Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • bellA Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. 8w4d

Mamy Serduszko❤️😍 fasoleczka rosnie jak na drożdżach.. uffff🥹🥹🥹ma już 2cm😍 coś pieknego..

termin porodu na 16.09.25😍😍 proszę o zmianę.

Na 7 marca mam wyznaczone prenatalne. Juz umówiłam termin 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 19:00

Engel, Deyansu, Agaxyz00, iiyama, Naya00, aneta.be, abrakadabra, sarenka95, Szosz, Rozalia321, aglo, Abby10, Jusia 82, kasialinkaa, Mischava, Marcysia1990, Azalea 🌸, Ivka, Delfi, Bella93, Hajkonk, Nava, truskawki981, Filcek lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel wrote:
    Dziewczyny, a partnerzy wchodzą z wami na USG?
    Mój już się niecierpliwi i chyba dzisiaj zapytamy czy możemy we dwoje 🤣

Mój od początku ze mna chodzi. Wykazywał checi to mowie czemu nie. 😃 I razem na każdą wizytę wchodzimy.

Engel lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia321 wrote:
    Też pewnie zapisze się w takim razie do fizjoterapeutki uroginekologicznej jakoś w 2 trymestrze :)

Dziewczyny jestem w 7 tygodniu ciąży i bardzo kusi aby podzielić się tą nowiną. W niedziele chyba powiem rodzicom i teściom.

Zastanawiam się też czy powiedzieć znajomym z którymi często się widujemy. Mam teraz ciągłe mdłości więc odmawiamy spotkań. Za soba mam poronienie w 9 tygodniu więc teraz też jest strach do czasu tego etapu. O poronieniu nikomu nie powiedzieliśmy, co też było dla nas sporym obciążeniem przeżywać tak trudny czas i milczeć.

Podzieliście się już nowiną o ciąży?

U mnie nikt poza Mężem nie wie, nawet dzieciaki bo jakbym im powiedziała to wszyscy by się dowiedzieli 🤭 chyba wszystko zależy od tego jakie masz podejście i jakie podejście mają Twoi bliscy... Ja np wolę poczekać z nowinami dopóki nie będę pewna że jest wszystko w porządku bo raz że nie chciałabym martwić bliskich a dwa nie chciałabym później klepania po plecach 🤷 ale myślę że każdy ma swoje zdanie na ten temat i ja to jak najbardziej szanuje 😊

iiyama, Szosz, Pani Dziobak lubią tę wiadomość

202509147343.png
    2017 -syn
    2019 - córka
  • Engel Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie, wg USG 9+3
    Dzidzia sobie odpoczywała i niechętnie chciała się pokazać ale mierzy już 2.6cm
    Byłam z partnerem, był wniebowzięty 😍

Termin na 10.09.25 wg om na razie mam wpisany w karcie ciąży więc na razie może tak wpiszemy?

Nie musiałam prosić o skierowanie na prenatalne sam od razu wypisał na NFZ

iiyama, Deyansu, Naya00, abrakadabra, Agaxyz00, sarenka95, Szosz, Rozalia321, promykk, Jusia 82, kasialinkaa, Mischava, Azalea 🌸, Ivka, Bella93, Hajkonk, bellA, aglo, Filcek lubią tę wiadomość

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ❔
    7.03. 14+0 crl 8cm 🥭
    4.04. 🩺
    23.04. II prenatalne
  • iiyama Znajoma

Wysłany: 7 lutego, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia321 wrote:
    Podzieliście się już nowiną o ciąży?

Trafiłam w 7tc do szpitala i nie miałam wyjścia, musiałam powiedzieć najbliższej rodzinie (nie chciałam ściemniać) i w pracy,bo dłuższe L4 ciążowe.

Ale gdyby wszystko było ok, to nie mówiłabym do prenatalnych, taki miałam plan i tak zrobiłam w poprzedniej ciąży, którą poroniłam, cieszę się że nikt o tym nie wie.

• Naya00 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Jestem po wizycie. 8w4d

Mamy Serduszko❤️😍 fasoleczka rosnie jak na drożdżach.. uffff🥹🥹🥹ma już 2cm😍 coś pieknego..

termin porodu na 16.09.25😍😍 proszę o zmianę.

Na 7 marca mam wyznaczone prenatalne. Juz umówiłam termin 🤗

Super 😊
    Mam nadzieję, że to Cie uspokoiło

Deyansu, bellA lubią tę wiadomość

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wizyty udane ♥️

Mnie całkowicie choroba rozkłada.. dopiero co wyszłam z jednej, a tu już druga 😤 tak mnie gardło boli, nie mam pojęcia co mogę wziąć wgl?
    Jeszcze wczoraj na wieczór dostałam jakiegoś delikatnego plamienia 🙄

Ja jeszcze nie dzielę się nowiną, nie miałam jeszcze żadnej wizyty więc wolę spokojnie poczekać i może w okolicach prenatalnych powiemy. Na razie mi sie nie spieszy, nic i tak nie widać jeszcze wiec luz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 19:25

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • iiyama Znajoma

Wysłany: 7 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Super, że wizyty udane ♥️

Mnie całkowicie choroba rozkłada.. dopiero co wyszłam z jednej, a tu już druga 😤 tak mnie gardło boli, nie mam pojęcia co mogę wziąć wgl?
    Na gardło polecam Argentin-T (jest dobry) i Dentosept Fast (to głównie jest na dziąsła, ale działa na gardło!), plus domowe sposoby np.płukanki z solą na gardło, herbata z cytryną i imbirem.
    A na ogólne wsparcie organizmu Pueria Hot Immuno.
    Zdrówka !

• Szosz Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:
    A czy wy dziewczyny będziecie lub robiłyście test nifty ? Jeśli tak to tak dla samej siebie czy z jakiś innych lub medycznych wskazań?
    Bo zastanawiam się nad tym testem właśnie..
    Ja wczoraj miałam pobraną krew i czekam na wynik :) u mnie głównie kwestia wieku, lekarz nie namawiał, sama chciałam.

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷
    3.04 - 🩺
    17.04 - 🩺 połówkowe
  • Naya00 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Ja wczoraj miałam pobraną krew i czekam na wynik :) u mnie głównie kwestia wieku, lekarz nie namawiał, sama chciałam.

No ja właśnie się zastanawiam ze względu na swój wiek. A z drugiej strony też nie dać się zwariować, bo przede mną test papa i prenatalne

preg.png
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:
    No ja właśnie się zastanawiam ze względu na swój wiek. A z drugiej strony też nie dać się zwariować, bo przede mną test papa i prenatalne
    Ja się umówiłam na poniedziałek na pobranie.
    Chyba kwestia spokojnej głowy u nas.

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 05.03 (15tc) 14cm bobo :)

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻
  • promykk Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Hej

Mam takie pytanie - w poniedziałek byłam na USG , ciąża wh miesiączki trochę starsza niz wg USG - na USG pokazało 6+0 i serduszko biło 140 uderzeń na minutę CRL 0,32 termin porodu na 25 wrzesien - dodam że byłam w luxmedzie bo mam tam
    Pakiet więc poszłam skorzystać . Dziś z kolei wybrałam się do lekarza prywatnie - poszłam do tego , którego wybrałam na prowadzenie swojej ciąży bo znamy się długo i mu ufam - i teraz u niego na USG pokazuje ten sam tydzień ciąży co w poniedziałek więc 4 dni temu 6+0 a CRL 0,37, serce bije .
    Pytałam się go czy mam się martwić powiedział że nie mam czym i że on nie wie co lekarz w luxmedzie mierzył ale jemu wychodzi tak… terminu porodu tutaj też już się przesunął na październik…
    Powiedzcie mi bo ja już tyle razy przechodziłam przez mały wzrost pęcherzyków , potem za mały CRL… czuje że coś się złego dzieje , że zarodek nie rośnie tak jak powinien …
    To za dużą rozbieżność wg mnie… co myślicie ?
    Też się spotkałam, że lekarz absolutnie nie chciał oceniać usg innego i to rozumiem. Moim zdaniem to takie malutkie wartości, że nie panikowałabym. Najważniejsze, że serduszko bije prawidłowo. Niestety zostaje tylko czekać i powtórzyć u tego samego gina. Trzymam kciuki za Twojego kropka. 🤞🤞🤞

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋
    14.03 🩺

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)
    Ja jutro na badania krwi lecę, muszę być naczczo więc pewnie mnie czeka rzyganie, bo jedyna rzecz która pomaga na mdłości to ciągłe jedzenie czegokolwiek. Gorzej że przy okazji mam jadłowstręt i nie wszystko zjem XD

Ja jestem ze Szczecina, widziałam że przynajmniej ze dwie inne dziewczyny też :)

Jeśli chodzi o ochronę ciężarnych to jak byłam w poprzedniej ciąży to dopiero od 12 tygodnia się liczyło, więc mi w 9tc się skończyła umowa i przejął mnie ZUS (byłam na zwolnieniu od razu)

Jeśli chodzi o płeć to mój lekarz w obu przypadkach w 12tc na prenatalnych powiedział, że 90% dziewczynka i mam dwie córki ;) generalnie na tym etapie każdy grzdyl ma coś między nogami (fachowo to się nazywa nub) i płeć zależy od położenia, jak jest równolegle do ciała to będzie łechtaczką a jak prostopadle to siusiakiem :D

Ja do pracy chodzę i mam zamiar jak najdłużej, praca przy biurku, którą bardzo lubię i szkoda by mi było na tak długo znikać. A szefowi mówię w przyszłym tygodniu.

promykk, Nava lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• promykk Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje za udane wizyty i „duże” bobaski. 🥳😍

Chcę zrobić nifty przed prenatalnymi. Nikt jeszcze nie doradzał, ale boję się że pappa wyjdzie średnio przez wywiad. I mam krewnego z ZD. Dwa razy byłam chora w tej ciąży, na antybiotyku i z gorączką. Liczę, że nifty mnie uspokoją. 🙏🙏

Szosz, Deyansu, bellA lubią tę wiadomość

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋
    14.03 🩺

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Cześć, Dziewczyny 😍
    Gratulacje za udane wizyty i dobre wieści ❤️🥰
    Margolcia94 - bardzo mocno ściskam kciuki za Ciebie 🥰🤞🏻 i myślę o Tobie, żeby wszystko było ok 😘

Przez ostatnie stresy w pracy i ogólne zmniejszenie objawów (a w ogóle mam ich dość mało) poszłam dziś na USG 🫣 i zebrałam trochę ochrzan od lekarza, że za często chodzę (a i tak nie wiedział, że byłam 31.01). W sumie dopiero dziś się dowiedziałam że to nie jest obojętne dla dzidziusia 🙄 ... Coś Wam o tym wiadomo?? no ale trudno, byłam to byłam, co będzie to będzie. Dziecko jest, serce bije, ta wiedza musi mi starczyć teraz do 28.02. Jedyne co mnie minimalnie niepokoi (chyba że to kwestia sprzętu), że wg OM i poprzednich USG wiek ciąży był zgodny, a teraz pojawił się rozjazd. Niby tylko 1 dzień w dół, no ale...ehh.. zawsze coś 🤷🏻
    Ale już przynajmniej nie myślę o pracy, śpię ile chcę, mam czas na spacer, na leki. Zapisałam się do okulisty, dentysty i pozostaje wierzyć, że wszystko będzie ok.
    Miłego spokojnego piątku 🥰❤️

Wydaje mi się że lekarz tylko Cię postraszył bo zobacz że czasami jest tak że trzeba

Edit: coś mi ucięło i nie zauważyłam . Kontynuacja niżej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:52

Deyansu lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm 5+3
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    13.01 jest ❤️ CRL 3mm 6+0
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Hej laseczki :)
    Ja jutro na badania krwi lecę, muszę być naczczo więc pewnie mnie czeka rzyganie, bo jedyna rzecz która pomaga na mdłości to ciągłe jedzenie czegokolwiek. Gorzej że przy okazji mam jadłowstręt i nie wszystko zjem XD

Ja jestem ze Szczecina, widziałam że przynajmniej ze dwie inne dziewczyny też :)

Jeśli chodzi o ochronę ciężarnych to jak byłam w poprzedniej ciąży to dopiero od 12 tygodnia się liczyło, więc mi w 9tc się skończyła umowa i przejął mnie ZUS (byłam na zwolnieniu od razu)

Jeśli chodzi o płeć to mój lekarz w obu przypadkach w 12tc na prenatalnych powiedział, że 90% dziewczynka i mam dwie córki ;) generalnie na tym etapie każdy grzdyl ma coś między nogami (fachowo to się nazywa nub) i płeć zależy od położenia, jak jest równolegle do ciała to będzie łechtaczką a jak prostopadle to siusiakiem :D

Ja do pracy chodzę i mam zamiar jak najdłużej, praca przy biurku, którą bardzo lubię i szkoda by mi było na tak długo znikać. A szefowi mówię w przyszłym tygodniu.

Mojej siostrze jak wróżył płeć to jakoś po kości udowej, mówił coś że u chłopców jest inaczej niż u dziewczynek i faktycznie był chłopak.
    A w większości przypadków na początku zawsze może wyjść dziewczynka bo penis tak jakby wyrasta z łechtaczki, tak mi tłumaczył gin 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:21

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co dziewczyny moze cos doradzixie???z datą 6 lutego mam rozwiazanie umowy za porozumieniem stron ( jestem lekarzem i pracodawca xopatrzyl sie ze mija mi 5 lat przerwy w zaqodzie, bylam na urlopie wychowawczym) . Myslicie ze moglabym zadzwonic do zusu i dostawac cos do konca ciazy? Jesli np. Od 7 lutego bym miala zwolnienie ciazowe? Ktos jest tutaj co sie na tym zna??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:22

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Cześć, Dziewczyny 😍
    Gratulacje za udane wizyty i dobre wieści ❤️🥰
    Margolcia94 - bardzo mocno ściskam kciuki za Ciebie 🥰🤞🏻 i myślę o Tobie, żeby wszystko było ok 😘

Przez ostatnie stresy w pracy i ogólne zmniejszenie objawów (a w ogóle mam ich dość mało) poszłam dziś na USG 🫣 i zebrałam trochę ochrzan od lekarza, że za często chodzę (a i tak nie wiedział, że byłam 31.01). W sumie dopiero dziś się dowiedziałam że to nie jest obojętne dla dzidziusia 🙄 ... Coś Wam o tym wiadomo?? no ale trudno, byłam to byłam, co będzie to będzie. Dziecko jest, serce bije, ta wiedza musi mi starczyć teraz do 28.02. Jedyne co mnie minimalnie niepokoi (chyba że to kwestia sprzętu), że wg OM i poprzednich USG wiek ciąży był zgodny, a teraz pojawił się rozjazd. Niby tylko 1 dzień w dół, no ale...ehh.. zawsze coś 🤷🏻
    Ale już przynajmniej nie myślę o pracy, śpię ile chcę, mam czas na spacer, na leki. Zapisałam się do okulisty, dentysty i pozostaje wierzyć, że wszystko będzie ok.
    Miłego spokojnego piątku 🥰❤️

Wydaje mi się, że lekarz chciał Cię postraszyć żebyś tak często nie przechodziła :) zobacz że czasami są takie zalecenia żeby chodzić co tydzień więc gdyby bylo jakieś ryzyko to nikt by tak nie ryzykował :)

Co do różnicy w USG, to wg tego lekarza na NFZ wiek ciąży to 9+4, a według tego prywatnego ciąża jest o dzień starsza czyli byłoby 9+5. Widziałam potem w domu że na USG źle zaznaczył datę miesiączki i możliwe że stąd jest rozjazd bo mówił że trzymamy się terminu OM skoro nie wiem kiedy była owulacja. Ale zapytam o to na kolejnej wizycie. W każdym razie takie różnice są ok, taki "prawdziwy" wiek ciąży będzie na I USG pokazany. Czasami jest tak że ciąża wychodzi młodsza o tydzień a potem dzidzius nadrabia :)

Rozumiem doskonale Twój stres bo sama bym co chwilę chodziła na wizyty. Tylko spokój nas uratuje 😊

Deyansu lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    To co dziewczyny moze cos doradzixie??? 6 lutego mam rozwiazanie umowy za porozumieniem stron ( jestem lekarzem i pracodawca xopatrzyl sie ze mija mi 5 lat przerwy w zaqodzie, bylam na urlopie wychowawczym) . Myslicie ze moglabym zadzwonic do zusu i dostawac cos do konca ciazy? Jesli np. Od 7 lutego bym miala zwolnienie ciazowe? Ktos jest tutaj co sie na tym zna??

Myślę, że najlepiej jakbyś się udała do jakiegoś doradcy żeby mógł Ci to dobrze wytłumaczyć albo chociaż jakaś księgowa, ktora zna sie na prawie pracy. U nas księgowa mówiła, że niby kobieta jest chroniona od 1 dnia ciąży i nie można jej zwolnić więc musi mieć umowę przedłużona do dnia porodu, nie wiem czy się coś zmieniło w tym temacie

https://www.infor.pl/prawo/praca/rozwiazanie-umowy/6672390,czy-zwolnienie-kobiety-w-ciazy-jest-mozliwe-ochrona-nie-obowiazuje-w.html poczytaj np tutaj, wychdlzi na to, że nie mogą Cię zwolnić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:27

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    To co dziewczyny moze cos doradzixie???z datą 6 lutego mam rozwiazanie umowy za porozumieniem stron ( jestem lekarzem i pracodawca xopatrzyl sie ze mija mi 5 lat przerwy w zaqodzie, bylam na urlopie wychowawczym) . Myslicie ze moglabym zadzwonic do zusu i dostawac cos do konca ciazy? Jesli np. Od 7 lutego bym miala zwolnienie ciazowe? Ktos jest tutaj co sie na tym zna??

Spróbuj na grupie na FB o to zapytać "Mama w pracy - pytania i odpowiedzi" tam jest sporo prawniczek myślę że ktoś udzieli Ci rzetelnej informacji :)

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ