Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
sarenka95 wrote:Hej, nie nadrobię Was dzisiaj 😔 jestem w szpitalu, bo zaczęłam krwawić. Na szczęście na USG serduszko bije i ogóle wszystko wygląda ok, ale pojawił się mały krwiak, dosłownie kilka mm i możliwe,że stąd krew,ale lekarz powiedział,że to może też być wynik tworzenia się tam wszystkiego. Ogólnie byłam przerażona. Dostałam duphaston i na razie leżeć i odpoczywać. Wypiszą mnie gdy krwawienie ustanie, może jutro, może w niedzielę.
Oczywiście cieszę się,że jest serduszko,że jest w porządku, ale stres ogromny 😩
Jestem dokładnie w 7+1,termin na 19.09
Jestem ciekawa co powie moja lekarka w czwartek 🤔sarenka95 lubi tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Hej, nie nadrobię Was dzisiaj 😔 jestem w szpitalu, bo zaczęłam krwawić. Na szczęście na USG serduszko bije i ogóle wszystko wygląda ok, ale pojawił się mały krwiak, dosłownie kilka mm i możliwe,że stąd krew,ale lekarz powiedział,że to może też być wynik tworzenia się tam wszystkiego. Ogólnie byłam przerażona. Dostałam duphaston i na razie leżeć i odpoczywać. Wypiszą mnie gdy krwawienie ustanie, może jutro, może w niedzielę.
Jestem ciekawa co powie moja lekarka w czwartek 🤔
Jak mały to może szybko się oczyści, oby szybko minęło. Będzie dobrze 🤗sarenka95 lubi tę wiadomość
2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Sarenka95 Trzymaj się, ważne że z Dzieciątkiem ok 🥰❤️ masz leki, jesteś pod opieką, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 😘
sarenka95 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Azalea 🌸 wrote:Dajcie znać czy którąś jeszcze wpisać na pierwszą stronę 🙂
Ja też poproszę na 25.09.2025Hajkonk lubi tę wiadomość
👩30👨34
Poronienie 06/24 w 9 tygodniu ciąży, przyczyna nieznana
~ Mutacja PAI 1 homozygota oraz czynnik V R2 i MTHFR heterozygota
~ Niedoczynność tarczycy
⏸️16/01 🥰
16/01 beta 128,19 mIU/ml, prog 25 ng/ml
19/01 beta 531,19 mIU/ml
📆 Kalendarz wizyt
16/01 - 4 tydzień ciąży - ciąża nie wykryta na USG, wykonana cytologia, zalecona Heparyna 0,4 i Duphaston 3x1
31/01 - ginekolog -
promykk wrote:To mój baby brain był dzisiaj w staropolskiej po jakieś ciastko przed wizytą w gościach i nic już nie było ciekawego i tak ładnie wyglądały „adwokatki”. Oczywiście dopiero jak zapłaciłam to się skapnęłam, że tego przecież nie zjem. 🙈 Posmakowałam, ale jednak mocno alko dawały.
Ja wyszłam dziś z domu, pojechałam na zakupy a pod blokiem dzwoniłam do męża spanikowana że zgubiłam klucze od domu, on się szybko zerwał z pracy żeby mi otworzyć dom a klucze były w zamku 🤯 przez to że mamy w domu koty nie wchodzimy do mieszkania w butach i zdejmujemy je przed wejściem musiałam włożyć klucze do zamka ubrać buty i wyjść 😂😂
@ Deyansu wbrew pozorom karma kitten jest zdrowsza niż adult bo ma w sobie więcej witamin i jest delikatniejsza na jelita😀 sama podaje moim kotkom kitten przed kryciem, w trakcie ciąży i przy karmieniu młodych 😉 chyba że masz kota po kastracji tu jednak trzeba uważać i wybierać karmę sterilised dodatkowo podawać pastę „urinary” zapobiegawczo oraz pilnować żeby kot pił odpowiednio dużo wody jeśli karmisz karmą sucha.promykk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Rozalia321 wrote:Ja też poproszę na 25.09.2025
Rozalia321 lubi tę wiadomość
-
Jestem ciekawa co powie moja lekarka w czwartek 🤔
przytulam mocno ☺️ najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką
dodałaś i mi trochę nadzieji bo podobny czas i problemy, trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala 😊sarenka95 lubi tę wiadomość
-
aglo wrote:O mój tylko 3miesiace starszy 😅 jak tam wie już o ciąży? Jak zareagował?
Mój już wie, praktycznie od początku wyczuł to bo po prostu zapytał czy już mam dzidziusia w brzuchu 🥹 podczas starań po niepowiedzeniu widział że jestem smutna i mi powiedział „nie martw się, dzidziuś będzie za miesiąc” i wiecie co miał rację! W kolejnym cyklu się udało! Ja nie wiem jak on to zrobił ale miał rację 🥹🥹
Ogólnie to jest wniebowzięty, codziennie dopytuje jaki już jest dzidziuś i w ogóle. Trochę się boję że z tego pierwszego entuzjazmu po porodzie będzie jednak nieciekawie, zazdrość czy cokolwiek się pojawi 🤷🏼♀️ oby nie.
Dziewczyny ogromnie się cieszę, z tego ogromna dobry wieści!!
U mnie tez po wizycie, jest maleńki zarodeczek, jestem przeeeszczęśliwa a mąż pyta będzie syneczek czy córcia? 😂😂😂🙈
Następną wizytę mam na 13.02, widzę ze szykuje się nam tez spora ekipa na wizytacje około walentynkowe 😁
👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -
purplerain wrote:Hej Dziewczyny
Jestem po usg i na ten moment jestem w ciąży bliźniaczej... Szok, jaki przeżyłam jest nie do opisania, kompletnie się tego nie spodziewałam. Jest jedno serduszko, drugiego jeszcze nie ma, mam przyjść za tydzień, żeby sprawdzić. Albo będzie serce, albo zarodek się wchłonie, podobno na tym etapie nie wiadomo. Niestety jest to ciąża jednokosmówkowa, czy któraś z Was ma takie doświadczenia? Chyba to kiepsko rokuje, bardzo mnie to zmartwiło.
Dostałam też douphaston 2x dziennie na wszelki wypadek. Czy macie po nim gorsze samopoczucie?👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -