Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivka wrote:My chyba jesteśmy na samym przodzie, bo ja jestem 11+0. (Ale gin powiedział, że będzie młodsza ciąża, ale prenatalne to potwierdza dopiero) Ja bede robić nifty w przyszłym tygodniu, to dowiem się szybciej.
Ale nie wierzyłabym pierwszym spekulacjom, bo już nie raz słyszałam, ze podwali płeć - a za 2/3 msc okazywało się zupełnie coś innego 🤪 nawet z moją chrześnicą tak było, chyba do 6 msc była pewność, że będzie chłopczykiem 🙆🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 10:27
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
🩺26.03 16+5 wizyta
🩺25.04 20+6 USG II trymestru -
Abby10 wrote:Jak się dzisiaj czujecie dziewczyny?
Mi głowa pęka… najchętniej bym się położyła i poszła spać, ale niedługo zmykam na przedstawienie do córki
U mnie dzisiaj o wiele lepiej. I w tym tygodniu zaczął powoli apetyt wracaćAbby10, Mischava, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
20/03 - dermatolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
08/04 - endokrynolog
28/04 - połówkowe
-
Abby10 wrote:Ja po wizycie, badań nie dostałam bo pan doktor nie podejmuje się ciąży wysokiego ryzyka 🙈
Serduszko jest! Ale ciąża młodsza o około 5-6dni i by się zgadzało bo owulację miałam 19/20 dnia cyklu a nie 14 🙈 po za tym mówił, że wszystko ok. Trochę odetchnęłam.
To teraz czekam do 14.02 na wizytę u mojej Pani doktor 🙈
Miło Cię tu spotkaćCudowne wieści
Dziewczyny, czy miewacie bóle podbrzusza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 10:43
Abby10, Hajkonk lubią tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Jusia 82 wrote:Miło Cię tu spotkać
Cudowne wieści
Dziewczyny, czy miewacie bóle podbrzusza?
Od czasu do czasu. W moim przypadku to jelita albo takie uczucie ciągnięcia w macicy.Jusia 82 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
20/03 - dermatolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
08/04 - endokrynolog
28/04 - połówkowe
-
Jusia 82 wrote:Miło Cię tu spotkać
Cudowne wieści
Dziewczyny, czy miewacie bóle podbrzusza?
Ja często miewam takie bóle podbrzusza, teraz mam wrażenie że trochę odpuściły i mdłości lżejsze również no i piersi w końcu nie są aż tak bolące 😊 więc chyba tak jak dziewczyny wcześniej pisały organizm chyba przyzwyczaił się do nowego stanu i coraz lepiej go akceptuje 🤗Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Abby10 wrote:Jak się dzisiaj czujecie dziewczyny?
Mi głowa pęka… najchętniej bym się położyła i poszła spać, ale niedługo zmykam na przedstawienie do córki
Mnie też tak od 2 dni boli głowa, że dramat… a tak to standardowo coś trochę pociągnie raz na czas poboli, ale to rozciągającą się macica. Najdziwniejsze jest uczucie jak kicham, czuję jakby wszystkie mięśnie wokół brzucha mnie bolały -
Też sobie właśnie tłumaczę, że to rozciągająca się macica.... ale raz na jakiś czas i jakieś czarne myśli się pojawiają....
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Mi wszystkie upierdliwe objawy w końcu odpuściły ale dopadło mnie przeziębienie 🤦🏽♀️ a już miałam zacząć cieszyć się tą ciążą, ale nie mam siły 🫣
Co do płci to mój ginekolog nie mówi, póki nie jest pewny, nawet nie ma opcji żeby go przekonać bo i tak nie powie szybciej 😅 z córką dowiedzieliśmy się w okolicach 15 tygodnia, liczę że teraz będzie podobnie. Jako jedyny w mieście ma opinię takiego, który trafia w 100% płeć i 95% wagę dziecka do porodu 😅 -
Ja wczoraj się czułam wyjątkowo i zaskakująco znośnie. Z kolei w nocy nie mogłam spać i dziś od rana już hiper mdlosci...
wczoraj zaszczepiłam się też na grypę.
Już brak mi sil na te nudnosci. Ciekawe czy skończą się wraz z rozpoczęciem drugiego trymestru...
-
Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było
Witam wszystkie nowe mamuśki
Ciężki czas przechodziłam + dopadło mnie przeziębienieWzięłam l4 na tydzień żeby się ogarnąć - nagotowałam rosołu i jakoś gładko przeszło. Oczywiście przeziębienie mnie dopadło po wizycie w biurze - więc prędko tam nie zawitam.
Któraś tu pisała, że nie może wziąć L4 za szybko bo będzie się starała o kredy hipoteczny - u mnie podobny temat. Też będziemy sie przeproawdzać na swoje i własnie ciśniemy w tym miesiącu. Mój mąż jest doradca kredytowym i podobno niektóre banki biorą pod uwage twój dochód nawet jesli przychodzi z ZUS. Kwestia tylko jaki bank - warto to skonsultować ze swoim doradcą.
-
Ano i najwazniejsze, byłam dzisiaj na wizycie
Żelek Haribo ma 2,51 cm i nawet mi chyba lekko pomachał dzisiaj
Wszystko w normie i nie ukrywam, że dzisiaj płakłam sobie na tym USG ze szczęscia i chyba z ulgi teżMajka92, Marcysia1990, Engel, Jusia 82, Deyansu, Azalea 🌸, promykk, abrakadabra, Hajkonk, Szosz, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:U mnie dzisiaj o wiele lepiej. I w tym tygodniu zaczął powoli apetyt wracać
U mnie też od dwóch dni jest lepiej! 🫣
Też apetet wrócił i mdłości ustąpiły. Natomiast muszę uważać co jem - bo jak zjem coś ciężkiego albo smażonego to jest tragedia i takie kłucie w żołądku ze MASAKRA .😅
Wczoraj z mężem poszliśmy do knajpy i zamówiłam placki ziemniaczane z ratauj i od razu pożalowałam...ledwo do samochodu doszłam.
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Od czasu do czasu. W moim przypadku to jelita albo takie uczucie ciągnięcia w macicy.
Ja mam podobnie, czasami lekko tak jakby kłuje, ciągnie , myślę że to macica się rozciąga.
Wieczorami mam czasami wzdęcia i czuję wtedy jelita. Ale tak żeby mnie brzuch bolał jak na okres to nie.
No i nie mam znowu mdłości od kilku dni 🥲 w sumie to żadnych nie mam objawów co mnie oczywiscie znowu stresuje. Jedyne co to te cukry na czczo szaleją 😄 Wizyta dopiero za tydzień. Gdzieś tam w głębi jestem dobrej myśli 🤞🏻😊 -
Agaxyz00 wrote:Mnie też tak od 2 dni boli głowa, że dramat… a tak to standardowo coś trochę pociągnie raz na czas poboli, ale to rozciągającą się macica. Najdziwniejsze jest uczucie jak kicham, czuję jakby wszystkie mięśnie wokół brzucha mnie bolały
Kichaj w takim zgięciu w pół. Ja mam teraz trochę kaszel i też czuję jak kaszel podbrzusze ale takie zgięcie w pół trochę pomaga.Agaxyz00 lubi tę wiadomość
-
Mischava wrote:Ano i najwazniejsze, byłam dzisiaj na wizycie
Żelek Haribo ma 2,51 cm i nawet mi chyba lekko pomachał dzisiaj
Wszystko w normie i nie ukrywam, że dzisiaj płakłam sobie na tym USG ze szczęscia i chyba z ulgi też
Już kawał człowieczka tam w brzuchu mieszka 😍
Trochę sie pocieszylam że i wy podobnie nie czujecie objawów a jesteśmy na podobnym etapie ciąży.
W ciąży z synkiem to chyba żadnych objawów nie miałam i nie myślałam o tym to i stresu nie było 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 12:41
Mischava lubi tę wiadomość
-
Cześć, Dziewczyny 😍
Gratulacje za udane wizyty i dobre wieści ❤️🥰
Margolcia94 - bardzo mocno ściskam kciuki za Ciebie 🥰🤞🏻 i myślę o Tobie, żeby wszystko było ok 😘
Przez ostatnie stresy w pracy i ogólne zmniejszenie objawów (a w ogóle mam ich dość mało) poszłam dziś na USG 🫣 i zebrałam trochę ochrzan od lekarza, że za często chodzę (a i tak nie wiedział, że byłam 31.01). W sumie dopiero dziś się dowiedziałam że to nie jest obojętne dla dzidziusia 🙄 ... Coś Wam o tym wiadomo?? no ale trudno, byłam to byłam, co będzie to będzie. Dziecko jest, serce bije, ta wiedza musi mi starczyć teraz do 28.02. Jedyne co mnie minimalnie niepokoi (chyba że to kwestia sprzętu), że wg OM i poprzednich USG wiek ciąży był zgodny, a teraz pojawił się rozjazd. Niby tylko 1 dzień w dół, no ale...ehh.. zawsze coś 🤷🏻
Ale już przynajmniej nie myślę o pracy, śpię ile chcę, mam czas na spacer, na leki. Zapisałam się do okulisty, dentysty i pozostaje wierzyć, że wszystko będzie ok.
Miłego spokojnego piątku 🥰❤️Margolcia94 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Deyansu wrote:Cześć, Dziewczyny 😍
Margolcia94 - bardzo mocno ściskam kciuki za Ciebie 🥰🤞🏻 i myślę o Tobie, żeby wszystko było ok 😘
Przez ostatnie stresy w pracy i ogólne zmniejszenie objawów (a w ogóle mam ich dość mało) poszłam dziś na USG 🫣 i zebrałam trochę ochrzan od lekarza, że za często chodzę (a i tak nie wiedział, że byłam 31.01). W sumie dopiero dziś się dowiedziałam że to nie jest obojętne dla dzidziusia 🙄 ... Coś Wam o tym wiadomo?? no ale trudno, byłam to byłam, co będzie to będzie. Dziecko jest, serce bije, ta wiedza musi mi starczyć teraz do 28.02. Jedyne co mnie minimalnie niepokoi (chyba że to kwestia sprzętu), że wg OM i poprzednich USG wiek ciąży był zgodny, a teraz pojawił się rozjazd. Niby tylko 1 dzień w dół, no ale...ehh.. zawsze coś 🤷🏻
Ale już przynajmniej nie myślę o pracy, śpię ile chcę, mam czas na spacer, na leki. Zapisałam się do okulisty, dentysty i pozostaje wierzyć, że wszystko będzie ok.
Miłego spokojnego piątku 🥰❤️
Wiesz, też się nad tym zastanawiałam czy zbyt częste badanie może w jakikolwiek sposób szkodzić.... Niby czytam, że nie ale już sama nie wiemW pierwszej ciąży na początku byłam raz w tygodniu u tego samego lekarza i nigdy nic nie mówił. Teraz zdarza się być częściej
Myślę, że nawet nie masz co sobie głowy zawracać tą drobną rozbieżnością.
Ja też zapisana do okulisty i dermatologa (muszę zrobić przegląd znamion). Próbuję sobie zorganizować jakoś czas, bo jak Młody jest w żlobku to najchętniej bym się z łóżka nie podnosiła. Totalny brak energii. Jestem załamana, bo w poprzedniej ciąży biegałam na siłownię, gotowałam i robiłam setki innych rzeczy a teraz dętka. Mam nadzieję, że wiosna przyjdzie i się "naprawię".Deyansu lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
11. transfer, beta<0,2
6+0 mamy ❤️ -
@suzie czemu jeszcze zwlekasz?
Mi ginekolog (nie za bardzo mnie znając wcześniej) powiedział jedno zdanie: wiesz, że nikt tego nie doceni? I nikt oprócz Ciebie i Twojego partnera nie będzie pamiętał i tym, że pracowałaś w ciąży.
Normalnie mnie zaorał tym 🥴
Wczoraj pierwszy dzień na l4 i ulga na Maxa
W poniedziałek się zapisałam na pobranie krwi do nifty 😁Deyansu, Majka92, Jusia 82, bellA, Engel lubią tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
Update: 05.03 (15tc) 14cm bobo
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻 -
Cześć dziewczyny 😀
1. Jak wasze preferencje jedzeniowe? 😀
Ja teraz pochłaniam wszystko co kwaśne i ostre: ogórki konserwowe, kimchi, marynowane papryczki jalapeno, kiwi, ananas. Najlepiej czuję się po takim jedzonku przy mdłościach. Od słodkiego zupełnie mnie odrzuciło a zawsze byłam ogromną fanką.
2. Kichanie w ciąży
Z tym kichaniem jest u mnie bardzo ciężko - jeśli nie zegnę się w porę w pół to czuję jakby mi cała macice rozerwało. Ogromny ból. Miałam tak samo w pierwszej ciąży.
3. Fizjoterapeutka uroginekologiczna
Dziewczyny a zapisujecie się do fizjo. uroginekologicznej? Chodziłyście w innych ciążach? Polecacie? Kiedy najlepiej się udać - już na początku ciąży czy pod koniec? Zmartwił mnie trochę aż tak silny ból przy kichaniu, a widziałam że fizjoterapeutki nie zalecają się tak zginać w pół 🤔 a raczej skręcać w bok, ale u mnie to nie niweluje bólu.
Miłego dnia wszystkim z znośnymi dolegliwościami ❤️
Ivka lubi tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Cześć, Dziewczyny 😍
Miłego spokojnego piątku 🥰❤️
Pierwszy raz takie cos slysze, wrzucam jeszcze fote z ksiazki nt bezpieczeństwa ultrasonografu 🙃
FYI https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/badania-w-ciazy/czy-usg-jest-bezpieczne-w-ciazy/
Deyansu, Jusia 82 lubią tę wiadomość