X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 7 marca, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Laski, czy Wy też tak śpicie po xonvea? 🥴 Biorę 2 wieczorem i 1 rano i mdłości/wymioty odeszły. Ale mam taki zjazd po 15, że zasypiam i nie mogę się dobudzić, 2h takiego głębokiego snu. A potem w nocy nie mogę spać.

Odstawiłam całkiem duphaston kilka dni temu i mam wrażenie, że dużo lepiej z zaparciami/wzdęciami. To na plus. 💪

Tak, zwłaszcza na początku jak zaczynałam brać to ciągle chciało mi się spać. Teraz już schodzę z xonvea (biorę 2 na dobę) a od niedzieli ma być 1 rano i zobaczymy jak pójdzie. Ogólnie mam wrażenie że po czasie organizm przywyknął do tej senności.

promykk lubi tę wiadomość

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Zmienić na 1 stronie i dopisać płeć? :)

Tak, poproszę :) w środę mam wizytę u prowadzącego i zakładam, że utrzyma termin z prenatalnych. Jeśli nie to będę wtedy prosić o ponowną zmianę :)

Azalea 🌸 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    A jak się to sprawdza ?😅🙈

U mnie się nie sprawdziło, wychodził chłopak a na 99% będzie córka (chyba, że nagle się coś zmieni :D)

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🙂
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🌸

Deyansu, bellA lubią tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08
    🩺01.09
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    U nas ostatnio bunt 2 latka wjeżdża na ostro, ciągle tylko NIE CHCE i NIE 😀 zmiana pampersa to dramat, ucieka, chowa się , nos wysmarkać to samo . I w takim momentach też nerwy puszczają bo przecież nie zostawię go z 💩 w pampersie 🫠 i czasami mówię już tak ostrzej podniesionym tonem to w końcu staje i da się przebrać. I widzę że to już ten etap że trzeba być na maxa konsekwentnym i nie odpuszczać. Ostatnio mieliśmy taką sytuację że wziął wszystkie kredki i rozsypał po całym salonie, mówię mu że ma to pozbierać no to ona oczywiście ha ha i leci po coś nowego i w końcu mówię że koniec albo zbiera albo wywalam do śmieci i zaczęłam po jednej podnosić i udawać że wyrzucam. Jak szybko zaczął wszystko zbierać, wszystko wyzbieral na błysk. A to "proszenie" moje trwało z 15 min... więc jak już się upre że on ma coś zrobić to nie odpuszczam mu i to samo mówię mężowi żeby nie odpuszczał to przyniesie pozytywne efekty :)

U nas można prosić i 30min jak zaczynam zbierać żeby wyrzucić to wpada w jeszcze większą histerie ale dalej nie chce sprzątać a potem jak widzi że wyrzucam jest JESZCZE większą histeria.
    Ja nie odpuszczam jak mówię A to mówię i B. Mój chłop widzę inaczej.
    A z krzykiem? Młody ma to w nosie można się wydrzeć a on też się wydrze i powie NIE i ryk dalej albo z bezczelnym uśmiechem potem NIE i będzie dalej świrować.
    Mój syn ma strasznie mocny temperament. Strasznie.

• Abby10 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    U nas można prosić i 30min jak zaczynam zbierać żeby wyrzucić to wpada w jeszcze większą histerie ale dalej nie chce sprzątać a potem jak widzi że wyrzucam jest JESZCZE większą histeria.
    Ja nie odpuszczam jak mówię A to mówię i B. Mój chłop widzę inaczej.
    A z krzykiem? Młody ma to w nosie można się wydrzeć a on też się wydrze i powie NIE i ryk dalej albo z bezczelnym uśmiechem potem NIE i będzie dalej świrować.
    Mój syn ma strasznie mocny temperament. Strasznie.
    Wiesz, zawsze można przyjść o poradę do psychologa dziecięcego. Powiem szczerze, że ja już miałam etap, że szukałam dobrego bo po prostu nie dałam sobie rady już z jej zachowaniem. Nie ułam finalnie. Nie wiem co pomogło, ale myślę, że dużo dał mój spokój. Bo jak ja byłam zła krzyczałam itd to ona właśnie jeszcze gorsza. No ale nie ma co się oszukiwać to jest też ten wiek gdzie dziecko sprawdza granice 🤷🏼‍♀️

promykk, Szosz lubią tę wiadomość

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam półtoraroczną córkę i też od niedawna pokazuje swoje humorki. Przebrać nie, zmienić pampersa nie, zrzuca wszystko ze stolika, trzaska drzwiami od szafek, wyrzuca na środek wszystkie zabawki, robi dramy z najmniejszej pierdoły... Ostatnio na spacerze wpadła w taką histerię jakiej nigdy nie widziałam - położyła się na chodnik, zaczęła tupać nogami, płakała niemiłosiernie, nic na nią nie działało. Trwało to z 20 minut 🫣 byłam z koleżanką i było mi w pewnym momencie tak głupio że nie umiem jej uspokoić 😔 w pewnym momencie po prostu usiadłam z nią na ten chodnik, zaczęłam machać nogami i krzyczeć i się uspokoiła 🤣 widziałam to kiedyś na jakimś filmiku i stwierdziłam że trudno, jak już nic nie działa to spróbuję 🤣 udało się dojść do naszego bloku, gdzie zobaczyła plac zabaw i poszłabym z nią ale ona się uparła że przejdzie przez krzaki przez które nie była w stanie więc rozkręciła dramę na nowo 🤦🏽‍♀️🤣 wzięłam pod pachę i po prostu już z nią poszłam do domu.

Z tego co wiem to ja byłam taka sama bardzo długo, ale moja babcia czy mama po prostu wtedy dały w dupę i tyle, no ja tak nie chce choć cierpliwość mi się skończyła, nie powiem że nie. A wszystko to wiecie dlaczego? Bo nie pozwoliłam jej iść środkiem ulicy 🤦🏽‍♀️ zła ze mnie matka, bo jak ja tak mogę dbać o jej bezpieczeństwo 😉

Szosz lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzień zwariowany... Rano byłam na prenatalnych w LuxMedzie. Wszystko w porządku ale tutaj doktor stwierdził że na płeć jeszcze za wcześnie więc jeszcze nie do końca wiadomo czy na pewno będzie dziewczynka 😀 noo i.w końcu powiedziałam w pracy, wszyscy pozytywnie odebrali, aż ja się popłakałam bo nerwy puściły 😊 ale cieszę się że mam to za sobą 🙂 kierowniczka powiedziała że będzie o mnie dbać, Dyrektor pogratulował i przytulił, kazał na Siebie uważać. REWELACJA !:)

AndunieAnzu, Majka92, Azalea 🌸, purplerain, Deyansu, truskawki981, sarenka95, Engel, Filcek, Szosz, Bella93, Agusia246 lubią tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 7 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Ja dziś dzień zwariowany... Rano byłam na prenatalnych w LuxMedzie. Wszystko w porządku ale tutaj doktor stwierdził że na płeć jeszcze za wcześnie więc jeszcze nie do końca wiadomo czy na pewno będzie dziewczynka 😀 noo i.w końcu powiedziałam w pracy, wszyscy pozytywnie odebrali, aż ja się popłakałam bo nerwy puściły 😊 ale cieszę się że mam to za sobą 🙂 kierowniczka powiedziała że będzie o mnie dbać, Dyrektor pogratulował i przytulił, kazał na Siebie uważać. REWELACJA !:)
    Napiszesz więcej jak wyglądało badanie? Też mam Luxmed jutro i zastanawiam się czy będą dokładni, czy to raczej leci tak na szybko.

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • Pingwin Znajoma

Wysłany: 7 marca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja byłam w sobotę na prenatalnych i wczoraj otrzymałam wyniki Pappa.

Bardzo niskie ryzyka u dzidziusia, jedynie nie tak niskie ryzyko preeklampsji przed 37 tygodniem (1:333), jeszcze nie konsultowałam z lekarzem - wizytę mam w czwartek.
    Bejbik najprawdopodniej będzie chłopcem. Tak czułam :) jeżeli się potwierdzi, to kalendarz chiński się nie sprawdził (wskazywał dziewczynkę).

Pisałam Wam o bakteriach w posiewie z pochwy, zostały zrobione dodatkowe badania biocenoza i posiew z moczu i wszystko dobrze. Podobno ta bakteria może bytować w pochwie więc może się wyhodować stąd istotna poza posiewem była biocenoza, która nie została mi zlecona w lux medzie na początku.
    Zaczęłam przyjmować jakieś probiotyki ginekologiczne w razie w.

Dostałam też skierowanie do fizjoterapeuty uroginekologicznego na bóle pleców i podbrzusza, które mam od początku ciąży. Lekarze mówią, że z medycznego pkt widzenia wszystko wygląda ok i obstawiają jakieś problemy z postawą. Idę we wtorek i to w sumie pierwsza moja wizyta u fizjoterapeuty w życiu.

Widziałam, że pisałyście o teściowych. Ja powiedzmy, że mam dobry kontakt, chociaż uważam, że za bardzo układała życie mojemu mężowi (np. zdeterminowała wybór studiów i widać, że to ona jest bardziej zadowolona z bycia mamą osoby tego zawodu niż sam mój mąż z wykonywania tego zawodu xd). Po ślubie teściowa oczekiwała, że będę mówić do niej mamo, ale my z mężem ustaliliśmy, że nie chcemy tak mówić do teściów. Teść zaproponował mi w związku z tym przejście na “ty”, moi rodzice też zaproponowali to mojemu mężowi, a z teściową zostałam na “pani”. Dla mnie git, może po urodzeniu dziecka będę mówić o niej per “babcia” jak mój tata o swojej teściowej 😅

A w tym tyg powiedziałam też o ciąży w pracy, także dużo się działo

Azalea 🌸, Majka92, AndunieAnzu, Suzie, bellA, Engel, Filcek, purplerain, Szosz, Bella93, Deyansu, promykk, Marcysia1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Wiesz, zawsze można przyjść o poradę do psychologa dziecięcego. Powiem szczerze, że ja już miałam etap, że szukałam dobrego bo po prostu nie dałam sobie rady już z jej zachowaniem. Nie ułam finalnie. Nie wiem co pomogło, ale myślę, że dużo dał mój spokój. Bo jak ja byłam zła krzyczałam itd to ona właśnie jeszcze gorsza. No ale nie ma co się oszukiwać to jest też ten wiek gdzie dziecko sprawdza granice 🤷🏼‍♀️

No właśnie umówiłam psychologa bo to przeginka :/

Azalea 🌸 wrote:
    Ja mam półtoraroczną córkę i też od niedawna pokazuje swoje humorki. Przebrać nie, zmienić pampersa nie, zrzuca wszystko ze stolika, trzaska drzwiami od szafek, wyrzuca na środek wszystkie zabawki, robi dramy z najmniejszej pierdoły... Ostatnio na spacerze wpadła w taką histerię jakiej nigdy nie widziałam - położyła się na chodnik, zaczęła tupać nogami, płakała niemiłosiernie, nic na nią nie działało. Trwało to z 20 minut 🫣 byłam z koleżanką i było mi w pewnym momencie tak głupio że nie umiem jej uspokoić 😔 w pewnym momencie po prostu usiadłam z nią na ten chodnik, zaczęłam machać nogami i krzyczeć i się uspokoiła 🤣 widziałam to kiedyś na jakimś filmiku i stwierdziłam że trudno, jak już nic nie działa to spróbuję 🤣 udało się dojść do naszego bloku, gdzie zobaczyła plac zabaw i poszłabym z nią ale ona się uparła że przejdzie przez krzaki przez które nie była w stanie więc rozkręciła dramę na nowo 🤦🏽‍♀️🤣 wzięłam pod pachę i po prostu już z nią poszłam do domu.

Z tego co wiem to ja byłam taka sama bardzo długo, ale moja babcia czy mama po prostu wtedy dały w dupę i tyle, no ja tak nie chce choć cierpliwość mi się skończyła, nie powiem że nie. A wszystko to wiecie dlaczego? Bo nie pozwoliłam jej iść środkiem ulicy 🤦🏽‍♀️ zła ze mnie matka, bo jak ja tak mogę dbać o jej bezpieczeństwo 😉

No a tutaj wypisz wymaluj mój syn... Drama o pierdoly I to właśnie taka na maxa oO
    Ehhhh no nic. Zbieram się na wizytę. Choć jest taka pogoda że z chęcią nie ruszałabym się z balkonu ale cóż.. Mus to mus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 14:02

• bellA Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na 16 mam wizytę dziś🫣 stresik lekki juz sie pojawia.. niebawem sie zbieramy ,trzymajcie kciuki🤞

Szosz, Abby10, Deyansu, promykk lubią tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
    🩺11.08.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Ja też na 16 mam wizytę dziś🫣 stresik lekki juz sie pojawia.. niebawem sie zbieramy ,trzymajcie kciuki🤞
    Trzymamy mocno :)

preg.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 7 marca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Napiszesz więcej jak wyglądało badanie? Też mam Luxmed jutro i zastanawiam się czy będą dokładni, czy to raczej leci tak na szybko.

Tak lekarz był bardzo dokładny, w środę byłam na NFZ i tam lekarz też w miarę tłumaczył ale bardzo cicho i większości musiałam się domyślać. W luxMedzie wszystko mi pokazał, dostałam zdjęcia i płytkę z nagraniem 🙂

purplerain lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • Oliwia88888 Ekspertka

Wysłany: 7 marca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam dlaczego w wynikach mojej pappy + usg są uwzględnione tylko ryzyka dot wad genetycznych u dziecka. Nie ma w ogóle.slowa o preeklampsji czy przedwczesnym porodzie. Macie pomysł czemu tak jest? Robiłam badanie na NFZ, może za te dodatkowe ryzyka trzeba dopłacić?

preg.png
    👩36 🧔‍♂️40
    05.2024- poronienie zatrzymane w 9tc
    Wigilia 2024-II Kreski na teście. Czekamy na 🩵
    28.04. 2025- połówkowe 🩵 550g
    30.06.2025- usg III trym, 2000g
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 7 marca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszek007 wrote:
    No a tutaj wypisz wymaluj mój syn... Drama o pierdoly I to właśnie taka na maxa oO
    Ehhhh no nic. Zbieram się na wizytę. Choć jest taka pogoda że z chęcią nie ruszałabym się z balkonu ale cóż.. Mus to mus.
    Oj, z moim czterolatkiem dokładnie tak samo. Czyli ciężko. Humorki, awanturki o (z perspektywy dorosłego) drobiazgi, często płacz za niewybraną opcją (nie jest łatwo ogarnąć, że nie może mieć wszystkiego, i to w dodatku natychmiast :D ), ale mam nadzieję, że wszystko minie, tak jak dotychczasowe trudy minęły. Mój syn ma zajęcia w przedszkolu z psychologiem (grupowe) i tego samego dnia mozna się umawiac na dodatkowe konsultacje (to juz płatne), zapisałam go na kilka spotkań, żeby psycholog pomógł wzmacniac u niego sprawczosc, pewnosc siebie i asertywność, bo ma z tym duzy problem, juz próbuje się dopasowac do grupy, akceptując nawet najgłupsze pomysły innych… 😔 na razie nie jest to może jakieś szalenie alarmujące, ale gorzej, jak mu się utrwali taka tendencja, bo byłam takim dzieckiem i nie chcę tego dla niego 🙁.

Dawajcie znać, bellA i Paluszek007, po wizytach, ja właśnie też jadę :)

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

5.08 - 🩺
  • Engel Autorytet

Wysłany: 7 marca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za nas, też mam wizytę ale dopiero o 19:30 🤞🏼

Deyansu, Szosz lubią tę wiadomość

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🥥
    28.05. 25+4 823g 🐧
    24.06. 29+3 1364g 🍈
    9.07. 31+4 1821g 🥬
    15.07 32+3 1918g
    5.08 35+3 🩺
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty i czekam na same dobre wieści 🤍

Deyansu lubi tę wiadomość

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤞🤞

Deyansu lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 marca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia88888 wrote:
    Ja się zastanawiam dlaczego w wynikach mojej pappy + usg są uwzględnione tylko ryzyka dot wad genetycznych u dziecka. Nie ma w ogóle.slowa o preeklampsji czy przedwczesnym porodzie. Macie pomysł czemu tak jest? Robiłam badanie na NFZ, może za te dodatkowe ryzyka trzeba dopłacić?

Nie wydaje mi się, bo też byłam na NFZ i mam te ryzyka wypisane

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ