🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaJ0702 wrote:Ja dzisiaj też miałam straszny sen że prawie z płaczem się obudziłam
Bardzo mnie to męczy.
Później w ciągu dnia chodzę jak cień człowieka
KarolinaJ0702, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
blador2 wrote:Dziewczyny co się u mnie odwaliło to głowa mała, skopiuję Wam mój mało składny wpis, ale pisany w wielkich emocjach, a nie chce mi się go drugi raz pisać. Dzisiaj miałam wizytę.
Otóż pokazałam wyniki i o tym skrzepie to gin, ale wie pani, że to tak kiepsko wygląda ale najważniejsze jest usg, najpierw na fotel, nie no to jest stara krew najprawdopodobniej z krwiaka podkosmówkowego, ale wygląda na to, że się kończy, zapraszam na usg, na usg pierwsze słowa o jest pęcherzyk i on urósł, jest ciałko żółte zarys zarodka ale ktory to tydzień, mówię powinno być serduszko, on no gdybym zobaczył to by byly pierwsze slowa, ktore bym przekazał, poruszyłam się, a on ooo nie no jest serduszko, napewno. Jestem w szoku bo pęcherzyk z tamtego usg mi się nie podobał (nie powiedział wtedy o tym) ale serduszko jest, nie no jest tak ciągle powtarzał, nie mógł złapać jak szybko bije i za 2 tyg. Kontrola, powiedział że super nie jest, ale źle też nie jest. Nie dopytalam co to znaczy bo ja tak tam ryczałam, że nie byłam w stanie. W sobotę idę do gina innego bo teściowa mnie zapisała bo ona też idzie i jak zaczełam plamić to mówi zapiszę Cię żebyś skontrolowała u innego. Dostałam kwas foliowy na receptę i besines.
Blador, czułam, że do nas wrócisz ❤️❤️
blador2 lubi tę wiadomość
-
Blador2, wzruszyłam się mocno, miałam poczucie, że to za wcześnie, żeby się żegnać 🙂 Trzymam kciuki mocno za Twojego okruszka, wierze, że to wojownik❤️
Ja nie wiem jak jest z tą betą, ale u mnie w klinice mi jasno mówili, że leki mogę odstawić, gdy beta będzie poniżej 5. Gdy był spadek, ale beta była 30 miałam ponowić badanie. Nie dopytywałam czemu, ale widać mieli ku temu powody, żeby takie procedury stosować.KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość
-
blador2- świetne wieści 🤩 u mnie progesteron 7 dp był niecałe 7 więc też mi ciężko było uwierzyć że to ciąża
Ja dziś już drugi raz miałam sen, że krwawie i jadę do szpitala😢 -
Akczi wrote:blador2- świetne wieści 🤩 u mnie progesteron 7 dp był niecałe 7 więc też mi ciężko było uwierzyć że to ciąża
Ja dziś już drugi raz miałam sen, że krwawie i jadę do szpitala😢👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Ja dzisiaj mam wizytę na 12.10 więc pewnie też dziwny sen przez zamartwianie
Agwinka, marti, kleopatr4, domi88 lubią tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Hej wrześniowe Mamusie!
Chętnie do Was dołączę. Na przedwczorajszej wizycie (7t0d) pokazał się 1,1 cm człowieczka z bijącym serduchem. Termin na 25.09:)
W skrócie o mnie: jestem 37 letnią mamą synka Ignasia, który od września idzie do szkoły. Dwa lata temu przeżyłam stratę - poronienie zatrzymane. Leczę się na zaburzenia lękowe.
Jak narazie staram się nie skakać do sufitu z radości bo to jeszcze wczesna ciąża i obawy są ogromne ale oczywiście nadzieja, że wszystko skończy się dobrze jest jeszcze większa🥰Akczi, karola_b, domi88, KarolinaJ0702, Agwinka, nutella_, marti, Kira, lady_in_black, MariMari, Anuszka28, Oela91, Nowanna lubią tę wiadomość
-
Kochane mamusie… mamy to❣️
W końcu zobaczyłam mojego człowieka.
Ja dzisiaj także miałam koszmar i rano szybka decyzja że jedziemy na kontrolę. Miałam kucie w szyjce i jajniku z PCO, więc się zmartwiłam.
https://www.transfernow.net/dl/kleopatr4-6t6d
Serduszko puka 119bpm
PS: po tym jak 4 dni temu nastraszył mnie dziad że 0,43 cm to za mało i ciąża młodsza nawet o 10 dni dzisiaj mamy już 0,84 cm czyli dzienny przyrost w normie. I wiek się zgadza z tym z miesiączki. W końcu mogę odetchnąć z ulgą. Oby😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 13:07
domi88, Aaga, nutella_, marti, MariMari, blador2, Truskawka18, Inhabituel, Kira, Oela91 lubią tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
kleopatr4 wrote:Kochane mamusie… mamy to❣️
Ja dzisiaj także miałam koszmar i rano szybka decyzja że jedziemy na kontrolę. Miałam kucie w szyjce i jajniku z PCO, więc się zmartwiłam.
Serduszko puka 119bpm
PS: po tym jak 4 dni temu nastraszył mnie dziad że 0,43 cm to za mało i ciąża młodsza nawet o 10 dni dzisiaj mamy już 0,84 cm czyli dzienny przyrost w normie. I wiek się zgadza z tym z miesiączki. W końcu mogę odetchnąć z ulgą. Oby😉
Karolina czekamy na dobre wieści 😊
Ja się pochwale dziś w przypływie energi wysprzatałam pół domu😅kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Kochane mamusie… mamy to❣️
Serduszko puka 119bpm
PS: po tym jak 4 dni temu nastraszył mnie dziad że 0,43 cm to za mało i ciąża młodsza nawet o 10 dni dzisiaj mamy już 0,84 cm czyli dzienny przyrost w normie. I wiek się zgadza z tym z miesiączki. W końcu mogę odetchnąć z ulgą. Oby😉
Widziałam, że wcześniej pisałyście o terminach porodu, ja póki co mam na 30 września
Ja mam ostatnio duże spadki energii, ciągle śpię i dzisiaj nowość odrzuciło mnie od kawy, już mi nie smakuje (ciekawe na jak długo).
Blador - gratulacje, trzymam za Ciebie mocno kciuki ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 14:38
🙍♀ 31 l.
🙍♂ 33 l.
12.2023 - początek starań
18.01 - ⏸️
19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m -
Kleopatr4- gratulacje 🙂
U mnie od piątku migreny mocne, zmiata mnie to kompletnie z życia, mam wrażenie, że przyczyną są leki, bo już były takie bóle na początku drogi.
Czekam na koniec lutego- odstawienie leków+ ciąża już powinna mniej dawać we znaki jeśli chodzi o mdłości i zmęczenie.
W piątek mam wizytę, więc oficjalnie rozpoczęłam stresowanie się czy serce nadal bije.
Dodatkowo w poniedziałek (10+3) robie NIFTY.lady_in_black lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem po badaniu. Nie mam dobrych wieści. Juz patrząc na monitor wiedziałam że nie jest dobrze, był sam pęcherzyk z malutką kropeczką, ale to nie był zarodek. Pani powiedziała że mam przyjść w piątek na wizytę. Miałam badanie krwi i zobaczą jako wynik. Niewiem co mam myśleć, jestem w szoku bo mieliśmy zobaczyć dzisiaj serduszko, to miał być mój najlepszy prezent urodzinowy a tu taka tragedia. Czuję pustkę, i nie widzę żadnych celów przed sobą, jest mi tak przykro, dzisiaj mielismy dzwonic i się pochwalić rodzicom i rodzeństwu a nie mam nic do powiedzenia. Wątpię żeby mogło jeszcze coś ruszyć👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży