Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje wizyt!💝
I dzięki wszystkim za słowa otuchy, mam dzisiaj teleporadę. Nie ma co się męczyć, a drugi dzień nie mogę wyjść z łóżka. 🤢
Z dobrych newsów to wybrałam sobie łóżeczko, konkretne bo jest 60x90 na początek i potem się powiększa. Mamy mało miejsca w mieszkaniu, budujemy dom. Chociaż ciąża wydłuży to pewnie o milion lat świetlnych. 🤡
No i to łóżeczko nowe kosztuje 1400, a na olx wyrwałam w super stanie za 400zł! To konkretne, wymarzone, deal życia, mąż już odebrał. 🏆🎉iiyama, Deyansu, Azalea 🌸, Filcek, Engel, aneta.be, Bella93, sarenka95 lubią tę wiadomość
-
promykk wrote:Gratulacje wizyt!💝
I dzięki wszystkim za słowa otuchy, mam dzisiaj teleporadę. Nie ma co się męczyć, a drugi dzień nie mogę wyjść z łóżka. 🤢
Z dobrych newsów to wybrałam sobie łóżeczko, konkretne bo jest 60x90 na początek i potem się powiększa. Mamy mało miejsca w mieszkaniu, budujemy dom. Chociaż ciąża wydłuży to pewnie o milion lat świetlnych. 🤡
No i to łóżeczko nowe kosztuje 1400, a na olx wyrwałam w super stanie za 400zł! To konkretne, wymarzone, deal życia, mąż już odebrał. 🏆🎉
Też mam takie łóżeczko po starszej córce, tylko nasze się już nie rozklada. Chociaż u nas użyte było parę razy więc przynajmniej dużo miejsca nie zajmowało 🤣🤣 Teraz planuje jakieś na kółkach żebym mogła jeździć po całym domu -
No i to łóżeczko nowe kosztuje 1400, a na olx wyrwałam w super stanie za 400zł! To konkretne, wymarzone, deal życia, mąż już odebrał. 🏆🎉promykk lubi tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG prenatalne - niskie ryzyka. CRL 5,93cm zdrowego człowieka 🩷 -
abrakadabra wrote:Też mam takie łóżeczko po starszej córce, tylko nasze się już nie rozklada. Chociaż u nas użyte było parę razy więc przynajmniej dużo miejsca nie zajmowało 🤣🤣 Teraz planuje jakieś na kółkach żebym mogła jeździć po całym domu2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne (o których wiem)
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Paluszek007 wrote:Super gratulacje i cieszymy sie ze jest ok.
Ja w pierwszej ciazy mialam tez roznice kilku dni ale finalnie syn urodzil sie w terminie zgodnym z OM
Ocene ryzyka znaczy PAPPA czy genetyczne czy jeszcze cos innego robilas? 2tyg to mega dlugo.
Ja przy PAPPA tydzien (do USG - na nim dostane wyniki odrazu) a genetyczne do 8dni.
Tak czy siak trzymam kciuki. Ale jak na USG wszystko ok to nerwy mniejsze
Robiłam PAPPA i preeklampsję i chyba przez to dłuższy czas -
Hajkonk wrote:Mam to samo z wózkiem 🙈 ten który chce który jest moim wymarzonym w sklepie kosztuje ponad 5tyś a na olx dość niedaleko jest za 1500 po jednym dziecku z resztą uważam że nie ma co płacić fortunę za gondolę, lepiej kupić lepszą spacerówkę. Mąż mówi żeby jechać po wózek ja znów boję się że jak go kupię to coś się stanie 🙈 i bądź tu człowieku mądry.
Ja akurat wózek będę miała od siostry, więc jeden zakup z głowy 🙊
Z łóżeczkiem większy problem, bo mamy dość wąską sypialnię i przeszukuję internetu żeby znaleźć na razie niezbyt szeroką dostawkę, a to nie takie proste -
Abby10 wrote:Ja z córką miałam chyba Chicco jak dobrze pamiętam, super się sprawdzało na sam początek. Pewnie teraz też je kupię 🙈
Właśnie o tym myślałam bo dolecowo to i tak pewnie będziemy razem spać na łóżku 😂 -
Hajkonk wrote:Mam to samo z wózkiem 🙈 ten który chce który jest moim wymarzonym w sklepie kosztuje ponad 5tyś a na olx dość niedaleko jest za 1500 po jednym dziecku z resztą uważam że nie ma co płacić fortunę za gondolę, lepiej kupić lepszą spacerówkę. Mąż mówi żeby jechać po wózek ja znów boję się że jak go kupię to coś się stanie 🙈 i bądź tu człowieku mądry.
Jeszcze w ikei promka na paxy, zaraz będziemy mieli zakupy odhaczone. 😂
Miałam teleporadę 1 minutową i lekarz dał xonvee bez problemu. 🎉🎉🎉purplerain, Deyansu, Bella93, Paczula, Hajkonk, Filcek, Szosz, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
No i to łóżeczko nowe kosztuje 1400, a na olx wyrwałam w super stanie za 400zł! To konkretne, wymarzone, deal życia, mąż już odebrał. 🏆🎉
Pokażesz? -
Już po prenatalnych, w USG wszystko wygląda ok
Za tydzień omówienie ryzyk z wyników Pappy. Też trochę odetchnęłam
Ww, Abby10, PaulinaLexi, Deyansu, purplerain, Engel, Azalea 🌸, abrakadabra, Majka92, Bella93, Oliwia88888, sarenka95, Hajkonk, Filcek, Szosz, Agusia246, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Co do wizyt to ja jutro też idę, ale u mnie to kontrola w poradni przyszpitalnej i odebranie wyników badań, więc mam nadzieję że będzie ok. Do prenatalnych mam jeszcze kawałek, muszę zapytać ile wcześniej się trzeba zapisać bo tu już 9 tydzień a nikt tego tematu nie poruszył 😂
-
Bella, a jak u Was? Czy wczoraj miala byc wizyta? 😊Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Usg miało być wczoraj, ale Marina jest chora, więc nie poszła (dowiedziałam się 6min przed planowaną wizytą, więc mój wczorajszy stres był daremny). Możliwe, że jutro się uda...znowu będę umierać.
-
Właśnie siedzę i nadrabiam, bo młoda na drzemce.
Super, że wszystkie badania wychodzą dobrze i schodzi z Was stres❤️❤️ -
Mam wyniki sanco! Idealnie w 5 dni
No i jestem mega szczęśliwa bo wszystko jest ok, niskie ryzyka 🤩 nie stwierdzono żadnych aneuplodii.
No i… będziemy mieć drugiego Synka ♥️♥️
Także azalea możesz mi wpisać chłopczyka 💪 to już pewne. Także sprawdziło się i moje przeczucie i obstawienie według gina 🤩
Ufff kamień z serca ♥️purplerain, Oliwia88888, Bella93, Domiś91, Azalea 🌸, cortexq, Daisy89, Engel, Majka92, truskawki981, truskawki981, PaulinaLexi, Deyansu, sarenka95, Paczula, promykk, Hajkonk, abrakadabra, aneta.be, Filcek, Szosz, Abby10, Rozalia321, Jusia 82 lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Bella93 wrote:Usg miało być wczoraj, ale Marina jest chora, więc nie poszła (dowiedziałam się 6min przed planowaną wizytą, więc mój wczorajszy stres był daremny). Możliwe, że jutro się uda...znowu będę umierać.
Jaki macie wiek ciąży teraz? Jest dwukosmówkowa i dwuowodniowa?
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
aglo wrote:Mam wyniki sanco! Idealnie w 5 dni
No i jestem mega szczęśliwa bo wszystko jest ok, niskie ryzyka 🤩 nie stwierdzono żadnych aneuplodii.
Także azalea możesz mi wpisać chłopczyka 💪 to już pewne. Także sprawdziło się i moje przeczucie i obstawienie według gina 🤩
Ufff kamień z serca ♥️aglo lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
aglo wrote:Mam wyniki sanco! Idealnie w 5 dni
Ufff kamień z serca ♥️
Ja miałam mieć dzisiaj usg prenatalne o 16.00 ale dostałam telefon z Boramedu, że zaszła pomyłka i jednak mam być na 20.00 i to u innego lekarza.aglo lubi tę wiadomość
-
purplerain wrote:Oj, no to faktycznie niepotrzebny stres
Jaki macie wiek ciąży teraz? Jest dwukosmówkowa i dwuowodniowa?
Aglo💙aglo lubi tę wiadomość