X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia, super, że tak wyszło, na pewno jesteś spokojniejsza ♥️

Valie, wow 👏🏻 Jaka determinacja w ogóle! 🫡

Hajkonk, ostatnia prosta już 😘

Też słyszałam od koleżanek o masażu szyjki, podobno jest bardzo bolesny i bardzo skuteczny 🙊

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • bellA Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel wrote:
    Hahhah też się cały czas z tego śmiejemy z moim ale taka prawda 😂
    bez kitu, czekać tyle dni na szpital i to wszystko tylko po to żeby w 3 dzień dali mi coś co sama mogłam sobie wygodnie w domu zapewnić 😂
    Hahaha🤣🤣 no ale co prawda to prawda... a nas przekonałaś i ten żel dzis sami zrobiliśmy.. domowej roboty.. 🤣👌

Jak ma sie cos ruszyć ( a jeszcze czas ) to taki zel domowej roboty moze pomoze🤣🙈🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 23:12

35👱‍♀️ 37🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
    🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
    🩺29.08.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaLexi te skrzykawki są super, bo mają to mała zatyczkę i jest pewność, że nic nie ucieknie. Kupiłam je na allegro w pakiecie 10. Raczej nie zużyje, ale może jeszcze się do czegoś przydadzą. Przypomniałaś mi, żeby dodać jeszcze ostre jedzenie 🫣

Marcysia słyszałam właśnie, że z mrożonym różnie bywa. Zobaczymy jak będzie z synem, najwyżej spróbujemy doprowadzić do pokojowej temp. i mieszać z mlekiem. Mam nadzieję, że położne pomogą.
    Co do masażu szyjki - myślę, że byłabym gotowa spróbować jak nic nie ruszy w przyszłym tygodniu, tylko kurcze akurat nie chodzę do położnej. Mam zadeklarowaną w Luxmed POZ. Ciekawe jakbym się pojawiła znikąd nagle i powiedziała: "masuj pani tą szyjkę" 😂

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czujecie ruchy? Ja dzisbpoczulam stopy na lewym kolcu biodrowym i od razu umowilam sie na jutro do gin zebt sprawdzil mi polozenie dzidziusia. Jeszcze tydzien temu bylo glowkowo ale ciut skosnie. A teraz dzisiaj juz mialam zalamanie ze jednak cesarka bedzie , no ta ciaza najgorsza ze wszystkich pod wzgledem emocji.
    Trzymam kciuki za indukcje i planowane ciecia, oby do przodu!

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Jestem po wizycie, maluszek już 3100g i wszystko ok. Zagadałam z lekarzem, że stresuje mnie wizja indukcji skoro nie ma za bardzo oznak gotowości, brak rozwarcia, skurczy itp i że nie chciałabym iść do szpitala i czekac nie wiadomo na co, tylko żeby od razu ktoś się mną zajął... No to powiedział że wcześniej szyjka była już miękka ,ale nie chciał jakoś mocno grzebać żeby tam nic nie naruszyć, dzisiaj zbadał mocniej i mówi że jest rozwarcie 1,5cm 🥳 i możliwe że już było tydzień temu. Także uff. Plan jest taki, że we wtorek stawiam się przed 8 na IP i jeszcze tego samego dnia założą balonik. przyznał że w poniedziałek może być faktycznie większe oblężenie i jak przyjadę we wtorek to będzie też ok :)

Czuję taka ulgę po tej wizycie, bałam się że coś jeszcze się wydarzy i wyląduje szybciej w tym szpitalu, a teraz mam w sobie taki spokój. Mamy zaplanowany przyjazd dziadków na poniedziałek, będą u nas spać przez tych kilka dni żeby mąż mógł byc przy mnie jakby akcja ruszyła, także teraz byle do wtorku 😊

Pamiętam jak w poprzedniej ciąży miałyśmy mieć indukcję w tym samym czasie, tylko u mnie zwlekali z założeniem balonika, bo było za mało personelu, co było szokujące w Nowy Rok😉 tym razem również podobnie, mam być w szpitalu w środę, bo w czwartek mam zaplanowane cc, ze względu na zbyt cienką bliznę 😔
    Będę trzymać kciuki za Twoją indukcję🤞🏼

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    PaulinaLexi te skrzykawki są super, bo mają to mała zatyczkę i jest pewność, że nic nie ucieknie. Kupiłam je na allegro w pakiecie 10. Raczej nie zużyje, ale może jeszcze się do czegoś przydadzą. Przypomniałaś mi, żeby dodać jeszcze ostre jedzenie 🫣

Marcysia słyszałam właśnie, że z mrożonym różnie bywa. Zobaczymy jak będzie z synem, najwyżej spróbujemy doprowadzić do pokojowej temp. i mieszać z mlekiem. Mam nadzieję, że położne pomogą.
    Co do masażu szyjki - myślę, że byłabym gotowa spróbować jak nic nie ruszy w przyszłym tygodniu, tylko kurcze akurat nie chodzę do położnej. Mam zadeklarowaną w Luxmed POZ. Ciekawe jakbym się pojawiła znikąd nagle i powiedziała: "masuj pani tą szyjkę" 😂

Hehe 😀 no mogłaby się zdziwić ale jak to jakaś położnicza położna to może coś by podziałała.

Możesz wrzucić link do tych strzykawek? Może też sobie zamówię , bo jak przypomnę sobie te początki to zawsze coś by można było ściągnąć nawet na takie małe dokarmianie , zanim laktator pójdzie w ruch.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Jak czujecie ruchy? Ja dzisbpoczulam stopy na lewym kolcu biodrowym i od razu umowilam sie na jutro do gin zebt sprawdzil mi polozenie dzidziusia. Jeszcze tydzien temu bylo glowkowo ale ciut skosnie. A teraz dzisiaj juz mialam zalamanie ze jednak cesarka bedzie , no ta ciaza najgorsza ze wszystkich pod wzgledem emocji.
    Trzymam kciuki za indukcje i planowane ciecia, oby do przodu!

U mnie maluszek ułożony główka w dół, ale tak jakby bokiem do brzucha, jego plecy mam po lewej stronie brzucha, czuję jak wbija rączkę nad prawym biodrem (widać ją dziś było dokładnie na USG) i gmera nóżkami / kolankami pod żebrami z prawej strony 🫠 także ruchy najbardziej widac z prawej strony brzucha ,a z lewej takie bardziej kręcenie, jest tak ułożony co najmniej 2 tyg

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Pamiętam jak w poprzedniej ciąży miałyśmy mieć indukcję w tym samym czasie, tylko u mnie zwlekali z założeniem balonika, bo było za mało personelu, co było szokujące w Nowy Rok😉 tym razem również podobnie, mam być w szpitalu w środę, bo w czwartek mam zaplanowane cc, ze względu na zbyt cienką bliznę 😔
    Będę trzymać kciuki za Twoją indukcję🤞🏼

Dziękuję! :) i rzeczywiście , podobna historia , znowu możemy mieć dzień różnicy między maluszkami 😀Fajnie, że się odezwałaś , zastanawiałam się co u Ciebie 😊 ja za Ciebie również będę mocno trzymać kciuki✊🏻 daj znać jak już będziesz po 😊

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ