X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • amamamam Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że w Polsce ogólnie mocno nadużywa się indukcji, tutaj zresztą widzę że dziecko za małe - indukcja, dziecko za duże - indukcja 😅
    Sama czuję że moja indukcja w 41+1 była niezbyt potrzebna i przeprowadzona bardzo na siłę. W ogóle jak jest w Waszych szpitalach z jedzeniem w trakcie indukcji? Mi zakazali cokolwiek jeść nawet wieczór przed oksytocyną jak już miałam balonik 😵‍💫

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później was nadrobię 😊

Ja mam dziś wizytę, ale sama się umówiłam bo mój lekarz nic mi nie odpisał 🙄 w sumie byłam badana w poniedziałek ale na wszelki wypadek idę i dziś. Oby tym razem nic nie wyszło 🙈 zostały mi ostatnie dwie wizyty lub ta jedna, zobaczmy co on zadecyduje.

Hajkonk trzymam kciuki! Daj znać jak tam sytuacja 🤞🏻

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Venus Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po wizycie u ginekologa w szpitalu. Wszystko w normie a jak nic nie ruszy samo to 03.09 będziemy omawiać co dalej przez cukrzyce ciążową.
    Jak będzie trzeba robić indukcję to za pomocą jakiegoś insertu z prostaglandyną 🧐 Nie wiem co to jest muszę o tym poczytać. Chociaż mam nadzieję, że samo ruszy do tego czasu. Jeszcze mam się umówić do doradczyni laktacyjnej, żeby odciągnąć trochę pokarmu jakby tak synek potrzebował po porodzie więcej przez cukrzyce.
    No i ładnie przybiera, dzisiaj ma już 3200g 💪
    I pierwszy raz od dawna oglądałam go znowu w 3D, ale uparty całą ciąże zasłania się rączką 😅 ale i tak jakieś jedno ładne zdjęcie wychwyciliśmy 😁
    Dzisiaj jeszcze czeka mnie akupunktura przygotowująca do porodu 👌

Hajkonk czekam na wieści i trzymam kciuki za Was ✌️

purplerain, Jusia 82, Azalea 🌸, Kotciara, Engel, sarenka95, CieplaHerbata, Szosz, Izi, bellA, Amandi, Hajkonk, PaulinaLexi, Filcek, Deyansu, Abby10, Bella93 lubią tę wiadomość

⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
    ⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
    ⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍
    ⭐️12.03.25 11cm chłopca 💙
    ⭐️23.04.25 Już 355g 💪
    ⭐️21.05.25 650g 🥹
    ⭐️25.06.25 1426g 🤩
    ⭐️09.07.25 1958g 😎
    ⭐️12.08.25 3090g 😍
    ⭐️21.08.25 3220g 🥰

👩🏼👱‍♂️😺
    Starania o bobasa od 01.2024
    PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
    Niedoczynność tarczycy

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:
    Ja też jestem po wizycie u ginekologa w szpitalu. Wszystko w normie a jak nic nie ruszy samo to 03.09 będziemy omawiać co dalej przez cukrzyce ciążową.
    Jak będzie trzeba robić indukcję to za pomocą jakiegoś insertu z prostaglandyną 🧐 Nie wiem co to jest muszę o tym poczytać. Chociaż mam nadzieję, że samo ruszy do tego czasu. Jeszcze mam się umówić do doradczyni laktacyjnej, żeby odciągnąć trochę pokarmu jakby tak synek potrzebował po porodzie więcej przez cukrzyce.
    I pierwszy raz od dawna oglądałam go znowu w 3D, ale uparty całą ciąże zasłania się rączką 😅 ale i tak jakieś jedno ładne zdjęcie wychwyciliśmy 😁

Prostaglandyny działają na szyjkę, to „preindukcja”, naturalne są w spermie także można próbować w domu. 😁

Z ciekawostek to zaobserwowałam, że u mnie po przytulankach dokładnie 24h później odchodzi czop. 🤯

Venus, Szosz lubią tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
  • Paulines Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Nie straszmy tak niepotrzebnie 😉 Ze wszystkich moich koleżanek, które miał indukowane porody, tylko 1 zakończył się cc i była to ciąża 41+ tc, co może też ma jakieś znaczenie. I patrząc na dane, więcej porodów samoistnych kończy się cc niż tych indukowanych (przynajmniej w Polsce).

Mi się ta indukcja po prostu jakoś negatywnie kojarzy, za dużo się naczytałam chyba, ale mam do tego tendencję czytam a później schizuje i już mi się wydaje że wszystko co najgorsze spotka mnie 🙈🤷‍♀️ Ale to pocieszające co piszesz

02.01.2025 🩷⏸️

28,31🐶🩷
  • promykk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:
    Odkąd jest duży, że nie mieści się na jednym zdjęciu to nie dostaję 😅 mierzy tylko podczas usg i pokazuje na monitorze ile wychodzi. Lekarz z bardzo dobrą renomą na całe województwo 🤫🤫 trochę szkoda, że nie dostaję takich zapisów jak większość z Was, ale co zrobić 🙈
    Ale do obliczenia wagi to musi zmierzyć co najmniej główkę, brzuch i kość udową. U mnie nie ma tabelki, tylko na usg w rogu te wymiary; AC, HC, FL. 🤔 Na pewno tam nic nie masz? Bo też nie dostaje ładnych fotek i sprzęt przedpotopowy na NFZ, a to zawsze jest. 😁

Amandi lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    04.08 2700g 🧁

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amamamam wrote:
    Słyszałam że w Polsce ogólnie mocno nadużywa się indukcji, tutaj zresztą widzę że dziecko za małe - indukcja, dziecko za duże - indukcja 😅
    Sama czuję że moja indukcja w 41+1 była niezbyt potrzebna i przeprowadzona bardzo na siłę. W ogóle jak jest w Waszych szpitalach z jedzeniem w trakcie indukcji? Mi zakazali cokolwiek jeść nawet wieczór przed oksytocyną jak już miałam balonik 😵‍💫

Jadłam, piłam, ruszałam się normalnie przez całą indukcję, i przez całą towarzyszył mi także mąż.

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:

A to nie ta tasiemka właśnie? 😅 Jeśli tak to osobiście polecam, choć wiadomo, na każdą kobietę działa coś innego 😅

Kotciara lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Kotciara Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amamamam wrote:

Dla mnie to też bardzo szokujące jakie parcie jest na indukcję. W ogóle dotychczas myślałam, że wywołuje się poród dopiero bliżej 42 tygodnia (jeśli wywoływanie jest z powodu przenoszenia), a spotkałam się nawet z lekarzami którzy chcieli wywoływać 40+6…
    Nie wiem jak w szpitalu w którym planuje rodzić, na Ujastku pamiętam że po przyjęciu na oddział podali nam obiad, po czym przyszła jakaś lekarka żeby zabrać nas na zakładanie balonika i dostaliśmy opierdziel że jadłyśmy owy obiad 👀 później nie pamiętam czy na wieczór coś dostałyśmy szczerze mówiąc 🤔 ale rano, jak przeszłam na salę przedporodową, to podali śniadanie i kazali zjeść zanim podepną oxy

04/23 💔💔💔
    02/24 👶🏻💙

💊 Acard 150, Dopegyt, Tardyferon

26.12 ⏸️
    20.08 3300 gr 🩷
    26.08 wywołujemy poród 🙈

preg.png

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też jestem w szoku, za małe indukcja, za duże indukcja, cukrzyca choćby cudownie uregulowana indukcja. A już najbardziej mnie właśnie zdziwiło u Hajkonk, dziecko przybiera, przepływy spoko, do ostatniej wizyty wszystko super, nagle brzuszek mniejszy o 3 tygodnie i natychmiastowe skierowanie na indukcję.

I jeszcze wymiar wymiarowi nie równy, myślę że tak samo łatwo jest urodzić 60cm dziecka co waży 4kg jak 50cm dziecka co waży 3.
    A ja od miesiąca nie miałam ani jednego mierzenia dziecka i nie mam pojęcia ile mierzy, waży, jaki centyl, dobrze, że w związku z tym serduszkiem będą jej robić za tydzień USG, bo już do porodu by mi jej nie zbadali XD

Kotciara, bellA lubią tę wiadomość

preg.png
  • Venus Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Prostaglandyny działają na szyjkę, to „preindukcja”, naturalne są w spermie także można próbować w domu. 😁

Z ciekawostek to zaobserwowałam, że u mnie po przytulankach dokładnie 24h później odchodzi czop. 🤯

Ooo to ciekawe! Musimy się w końcu wziąć z partnerem do roboty 😂😆

Azalea- wujek GPT mówi, że to ta tasiemka. To cieszę się, że polecasz. W razie czego będę spokojniejsza 😎

Azalea 🌸, promykk, Szosz lubią tę wiadomość

⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
    ⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
    ⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍
    ⭐️12.03.25 11cm chłopca 💙
    ⭐️23.04.25 Już 355g 💪
    ⭐️21.05.25 650g 🥹
    ⭐️25.06.25 1426g 🤩
    ⭐️09.07.25 1958g 😎
    ⭐️12.08.25 3090g 😍
    ⭐️21.08.25 3220g 🥰

👩🏼👱‍♂️😺
    Starania o bobasa od 01.2024
    PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
    Niedoczynność tarczycy

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:
    Ooo to ciekawe! Musimy się w końcu wziąć z partnerem do roboty 😂😆

Azalea- wujek GPT mówi, że to ta tasiemka. To cieszę się, że polecasz. W razie czego będę spokojniejsza 😎

Ja poszłam z totalnie nieprzygotowaną szyjką i nikt nie wierzył że ona coś zdziała, a zdziałała elegancko. No i nie bolała w trakcie noszenia, całe przygotowanie przez nią szyjki było bardzo znośne, po wyjęciu poszło już z buta 😅 iiii nie miałam podłączanej oksytocyny 😅

Venus lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Majka92 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mniej więcej sie odniose to mamy właśnie ten termofor z pestek wiśni pomaga na trochę teraz byliśmy na patronazu u lekarza w poz to wszystko ok będę mu dodawać jeszcze espumisan. Filip super przybiera na wadze jak tak będzie to w przyszłym tygodniu myślę dobijemy do 3kg. Pytałam o mój okres to mówiła że jak najbardziej mogę już mieć. Tym bardziej że miałam bardzo mało odchodów pologowych po 2 tygodniach już żółte się kończyły😅. Mleko modyfikowane mamy polecane ze szpitala bebilon nenatal home. Witaminy d nie możemy narazie podawać ze względu na mieszankę fosforanowa. Najgorsze jest jeszcze podawanie żelaza bo mamy aż 23kropelki plus jeszcze 3 wit b 🙈 A nasz pies został najlepszym przyjacielem Filipka cały czas obok a jak zapłacze to jeszcze bliżej jest super to wygląda 😍
    Teraz siedzimy sobie na ogrodzie potem spacer może świeże powietrze mu pomoże na te kolki też 😅
    Aglo zaraz już tulisz Stasia 😍miłego dnia dziewczyny i wizytowania no i mimo wszystko udanych pobytow w szpitalach 😅

Azalea 🌸, purplerain, Jusia 82, promykk, CieplaHerbata, sarenka95, Engel, AnaPyza, Hajkonk, Amandi, Agusia246, Marcysia1990, Venus, KL, Moirane, Lavender91, Filcek, Deyansu, Oliwia88888 lubią tę wiadomość

⏸️ 08.01.2025
    🩺 20.01.2025 jest ♥️!
    🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
    💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
    🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, CRL 6cm
    🩺 24.03.2025 13cm, 118g 🥰
    🩺 23.04.2025 318g 💙
    🩺 12.05.2025 USG II trymestru zdrowy 504g 👶💙
    🩺 20.05.2025 632g 💙
    🩺 09.06.2025 1065g👶
    🩺 30.06.2025 USG III trymestru OK 1600g 👶
    ❤️ 11.07.2025 Filip 1620g, 46cm pPROM 31+0
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka92 wrote:
    Tak mniej więcej sie odniose to mamy właśnie ten termofor z pestek wiśni pomaga na trochę teraz byliśmy na patronazu u lekarza w poz to wszystko ok będę mu dodawać jeszcze espumisan. Filip super przybiera na wadze jak tak będzie to w przyszłym tygodniu myślę dobijemy do 3kg. Pytałam o mój okres to mówiła że jak najbardziej mogę już mieć. Tym bardziej że miałam bardzo mało odchodów pologowych po 2 tygodniach już żółte się kończyły😅. Mleko modyfikowane mamy polecane ze szpitala bebilon nenatal home. Witaminy d nie możemy narazie podawać ze względu na mieszankę fosforanowa. Najgorsze jest jeszcze podawanie żelaza bo mamy aż 23kropelki plus jeszcze 3 wit b 🙈 A nasz pies został najlepszym przyjacielem Filipka cały czas obok a jak zapłacze to jeszcze bliżej jest super to wygląda 😍
    Teraz siedzimy sobie na ogrodzie potem spacer może świeże powietrze mu pomoże na te kolki też 😅
    Aglo zaraz już tulisz Stasia 😍miłego dnia dziewczyny i wizytowania no i mimo wszystko udanych pobytow w szpitalach 😅
    Proszę o foto bejbik plus piesek na grupie 😍😍

promykk, Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • promykk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka92 wrote:
    Dla takiego noworodzia to też musi być ogromna zmiana wyjście ze szpitala. Mam nadzieję, że na spokojnie się poznacie w nowym otoczeniu i będzie co raz łatwiej. 💖

Majka92 lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    04.08 2700g 🧁

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Nie straszmy tak niepotrzebnie 😉 Ze wszystkich moich koleżanek, które miał indukowane porody, tylko 1 zakończył się cc i była to ciąża 41+ tc, co może też ma jakieś znaczenie. I patrząc na dane, więcej porodów samoistnych kończy się cc niż tych indukowanych (przynajmniej w Polsce).
    Oczywiście. Ja tez mialam indukowany 14 lat temu 🤣 po terminie.. ale skonczyl sie dobrze.. takze nie jest powiedziane ze kazdy indukowany konczy sie CC.👌

35👱‍♀️ 37🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
    🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
    🩺29.08.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amamamam wrote:
    Też mam takie poczucie, że dużo jest indukcji z różnych wskazań, tylko pytanie, na ile te wskazania są faktycznie uzasadnione…

Fajnie, że mamy tutaj przypadki indukcji z happy endem, na szczęście nie brak takich sytuacji i ja też opracowuję w głowie taki scenariusz, że mogę znów skończyć z indukcją, ale nastawiam się pozytywnie (mój drugi poród ≠ mój pierwszy poród, więc wdech, wydech i wrzucam tylko optymistyczne myślenie). Bo może być wszystko okej :) ale fakt jest taki, że jest to już jakaś interwencja medyczna. Ona wcale nie musi, ale może uruchomić pasmo kolejnych, a nie każfa sytuacja tego wymaga. Jeśli lekarze decydują o indukcji, lubię wierzyć, że wiedzą, co robią, ale czasami jednak narzuca się pytanie: „czy to konieczne?”.

Tak czy owak, trzymam kciuki, żeby każda z nas miała jak najlepszy, jak najbardziej zbliżony do zaplanowanego poród, czy to indukcja, czy spontaniczna akcja, czy naturalnie, czy cc. Byle bezpiecznie dla mamy, dziecka i bez żadnej traumy szpitalnej 🥰

bellA, Hajkonk, Jusia 82, Azalea 🌸, Venus, purplerain, Joa.szym, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

27.08 - 🩺
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Ale do obliczenia wagi to musi zmierzyć co najmniej główkę, brzuch i kość udową. U mnie nie ma tabelki, tylko na usg w rogu te wymiary; AC, HC, FL. 🤔 Na pewno tam nic nie masz? Bo też nie dostaje ładnych fotek i sprzęt przedpotopowy na NFZ, a to zawsze jest. 😁

Ja nie dostaję już fotek z usg od dłuższego czasu, w sumie odkąd przestał się mieścić w całości na USG 😅 ostatnie fotki z usg mam z połówkowego i III prenatalnego 😁 on jak robi usg to mierzy i wszyatko ogląda i na koniec pokazuje ile wyszło 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 11:59

promykk lubi tę wiadomość

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

21.08.2025r. 🧸💙3300 g

🩺04.09. wizyta

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam coś więcej jak będę po badaniu, póki co jestem już na sali ( na razie sama ) i mam nadzieję że tak zostanie gdzie już później będę razem z Klarą.
    Rozmawiałam z położonymi mówią że raczej nie cofną już się z tej indukcji jeśli jest takie podejrzenie no i to, że Klara dostała wcześniej sterydy a ciąża już donoszona to tydzien to dla nich nie różnica już.
    Także czekam na info kiedy będzie mógł mnie zbadać lekarz. Moja prowadząca ma w weekend dyżur na oddziale więc chciałabym urodzić zanim ona rzuci mi końską dawkę oksytocyny. Tym bardziej że teraz oni już nie robią jak kiedyś że całą kroplówkę na raz puszczają tylko po troszke i patrzą jak organizm reaguje więc troszkę mnie uspokoiły, że nie jest to tak „drastyczne” jak kiedyś.

@azalea to co - rodzisz ze mną ? 🫣

promykk, Jusia 82, Amandi, Suzie, Venus, Azalea 🌸, Moirane, Szosz, Lavender91, Engel, Filcek, Abby10, Deyansu lubią tę wiadomość

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    13.08 36+5 rozwarcie 4cm 🫣
    20.08 37+5 2700g
    28.08 38+5 skierowanie na indukcję 😬

TP 5.09.2025 💖
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk, to czekamy razem z Tobą na rozwój wydarzeń ❤️

Ja poprałam rzeczy do szpitala 💪 i ruszam po brakujące rzeczy do sklepu. Powrót energii, na szczęście, nastąpił .

Hajkonk, Szosz, Agusia246, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
    Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
    9.07- USG III trymestru- 1134 g.
    17.09 planowane cc
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ