Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Moirane wrote:Rzeczywiście jest trochę z Krakowa i okolic 😉
Ja rodziłam wcześniej w Rydygierze, z porodówki byłam bardzo zadowolona i chyba też tu będę, a lekarze są różni jak wszędzie 🤷 zależy na kogo się trafi na dyżurze itd...a kojarzysz może czy jest tam jakaś szkoła rodzenia/dni otwarte?
-
purplerain wrote:Właśnie odebrałam z paczkomatu pierwsze ubranka...
I z jednej strony nie ogarniam jak można być tak malutkim człowieczkiem, a z drugiej jak taki stworek się pomieści w tym moim brzuchu
Mój mąż też zamówił pierwsze ubranka. Ja lubię piosenkę Dawida Tyszkowskiego "Wieloryby" i często ją sobie śpiewam. Jakie było moje zdziwienie, jak ostatnio na fb wyświetliła mi się reklama Kappahl - sweterek w wieloryby. No musiał być naszDo tego dobraliśmy jakieś basicowe body, jedne z długim, a drugie z krótkim rękawem i legginsy. Reszta zakupów pewnie w czerwcu, pod koniec maja czeka nas jeszcze remont. Chcę zacząć zakupy jak będę miała gdzie to trzymać
iiyama, purplerain, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Ania0893 wrote:Hej, proszę o odpowiedź. Czy ma któraś z Was ciągłe uczucie ciągnięcia w dole brzucha, głównie po bokach, taki ciągły dyskomfort. Tydzień temu byłam na wizycie i wszystko książkowo i nie wiem czy nie poprosić o kolejną. Z jednej strony teraz jest intensywny wzrost dziecka i wszystko się rozciąga, ale z drugiej to chyba nie jest normalne.
https://zapodaj.net/plik-qDmCB7u0Je
Moirane lubi tę wiadomość
-
Kurczę, trochę lepiej się poczułam ostatnio, więcej spotkań z ludźmi i co, dziś podgorączkowy, gardło i zatoki zawalone i czuję, że mnie rozkłada. 😤😤 Pogoda pewnie nie pomogła.
Poproszę dobre myśli żebym znowu nie skończyła z antybiotykiem. 😩 -
Moirane wrote:Raczej ten z USG 20 wrzesień 😅
Co do miast i szkół rodzenia, widziałam na początku tego wątku, że było kilka osób z Bydgoszczy (i miłośniczek tegoż miasta🤭), więc daję znać, że dla naszych terminów wrześniowych trwają już zapisy na bezpłatną szkołę rodzenia w szpitalu Biziela 😉Moirane, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Apropo więzadeł i rozciągania.. tak mi od paru dni wywaliło brzuch, że się boje pomyśleć co będzie dalej 😂2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Mam takie pytanie, dużo z Was robiło test nifty? Potwierdził płeć z USG? Ja właśnie ciągle mam taką niewiadomą na 100% więc wstrzymuje się z ubrankami, lekarz dał 80% na chłopca, a testu nie robiłam bo właśnie wszystkie inne badania wyszły ok 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 18:28
Deyansu lubi tę wiadomość
-
promykk wrote:Kurczę, trochę lepiej się poczułam ostatnio, więcej spotkań z ludźmi i co, dziś podgorączkowy, gardło i zatoki zawalone i czuję, że mnie rozkłada. 😤😤 Pogoda pewnie nie pomogła.
Poproszę dobre myśli żebym znowu nie skończyła z antybiotykiem. 😩 -
Chwilę spokojnie tu było, a widzę, że dzisiaj się odpaliłyście nieźle 🥳
Która zamawiała te leginsy z Sinsay? Przyszły w końcu?
Joa, u mnie to samo. Wczoraj kupiliśmy farby do młodego, szafa pax już czeka na złożenie. Też nic jeszcze nie kupuję, dopiero jak skończymy pokoik i będzie gdzie trzymać to zacznę zakupy.
Ale! Upolowałam wózek na olx, nówka za 4k, a ja dorwałam za 1k w świetnym stanie 😎 jedna ważna rzecz do przodu 🙆🏻♀️aglo, purplerain, Naya00, Joa.szym, aneta.be, Bella93, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Moirane wrote:Mam takie pytanie, dużo z Was robiło test nifty? Potwierdził płeć z USG? Ja właśnie ciągle mam taką niewiadomą na 100% więc wstrzymuje się z ubrankami, lekarz dał 80% na chłopca, a testu nie robiłam bo właśnie wszystkie inne badania wyszły ok 🤷
Moirane, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
purplerain wrote:My nie mamy potwierdzenia nawet na 80%, nifty robię w przyszłym tygodniu, a ciuszki na razie kupuję beżowe, kremowe i szare
Robisz nifty tylko ze wzgledu żeby poznać płeć czy jeszcze coś Cię niepokoi? 🤔 -
promykk wrote:Kurczę, trochę lepiej się poczułam ostatnio, więcej spotkań z ludźmi i co, dziś podgorączkowy, gardło i zatoki zawalone i czuję, że mnie rozkłada. 😤😤 Pogoda pewnie nie pomogła.
Poproszę dobre myśli żebym znowu nie skończyła z antybiotykiem. 😩
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞 dużo zdrówka 🩷promykk lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04
🩺 06.05 II USG prenatalne -
purplerain wrote:My nie mamy potwierdzenia nawet na 80%, nifty robię w przyszłym tygodniu, a ciuszki na razie kupuję beżowe, kremowe i szare
No ja z córcia też tak robiłam że kupowałam żółte, beżowe w sumie to trochę mam muszę to jeszcze przejrzeć 😅 -
Ja jeszcze nic nie kupiłam dla malucha oprócz fotelika do auta 🙈 Nadal mi się nie chcę przebierać tych ubranek, które juz mam po córce 😬 Ciekawe kiedy mi się wgl zachce za to zabierać ale czuje, że raczej nie prędko 🙈
-
abrakadabra wrote:Robisz nifty tylko ze wzgledu żeby poznać płeć czy jeszcze coś Cię niepokoi? 🤔
abrakadabra, Moirane, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Ja robiłam nipt ale na usg bez wątpliwości też siusiaka już widać było 👶
Co do ciuszków to ja kupiłam narazie na vinted pajacyk z rośnij pięknie (polecam bo one są na 3 rozmiary- rosną naprawdę z dzieckiem) to są takie cienkie kombinezony na suwak dresowe. Idealne do fotelika. Mam taki po starszaku na 80-86-92. Teraz dorwałam na 62/68/74. Nowy kosztuje +- 180zl a na vinted znalazłam za 60zl 🫣 i jeszcze z czapeczka do kompletu. Już mam w domu 😆 narazie szukam takich pewniaków których mi brakuje. Dzisiaj też na vinted zamówiłam wkładkę do łupiny, stan idealny a o połowę tańsza niż nowapowoli zacznę już wlasnie zamawiać, co tam mi wpadnie.
iiyama, Moirane lubią tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
13.05.2025 24+1 🩺
10.06.2025 28+1 🩺
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
abrakadabra wrote:Ja jeszcze nic nie kupiłam dla malucha oprócz fotelika do auta 🙈 Nadal mi się nie chcę przebierać tych ubranek, które juz mam po córce 😬 Ciekawe kiedy mi się wgl zachce za to zabierać ale czuje, że raczej nie prędko 🙈
Ja chyba się za to zabiorę w maju, czekam aż będzie lepsza pogoda,żeby suszyć na balkonie 😃 i tak jesteś krok do przodu,bo masz już fotelik 😃 my nawet jeszcze nie wybraliśmy modelu, ale podjedziemy do bobowózki pomierzyć do samochodów 🙂Filcek lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04
🩺 06.05 II USG prenatalne -
sarenka95 wrote:Ja chyba się za to zabiorę w maju, czekam aż będzie lepsza pogoda,żeby suszyć na balkonie 😃 i tak jesteś krok do przodu,bo masz już fotelik 😃 my nawet jeszcze nie wybraliśmy modelu, ale podjedziemy do bobowózki pomierzyć do samochodów 🙂
Fotelik kupiłam bo pasuje ten model do obu naszych aut, jako jedyny który pasuje tu i tu no i był tani 🙈 A tak ogólnie to ja już mam wózek, łóżeczko i różne duperele po córce to może dlatego mi się tak z tym wszystkim nie spieszy 😃 Tylko to wszystko leży na strychu porozkladne w częściach, jedynie trzeba to ściągnąć i odświeżyć ale z tym to juz wiadomo, że na samym końcu dopiero