiąc 😱
To moje Dziecko jest bardzo spokojne jak na razie. Coś tam sobie pokopie ale tak bardzo delikatnie.
Dzisiaj wizyta 😊😊😊dopiero na 18.30 w końcu się zobaczymy 😊jestem ciekawa ile teraz waży.
Odnośnie wizyty, takie głupoty mi się śniły. Po pierwsze, że spotkałam 4 pary znajomych naszych którzy też czekali, potem miałam mieć wizytę na 8.30 a lekarz dopiero o 16 mnie przyjął.
Pełno jakiś dziwnych studentów tam chodziło, gdy już byłam w gabinecie to się obudziłam.Oela91, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja siedzę właśnie na krzywej, z glukometru 103 cukier więc może być różnie, póki co samopoczucie nie najlepsze, dostałam glukozę z ciepła wodą i aż w gardło piekło 🥵
-
Akczi wrote:Ja siedzę właśnie na krzywej, z glukometru 103 cukier więc może być różnie, póki co samopoczucie nie najlepsze, dostałam glukozę z ciepła wodą i aż w gardło piekło 🥵
O kurczaki, to Ci zafundowali przyjemności.
U mnie każą wymieszać sobie w domu i przyjść juz z gotową w bidonie/ butelce.
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵