Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Twilight wrote:Powodzenia dziś!
Mam pytanko, jeśli termin porodu przesunął się o 4 dni wcześniej czyli równocześnie 1 trymestr skończy się szybciej to czy duphaston też mogę odstawić szybciej? (mam brać do końca 1 trymestru). Schodzilyscie jakoś stopniowo czy z dnia na dzień przestalyscie brać? Lekarz nic nie powiedział, biorę 3 tabletki dziennie i już nie mogę się doczekać aż to skończę bo mam nadzieję, że razem z odstawieniem miną wymioty.. 🥴
Biorę jeszcze Cyclogest 400 i też zmniejszałam już dawkę.
Powodzenia dla wszystkich na wizytach 🩷
Twilight lubi tę wiadomość
-
aglo wrote:Patrzę w stopkę i masz już wyniki prenatal test ? też bedziesz miala drugiego synka?
coś mnie to ominęło, nie zarejestrowałam czy pisałaś
Wiesz co nie pisalam bo wczoraj wyniki przyszly a od rana bylam w strasznie zlej formie fizycznie i psychicznie (poranna klotnia z mlodym i starym a od tego wzial sie calodniowy bol zoladka i pol dnia placzu) ale juz na USG 1tr lekarz mowil chlopak wiec te prenatal bylo potwierdzeniem/sprawdzeniem jego opinii
no i sie potwierdzilo. A tak liczylam na dziewczynke ;(. Az sie boje zeby drugi nie byl takim samym diablem jak pierwszy.
Dziewczyny co maja juz 2 i sa w 3 ciazy powiedzcie jak to u was jest? drugie dziecko jest totalnie inne niz pierwsze, tylko w paru kwestiach sie roznia? jak to u was wyglada tak z ciekawosci tylko pytam bo wiem ze kazde dziecko inne etc etc ale dajcie sie poludzic ze drugi nie bedzie diablem wcielonym bo szybko wyladuje w szpitalu bez klamek 😵💫
@Azalea🌸 mozesz w sumie juz wpisac na pierwsza strone mojego chlopakateraz to juz raczej 'pewne'
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:28
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Jusia 82 wrote:Ja rozumiem. Ja tylko mówię, że ja biorę zarówno heparynę i acard bo na wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego to właśnie acard. No ale pewnie Twój lekarz ma bogatszą wiedzę na temat Twojego zdrowia.
Edit. Dlatego czekam na wizytę i prenatalne wtedy się dowiemy co i jak. Jak narazie ciśnienie unormowane z dopegytemWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:37
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne (o których wiem)
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Paluszek007 wrote:Wiesz co nie pisalam bo wczoraj wyniki przyszly a od rana bylam w strasznie zlej formie fizycznie i psychicznie (poranna klotnia z mlodym i starym a od tego wzial sie calodniowy bol zoladka i pol dnia placzu) ale juz na USG 1tr lekarz mowil chlopak wiec te prenatal bylo potwierdzeniem/sprawdzeniem jego opinii
no i sie potwierdzilo. A tak liczylam na dziewczynke ;(. Az sie boje zeby drugi nie byl takim samym diablem jak pierwszy.
Dziewczyny co maja juz 2 i sa w 3 ciazy powiedzcie jak to u was jest? drugie dziecko jest totalnie inne niz pierwsze, tylko w paru kwestiach sie roznia? jak to u was wyglada tak z ciekawosci tylko pytam bo wiem ze kazde dziecko inne etc etc ale dajcie sie poludzic ze drugi nie bedzie diablem wcielonym bo szybko wyladuje w szpitalu bez klamek 😵💫
@Azalea🌸 mozesz w sumie juz wpisac na pierwsza strone mojego chlopakateraz to juz raczej 'pewne'
Moja dwójka pod względem wyglądu są jak dwie krople wody, ale charaktery mają inne 🙂 u mnie akurat starszy ma łagodny charakter a córka to prawdziwy wulkan 😅 więc daje Ci nadzieję że drugie będzie spokojniejsze 🙂 porada żeby unikać złości i zazdrości starszego brata poświęcaj mu czas sam ma sam np. wspólne wyjście do kina czy na plac zabaw a młodszy niech wtedy siedzi z tatą 🙂 tak aby starszak z zazdrości nie dawał Ci popalić jeszcze mocniej... -
A co do progesteronu to też mam brać do 12tc. Prolutex napewno wtedy odstawiam, nie wiem jak reszta. Bo niby już jest ten bezpieczny czas ale progesteron mam nadal na tym samym poziomie. A chyba jakby łożysko produkowało już dobrze progesteron to powinien być większy dodatkowo z lekami 🤷🏼♀️2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne (o których wiem)
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🍀
-
aneta.be wrote:Moja dwójka pod względem wyglądu są jak dwie krople wody, ale charaktery mają inne 🙂 u mnie akurat starszy ma łagodny charakter a córka to prawdziwy wulkan 😅 więc daje Ci nadzieję że drugie będzie spokojniejsze 🙂 porada żeby unikać złości i zazdrości starszego brata poświęcaj mu czas sam ma sam np. wspólne wyjście do kina czy na plac zabaw a młodszy niech wtedy siedzi z tatą 🙂 tak aby starszak z zazdrości nie dawał Ci popalić jeszcze mocniej...
Dziekuje, kolezanki to samo mi mowily. Takze mam to na uwadze zeby starszemu tez poswiecac czas sam na sam no i wcielac go w zycie mlodszego jesli tylko chce i nie odganiac jesli chcialby pomoc popatrzyc etc.
Takze takie rzeczy mam na uwadze ale baaaaaardzo dziekuje za rade. Doceniam kazda rade bardziej doswiadczonych
Co do wygladu nie ma to dla mnie znaczenia bardziej wlasnie charakter mnie marwti i caly czas sie ludze ze drugie bedzie spokojniejsze
Nadzieja umiera ostatniaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:39
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
4cs ➡️ 29.12.24 ⏸️ (12DPO)
🩺15.01 (6+1) jagoda CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 (9+2) jeżyna CRL 2.66cm
🩺07.03 (13+4)
27.02 USG (12+3) figa CRL 5.95cm
24.02 test genetyczny (12+1) 🆗 - niskie ryzyka, płeć 💙
20.02 PAPPA+Beta (11+4) 🆗 - niskie ryzyka
01.2025 endokrynolog & cytologia🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
-
Abby10 wrote:A co do progesteronu to też mam brać do 12tc. Prolutex napewno wtedy odstawiam, nie wiem jak reszta. Bo niby już jest ten bezpieczny czas ale progesteron mam nadal na tym samym poziomie. A chyba jakby łożysko produkowało już dobrze progesteron to powinien być większy dodatkowo z lekami 🤷🏼♀️
https://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/jak-dziala-duphaston-aa-EBQg-qbmX-Rqjf.html -
promykk wrote:Biedna.
To już brzmi poważnie, może masz te niepowściągliwe wymioty ciężarnych? Chyba jakiś inny lek na to jest, może jakaś szybsza wizyta u gina żeby coś poradził?
Też wczoraj rzygałam po wszystkim, nawet łyku wody, mimo brania xonvea, ale powoli zauważam, że tak się dzieje jak zjadłam do południa nabiał lub mięso lub coś ciężkostrawnego, czyli wszystko co nie jest kanapką. 🤡 Może jakieś pokarmy też Ci pogarszają?
@purplerain a wiesz że pierwsze słyszę ? Jedynie mój mąż w wolnym czasie zajmuje się fizjo i robimy jakieś delikatne ćwiczenia głównie na moją rwę. Ale zaciekawiłaś mnie, poczytam więcej na ten temat!purplerain lubi tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷