X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🥰
    Krew spuszczona 🫣 mam nadzieję, że gdzieś ok. 14 wyniki nie zasmucą, a ucieszą. Robiłam betę, proga i estradiol.
    Najgorsze jest to, że mój Dr mi na razie na tego ostatniego SMS nie odpisał, a luteiny mam tylko do 6 stycznia. Jeśli wyniki będą ok, znowu będę do niego pisać, żebym mogła mieć wypisaną receptę 7. Niby już w kolejny dzień idę do niego na wizytę, ale nie chcę ryzykować tego jednego dnia..i jak tu się nie stresować 🤔

Miłego dnia 🥰

aglo, Alexis1719, Azalea 🌸 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jednak wyskoczę na betę we wtorek. Muszę odświeżyć wynik TSH, przy okazji zrobić też inne badania więc zrobię i betę. Nie wiem czy będę powtarzać, chyba zależy jaki będzie wynik 😅

To jest plus drugiej ciąży, podchodzę do niej o wiele bardziej na luzie niż przy pierwszej 😅

Miłego dnia dla Was 🌼

aglo, Alexis1719, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie coraz bliżej do wizyty dzisiaj już dzwoniła pani z recepcji potwierdzić czy będę 🤭 w końcu, bo już tak mi się ciągnie, że nie wiem 🤡

Azalea 🌸, Deyansu, promykk lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Cześć 🥰
    Krew spuszczona 🫣 mam nadzieję, że gdzieś ok. 14 wyniki nie zasmucą, a ucieszą. Robiłam betę, proga i estradiol.
    Najgorsze jest to, że mój Dr mi na razie na tego ostatniego SMS nie odpisał, a luteiny mam tylko do 6 stycznia. Jeśli wyniki będą ok, znowu będę do niego pisać, żebym mogła mieć wypisaną receptę 7. Niby już w kolejny dzień idę do niego na wizytę, ale nie chcę ryzykować tego jednego dnia..i jak tu się nie stresować 🤔

Miłego dnia 🥰

Trzymam kciuki za wyniki 😄

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Hej :) u mnie coraz bliżej do wizyty dzisiaj już dzwoniła pani z recepcji potwierdzić czy będę 🤭 w końcu, bo już tak mi się ciągnie, że nie wiem 🤡

Też już chciałabym być na etapie wizyty 😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Twoja beta jest tak imponująca, że nie mogę się doczekać Twojej wizyty😉 ja mam wizytę dopiero 3 lutego, wiec poluje na jakiś wcześniejszy termin

aglo lubi tę wiadomość

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Hej, ja jednak wyskoczę na betę we wtorek. Muszę odświeżyć wynik TSH, przy okazji zrobić też inne badania więc zrobię i betę. Nie wiem czy będę powtarzać, chyba zależy jaki będzie wynik 😅

To jest plus drugiej ciąży, podchodzę do niej o wiele bardziej na luzie niż przy pierwszej 😅

Miłego dnia dla Was 🌼
    Jak dostałam wyniki ostatniej bety i porównywałam do pierwszej ciąży, to mój mąż pytał jaki wynik był na tym etapie dla drugiego i 3 dziecka, wiec mówię, ze nieee, że przecież zrobiłam tylko 1 test, żadnej bety i luz do wizyty, nie to co przy pierwszym. To śmiał sie, ze takie biedne zaniedbane dzieci, ze musi je przytulić 😁

Życzę Ci i wszystkim pozostałym dziewczynom, żeby tak już zostało i żebyście nie musiały sobie głowy zaprzątać różnymi normami, wskaźnikami, przepływami, markerami itp, żeby ciąża była nudna i radosna do końca 🤞🏼

Twilight, Deyansu, Azalea 🌸, Alexis1719 lubią tę wiadomość

*biochem (luty 2024)

• aglo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Twoja beta jest tak imponująca, że nie mogę się doczekać Twojej wizyty😉 ja mam wizytę dopiero 3 lutego, wiec poluje na jakiś wcześniejszy termin

No w kosmos poleciała 🤭 myślałam że po tygodniu to max 1500 będzie, bo startowałam z 40, a tu taki wynik (może to przez bliźnięta) ale nie nakręcam się 😎

hakorośl, promykk lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Twilight Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:

Miłego dnia dla Was 🌼

A ja się chyba za dużo naczytałam na wątkach staraniowych i przez to też mam różne myśli czasem..
    No ale ogólnie myślę pozytywnie, że wszystko będzie dobrze, nie ma co sobie wkręcać. Zrobiłam 2 bety żeby zobaczyć przyrost i teraz czekam na wizytę 23.01, to jest czwartek a na weekend pojedziemy pewnie do moich rodziców na dzień babci i dziadka i myślałam żeby im wtedy powiedzieć, do prezentu dorzucić zdjecie usg czy coś, to byłoby jakoś 7+2, nie wiem czy nie za wcześnie..
    A na wątki staraniowe już nie będę wchodzić 🙈
    Miłego dnia!

aglo lubi tę wiadomość

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:
    A ja się chyba za dużo naczytałam na wątkach staraniowych i przez to też mam różne myśli czasem..
    No ale ogólnie myślę pozytywnie, że wszystko będzie dobrze, nie ma co sobie wkręcać. Zrobiłam 2 bety żeby zobaczyć przyrost i teraz czekam na wizytę 23.01, to jest czwartek a na weekend pojedziemy pewnie do moich rodziców na dzień babci i dziadka i myślałam żeby im wtedy powiedzieć, do prezentu dorzucić zdjecie usg czy coś, to byłoby jakoś 7+2, nie wiem czy nie za wcześnie..
    A na wątki staraniowe już nie będę wchodzić 🙈
    Miłego dnia!

Zdecydowanie tak, nie ma co się nakręcać (wiem łatwo powiedzieć bo sama siedzę i myślę 🙄 ale najlepiej nie myśleć co może pójść źle tylko myśleć co pójdzie dobrze! ♥️

my też planujemy w dzień babci i dziadka powiedzieć. Ale ja nie stresuję się czy to wcześnie czy nie bo o pierwszej ciąży też wiedzieli a ją straciłam. Było totalne wsparcie, więc teraz gdyby cokolwiek się stało to i tak bym powiedziała rodzicom bo np pobytu w szpitalu nie ukrylibyśmy (opieka nad małym - odbiór z przedszkola, bo moja mama musiałaby go odebrać, zająć się itd.) Także no po prostu niech cieszą się z nami 😎

hakorośl lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy powiemy, na razie czekam żeby potwierdzić, wtedy pomyślę. Zwłaszcza że w rodzinie czeka nas na dniach jeden poród i chyba nie chce wchodzić w paradę z taką nowiną w tym samym czasie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 11:28

aglo, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Ja nie wiem kiedy powiemy, na razie czekam żeby potwierdzić, wtedy pomyślę. Zwłaszcza że w rodzinie czeka nas na dniach jeden poród i chyba nie chce wchodzić w paradę z taką nowiną w tym samym czasie 😅
    O to szacun, że z tak podchodzisz do tematu, że nie chcesz tamtej rodzince odbierać ich „5 minut” 😍

Deyansu, Azalea 🌸, Liliowa lubią tę wiadomość

*biochem (luty 2024)

• promykk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    No w kosmos poleciała 🤭 myślałam że po tygodniu to max 1500 będzie, bo startowałam z 40, a tu taki wynik (może to przez bliźnięta) ale nie nakręcam się 😎
    Też jestem ciekawa co na usg, bo koło 1000 z reguły pęcherzyk ciążowy, a koło 10000 to już serduszko nawet. A w którym dc taka beta? Gdzieś tu na forum ktoś miał serduszko poniżej 6tc widoczne, tego życzę, albo dwóch. 😁

aglo, Deyansu lubią tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    O to szacun, że z tak podchodzisz do tematu, że nie chcesz tamtej rodzince odbierać ich „5 minut” 😍

Skomplikowane są te relacje, nie będę ich komplikować bardziej 🤣

hakorośl, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Też jestem ciekawa co na usg, bo koło 1000 z reguły pęcherzyk ciążowy, a koło 10000 to już serduszko nawet. A w którym dc taka beta? Gdzieś tu na forum ktoś miał serduszko poniżej 6tc widoczne, tego życzę, albo dwóch. 😁

To był wynik z 35dc. Przy czym prawdopodobnie owu była w 13dc, czyli to jakieś 22dpo było :)

Na USG będę 6+2 i liczę na serduszko już 🫣

promykk, Deyansu lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Twilight Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:

A u mnie odwrotnie.. dziś się dowiedziałam, że kuzynka poroniła.. więc raczej nie będę za szybko mówić, rodzicom bym chciała i rodzeństwu ale moja mama i brat to takie plotkary, że i tak się rozejdzie jak im powiem 🙈

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    To był wynik z 35dc. Przy czym prawdopodobnie owu była w 13dc, czyli to jakieś 22dpo było :)

Na USG będę 6+2 i liczę na serduszko już 🫣

Ja też jestem ciekawa Twojej wizyty, trzymam kciuki 😁

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Cześć 🥰

Miłego dnia 🥰

Hej, masz już wyniki? 😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Hej, masz już wyniki? 😅

Dzięki 🥰 no właśnie nie, już mnie skręca normalnie, co 10 minut odświeżam stronę 😅
    A że dziś nie mam zbytnio objawów, no to... mój mózg robi mi sieczkę z samopoczucia.

Na pewno je tu wkleję, jakie by nie były 🤷🏻 🥰

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też nieśmiało dołączam :)

Idę podobnie z aglo, wstępnie termin na 1 września, przeczytałam wątek sierpniowy w całości, ale czuję, że to bardziej tu jest moje miejsce :)

26.12 zobaczyłam II kreski na teście, 31.12 robiłam betę (11 600), niestety posłuchałam ginki i nie powtarzałam, a teraz pluję sobie w brodę, ale no nic, staram się spokojnie wytrwać do wizyty, którą wstępnie umówiłam na czwartek (będę wtedy 6+3, więc nie wiem, czy już się uda zobaczyć serduszko)... ale jeszcze dumam nad pójściem do innego prowadzącego, tylko to z kolei tydzień później, zwariuję chyba do tego czasu :D

Ogólnie obiecałam sobie dużo spokojniej do wszystkiego podchodzić, to moja druga ciąża, mam synka z początku 2021, ale niestety spokojna to ja nie jestem ;-)

Trzymam za nas kciuki, wszystkiego dobrego, dziewczyny!

aglo, Deyansu, Azalea 🌸 lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ