Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Margolcia94 wrote:Ja po wizycie i niestety brak optymistycznych wieści
wręcz bardzo źle rokujące, ponieważ zarodek pięknie rośnie ale równocześnie z nim nie rośnie pęcherzyk ciążowy. Sytuacja do obserwowania
plamienia raz są większe raz mniejsze, powód nieznany.
Biorę duphaston 3 razy dziennie i mam czekać co czas przyniesie.
A liczyłam, że w końcu będzie to pozytywna wizyta, po której wyjdę szczęśliwa 🥲
Kiedy masz następna wizytę? Oby wszystko dobrze sie skończyło! -
Twilight wrote:A daj spokój, u nas w sierpniu jak zapisywałam czesne wynosiło 1100zl, od października 1500 a od stycznia 2200 🙈
Zrobili dofinansowanie 1500pln jako aktywny rodzic, i nagle wszystkie żłobki podniosły kwoty czesnego na 1500,00 z 700.
Państwo w państwie 🤡Twilight lubi tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
Update: 05.03 (15tc) 14cm bobo
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻 -
Ivka wrote:To jest jakieś absurdalne złodziejstwo.
Zrobili dofinansowanie 1500pln jako aktywny rodzic, i nagle wszystkie żłobki podniosły kwoty czesnego na 1500,00 z 700.
Państwo w państwie 🤡
Co najlepsze 1500 było im mało to podnieśli na 2200 przecież w większości w tym u nas tłumacząc się tym, że w państwowych nauczyciele dostali po 1000 zł podwyżki więc ona swoim też chciałaby podwyżkę dać. Ja to w sumie miałam to w nosie bo i tak nie płaciłam za to, tylko za same obiady. Ale u nas też rodzice nadplacali te kwoty a ona pozniej zwracała w następnym miesiącu wiec te 3000 zł było ciagle w zawieszeniu takim -
Margolcia94 wrote:Ja po wizycie i niestety brak optymistycznych wieści
wręcz bardzo źle rokujące, ponieważ zarodek pięknie rośnie ale równocześnie z nim nie rośnie pęcherzyk ciążowy. Sytuacja do obserwowania
plamienia raz są większe raz mniejsze, powód nieznany.
Biorę duphaston 3 razy dziennie i mam czekać co czas przyniesie.
A liczyłam, że w końcu będzie to pozytywna wizyta, po której wyjdę szczęśliwa 🥲
Może jeszcze nie wszystko stracone? Może podrośnie...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
20/03 - dermatolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
08/04 - endokrynolog
28/04 - połówkowe
-
abrakadabra wrote:Kiedy masz następna wizytę? Oby wszystko dobrze sie skończyło!
Nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi, mimo że jak porównuję zdjęcia usg było widać, że ten pęcherzyk za duży nie jest.
Próbuje mówić sobie, że jeszcze będzie dobrze , ale ciężko pozytywnie myśleć.
-
Dziś byłam na wizycie .
Zobaczyłam pięknie bijące ❤️
Na ten moment jest wszystko w porządku 😍
Możesz mnie wpisać na termin 17.09Azalea 🌸, Majka92, Engel, sarenka95, Suzie, abrakadabra, Ivka, Hajkonk, CieplaHerbata, aglo, promykk, Twilight, Marcysia1990, Abby10, Aga19m, Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Margolcia94 wrote:U tej ginekolog z dzisiaj za dwa tygodnie, ale chodzę jeszcze prywatnie, wizyta w poniedziałek.
Nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi, mimo że jak porównuję zdjęcia usg było widać, że ten pęcherzyk za duży nie jest.
Próbuje mówić sobie, że jeszcze będzie dobrze , ale ciężko pozytywnie myśleć.Margolcia94 lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa ❔
🩺 31.03
🩺 06.05 II USG prenatalne -
U mnie duża ulga po wizycie. Dzidziuś urósł, mamy 1.7 cm, serduszko bije 🩷 dostałam skierowanie na badania prenatalne i sporo innych badań 🙂 niestety krwiak dalej jest widoczny, więc zostaje duphaston i oszczędny tryb życia, L4 kontynuuję. Plamienia mogą mi się jeszcze utrzymywać, stresuje mnie to, ale już lepiej ze świadomością, że maluszek rozwija się prawidłowo. Krwiak jest też umiejscowiony z dala od zarodka i pęcherzyka,więc nie zagraża na szczęście 🙏
No i dzisiaj jestem wg USG 8+4, wg OM 8+0, więc zobaczymy na prenatalnych jak się zmieni termin porodu.abrakadabra, Azalea 🌸, Ivka, Engel, Agaxyz00, Margolcia94, aglo, promykk, Twilight, Naya00, Malinovelove, Szosz lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa ❔
🩺 31.03
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Margolcia94 wrote:U tej ginekolog z dzisiaj za dwa tygodnie, ale chodzę jeszcze prywatnie, wizyta w poniedziałek.
Trzymam mocno kciuki!Margolcia94 lubi tę wiadomość
-
Grstuluje Wam zdrowo rozwijajacych sie ciaz a tym u ktorych dzieje sie cos niepokojacego zycze duzo spokoju i trzymam kciuki za pozytywny obrot sprawy,
Ja bylam na wizyxie i mimo mojej 3 tygodniowej choroby zarodek zdrowo sie rozwija zgodnie z terminem miesiaczki, lekarz mowil ze nie ma krwiaka ale widzialam tą przestrzen na usg podobna jak ostatnio, moze troxhe mniejsza. Potem wspominal, zeby sie tym nie przejmowac. Zapisaalm sid juz na prenatalne 5 marca. Co najgorsze u mnie to ze w,gledu na dluga przerwe w zawodzie moja umowa zostala rozwiazana i przechodze na bezrobocie, a zeby wrocic do pracy musze odbycx kilkumiesieczne bezplatne przeszkolenie, czego w ciazy xhyba juz nie bede robicaglo, Abby10 lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt 😍
Margolcia94 przykro mi że jesteś w zawieszeniutrzymam kciuki że wszystko się unormuje 😘
sarenka95 lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Liliowa wrote:Grstuluje Wam zdrowo rozwijajacych sie ciaz a tym u ktorych dzieje sie cos niepokojacego zycze duzo spokoju i trzymam kciuki za pozytywny obrot sprawy,
Ja bylam na wizyxie i mimo mojej 3 tygodniowej choroby zarodek zdrowo sie rozwija zgodnie z terminem miesiaczki, lekarz mowil ze nie ma krwiaka ale widzialam tą przestrzen na usg podobna jak ostatnio, moze troxhe mniejsza. Potem wspominal, zeby sie tym nie przejmowac. Zapisaalm sid juz na prenatalne 5 marca. Co najgorsze u mnie to ze w,gledu na dluga przerwe w zawodzie moja umowa zostala rozwiazana i przechodze na bezrobocie, a zeby wrocic do pracy musze odbycx kilkumiesieczne bezplatne przeszkolenie, czego w ciazy xhyba juz nie bede robicDeyansu lubi tę wiadomość
👨🏻87
Trzymam kciuki, by poniedziałek przyniósł dobre wieści02.2024 synek 💙
02.2025 💔 (8/9 tydz.)
wciąż kp 🤱 -
Ivka wrote:Ale teraz Ci rozwiązali umowę? Zawsze byłam przekonana, że kobieta w ciąży jest chroniona prawem od pierwszego dnia ciąży?
Też tak myślałam, że się jest chronionym od 1 dnia... -
Trzymaj się 🫂 trzymamy tutaj kciuki, że będzie lepiej w poniedziałek ✊🏼 -
Engel wrote:A to nie jest tak, że jak już to muszą przedłużyć umowę do porodu? 🤔
Też tak myślałam, że się jest chronionym od 1 dnia...
No chyba, że to umowa cywilno-prawna, to wtedy nic się nie da zrobić tak naprawdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 17:42
👨🏻87
Hej, ja też witam się po dzisiejszej wizycie.
Jestem 10+2 więc bobasek był już dobrze widoczny. Nawet ruszał główka i rączka. Chyba do mnie dotarło że jestem w ciąży w końcu. Niestety umiejscowił się tak że nie dało się zmierzyc 😅 o dziwo doktor próbowała doszukać się już czegoś odnośnie płci ale nie wie czy nie widziała pępowiny. No ciekawe czy to będzie chłopak. Za dwa tygodnie mam prenatalne USG więc może wtedy będzie już widać. Ostatnio zaczęłam mieć jakieś dziwne skorcze i dostałam luteinę zapobiegawczo.
Laski trzymam za was wszystkie kciuki. Oby bobaski walczyły, rosły silne i zdrowe.
A tak wgl kiedy u was podawali już płeć?Engel, abrakadabra, Azalea 🌸, aglo, sarenka95, Szosz, Hajkonk lubią tę wiadomość
👧28 👨29 🐈🐈⬛
5cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok
11.2024 TSH 3.64 -
Świetnie czytać ze u was wszystko dobrze. Gratulacje udanych wizyt.❤️
Margolcia94 To jeszcze nie wyrok.. wiara czyni cuda❤️ trzymam kciuki.
Sarenka gratulacje😍 duzo zdrówka dla Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 18:07
sarenka95, Nava lubią tę wiadomość
-
Nava wrote:Hej, ja też witam się po dzisiejszej wizycie.
Jestem 10+2 więc bobasek był już dobrze widoczny. Nawet ruszał główka i rączka. Chyba do mnie dotarło że jestem w ciąży w końcu. Niestety umiejscowił się tak że nie dało się zmierzyc 😅 o dziwo doktor próbowała doszukać się już czegoś odnośnie płci ale nie wie czy nie widziała pępowiny. No ciekawe czy to będzie chłopak. Za dwa tygodnie mam prenatalne USG więc może wtedy będzie już widać. Ostatnio zaczęłam mieć jakieś dziwne skorcze i dostałam luteinę zapobiegawczo.
Laski trzymam za was wszystkie kciuki. Oby bobaski walczyły, rosły silne i zdrowe.
A tak wgl kiedy u was podawali już płeć?
Ale nie wierzyłabym pierwszym spekulacjom, bo już nie raz słyszałam, ze podwali płeć - a za 2/3 msc okazywało się zupełnie coś innego 🤪 nawet z moją chrześnicą tak było, chyba do 6 msc była pewność, że będzie chłopczykiem 🙆🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 18:19
Hajkonk lubi tę wiadomość
👨🏻87
Ivka wrote:My chyba jesteśmy na samym przodzie, bo ja jestem 11+0. (Ale gin powiedział, że będzie młodsza ciąża, ale prenatalne to potwierdza dopiero) Ja bede robić nifty w przyszłym tygodniu, to dowiem się szybciej.
Ale nie wierzyłabym pierwszym spekulacjom, bo już nie raz słyszałam, ze podwali płeć - a za 2/3 msc okazywało się zupełnie coś innego 🤪 nawet z moją chrześnicą tak było, chyba do 6 msc była pewność, że będzie chłopczykiem 🙆🏻♀️
U mnie też tak było, że do 20 tyg praktycznie był chłopak i to niby było już na 100% potwierdzone u różnych lekarzy, ale później były wątpliwości i okazało się, że jednak dziewczynka 🙈Ivka lubi tę wiadomość