🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina777 wrote:Zazuzi to dopiero konkretny wynik nie wiem, czy robiłabym powtórkę przy tak wysokim wyniku, ale i tak trzymam kciuki
Co do lekarza na NFZ, moje znajome miały okazję prowadzić ciąże na NFZ u tego samego lekarza i bardzo sobie chwaliły - głównie to, że dużo kasy zostaje w kieszeni Wiem, że obie myślały nad tym, żeby chodzić na NFZ głównie po skierowania na badania, a później konsultować prywatnie. Natomiast to nie było w ich przypadku możliwe, ponieważ nigdy nie dostawały wyników krwi do ręki, wyniki przesyłało laboratorium do lekarza, a one miały je wyłącznie do wglądu. Podejrzewam, że nie wszędzie to tak wygląda no ale...
Ja natomiast mam bardzo złe doświadczenia z ginekologami na NFZ, plus niestety nie mam czasu, żeby wysiadywać w kolejce, albo brać urlop z powodu wizyty u lekarza w porannych godzinach. Mam sprawdzonego ginekologa prywatnie, dzięki któremu ostatnie poronienie nie było dla mnie aż taką traumą. Podejrzewam, że zostawię u niego niemałą sumę przy prowadzeniu ciąży plus wszystkie badania krwi robi się z własnej kieszeni. Przy ostatniej ciąży nie zdążyłam zrobić podstawowych badań, ale dostałam rozpiskę, jakie badania powinnam wykonać. Sprawdziłam w laboratorium i lekką ręką wyszłoby 500zł.
Jak tam dziewczyny Wasze samopoczucie? -
Mamma-mia gdybym tych dziewczyn nie znała bardzo dobrze, to może i bym nie uwierzyła, ale widziałam, że poza jakimiś podstawowymi stwierdzeniami / zapisami, że np. "morfologia / żelazo w normie" nie miały nic. Na koniec ciąży dostały ksero ostatnich wyników. Jedna była bardziej "harda" i przy wizytach wykłócała się z położną o wyniki, żeby chociaż mogła sobie zdjęcie zrobić.
To absurd niestety, że tak to może czasem wyglądać, chociaż tak jak piszesz nie powinno
Marti gratulacje, super wieści
Zazuzi kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 13:54
marti lubi tę wiadomość
Starania od marca 2023r.
08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
ponowne starania od listopada zakończone II w grudniu
30.12 beta 136,8
02.01 beta 534,9
16.01 pierwsza wizyta CRL 5,6mm i FHR +
13.02 wizyta
Dodatkowo: mięśniak podsurowicówkowy, mutacja hetero MTHFR , diagnostyka nadpłytkowości samoistnej -
Blador ja też myślałam żeby tak zrobić, ale zobaczę jak moja rodzinna na to spojrzy bo jak na razie na pierwsze badania dała skierowanie więc może i na następne da albo chociaż na część.
A wgl dziewczyny jak następna wizytę mam za 4 tygodnie to kiedy najlepiej iść na te wszystkie badania? Teraz będę robić na zakaźne, iść odrazu czy bliżej wizyty? Oczywiście wczoraj w emocjach zapomniałam o to spytać 🙈 -
marti wrote:Blador ja też myślałam żeby tak zrobić, ale zobaczę jak moja rodzinna na to spojrzy bo jak na razie na pierwsze badania dała skierowanie więc może i na następne da albo chociaż na część.
A wgl dziewczyny jak następna wizytę mam za 4 tygodnie to kiedy najlepiej iść na te wszystkie badania? Teraz będę robić na zakaźne, iść odrazu czy bliżej wizyty? Oczywiście wczoraj w emocjach zapomniałam o to spytać 🙈marti, Nina777, Kira lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Hej!
Od dłuższego czasu czytam posty, a teraz z radością dołączam do was
Nie wiem kiedy i jak, bo to ciąża w pierwszym cyklu po poronieniu samoistnym (6+1) i myślałam że żadnej owulacji nie było, a tu psikus ☺️ dzisiaj pozytywny test, apka pokazuje 3+5 także bardzo wcześnie. Żadnej bety nie robię, dla mnie to był sam stres.
Szałwia, mamy termin na 21.09 tak samo wyznaczony z apki - i u mnie to dokładnie dzień po urodzinach mojego faceta a dwa tygodnie przed moimi, wstrzelimy się mam nadzieję 🙏
Kira, ja też mam termin na 29.01, przesyłam moc pozytywnego myślenia.Szałwia7, Anuszka28, Nina777, blador2, Królowa_Śniegu, marti, Kira lubią tę wiadomość
-
Camille44 wrote:Hej!
Od dłuższego czasu czytam posty, a teraz z radością dołączam do was
Nie wiem kiedy i jak, bo to ciąża w pierwszym cyklu po poronieniu samoistnym (6+1) i myślałam że żadnej owulacji nie było, a tu psikus ☺️ dzisiaj pozytywny test, apka pokazuje 3+5 także bardzo wcześnie. Żadnej bety nie robię, dla mnie to był sam stres.
Szałwia, mamy termin na 21.09 tak samo wyznaczony z apki - i u mnie to dokładnie dzień po urodzinach mojego faceta a dwa tygodnie przed moimi, wstrzelimy się mam nadzieję 🙏
Kira, ja też mam termin na 29.01, przesyłam moc pozytywnego myślenia.
Cześć Camille!
Fajnie że mamy ten sam termin:) mogłabym wiedzieć jaki robiłaś test ciążowy i jak mocna była u ciebie kreska? Kiedy planujesz pierwszą wizytę? -
Melduje się po wizycie .
Spędziłam tam prawie 2 godz. Ale super babka. Jest dzidzia i ma już bijące serduszko 🥰
Wg USG 6+1 , apka pokazuje 6+3.
Kolejna wizyta 8.02Domi_56, marti, Anuszka28, blador2, Nina777, Szałwia7, Paprota9418, Królowa_Śniegu, Camille44 lubią tę wiadomość
-
Zazuzi wrote:Melduje się po wizycie .
Spędziłam tam prawie 2 godz. Ale super babka. Jest dzidzia i ma już bijące serduszko 🥰
Kolejna wizyta 8.02
Wspaniała informacja, bardzo się cieszę 😊 -
Witam się i ja 🖐
Miło zobaczyć tutaj znajome profile 😃 Apka wyznaczyła mi poród na 18 września. Lekarza mam na 24go, będę 6tc+1 i liczę na bijące ♥️Anuszka28, blador2, Szałwia7, Paprota9418, Kira, Nina777, marti, Camille44, Nowanna, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
Miło zobaczyć tutaj znajome profile 😃 Apka wyznaczyła mi poród na 18 września. Lekarza mam na 24go, będę 6tc+1 i liczę na bijące ♥️
U mnie dziś 6+1 ale wg USG i serduszko bije🥰Megipta, Paprota9418, blador2, Kira, Nina777, marti lubią tę wiadomość
-
Super wieści z wizyt 🥰!
Ja chodzę prywatnie ale mam też pakiet z PZU i mega fajna lekarkę która wypisała mi wszystkie te pierwsze badania i powiedziała że gdybym czegoś potrzebowała to mam przychodzić
Nie wiem jak u was jest z badaniem Cytomegalovirusa ale polecam zrobić go na początku ciąży. Nie wszyscy lekarze zlecają.
Pisze to dlatego że ta właśnie lekarz z PZU już kiedyś wystawiła mi na niego skierowanie (rok temu w trakcie starań razem z innymi zakaźnymi) wtedy wyszły mi przeciwciała wysoko i niereaktywny.
Ostatnio wypisała mi znowu bo mówi że warto zrobić na początku ciąży.. Jakie było moje zdziwienie ja zobaczyłam koło wyniku „reaktywny”. Panika konkretna… naczytałam się tyle że nie spałam potem 2 dni.
Zrobiłam awidność która pokazuje czy to świeże czy stare zakażenie i na szczęście okazało się że to stare i nie ma się co martwić.. ale co się nastresowalam to moje! -
Zazuzi wrote:Melduje się po wizycie .
Kolejna wizyta 8.02
Jeejku ale super i mamy praktycznie takie same maluszki 😊, ja następną wizytę mam na 07.02 -
Katia09 wrote:Hej dziewczyny!
Kiedy u Was było cokolwiek widać na USG?
U mnie na razie beta niziutka ale bardzo ładnie przyrasta 😊 idę dzisiaj do ginekologa skonsultować się co do leków i nie wiem czy jest sens robić USG, to dopiero 4+2 😄
Miłego dnia wszystkim
Mi się dzisiaj śniło, że czekałam na wizytę u gina, a on mi uciekł, ale go wyzywałamKira lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
blador2 wrote:chyba na usg widać cokolwiek przy becie powyżej 1000
Mi się dzisiaj śniło, że czekałam na wizytę u gina, a on mi uciekł, ale go wyzywałam
Haha dogoniłaś go?
W ogóle jak zaczynałam przygodę z Ovufriend, to nie rozumiałam dlaczego w objawach można zaznaczyć "dziwne sny". Ale stwierdzam, że u mnie zarówno w poprzedniej jak i tej ciąży takie mega realistyczne sny były jednym z pierwszych objawów ciąży
Jak jest u Was? Bo ja czasem budzę się w takich emocjach, że nie do końca wiem, czy coś wydarzyło się naprawdę, czy to tylko senStarania od marca 2023r.
08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
ponowne starania od listopada zakończone II w grudniu
30.12 beta 136,8
02.01 beta 534,9
16.01 pierwsza wizyta CRL 5,6mm i FHR +
13.02 wizyta
Dodatkowo: mięśniak podsurowicówkowy, mutacja hetero MTHFR , diagnostyka nadpłytkowości samoistnej -
Nina777 wrote:Haha dogoniłaś go?
W ogóle jak zaczynałam przygodę z Ovufriend, to nie rozumiałam dlaczego w objawach można zaznaczyć "dziwne sny". Ale stwierdzam, że u mnie zarówno w poprzedniej jak i tej ciąży takie mega realistyczne sny były jednym z pierwszych objawów ciąży
Jak jest u Was? Bo ja czasem budzę się w takich emocjach, że nie do końca wiem, czy coś wydarzyło się naprawdę, czy to tylko sen
Właśnie jestem po takiej nocy, w zasadzie praktycznie codziennie mam bardzo realistyczne sny, które dobrze zapamiętuje. Nie wiedziałam, że może być to objaw ciąży 😀 W takim razie bardzo mnie cieszą! 😀 -
Hej dziewczyny. Dziś zrobiłam kontrolnego sikańca czy mój bombel dalej jest.. bo wizytę w labie i klinice mam dopiero w poniedziałek.
https://zapodaj.net/plik-g5rsxjNV3T
Takich mocnych krech jeszcze nigdy nie miałam 🥹 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🥹Megipta, Kira, marti, Nina777, blador2, Camille44 lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy