🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, dołączam do Was miło widzieć znajome awatary 😁
Moja wczorajsza beta 37,81, 11dpo jutro idę na powtórkę po 48godz. Wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu, chcę się upewnić że kropek jest w dobrym miejscu na wizytę z serduszkiem (mam nadzieję ) zapisałam się na koniec stycznia.
Z objawów to mam tylko bóle brzucha i piersi, i chyba apetyt mi wzrósł 😆 poza tym wszystko okAnuszka28, blador2, Megipta, Królowa_Śniegu, Camille44, Kira, kleopatr4 lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Nina777 wrote:Haha dogoniłaś go?
W ogóle jak zaczynałam przygodę z Ovufriend, to nie rozumiałam dlaczego w objawach można zaznaczyć "dziwne sny". Ale stwierdzam, że u mnie zarówno w poprzedniej jak i tej ciąży takie mega realistyczne sny były jednym z pierwszych objawów ciąży
Jak jest u Was? Bo ja czasem budzę się w takich emocjach, że nie do końca wiem, czy coś wydarzyło się naprawdę, czy to tylko sen
W ogóle to jestem w szoku bo już mam mdłości i to nawet w nocy, w pierwszej ciąży dopiero od 7 tc dawały popalić
KrólowaŚniegu wygląda jak pik na owulaku
Bonassola cieszę się bardzo i trzymam kciuki !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 13:45
Królowa_Śniegu, bonassola, mm02 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Szałwia7 wrote:Cześć Camille!
Fajnie że mamy ten sam termin:) mogłabym wiedzieć jaki robiłaś test ciążowy i jak mocna była u ciebie kreska? Kiedy planujesz pierwszą wizytę?
Pierwszy test robiłam we wtorek, wyglądał dla mnie jak jakiś żart bo ani w tę ani we wtę 😩
https://zapodaj.net/plik-QMj9HeDO62
Dwa kolejne w czwartek i dzisiaj rano
https://zapodaj.net/plik-nJx3zIU4iv
Mieszkam w Niemczech i tutaj w DM kupuje testy presense, nie przesadzając nie robiłam ich jakoś dużo do tej pory, ale teraz wcześnie wykryły ciążę. Wzrost bety też odzwierciedla się dobrze w poziomie wybarwienia. Od 10 IU czy mIU, generalnie czułe.
Pierwsza wizyta za dwa tygodnie od terminu przypadającej miesiaczki… którego nie jestem w stanie wyznaczyć. Zatem umówiłam się na 29.01 żeby mieć tak ok. 2 tygodnie. Nie chce się już stresować i chce pójść raz i porządnie się dowiedzieć czy wszystko ok 👌
Zastanawiam się co mi trzecia ciąża przyniesie, poprzednie trwały do początku 7 tygodnia i czułam się jakbym w ogóle nie była w ciąży, poza lekkimi bolami podbrzusza. Z każdą kolejną bolą wcześniej i bardziej piersi… od jutra początek piątego tygodnia a one już mrowią i bolą przy przytulaniu się do faceta jak mnie ściśnie. Bardziej psychika, napady płaczu o byle co i zdekoncentrowanie… książki nie umiem skończyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 19:27
Szałwia7 lubi tę wiadomość
-
bonassola wrote:Cześć dziewczyny, dołączam do Was miło widzieć znajome awatary 😁
Moja wczorajsza beta 37,81, 11dpo jutro idę na powtórkę po 48godz. Wizytę u gina mam w przyszłym tygodniu, chcę się upewnić że kropek jest w dobrym miejscu na wizytę z serduszkiem (mam nadzieję ) zapisałam się na koniec stycznia.
Z objawów to mam tylko bóle brzucha i piersi, i chyba apetyt mi wzrósł 😆 poza tym wszystko ok
Daj znać co zobaczyli na usg, ja nie mogę się nadziwić jak dobre są teraz aparaty. Przy poronionej ciąży nie było widać serca przy becie 1510 i lekarka powiedziała że może za wcześnie, ale że raczej w większości przypadków wtedy już widać. W książkach piszą jeszcze że ok 2500 😵💫Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 19:30
-
Ale fajnie, jest nas coraz więcej ❤️
Szałwia7, marti lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Ja się nic nie odzywam, bo walczę o przetrwanie 🙈 Mam tak przepotworne mdłości, że leżałam wczoraj na podłodze w kuchni myśląc co zjeść, żeby cokolwiek jeść. Żołądek boli do tego. Kręci non stop w brzuchu jakby na biegunkę… i jestem tak słaba, ze mam zawroty głowy jak tylko szybciej wstanę z krzesła 🙈
Już zapomniałam jakie to fantastyczne uczucie ten początek ciazy 😂
Jeszcze mamy dzisiaj imprezkę rodzinna a ja nie mam siły się wykąpać 🤡 Plus wyskoczyła mi opryszczka, wiec widać ze organizm osłabiony 🙈
Miłego dnia dziewczyny ❤️ -
Kira wrote:Ja się nic nie odzywam, bo walczę o przetrwanie 🙈 Mam tak przepotworne mdłości, że leżałam wczoraj na podłodze w kuchni myśląc co zjeść, żeby cokolwiek jeść. Żołądek boli do tego. Kręci non stop w brzuchu jakby na biegunkę… i jestem tak słaba, ze mam zawroty głowy jak tylko szybciej wstanę z krzesła 🙈
Już zapomniałam jakie to fantastyczne uczucie ten początek ciazy 😂
Jeszcze mamy dzisiaj imprezkę rodzinna a ja nie mam siły się wykąpać 🤡 Plus wyskoczyła mi opryszczka, wiec widać ze organizm osłabiony 🙈
Miłego dnia dziewczyny ❤️
Ja dopiero niedawno z łóżka wstałam😉 i też mam dziś imprezę rodzinna (6x urodziny, tyle nas styczniowych) a najchętniej zostałabym w domu. Nie chcemy nic jeszcze mówić a udawać, że jest super nie jest łatwo..Kira lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! I ja pomału się z Wami witam 🙂
Sytuacja jak w mojej stopce.
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie (5+3), ciąża w macicy. Widziałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i zalążek zarodka.
Kolejną wizytę mam 30.01 i wtedy (jak wszystko będzie dobrze) lekarz założy mi kartę ciąży i zleci badania z krwi.
Z objawów póki co mam nabrzmiale, tkliwe piersi oraz szybko jestem zmęczona. Potrzebuję drzemki w ciągu dnia. Dzisiaj trochę mnie muliło, bolała głowa, ale już jest dobrze.
Termin porodu wg OM 10.09 😊blador2, Kira, Megipta, marti lubią tę wiadomość
-
Z ciekawostek u mnie owulacja była z lewego jajnika - po tej stronie nie mam jajowodu 😁
Mój Doktorek parę miesięcy temu mówił, że to niemożliwe, a wczoraj kopara mu opadła i określił to mianem cudu 🥺bonassola, Królowa_Śniegu, Camille44, Nowanna lubią tę wiadomość
-
Hej.
Dołączam i ja. Prawdopodobnie termin na 7/8 września. 5 ciąża totalnie nieplanowana. W domu mam 2 dzieci 4ro latka i 21 m-cy synuś. Obecna ciąża Totalna wpadka. Od roku brałam tabletki anty. Poszłam do lekarza bo plamiłam od dwóch tygodni i chciałam przejść na spiralę. Podczas USG ukazał się 3.5mm zarodek z bijącym sercem. Póki co staram się pogodzić z tą sytuacją. Mam też ogromnego stresa bo jednak brałam i tabletki antykoncepcyjne i nie brałam żadnych witamin.Megipta, Królowa_Śniegu, Kira, bonassola, blador2, marti lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Hej Kobietki ☕️💐
Mam pytanie, czy któraś z Was ma zamiar wdrożyć jakiś lekki rozruch? Ja póki co nie mam jak wychodzić na spacery, mam rowerek stacjonarny I wolnym tempem te 5/10km chce pojeździć i basen mam na celowniku od lutego - teraz boję się infekcji. Planuję też znaleźć jogę dla ciężarnych na yt, ale może nie tylko ja i macie fajne do polecenia? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 09:36
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻
Starania zaczęliśmy rok temu w lutym, jednak okazało się, że większość cykli była bezowulacyjna z lewego jajnika zajętego przez PCO.
Dopiero pierwszy pozytywny test ovu wyszedł w listopadzie. Zaczęłam przyjmować wtedy Fertistim, poszliśmy też z mężem na terapię, żeby uporać się z różnymi emocjami. Wróciła nam taka codzienna życzliwość i… mamy to!🥹
Jutro idę na betę.
Czułam w tym cyklu bardzo dobrą energię.
Miałam 3 dziwne sny. Jednego dnia poczułam “to coś” i poleciały mi łzy. Wtedy czułam, że kropek pracuje ciężko aby zostać ze mną na dłużej. Dzień po tym jak zaczęłam kwestionować czy będzie mi dane być w ciąży zrobiłam test i pokazał się cień cienia.
Cieszę się, że jest nas tutaj tyle. Nowy rok już przyniósł nam wszystkim spełnienie✊🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 09:49
Megipta, Królowa_Śniegu, bonassola, blador2, Camille44, Nina777 lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Megipta wrote:Hej Kobietki ☕️💐
Mam pytanie, czy któraś z Was ma zamiar wdrożyć jakiś lekki rozruch? Ja póki co nie mam jak wychodzić na spacery, mam rowerek stacjonarny I wolnym tempem te 5/10km chce pojeździć i basen mam na celowniku od lutego - teraz boję się infekcji. Planuję też znaleźć jogę dla ciężarnych na yt, ale może nie tylko ja i macie fajne do polecenia? 🙂
Ja właśnie rozawazam basen. Mamy Multisport i ciągle brakuje czasu by chodzić choćby na basen, o siłowni nie wspomnę🤣 teraz czasu więcej i chciałabym z córką zacząć chodzić. Tylko boję się infekcji. Zapomniałam o to mojej dr zapytać, więc wstrzymuje się do 8.02. no chyba że będę musiała do niej zadzwonić to przy okazji zapytam
Witam nowe mamusie 🥰Megipta lubi tę wiadomość
-
Ja, jestem strasznie zmęczona godz.17 i walczę żeby wytrwać do wieczora. Wczoraj siedziałam u dzieci i bawiłam się z nimi na podłodze i nawet nie wiem kiedy a zasnęłam 🤣🙈🙈.
Mdłości na razie mam takie w skali dwa lub trzy coś mnie tam pomęczy ale daję radę.
Twarz wygląda jak twarz nastolatki same pryszcze 🥴kleopatr4, Królowa_Śniegu, Kira lubią tę wiadomość
-
Cześć, ja pierwszy raz piszę, nie wiem za bardzo co i jak ale chciałabym dołączyć do grupy. Prawdopodobnie we wrzesniu zostanę mamą po raz trzeci 🩷 termin @ mialam na 12.01 a testy robione we wtorek, środę i czwartek były z każdym dniem ciemniejsze, więc mam nadzieję, że wszystko ok. Miesiączka nie pojawiła się a od dwóch lat mam regularnie co 29 dni. Wizytę u lekarza mama całkiem przypadkiem 05.02 więc dopiero wtedy bedevwiedziec coś więcej. W poprzednich ciążach bardzo źle się czułam, okropnie wymiotowałam i miałam całodzienne mdłości. Modlę się aby tym razem się to nie powtórzyło ...
kleopatr4, Megipta, Królowa_Śniegu, blador2, Kira, Nina777 lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Przyszłam się przywitać 🙂 w ostatni piątek cień cienia 🙂
Beta z poniedziałku 66, z środy 166 🙂
Termin OM aktualnie wypada na 14.09.
To moja 3 ciąża. Wcześniejsze nie zakończyły się niestety happy endem. Mam nadzieję, że do 3 razy sztuka 🙂
Wizyty mam umówione na 24 (lekarz docelowy ) i 25 (NFZ) stycznia 🙂 spróbuję prowadzić ciążę dwutorowo. Koszty badań i wizyt to masakra....Megipta, kleopatr4, Królowa_Śniegu, Camille44, blador2, Kira, Nina777 lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
lady_in_black wrote:Cześć!
To moja 3 ciąża. Wcześniejsze nie zakończyły się niestety happy endem. Mam nadzieję, że do 3 razy sztuka 🙂
Wizyty mam umówione na 24 (lekarz docelowy ) i 25 (NFZ) stycznia 🙂 spróbuję prowadzić ciążę dwutorowo. Koszty badań i wizyt to masakra....lady_in_black lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Zazuzi wrote:Ja właśnie rozawazam basen. Mamy Multisport i ciągle brakuje czasu by chodzić choćby na basen, o siłowni nie wspomnę🤣 teraz czasu więcej i chciałabym z córką zacząć chodzić. Tylko boję się infekcji. Zapomniałam o to mojej dr zapytać, więc wstrzymuje się do 8.02. no chyba że będę musiała do niej zadzwonić to przy okazji zapytam
Ja przed ciążą dużo trenowałam na rowerze, codziennie 15 km do pracy i treningi ok. 400-600 km w miesiącu. Aktualnie przeszłam COVID w grudniu i wypadłam z obiegu, teraz usunęłam pieprzyk na stopie i żadnych butów nie mogę założyć przez szwy.
Poleca się jednak zostanie przy treningach, które się wykonywało. A ja się boję, że zaraz skanapczeje, już zapuszczam korzenie w siedzenia kanapy... Jeszcze tydzień i szwy będą do usunięcia, ufff
@Zazuzi - basen to świetna sprawa, ale ja akurat nie lubię. Jak się lubi to niby nr.1 na czas ciąży. O ile szyjka będzie zamknięta to nie ma przeciwwskazań.
@Megipta - ja polecam Gosię Mostowską, sama była w dwóch ciążach i nagrywała filmiki dostosowane do etapu ciąży. Do tego ma niezwykle kojący głos, idealny relaks...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 18:47
Megipta lubi tę wiadomość
-
lady_in_black wrote:Cześć!
Wizyty mam umówione na 24 (lekarz docelowy ) i 25 (NFZ) stycznia 🙂 spróbuję prowadzić ciążę dwutorowo. Koszty badań i wizyt to masakra....lady_in_black lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Megipta wrote:Hej Kobietki ☕️💐
Mam pytanie, czy któraś z Was ma zamiar wdrożyć jakiś lekki rozruch? Ja póki co nie mam jak wychodzić na spacery, mam rowerek stacjonarny I wolnym tempem te 5/10km chce pojeździć i basen mam na celowniku od lutego - teraz boję się infekcji. Planuję też znaleźć jogę dla ciężarnych na yt, ale może nie tylko ja i macie fajne do polecenia? 🙂
U mnie termin z aplikacji wychodzi na 20.09. Zobaczę jak wyjdzie z usg.Megipta lubi tę wiadomość