Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Moirane wrote:A jest któraś z Krakowa?🙂
No właśnie ciężko mi nadrobić wszystko, ale na bieżąco jak będę Was czytać to będzie łatwiej 😉
Kurcze jeśli patrzeć na takie plusy jesiennego dzieciaczka to rzeczywiście jest ich dużo 💓
Ale też się boje upałów na końcówce 🤦Moirane lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Marcysia1990 wrote:Ja planowałam na maj, udało się że było na czerwiec ale tylko na chwilę... Potem już szliśmy na żywioł byle się udało
ale wolałabym ten sierpień, nawet 31 😄 inna świadomość że to byłby wakacyjny dzidziuś, a wrzesień to już z taka jesienią mi się kojarzy.
Synka mam już ze stycznia i obawiałam się tej zimy, a w sumie zaraz się fajnie zrobiło słonecznie, potem też był idealny czas na pierwsze kroczki bo już wiosna nas witała
Ten styczeń tak.. to jeszcze jeszcze bo zaraz wiosna i fajnie się robi tak jak napisałaś.. ☺️ a jak ja w Październiku syna urodziłam tuż zaraz przed Zima.. zimnica 🥶 to to ubieranie go.. rozbieranie.. placz.. kupa za chwile kiedy już w kombinezon go ubralam😅 no poprostu masakra byla 🫣 też zdecydowanie wolę dzieci wiosenno-wakacyjne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 15:58
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - wizyta ⏳️
-
purplerain wrote:Oooo dzięki za to!
Proponuję spisanie plusów naszych terminów, bo mnie jesień i związana z nią szaruga PRZERAŻA
purplerain, Moirane lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - wizyta ⏳️
-
No właśnie ciężko mi nadrobić wszystko, ale na bieżąco jak będę Was czytać to będzie łatwiej 😉
Kurcze jeśli patrzeć na takie plusy jesiennego dzieciaczka to rzeczywiście jest ich dużo 💓
Ale też się boje upałów na końcówce 🤦
Powiedz mi jeszcze na który termin Cię wpisać 😅 -
bellA wrote:Jeśli mam być szczera to mnie też.. natomiast wrzesień jeszcze nie jest złym miesiącem.. bo we wrześniu w październiku jeszcze potrafi być bardzo ładnie ☺️🌞
Oczywiście że potrafi być pięknie i słonecznie 😍 córkę rodziłam wręcz w upał w połowie września, w domu leżała w bodach na krótki rękaw, słońce świeciło bardzo długo, jeśli dobrze pamiętam to do połowy października jak nie lepiej 😅 myślę też że dobrze żeby gondola była na te zimowe miesiące bo zapewnia więcej ochrony przed zimnem, a spacerówka na letnie 😅 no i jak któraś wyżej pisała, rozszerzanie diety na wiosnę, lato - świeże warzywa, owoce i można na golaska co by nie brudzić ciuchów 😆bellA, sarenka95, purplerain, aglo, Moirane, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Elo w poniedziałek 🤗
U mnie wlasnie tez sporo sie dzieje, bo przeprowadzka za tydzieńwiec ten tydzień i kolejny bedzie szalony. Ale raz na pare dni tutaj zaglądam i nadrabiam;)
Jeszcze w czwartek ostatnio przy jedzeniu śniadania (dokladnie pasztetu i ogórkami kiszonymi, 😍omomom) poczułam jakieś chrząstki… okazalo sie, ze to moj ząb 🦷 się ukruszył 😅 wiec szybko nastąpnego dnia do stomatologa.. i generalnie kwiecień bedzie pod znakiem zębowej przygody bo troche jest roboty. 🤖 nie wspomnę, ze moj budżet w tym miesiącu tego nie przewidzial 😅🥲
Jeszcze stomatolog mi polecila zabieg higienizacji - podobno spoko sobie zrobic, zeby bakterie nie przedostawaly sie do krwioobiegu/przez dziasla (u mnie krwawia przy mocniejszym szczotkowaniu).
Dodatkowo zapisalam sie do szkoly rodzenia w Majuzajęcia stacjonarne, wiec jestem bardzo ciekawa 😌
Bylam tez u urofizjo, bardzo fajna wizyta. Duzo nt oddychania, pozycji i ofc sprawdzanie miesni dna miednicy. Wracam do niej dopiero na poczatku 3 trymestru 🙂
Ściskam Wszystkie, udanych wizyt i znośnego tygodnia 😍🤗AndunieAnzu, bellA, purplerain, Szosz, Moirane, Engel, Azalea 🌸, Bella93, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
-
A moja z początku września i nie narzekałam . Więc też się teraz na złe nie nastawiam ze względu na porę roku
natomiast te upały na koniec ciąży... chyba z domu będzie się wychodzić po 16 i rano. Mamy od zeszłego roku klimę i polecam bo to wybawienie, a córka wcale od niej nie choruje. A przed założeniem w skrajnych upałach mieliśmy 32 stopnie u siebie.
👰'94 Hashimoto - Euthyrox 137
🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
👰🤵08.09.2018
👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)
12.01.2025 ⏸️ 4cs
11.02 - 7+6, 1.63cm CRL + ❤️
04.03 - 10+6, 4.53cm CRL, wszystko ok!
10.03 - 11+5, prenatalne, 5.6cm CRL, 1.2mm NT, wszystko ok!
Pappa - ryzyka niskie
01.04 - 14+6, wszystko ok!
06.05 - 19+6, wszystko ok, 368 gram dzidzi!
03.06 - 23+6, ginekolog
-
Azalea 🌸 wrote:Ja już się zapisałam, bo w ciąży z córką miałam szybko widoczny spory brzuszek i jak się umawiałam to fotograf pytała jak z wielkością i mówiłam że spory, nie wierzyła mi i chciała mi dalszy termin dać. Jak jej wysłałam zdjęcie brzuszka to za parę dni szłam już do niej na sesję 🤣
Edit: niecałe dwa lata temu w ciąży z córką 😅 (początek czerwca)
https://zapodaj.net/plik-ui67nnSldl
Wow,🤩 piękna sesja i klimat 😍Azalea 🌸, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Hej, lecicie dziś ze stronami jak nie wiem 😅
U mnie prenatalne w czwartek i mam nadzieję że potwierdzi że będziemy mieć dziewczynkę bo w czerwcu planuje baby shower I chciałabym już zamawiać rzeczy do tego.
Dobrze że mówicie o tych sesjach bo też muszę się zapisać a myślałam że mam jeszcze czas😅
Powoli zaczyna się robić gorąco bo i zaraz szkoła rodzenia wejdzie i wizyty u gina, do urofizjo też muszę się zapisać, remont pokoju dla dzidzi. Fajnie lubię jak się dzieje a na tym L4 to jednak jest bardzo spokojnie.
Mi też w drugim trymestrze apetyt się poprawił i to znacznie, niestety na te bardziej niezdrowe rzeczy 😅
Dzidzia też zaczyna być bardzo aktywna. Nie wiem czy to możliwe ale wczoraj mąż miał rękę na brzuchu i poczułam jak córka się ruszyla na tyle mocno że i mąż to poczuł. Ciekawe czy to już możliwe.purplerain, AndunieAnzu, Amandi, Joa.szym, Engel, Mischava, Azalea 🌸, Bella93, truskawki981, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
-
Mischava wrote:Jeszcze stomatolog mi polecila zabieg higienizacji - podobno spoko sobie zrobic, zeby bakterie nie przedostawaly sie do krwioobiegu/przez dziasla (u mnie krwawia przy mocniejszym szczotkowaniu).
Higienizacja koniecznie, zwłaszcza w ciąży, samo krwawienie może być oznaką toczącego się już stanu zapalnego 😬Mischava, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Ale też się boje upałów na końcówce 🤦
Ja równieżpurplerain, Moirane, hakorośl, Agaxyz00 lubią tę wiadomość
-
Mischava wrote:Elo w poniedziałek 🤗
U mnie wlasnie tez sporo sie dzieje, bo przeprowadzka za tydzieńwiec ten tydzień i kolejny bedzie szalony. Ale raz na pare dni tutaj zaglądam i nadrabiam;)
Jeszcze w czwartek ostatnio przy jedzeniu śniadania (dokladnie pasztetu i ogórkami kiszonymi, 😍omomom) poczułam jakieś chrząstki… okazalo sie, ze to moj ząb 🦷 się ukruszył 😅 wiec szybko nastąpnego dnia do stomatologa.. i generalnie kwiecień bedzie pod znakiem zębowej przygody bo troche jest roboty. 🤖 nie wspomnę, ze moj budżet w tym miesiącu tego nie przewidzial 😅🥲
Jeszcze stomatolog mi polecila zabieg higienizacji - podobno spoko sobie zrobic, zeby bakterie nie przedostawaly sie do krwioobiegu/przez dziasla (u mnie krwawia przy mocniejszym szczotkowaniu).
Dodatkowo zapisalam sie do szkoly rodzenia w Majuzajęcia stacjonarne, wiec jestem bardzo ciekawa 😌
Bylam tez u urofizjo, bardzo fajna wizyta. Duzo nt oddychania, pozycji i ofc sprawdzanie miesni dna miednicy. Wracam do niej dopiero na poczatku 3 trymestru 🙂
Ściskam Wszystkie, udanych wizyt i znośnego tygodnia 😍🤗
Podbijam, też robiłam higienizację 1,5 tygodnia temu i też było o krwawiących dziąsłach (zdarzyło mi się raptem raz w tej ciąży, ale jak coś, to przynajmniej wiem, że to częsty objaw.
Co do terminu porodu, ja wciąż się waham. Nastawiałam się na wrześniowego malucha, gin mi przyspieszył termin na końcówkę sierpnia, ja mam przekonanie, że jeśli bym rodziła sn, to przenoszę, jak syna. Ale jeśli jednak by było cc, to pewnie sierpnia nie uniknę… wciąż to dla mnie mocno abstrakcyjne 🫣Mischava lubi tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.06 - 🩺
18.06 - 🩺 USG III trymestru -
purplerain wrote:Piąteczka 🙌🏻 Ja ostatnio za odbudowę mojego złamanego zęba zapłaciłam 550zł i to najniższa cena za wypełnienie u mojego dentysty 🥲
Higienizacja koniecznie, zwłaszcza w ciąży, samo krwawienie może być oznaką toczącego się już stanu zapalnego 😬
Który to ząb robiłaś? Ja idę 23 kwietnia i niby 250 zł będzie mnie to kosztować, trochę się zdziwiłam że tak mało aż dopytywałam 3 razy czy na pewno 250 zł no ale doktorka mówiła, że tak tyle wyjdzie 🤔 a z dziąsłami ostatnio mi dentystka mówiła, że krwawią przez to, że jest większe ukrwienie i to normalne, nic nie wspominala o stanach zapalnych 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 16:40
-
Nava wrote:
Dzidzia też zaczyna być bardzo aktywna. Nie wiem czy to możliwe ale wczoraj mąż miał rękę na brzuchu i poczułam jak córka się ruszyla na tyle mocno że i mąż to poczuł. Ciekawe czy to już możliwe.
Myślę, że to bardzo możliwe u mnie bardzo podoba sytuacja 😊 pierwsze ruchy poczułam mega delikatne jakoś początek 16 tyg a od kilku dni wyczuwam mocniejsze ruchy i również mężuś jak cierpliwie poczekał z dłonią na brzuszku to też poczuł 😊😊
Nava lubi tę wiadomość
🙍♀️28 🙍♂️29
Starania od 08.2023r.
12.2023r. 1 strata-ciąża biochemiczna
09.2024r. 2 strata- 8 tydz 👼🏻💔
10.2024r. zmiana lekarza oraz zapisanie się do kliniki + szereg badań
11.2024r. stwierdzone MTHFR c.677 układ heterozygotyczny (clexane,acard, prenatal, acidum folicum richter, encorton, magnez)
26.12.2024r. dwie kreseczki 💌
08.01.2025r. pierwsza wizyta CRL 0,19
21.01.2025r. mamy serduszko i pierwszą w życiu kartę ciąży 🤍 CRL 1,35
31.01.2025r. 🧸 CRL 2,42
10.02.2025r. 🧸 CRL 4,11
28.02.2025r. prenatalne 🧸 CRL 6,96 znamy płeć 💙
03 03.2025r. 🧸💙
17.03.2025r. 🧸💙
14.04.2025r. 🧸💙320g
25.04.2025r. połówkowe🧸💙440g
01.05.2025r. 🧸💙625g
🩺24.05 krzywa cukrowa
🩺02.06. wizyta
🩺27.06 III prenatalne
-
Marcysia1990 wrote:Ja mam łożysko na przedniej ścianie. Wczoraj zjadłam dość obfita kolację i tak leżałam całkiem na płasko i takie uczucie jakby mi ktoś zasysał od środka. Ale to tak może ze 2-3 razy. Ostatnio robię sobie takie sense w ciągu dnia bo tak w ruchu to nie byłoby szans żeby coś poczuc... W pierwszej ciąży czułam już ruchy w 16+3, a teraz druga ciąża i niby ruchy są szybciej i wiem też ,że jak jest łożysko na przedniej ścianie to te ruchy są stłumione i dłużej się czeka ale gdzieś tam jednak stresik lekki jest. Przynajmniej mam nadzieję że to co poczułam to było to
myślę że lada dzień i też coś wyłapiesz 😊
Ruchy czuję głównie wieczorem jak leżę na plecach. Czasem chwilę pomasuję brzuch i wtedy zaczyna się impreza
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
-
purplerain wrote:Piąteczka 🙌🏻 Ja ostatnio za odbudowę mojego złamanego zęba zapłaciłam 550zł i to najniższa cena za wypełnienie u mojego dentysty 🥲
Higienizacja koniecznie, zwłaszcza w ciąży, samo krwawienie może być oznaką toczącego się już stanu zapalnego 😬
Ile?!? Polubilam z rozbiegu, na pewno nie lubie tej kwoty, ktora wybuliłaś 😅
Tak, ogromna polecajka szczególnie przy problemach z krwawieniem. Ja ide w ta środe na higienizacje, kwota: 300-400PLN 🙃 jutro na wypelnienie i w piątek tez 🥲Higienizacja razy dwa, bo mąż pozazdrościł.. 🫣
purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość
-
bellA wrote:Swiadomosc inna.. juz doświadczenie i wiem co.mnie czeka stad wiekszy stres tak mysle☺️🫣
No ja 5 latke mam zywa.. I starszego syna ale z nim czasem jak z dwójką dzieci naraz😅
Zaglądałam tutaj kilka razy przed prenatalnymi, ale tak się nimi stresowałam że nie miałam odwagi napisać 😉 -
Joa.szym wrote:A my w piątek uciekliśmy przed zimnem na ostatnią dalszą podróż we dwójkę
Pozdrowienia ze słonecznej Teneryfy, mam nadzieję, że w piątek przywiozę Wam wiosenne ciepło
Oooo kocham Teneryfę 😍🌴 i w ogole Wyspy Kanaryjskie! Przywieź Nam troszkę slonca i temperatury 😍❤️
I koniecznie posmakuj barraquito, ofc bezalkoholowe 🤗😍Joa.szym, Deyansu lubią tę wiadomość
-
aglo wrote:Wiem! W takim razie nastawiam się że na pewno będzie to 18 sierpnia i koniec kropka 😍 innej daty narazie nie przewiduje 😂
I dziewczyny mam nadzieje ze naprawde bede pierwsza i żadnego wcześniaka tutaj nie będziemy miały! Ok? 😘 same wrześniowe i końcowo sierpniowe bobasy mają być 🥹
To ja przybijam piątkę, bo u mnie planowane wywołanie/CC na 37 tydz., co by wychodziło od 15.08. Idealnie będzie jak Maluchy dotrwająaglo lubi tę wiadomość