X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 3 września, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Moja pierwsza ciąża z naciąganą cukrzycą na diecie i nadciśnieniem na sam koniec. I byłam wyjątkiem na indukcji wśród dziewczyn z forum. Ta ciąża bez większych problemów i wychodzi na to, że znowu jestem w mniejszości która po prostu czeka na rozwój sytuacji i póki co nie ma skierowania na indukcję czy wskazań do CC.

Co do tych długich i ciężkich indukcji to mi z kolei wydaje się że lekarze kierują na nie za szybko... Dwie znajome, indukcje w 38 tygodniu i obie długie, nieefektywne, jedna skończyła na CC, druga urodziła po 3 dniach wywoływania różnymi metodami. Ja swoją miałam w 39+3 tc i ani nie trwała długo ani nie była specjalnie bolesna a i wystarczyła jedna metoda. No i szłam pozamykana na 4 spusty z całkowicie nie gotową szyjką. Tydzień przed jak leżałam na obserwacji ciśnienia to był jeden młody lekarz, który mi gadał że mam się tak nie nastawiać na wyjście w piątek bo on by mnie zostawił już na wywołaniu. A ja czułam że to za szybko i pewnie potrwa cały weekend. Całe szczęście nie on był tym który podejmował kluczowe decyzje. W końcu usłyszałam że "można już wywołać ale dla niego to za szybko i bardziej się skłania ku 39+z tc" i skoro jest wszystko w porządku to jeszcze ten tydzień się wstrzymamy ale mam wrócić ze skierowaniem po wizycie u prowadzącego.

Ja już odliczam do wizyty (po 15), mam nadzieję że prowadzący mi nie odmówi badania tam na dole, bo jestem ciekawa jak się ma sytuacja po suplementacji wiesiołka i wspomagania się naturalnymi prostaglandynami 😅😅

Jaką metoda u Ciebie zadziałała? Dałaś mi nadzieję, że jak u Ciebie poszło 39+3 to u mnie 41+3 powinno pójść kichnięciem 😅 oczywiście żartuje ale Twój wpis podniósł mnie na duchu 🫶🏻

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    Starania od: 1.2024
    24.12.2024 ⏸️

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Mi się wydaje że ma też na to wpływ to że ciąże są też bardziej zmedykalizowane mało kto nic nie bierze w ciąży. Teraz te cukrzyce, nadciśnienie, tarczyca i w kółko coś.. mi się wydaje że to też nie jest bez znaczenia , no i problemy z płodnością ogólnie i potem utrzymaniem ciąży. Zobacxcie chyba żadna z nas nie miała fizjologicznej sto procentowej ciąży bez „czegoś” :( i to jest też przerażające i dziwne.. 😟

Wydaje mi się trochę to jest też tak że przez te różne przypadłości i problemy przed i w trakcie trafilysmy na to forum, więc tutaj pewnie statystycznie ciąż z problemami jest więcej niż bez, a jakas tam mniejsza część nas to taka która po prostu potrzebuje współudziału w przeżywaniu ciąży, lubi się edukować na bieżąco i wiedzieć więcej niż tyle co od lekarza 😊

Ja w sumie w pierwszej ciąży to wszystkie wyniki od początku miałam super, jedyne co to miałam ta cukrzycę ciążowa i insulinę, ale też nie miałam jakichś problemów z powodu tej cukrzycy wtedy, waga dziecka ok, łożysko do końca też, mogłam jeść praktycznie co chciałam ale oczywiście z rozwagą. W tej ciąży z kolei turbo stres od początku po CB w zeszłym roku, która była totalnym zaskoczeniem bo ja tak poza tą cukrzyca w ciąży jestem chodzącym okazem zdrowia, wyniki wszystkie idealne (a po CB zbadałam praktycznie wszystko) , w ciążę jedna druga i trzecia udało się zajść praktycznie od razu. I w tej ciąży wyniki też ok, tyle że od początku cukrzyca ciążowa ale też z małymi ograniczeniami bo jednak mogę pozwolić sobie na sporo rzeczy. Ale za to ile przeboi i nerwow, a to z szyjka która finalnie okazała się być ok, z tymi przepływami bo coś na jednej wizycie gorzej wyszło . Po tej ciąży już mam dość ale tak psychicznie , bo ciagle jakies stresy 🤯

Ale co by nie było to takich porodów spontanicznych mam wrażenie, ze jest faktycznie coraz mniej, częściej te indukcję. Nie wiem czy Ci lekarze dmuchają na zimne czy o co chodzi że tak się dzieje.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Paulines Koleżanka

Wysłany: 3 września, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 39+0 i nadaje z IP, bo badaniu maluch wyszedł na prawie 4kg a do tego teraz na IP już się zestresowałam jak zwykle i wysokie ciśnienie więc prawdopodobnie ju tu zostanę…i nie podoba mi się to :(

02.01.2025 🩷⏸️

28,31🐶🩷
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotciara wrote:
    Marcysia - ja chyba sama sobie zawiniłam, ponieważ nie spodziewałam się że syn w tym wieku będzie tak dużo rozumieć. Myślałam że ta zmiana go zbytnio nie obejdzie, on nigdy nie był zbyt wylewny, jakieś tulasy czy coś to mogę sobie pomarzyć, bo on nie ma czasu, chce się bawić, biegać 🙄 a tu jednak rozumie i to rozumie bardzo dużo

Nie wszystkie dzieci są takie wylewne i chętne do wiszenia na mamie, a w sumie to jest też taki okres że dziecko robi się takie ciekawskie życia i nie ma na to czasu, po czym znowu zwalnia , jest jeszcze bardziej kumate i zaczyna już tak w pełni świadomie potrzebowac tej bliskości, zaczyna mówić że kocha lubi itp. Twój synek to jeszcze mega maluszek 😊 mój w wieku Twojego zaczynał żłobek to był lajcik, szedł bez płaczu bo chyba do końca nie był aż tak świadomy tego wszystkiego, dopiero po paru dniach były kryzysy.

A emocjom upust trzeba dać. Będą gorsze lepsze dni . Po to tu jesteśmy , żeby się wspierać w różnych emocjach. Super że malutka załapała butelkę. Oby już było z górki ✊🏻

Szosz, Kotciara, Deyansu lubią tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 3 września, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulines wrote:
    Ja dziś 39+0 i nadaje z IP, bo badaniu maluch wyszedł na prawie 4kg a do tego teraz na IP już się zestresowałam jak zwykle i wysokie ciśnienie więc prawdopodobnie ju tu zostanę…i nie podoba mi się to :(

Ale chcą już w 39 indukcję? Ja w 41 słysząc indukcja uciekłam 🙈 bo dostałam skierowanie ze względu na masę 4kg i przenoszenie 😶

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    Starania od: 1.2024
    24.12.2024 ⏸️

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Mnie przyjęto, dziś balonik i jutro oksytocyna i porodówka. Ja już czuję, że już czas bo się męczę i boję się o córkę 😶 Nie marzyłam o indukcji ale wczoraj jak byłam w domu po wcześniejszej ucieczce ze szpitala to już tak się bałam o Gabrysię, że mam ulgę, że to wywołujemy 🥺

KTG bez większych skurczy, szyjka skrocona, położona jeszcze krzyżowo, czop odpada, rozwarcie nadal 1cm. Gabi położona główkowo ładnie i ma 3987g.

Powodzenia ❤️✊🏻

Ja od 12 mam założony balonik. Podczas badania 2 cm rozwarcia, szyjka miękka skrócona ale ma nadal 2 cm, tak zrozumiałam 🤔 Maluszek mocno napiera już główka na szyjkę przez co ciężko było wcisnąć balonik, ale się udało. Najbardziej z tego wszystkiego bolał wziernik 🫣 on jest taki inny, wielki metalowy, ciężko mi było się tak wyluzować żeby rozluźnić tyłek, samo pompowanie tego balonika to już easy :) najważniejsze że już jest, siedzi w środku. Miałam już kilka boleśniejszych skurczy od momentu jego założenia 😬 czuję plecy i podbrzusze. Niedługo przyjedzie mój mężuś to odpalimy te tensy bo nawet nie było czasu i chęci żeby je przetestować 😀

Plan taki że dopiero jutro kolejny etap, ale jest cień szansy że coś może zadziac się i dzisiaj ✊🏻 im bliżej tym większy stresik mnie ogarnia , zwłaszcza jak się pojawiają jakieś mocniejsze bóle. Byle szybko wypchać tego kurczaka i do domu😀✊🏻

purplerain, Azalea 🌸, Szosz, Majka92, Abby10, promykk, Abcdeka, Kotciara, CieplaHerbata, Engel, bellA, Deyansu lubią tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulines wrote:

Mocne kciuki 🤞dawaj znać jaki mają plan 😊
    jestem na tym samym etapie i też czuję że mój bobas jest pod 4kg, tylko ja się obawiam, że mój prowadzący nic z tym nie zrobi i każe czekać 🤷‍♀️

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

04.09.2025r. 🧸💙3550g

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Jaką metoda u Ciebie zadziałała? Dałaś mi nadzieję, że jak u Ciebie poszło 39+3 to u mnie 41+3 powinno pójść kichnięciem 😅 oczywiście żartuje ale Twój wpis podniósł mnie na duchu 🫶🏻

Tasiemka z żelem z prostaglandynami 😅 nosiłam ją od ok. 10 do 20ej, o 23 zaczęły mi się sączyć wody, o północy odeszły a o 1:25 córka była na świecie. Nie leżałam z mocnymi bólami, ona sobie działała stopniowo, mogłam jeść, pić, ruszać się. Hardcorowo się zrobiło po tej północy, byłam pod prysznicem prawie do 1ej, badanie, porodówka i po 5 minutach partych urodziłam 😅

Abby10 lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Mnie przyjęto, dziś balonik i jutro oksytocyna i porodówka. Ja już czuję, że już czas bo się męczę i boję się o córkę 😶 Nie marzyłam o indukcji ale wczoraj jak byłam w domu po wcześniejszej ucieczce ze szpitala to już tak się bałam o Gabrysię, że mam ulgę, że to wywołujemy 🥺

KTG bez większych skurczy, szyjka skrocona, położona jeszcze krzyżowo, czop odpada, rozwarcie nadal 1cm. Gabi położona główkowo ładnie i ma 3987g.
    Mocne Kciuki 🤞🤞🤞🩷 dasz rade !!!

Abcdeka lubi tę wiadomość

35👱‍♀️ 37🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
    🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
    🩺29.08.25 - 3kg 🩷 37+4
    🩺12.09.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Powodzenia ❤️✊🏻

Ja od 12 mam założony balonik. Podczas badania 2 cm rozwarcia, szyjka miękka skrócona ale ma nadal 2 cm, tak zrozumiałam 🤔 Maluszek mocno napiera już główka na szyjkę przez co ciężko było wcisnąć balonik, ale się udało. Najbardziej z tego wszystkiego bolał wziernik 🫣 on jest taki inny, wielki metalowy, ciężko mi było się tak wyluzować żeby rozluźnić tyłek, samo pompowanie tego balonika to już easy :) najważniejsze że już jest, siedzi w środku. Miałam już kilka boleśniejszych skurczy od momentu jego założenia 😬 czuję plecy i podbrzusze. Niedługo przyjedzie mój mężuś to odpalimy te tensy bo nawet nie było czasu i chęci żeby je przetestować 😀

Plan taki że dopiero jutro kolejny etap, ale jest cień szansy że coś może zadziac się i dzisiaj ✊🏻 im bliżej tym większy stresik mnie ogarnia , zwłaszcza jak się pojawiają jakieś mocniejsze bóle. Byle szybko wypchać tego kurczaka i do domu😀✊🏻
    Wyczuwam poród w godzinach nocnych 🪄🔮🧚
    Powodzenia Marcysia ♥️🤞

Marcysia1990, Abby10, Abcdeka lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Powodzenia ❤️✊🏻

Kciuki 🤞🏼

Marcysia1990, Abcdeka lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Paulines Koleżanka

Wysłany: 3 września, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Ale chcą już w 39 indukcję? Ja w 41 słysząc indukcja uciekłam 🙈 bo dostałam skierowanie ze względu na masę 4kg i przenoszenie 😶

Przyjęcie na oddział chyba bardziej przez to ciśnienie które teraz to już na bank tak łatwo nie spadnie bo jestem zestresowana nieźle nie taki był plan na dziś 🙈 no i teraz lekarz prowadząca na IP potwierdziła po raz drugi że 4kg niemalże i cyt „trzeba indukować, próbować rodzić”🤷‍♀️ cykam się , skurczy zero, rozwarcia brak więc ewidentnie maluch gotowy ale moje ciało jeszcze niezbyt…

02.01.2025 🩷⏸️

28,31🐶🩷
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Powodzenia ❤️✊🏻

Dajesz, Marcysia, a może i dziś się uda? Aplikujcie tens i niech się dzieje! Rodzisz i wychodzisz, nie inaczej :) trzymaj się tam!

Paulines, no ale jak tu się nie stresowac na IP… kciuki, żebyś jednak jeszcze nie musiała zostawać.

Paulines, Marcysia1990 lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:

A jak tam u Ciebie, balonik już założony? :) jak odczucia? 😊

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel przykro mi :( obyś szybko do siebie doszła i nie było z tego pęknienia jakichś poważniejszych powikłań.
    Witamy Nadię!

Deyansu kurczę nie dość, że takie przeboje z porodem to teraz Cię nie odpuszcza. Jestem też zdziwiona że tak długo masz cewnik, wszędzie się mówi że oni tak szybko odłączają i trzeba wstawać i się ruszać. Jakiś mocniejszych przeciwbólowych nie mogą Ci dołożyć?
    W moim szpitalu dają tapblock po CC, ale też ładują przeciwbólowe ile trzeba bo taki mają program.
    Oby z każdym dniem było lepiej! Dobrze że psychicznie się trzymasz bo to też ważne!

Oliwia88888 przykro mi, teraz jedynie musisz się jakoś pogodzić z tym, że była CC, jakąś swoją małą żałobę przeżyć... Dobrze że z bobasem wszystko ok i że nie zwlekali.

Abcdeka czekamy i wypatrujemy dobrych wieści! 🧐
    Marcysia kciuki💪

Marcysia1990, Abcdeka, Engel, Deyansu lubią tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    11.08 - 37+0, 3100 g
    02.09 - 40+1, 3470 g
    preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 września, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Tasiemka z żelem z prostaglandynami 😅 nosiłam ją od ok. 10 do 20ej, o 23 zaczęły mi się sączyć wody, o północy odeszły a o 1:25 córka była na świecie. Nie leżałam z mocnymi bólami, ona sobie działała stopniowo, mogłam jeść, pić, ruszać się. Hardcorowo się zrobiło po tej północy, byłam pod prysznicem prawie do 1ej, badanie, porodówka i po 5 minutach partych urodziłam 😅

Właśnie lekarka która zakładała mi balonik mówiła że balonikiem oddzielają biegun pęcherza i wtedy też produkują się te naturalne prostaglandyny i żeby nie tracić nadziei bo możliwe że mimo samego balonika on wypadnie i akcja naturalnie się rozkręci.

Azalea a jakie miałaś rozwarcie przed tą tasiemką? :)

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 września, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulines wrote:
    Przyjęcie na oddział chyba bardziej przez to ciśnienie które teraz to już na bank tak łatwo nie spadnie bo jestem zestresowana nieźle nie taki był plan na dziś 🙈 no i teraz lekarz prowadząca na IP potwierdziła po raz drugi że 4kg niemalże i cyt „trzeba indukować, próbować rodzić”🤷‍♀️ cykam się , skurczy zero, rozwarcia brak więc ewidentnie maluch gotowy ale moje ciało jeszcze niezbyt…

Jak rodziłam synka to do SN bez cukrzycy waga do 4,5kg było ok, a w przypadku cukrzycy było to 4kg , coś się zmieniło? 🤔

Kciuki żeby gładko poszło ✊🏻

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 3 września, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj się opiłam herbaty z liści malin, jakbyś ktoś szukał to w Czas na herbatę mają na pewno :)
    Wieczorem Młody był mega aktywny i przy każdym ruchu czułam kłucie na szyjkę. Po raz pierwszy przydała mi się piłką, bo jak zaczęłam się bujać to Młody się uspokoił. Już myślałam że coś może się więcej wydarzy, ale poszłam spać bez żadnego problemu. Dzisiaj spacer już zaliczony, po wczorajszym deszczu fajna pogoda u nas :)
    Idę jeść ananasa, a później coś ostrego na obiad.

Dziewczyny trzymajcie się - i te w szpitalach, te które czekają na rozwój sytuacji, te które już urodziły, te które są w domu z maluchami i próbują ogarnąć nowe żyćko!

Szosz, purplerain, Alexis1719, Abby10, Engel, Deyansu, LauraTomek lubią tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    11.08 - 37+0, 3100 g
    02.09 - 40+1, 3470 g
    preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 września, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Wyczuwam poród w godzinach nocnych 🪄🔮🧚
    Powodzenia Marcysia ♥️🤞

Jak ma być ten 4.09 to wyczuwaj jutro w ciągu dnia 😘 😂 przynajmniej się jako tako wyśpię i mąż też 😂

purplerain lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Mischava Ekspertka

Wysłany: 3 września, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moirane wrote:
    No u mnie to samo... 3 ciąża wszystko naturalnie, w ciąży jedynie witaminy ciążowe i duże dawki magnezu. Ale wiem po przyjaciółkach, że jestem tą nieliczna... Także podziwiam Was wszystkie z trudami 😘💪🏼

Czuje sie wywolana 😅 U mnie to samo, ciaza fizjologiczna, zero lekow. Cala ciaze trenowalam i bardzo aktywnie. Tera na koncu troche odpuściłam i duzo się relaksuje 😊

Również Podziwiam Was dziewczyny i śledzę Wasze historie ❤️ u mnie po prostu wieje nuda 🥱 😅

Pozdrawiamy znad morza 😊 i trzymam kciuki za Was! Jestesmy silne!!!

Deyansu lubi tę wiadomość

👧 👦 🐱 🐱
    08.2024 💔 9tc. (poronienie samoistne)

OM 04.12.24 ⏸️ 06.01 🥰
    25.06 Prenatalne 3TRYM, 1300g zdrowego szczęścia <3

preg.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ