Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
purplerain wrote:Haha, to pewnie przyjdą zmiany, bo ja jestem 15+5 aktualnie
No to jest możliwość, że pochłanianie jedzenia jak odkurzacza nadejdziepurplerain lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
07/04 17+4, 223g synka 👦
📆 Kalendarz wizyt
28/04 - połówkowe
30/04 - badanie krwi
05/05 - ginekolog
06/05 - endokrynolog
03/06 - urofizjo
-
U mnie apetyt średni. Tak jak ktoś wyżej napisał, oczy by jadły... Najlepiej to mi wchodzi jedzenie zamawiane, jakaś pizza czy coś...
Przed ciążą zawsze gotowałam dużo zup, domowych obiadów, teraz na samą myśl mi się nie chce. Ani gotować ani potem tego jeść.
Na słodkie też mi ochota minęła, teraz najchętniej zupki chińskie by wchodziły.
Mam nadzieję że młody wyskoczy w terminie. Na koniec sierpnia mamy już urodziny w rodzinie, więc wolałabym poczekać do września.
Dalej nie wiem gdzie mam łożysko i jaka jest szyjka. Ruchy ciut się zmniejszyły, dobrze że ostatnio miałam wizytę to wiem że wszystko ok. Często czuję pulsowanie brzucha, więc to pewnie jakaś tętnica.'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
15.04 - 20+1 II prenatalne, rośniemy 355 g
30.04 - 22+2, wizyta kontrolna
Progesteron - do 15tyg
Acard - od 12stego
-
Azalea 🌸 wrote:Ja już się zapisałam, bo w ciąży z córką miałam szybko widoczny spory brzuszek i jak się umawiałam to fotograf pytała jak z wielkością i mówiłam że spory, nie wierzyła mi i chciała mi dalszy termin dać. Jak jej wysłałam zdjęcie brzuszka to za parę dni szłam już do niej na sesję 🤣
Właśnie zobaczyłam swoje zdjęcie z 8 mca, no to faktycznie nie ma co tak czekać, umawiam się , mam nadzieję że na czerwiec się uda 😄
No i piękna sesja 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 14:53
Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
-
Moirane wrote:Hej dziewczyny 🙂
Mogę dołączyć? Spróbuję trochę podczytac, żeby was lepiej poznać 😉
Ja w skrócie powiem, że to moja 3 ciąża i w sumie największy stres. Chyba dlatego, że już świadomość inna. Termin z miesiączki to 27 wrzesień, ale z USG wyszło mi, że 20 wrzesień 😆
Badania ok, na 80% chłopiec (mam 2 córki) , więc ciekawa jestem czy to się sprawdzi.
Hej, wpisać Cię na pierwszą stronę? 🙂Moirane lubi tę wiadomość
-
bellA wrote:Ja chcialam tak przed wakacjami urodzić ale nie nie udało zajsc wczesniej😅 niestety..
Mam syna z października a corke z Lipca.. I zdecydowanie wolę rodzic przed wakacjami no ale.. wypadło na Wrzesień.. trzeba się z tym oswoic🫣
Ja planowałam na maj, udało się że było na czerwiec ale tylko na chwilę... Potem już szliśmy na żywioł byle się udałoale wolałabym ten sierpień, nawet 31 😄 inna świadomość że to byłby wakacyjny dzidziuś, a wrzesień to już z taka jesienią mi się kojarzy.
Synka mam już ze stycznia i obawiałam się tej zimy, a w sumie zaraz się fajnie zrobiło słonecznie, potem też był idealny czas na pierwsze kroczki bo już wiosna nas witałabellA lubi tę wiadomość
-
PaulinaLexi wrote:U mnie apetyt średni. Tak jak ktoś wyżej napisał, oczy by jadły... Najlepiej to mi wchodzi jedzenie zamawiane, jakaś pizza czy coś...
Przed ciążą zawsze gotowałam dużo zup, domowych obiadów, teraz na samą myśl mi się nie chce. Ani gotować ani potem tego jeść.
Mam nadzieję że młody wyskoczy w terminie. Na koniec sierpnia mamy już urodziny w rodzinie, więc wolałabym poczekać do września.
Dalej nie wiem gdzie mam łożysko i jaka jest szyjka. Ruchy ciut się zmniejszyły, dobrze że ostatnio miałam wizytę to wiem że wszystko ok. Często czuję pulsowanie brzucha, więc to pewnie jakaś tętnica.
Mi chęć gotowania wróciła dopiero w zeszłym tygodniu. W mniejszym zakresie niż wcześniej, ale zawsze coś.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
07/04 17+4, 223g synka 👦
📆 Kalendarz wizyt
28/04 - połówkowe
30/04 - badanie krwi
05/05 - ginekolog
06/05 - endokrynolog
03/06 - urofizjo
-
purplerain wrote:To ja jestem w fazie "oczy by jadły"
Mąż w sobotę zabrał mnie na randkę, zamówiłam zupę i burgera z frytkami, z którego ostatecznie wzięłam dwa gryzy i już więcej nie mogłam
Przed ciążą jadłam zazwyczaj 3 solidne posiłki, teraz jem z 4-5, ale mieszczą mi się zazwyczaj małe porcje, nawet jak jestem mega głodna i wydaje mi się, że zjadłabym konia z kopytami.
Jeju, przeczytałam o tym burgerze i smaka mi narobilas 😄 dodam że w przed ciążą miałam jakaś awersję do burgerów od kilku lat, chyba dlatego że moi mąż jest takim fanem i często mnie na nie namawiał 😄 a w tej ciąży już mnie taka chcicia wzięła dwa razy że jechaliśmy na drugi koniec Wrocławia na takie pyszne burgery 😂
Ja ostatnio też czuję większe zapotrzebowanie kaloryczne, ciągle mam ochotę coś zjeść. Dzisiaj rano się ważyłam i 0,5kg do przodu więc coś tam rusza powoli.purplerain lubi tę wiadomość
-
PaulinaLexi wrote:U mnie apetyt średni. Tak jak ktoś wyżej napisał, oczy by jadły... Najlepiej to mi wchodzi jedzenie zamawiane, jakaś pizza czy coś...
Dalej nie wiem gdzie mam łożysko i jaka jest szyjka. Ruchy ciut się zmniejszyły, dobrze że ostatnio miałam wizytę to wiem że wszystko ok. Często czuję pulsowanie brzucha, więc to pewnie jakaś tętnica.
Ja mam podobnie z gotowaniem, ciężko mi to teraz przychodzi bo jak myślę o czymś to na nic nie mam ochoty. Mam takie nagle "potrzeby* że o pizzę bym zjadła albo jajecznicę czy coś innego. Ale ciężko mi tak zaplanować do przodu co chciałabym zjeść 🙃 z racji że synek jeszcze 2 tyg w domu siedzi, potem wraca do żłobka, to niestety muszę wymyślać 😄.
Też miałam fazke na zupki chińskie. W ciąży z synkiem na początku też dość sporo pochłaniałam. A potem po porodzie miałam ochotę ale miałam w głowie że muszę jeść zdrowo bez chemii bo jestem KP 😂 🙈PaulinaLexi lubi tę wiadomość
-
Mi się wydaje że każda pora roku ma swoje plusy i minusy. Jesienne dzieci wskoczą w spacerówkę na samą wiosnę więc już nie będą tą bulwą w gondoli tylko już takie fajne bobasy i super można też z nimi spacerować 👶 plus rozszerzanie diety od wiosny, potem lato i świeże owoce 🥳 ja tam widzę w tym plusy
sarenka95, hakorośl, Moirane, Azalea 🌸, Suzie, Majka92, Nava, Szosz, Abby10, Deyansu, Filcek, Agusia246 lubią tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
13.05.2025 24+1 🩺
10.06.2025 28+1 🩺
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
aglo wrote:Mi się wydaje że każda pora roku ma swoje plusy i minusy. Jesienne dzieci wskoczą w spacerówkę na samą wiosnę więc już nie będą tą bulwą w gondoli tylko już takie fajne bobasy i super można też z nimi spacerować 👶 plus rozszerzanie diety od wiosny, potem lato i świeże owoce 🥳 ja tam widzę w tym plusy
Proponuję spisanie plusów naszych terminów, bo mnie jesień i związana z nią szaruga PRZERAŻA
bellA, Szosz lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
abrakadabra wrote:Też się czasami gubie, chociaż teraz to i tak widać już takie stałe osoby bo na początku to co chwile ktoś nowy był i po paru dniach więcej się nie odzywał 🙈3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
aglo wrote:U mnie dziś chyba połowa ciąży 🤡 bo ja szykuje się na rozwiązanie w 38+0 🤭 więc tak by to wypadało 😅
Ale powiem wam że mam stres bo co jak znowu będzie to jeszcze wcześniej? Ja nie mam w sumie nic gotowego, że nie zdążymy się przeprowadzić no ogólnie już druga noc przez to nie śpię.
Ojjj znakomicie wiem co czujesz 🥹 my oddanie kluczy mamy czerwiec/lipiec stan deweloperski więc jak się wyprowadzimy w sierpniu to będzie cud 🙄 a na czerwiec i tak musimy szukać czegoś na wynajem bo do końca maja musimy się wyprowadzić z mieszkania które sprzedajemy... Także ogólnie szał 🤦 wczoraj nerwy puściły i się poryczalam 🫢2017 -syn
2019 - córka -
Jejku,ja uwielbiam jesień i bardzo się cieszę właśnie na jesienną córeczkę 🍁🍂 jedyne co mnie przeraża to upały na końcówce ciąży 🤦 ja ogólnie źle znoszę wysokie temperatury, więc mam obawy,że będzie jeszcze gorzej niż zazwyczaj.2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04
🩺 06.05 II USG prenatalne -
hakorośl wrote:Ja się nie odzywałam pomimo początkowej aktywności, bo bardzo nas grypa jak walcem rozjechała i walczymy już miesiąc z hardcorowymi powikłaniami. Byłam tez większość czasu sama z dziećmi, bo mąż miał wyjazdy z pracy i pomimo ogromnych chęci nie miałam siły. Myślę, że to jeszcze ciagle taki okres ciąży, ze mdłości utrudniają regularną aktywność, ale dziewczyny pewnie wrócą jak się lepiej poczują 🙂
Nie miałam na myśli Ciebie jak coś bo Ciebie kojarze. Bardziej osoby które założyły specjalnie konta, napisaly 2 posty na początku a pozniej cisza jak makiem zasiał i tych osob było dosyć sporo jak ostatnio zerknelam na początek. Oczywiście nie mam nikomu za złe jak coś tylko bardziej chodziło mi o to, że było wcześniej ciężko się połapać co kto pisał ale teraz juz powoli zostają stałe osoby i można coś tam zapamiętać co kto i jak🤪hakorośl, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Jeju, przeczytałam o tym burgerze i smaka mi narobilas 😄 dodam że w przed ciążą miałam jakaś awersję do burgerów od kilku lat, chyba dlatego że moi mąż jest takim fanem i często mnie na nie namawiał 😄 a w tej ciąży już mnie taka chcicia wzięła dwa razy że jechaliśmy na drugi koniec Wrocławia na takie pyszne burgery 😂
Ja ostatnio też czuję większe zapotrzebowanie kaloryczne, ciągle mam ochotę coś zjeść. Dzisiaj rano się ważyłam i 0,5kg do przodu więc coś tam rusza powoli.'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
15.04 - 20+1 II prenatalne, rośniemy 355 g
30.04 - 22+2, wizyta kontrolna
Progesteron - do 15tyg
Acard - od 12stego
-
Aczkolwiek bardzo, żałuje ze mnie nie było na bieżąco, bo jak próbuje teraz Was nadrobić cokolwiek, to czuję się jakby ktoś mi w myślach czytał, tyle moich samotnych myśli i wątpliwości się tutaj przewinęło, że z Wami byłoby mi na pewno lżej 🫣
Moirane, purplerain, Szosz, Joa.szym, Deyansu lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Moirane wrote:Ale to przez tą szyjkę? Bo coś zrozumiałam, że coś było nie tak, czy po prostu też ta świadomość już inna?😘
Mam w domu żywa trzylatke i też odpocząć w tej ciąży ciężko😅
No ja 5 latke mam zywa.. I starszego syna ale z nim czasem jak z dwójką dzieci naraz😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 16:00
Moirane lubi tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
A jest któraś z Krakowa?🙂
No właśnie ciężko mi nadrobić wszystko, ale na bieżąco jak będę Was czytać to będzie łatwiej 😉
Kurcze jeśli patrzeć na takie plusy jesiennego dzieciaczka to rzeczywiście jest ich dużo 💓
Ale też się boje upałów na końcówce 🤦Filcek lubi tę wiadomość