Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Aliczee93 wrote:Nie polecam Olka. U córki w grupie w przedszkolu jest czterech Olków i jak dzieci się witają to przykładowo: "Cześć Olek Kowalski!".
Ja tam na to nie patrzę, nadałabym to imię które akurat nam się podoba bez względu na popularnośćTwilight, Azalea 🌸, aglo, Szosz lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Ja tam na to nie patrzę, nadałabym to imię które akurat nam się podoba bez względu na popularność
Ja również
A my będziemy mieć XYZ (usunęłam, bo na razie nie chcę, żeby za dużo osób wiedziało)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 12:34
purplerain, Jusia 82, aglo, Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
📆 Kalendarz wizyt
7/7 - USG III
8/7 - endo
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Paczula wrote:AndunieAnzu, posiadasz podobny gust do mojej mamy, ponieważ z trzech imion, które wymieniłaś posiadam dwa 🤭 Ale Iga też ładne
Twilight, my też właśnie zastanawialiśmy się pomiędzy Kaja a Bianka 🫣 Padło na Biankę. Kaja jest super ale wszystkim kojarzy się z Kają Paschalską 😅 Bianka zostało bardzo pozytywnie przyjęte przez otoczenie, może namówisz męża 🤭
Co do mdłości, przechodziły mi stopniowo. Teraz zaczynam 17 tydzień i dalej tak mam, że jak zjem coś „niezdrowego” to mój żołądek mi się odwdzięcza ale nie czuję już tej permanentnej grypy żołądkowej.
Jeśli dolegliwości nie przechodzą wam wraz z początkiem drugiego trymestru to uzbrójcie się w cierpliwość do 16 tygodnia 🙈 Gdzieś słuchałam, ze ten 16 tydzień bywa taki przełomowy, w moim przypadku również. Ale jeśli ktoś dalej się męczy to współczuję, warto jednak mieć nadzieję, bo ja już ją traciłam 🙈
No właśnie mi się teraz Kaja z Kają Godek kojarzy więc chyba odpuszczę 😅 Jagoda to był nasz pierwszy wybór i tak chyba zostanie
No ja już 17 tydzień zaczynam i dalej wymioty i mdlosci także czekam dalej.. 🥴
-
Joa.szym wrote:Ja już po
Pani doktor twierdzi, że czekamy na córeczkę. Badanie pod kątem płci trwało długo. Troszkę się ukrywała, a raczej uciekała, więc mamy tylko jedno zdjęcie. Według wymiarów waży prawie 180 gramów
Teraz został nam bój o imię, bo dla dziewczynki mamy wybrane dwa - Iga lub Nina.
Dziękuję za kciuki! :*
https://zapodaj.net/plik-rEKa6I18dh
Nina przepiękne imię ✨️🧸💗 myślałam o nim jakby była dziewczynka, ale u nas będzie chyba Amadeusz (Amadi stąd mój nick 😅) choć mąż kręci nosem 😜 No ewentualnie Nataniel, Jeremiasz, Gabriel 🤭🤔Szosz lubi tę wiadomość
-
Paczula wrote:
Ogólnie to chciałabym mieć choć 10% takich uczuć do dzieci, jakie mam do zwierząt. Mam nadzieję, że to przyjdzie po porodzie lub wcześniej. Na razie czytając was uczę się wrażliwości na potrzeby dziecka 🙈 Od znajomych i z wywiadów dowiedziałam się, że miłość do dziecka przychodzi później więc nie czuję się aż tak wybrakowanym człowiekiem ale obawiam się tych początków. Może któraś z was ma albo miała podobnie przy pierwszym dziecku? 😅
Nie o to pytasz, ale mam podobnie, więc nie jesteś sama jak coś
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Mischava wrote:O podpinam się do pytania, a najlepiej jakby była jeszcze jakaś Polska marka
u mnie gacie to porażka ostatnio (wszystkie sie prują albo mnie ściskają), a stringow jakoś nie moge nosic ostatnio..
Miłego dnia dziewczyny, powodzenia na wizytach i ściskam
Z polskich marek ja uwielbiam Miss Liberte. Niestety nie mają kolekcji ciążowej. Nawet zastanawiałam się nad tym czy po prostu nie kupić jak na razie większych rozmiarów z wysokim stanem, ale z drugiej to dość spory wydatek jak na kilka miesięcy... -
Marcysia1990 wrote:Gratuluję Synusia
Też po cichu liczyłam na dziewczynkę i myślałam że będzie większe rozczarowanie, ale jakoś to przyjęłam ze spokojem i radościątym bardziej że na prenatalnych lekarz powiedział ze wszystko wskazuje na dziewczynkę 😛 ale już miałam podobną historię w poprzedniej ciąży więc się nie przywiązywałam. No i u nas to już koniec, chcemy mieć tylko dwójkę dzieci
Chłopaki są fajne i takie cycusie mamusi 🥰 i najczęściej synkowie są po mamie, do nich najbardziej podobni 😄 Chłopaki cudaki 😄😍
U nas też koniec, dwójka, do tego parka, czego chcieć więcej 😅😅Marcysia1990, aglo lubią tę wiadomość
-
Paczula wrote:Ogólnie to chciałabym mieć choć 10% takich uczuć do dzieci, jakie mam do zwierząt. Mam nadzieję, że to przyjdzie po porodzie lub wcześniej. Na razie czytając was uczę się wrażliwości na potrzeby dziecka 🙈 Od znajomych i z wywiadów dowiedziałam się, że miłość do dziecka przychodzi później więc nie czuję się aż tak wybrakowanym człowiekiem ale obawiam się tych początków. Może któraś z was ma albo miała podobnie przy pierwszym dziecku? 😅
Ja wczoraj patrząc na śpiącego kota zastanawiałam się, czemu dzieci nie mogą być takie ładne i spokojne 😂purplerain, Mruczka, Filcek, Deyansu, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Azalea 🌸 wrote:U nas też koniec, dwójka, do tego parka, czego chcieć więcej 😅😅
Azalea 🌸, AndunieAnzu, Naya00 lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷
🩺27.06.25 - wizyta⏳️
-
Powodzenia na wizytach❤️ dziewczyny
I miłego dzionka.
Ps. Co do Imienia to Mamy do wyboru miedzy - Oliwia , Rozalia , Wiktoria. I nie wiemy poki co jeszcze które 🙈 poradźcie coś.
A co do ruchów to też nic nie czuje jesscze..
A Wam czasem też tak macica twardnieje?🤔🤔
Joa.szym gratulacje😎💕💕💕💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 10:08
Joa.szym, aglo lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷
🩺27.06.25 - wizyta⏳️
-
bellA wrote:Powodzenia na wizytach❤️ dziewczyny
I miłego dzionka.
Ps. Co do Imienia to Mamy do wyboru miedzy - Oliwia , Rozalia , Wiktoria. I nie wiemy poki co jeszcze które 🙈 poradźcie coś.
A co do ruchów to też nic nie czuje jesscze..
A Wam czasem też tak macica twardnieje?🤔🤔
Joa.szym gratulacje😎💕💕💕💕
Mnie się bardzo podoba Wiktoria ☺️ jest w moim top 3 dla dziewczynek 😍
Też mi czasem twardnieje, szczególnie rano, gdy jeszcze leżę po przebudzeniu. Wydaje mi się,że to tak trochę wcześnie, jak na ćwiczenia do porodu,czy skurcze Braxtona. Wspomnę o tym na poniedziałkowej wizycie na pewno.
Co do ruchów to ja czuję takie delikatne smyranie,ale jak mówicie, że lekarze mówią,że to niemożliwe to nie wiem 🤦 najczęściej wieczorem,jak już leżę na spokojnie albo jak czytam na głos synowi 😉bellA lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07
🩺 11.07 III USG prenatalne
🩺24.07
🩺18.08 -
Suzie wrote:Ja również
A my będziemy mieć (...) (usunę potem, bo na razie nie chcę, żeby za dużo osób wiedziało)
Ja też później usunęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca, 13:16
-
purplerain wrote:Nie o to pytasz, ale mam podobnie, więc nie jesteś sama jak coś
Ja w pierwszej ciąży tak miałam, mówiłam do męża "czy ją pokocham to dziecko" 🫣 , wiadomo cieszyłam się z tego że jestem w ciąży ale nie czułam jakiegoś bum. Od razu po porodzie przyszła ta fala miłościale wiem że nie zawsze od razu przychodzi i to też jest ok. Teraz też nie mam nie wiadomo jakiego wow, po prostu wiem że jestem w ciąży i czekam na tego dzidziusia
truskawki981, Majka92, Filcek lubią tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Mnie się bardzo podoba Wiktoria ☺️ jest w moim top 3 dla dziewczynek 😍
Też mi czasem twardnieje, szczególnie rano, gdy jeszcze leżę po przebudzeniu. Wydaje mi się,że to tak trochę wcześnie, jak na ćwiczenia do porodu,czy skurcze Braxtona. Wspomnę o tym na poniedziałkowej wizycie na pewno.
Co do ruchów to ja czuję takie delikatne smyranie,ale jak mówicie, że lekarze mówią,że to niemożliwe to nie wiem 🤦 najczęściej wieczorem,jak już leżę na spokojnie albo jak czytam na głos synowi 😉
Może to jelita. Ja sama to raz tak poczułam że myślałam że to to no ale lekarz mnie doprowadził na ziemię 😂 -
abrakadabra wrote:Na kiedy masz termin porodu, na wrzesień? Chyba, że jakoś szybko masz prenatalne kolejne?
Z miesiączki wychodzi 30.08 ale co USG to inny termin. Z któregoś wyszedł 2.09 i tak już zostawiłam.
Ale tak wgl to sprawdziłam kalendarz i drugie prenatalne dopiero 10.04. w przyszłym tygodniu zwykła wizyta. Chyba baby brain dopadl i mnie 😅abrakadabra lubi tę wiadomość
-
Azalea 🌸 wrote:U nas też koniec, dwójka, do tego parka, czego chcieć więcej 😅😅
No to idealnie 😄😍Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
-
Joa.szym wrote:Ja już po
Pani doktor twierdzi, że czekamy na córeczkę. Badanie pod kątem płci trwało długo. Troszkę się ukrywała, a raczej uciekała, więc mamy tylko jedno zdjęcie. Według wymiarów waży prawie 180 gramów
Teraz został nam bój o imię, bo dla dziewczynki mamy wybrane dwa - Iga lub Nina.
Dziękuję za kciuki! :*
https://zapodaj.net/plik-rEKa6I18dh
Cudny bobas 😊
Co do Igi, to u nas to jest cudowne dziecko ale typowe ,,wybij okno", wszędzie jej pełno, każdego zagada. Już nawet mieliśmy epizod z karetka w przedszkolu bo się w głowie niegroźnie uderzyła 🙈 i co słyszę od znajomych o jakiejś Idze to one wszystkie podobno takie żyweJoa.szym lubi tę wiadomość
👰'94 Hashimoto - Euthyrox 137
🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
👰🤵08.09.2018
👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)
12.01.2025 ⏸️ 4cs
11.02 - 7+6, 1.63cm CRL + ❤️
04.03 - 10+6, 4.53cm CRL, wszystko ok!
10.03 - 11+5, prenatalne, 5.6cm CRL, 1.2mm NT, wszystko ok!
Pappa - ryzyka niskie
01.04 - 14+6, wszystko ok!
06.05 - 19+6, wszystko ok, 368 gram dzidzi!
03.06 - 23+6, ginekolog