Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
promykk wrote:Laski, mam w piątek wizytę, ostatnią miałam miesiąc temu i jakoś złe przeczucia mnie dopadły.
Nie czuję ruchów, ani w sumie nic tam nie czuję, jakoś specjalnie nie urósł brzuch przez ten miesiąc.promykk lubi tę wiadomość
-
Tak piszecie o tych adapterach, a ja kupiłam w tamtej ciąży właśnie dlatego że pas mnie gniótł i odkupiłam używany po sąsiedzku i praktycznie do końca ciąży był super komfort z jazdy. 😉 Może to kwestia auta, bo jedno mam niższe, może brzucha bo mam tendencję do sporych brzuszków 🤷
-
Aglo, wszystkiego cudownego!
Ja adapterów nigdy nie używałam.
Na zwolnienie chciałam iść od sierpnia dopiero, bo swoją pracę mogę wykonywać na leżąco z łóżka nawet, ale teraz mi wcisnęli 3 tygodnie L4... W sumie dobrze, akurat sobie święta ogarnę na spokojnie.
Dzisiaj jakiś słabszy nastrój mam, chciałabym zrobić dużo rzeczy a boję się przeforsować przy tym szwie i nie wiem co ze sobą zrobić wobec tegoaglo lubi tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:Aglo, wszystkiego cudownego!
Ja adapterów nigdy nie używałam.
Na zwolnienie chciałam iść od sierpnia dopiero, bo swoją pracę mogę wykonywać na leżąco z łóżka nawet, ale teraz mi wcisnęli 3 tygodnie L4... W sumie dobrze, akurat sobie święta ogarnę na spokojnie.
Dzisiaj jakiś słabszy nastrój mam, chciałabym zrobić dużo rzeczy a boję się przeforsować przy tym szwie i nie wiem co ze sobą zrobić wobec tego
A ja Wam powiem,że od wczoraj przeglądam foteliki samochodowe i mam naprawdę mętlik w głowie 🫣 mamy jakieś swoje wytyczne,ale jak weszłam na różne strony to wybór jest ogromny. Chyba zdamy się na specjalistów w Bobowózkach, mam nadzieję że trafimy na dobrego sprzedawcę 🤔2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Promyk, rozumiem te obawy bardzo dobrze... Czekanie aż miesiąc do wizyty bardzo się dłuży, na własną rękę nie da się sprawdzić co i jak, to może budzić niepokój. Wiadomo, że jak człowiekowi zależy to się stresuje, ale trzeba myśleć pozytywnie
Ja mam detektor tętna płodu i polecam, fajny uspokajacz pomiędzy wizytami
Agusia, działaj, ale w małych dawkach i z przerwami, skoro nie masz zalecone leżeć plackiempromykk, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
sarenka95 wrote:Na pewno jest Ci ciężko, ale lepiej się oszczędzaj 🌷
A ja Wam powiem,że od wczoraj przeglądam foteliki samochodowe i mam naprawdę mętlik w głowie 🫣 mamy jakieś swoje wytyczne,ale jak weszłam na różne strony to wybór jest ogromny. Chyba zdamy się na specjalistów w Bobowózkach, mam nadzieję że trafimy na dobrego sprzedawcę 🤔
Ja jestem ogólnie przerażona wyborem chyba wszystkiego. A tutaj taka dostawka do łóżka 4w1 a tutaj 3w1, ale coś innego jest lepsze. A tutaj kółka, a tam nie. A tutaj może jakiś dodatkowy bajer. I mam wrażenie że to dotyczy dosłownie wszystkiego 🙈 Głowa boli od nadmiaru. Wczoraj jak się zastanawiałam nad tymi adapterami to serio spędziłam dobra godzinę, może dwie na analizie czy warto, a może nie, a jeśli tak, to który z modeli. I w końcu trafiłam na dobrą cenę jednego z adapterów na vinted (nowy) i chyba to ostatecznie zdecydowało 😅
Aglo wszystkiego najlepszego!
I Deyansu też jestem team baran ale z końcówki marca 😀LauraTomek, aglo, Nova37, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Aglo,wszystkiego najlepszego i porodu w 38+0🥳
aglo lubi tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Na pewno jest Ci ciężko, ale lepiej się oszczędzaj 🌷
A ja Wam powiem,że od wczoraj przeglądam foteliki samochodowe i mam naprawdę mętlik w głowie 🫣 mamy jakieś swoje wytyczne,ale jak weszłam na różne strony to wybór jest ogromny. Chyba zdamy się na specjalistów w Bobowózkach, mam nadzieję że trafimy na dobrego sprzedawcę 🤔
Uważajcie tylko na cybexy bo dla maluchów są bardzo wąskie w ramionach i te dzieci siedzą takie ściśniętesarenka95 lubi tę wiadomość
-
@truskawki981 , ja mam dokładnie tak samo! Wszystko sprawdzam, zapisuję, bo nie mam pojęcia o większości i boję się, że z takim podejściem do porodu nie zdążę nic ogarnąć. 😃🤭
Mam od wczoraj słabsze samopoczucie, takie osłabienie, a dziś jakby cały czas stan napięcia i zdenerwowania. Stwierdziłam, że zrobię coś dla poprawy tego doła i zapisałam się na jutro na masaż prenatalny 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 15:50
Majka92, Deyansu, Szosz lubią tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Uważajcie tylko na cybexy bo dla maluchów są bardzo wąskie w ramionach i te dzieci siedzą takie ściśnięte
Potwierdzam, dzieci tragicznie w nich leżą. Znam dzieci które w cybexach „nie lubią” jeździć - nic dziwnego jak jest ciasno i broda leci do mostka.abrakadabra, Deyansu lubią tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
13.05.2025 24+1 🩺
10.06.2025 28+1 🩺
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
aglo wrote:Potwierdzam, dzieci tragicznie w nich leżą. Znam dzieci które w cybexach „nie lubią” jeździć - nic dziwnego jak jest ciasno i broda leci do mostka.
Dokładnie, a niektórzy w tych sklepach z fotelikami itd na siłę wpychaja cybexy żeby chyba tylko wyprzedać to.. -
Dzięki za wszystkie słowa zrozumienia! 💖💖💖
Co do fotelika to myślałam wcześniej o takim co się rozkłada bardziej na płasko i bazie obrotowej, ale my jesteśmy oboje wysocy i kuzynka mnie uświadomiła, że ich wysokie dziecko mieściło się tylko do 7 miesiąca w foteliku. 😱 To zaczęłam się zastanawiać czy chce wydać 2 tys.
A czy ta baza obrotowa potem nadaje się do kolejnego fotelika? Czy mały wybór i bezsensu?purplerain lubi tę wiadomość
-
promykk wrote:Dzięki za wszystkie słowa zrozumienia! 💖💖💖
Co do fotelika to myślałam wcześniej o takim co się rozkłada bardziej na płasko i bazie obrotowej, ale my jesteśmy oboje wysocy i kuzynka mnie uświadomiła, że ich wysokie dziecko mieściło się tylko do 7 miesiąca w foteliku. 😱 To zaczęłam się zastanawiać czy chce wydać 2 tys.
A czy ta baza obrotowa potem nadaje się do kolejnego fotelika? Czy mały wybór i bezsensu?
Przy bazie obrotowej będziesz mieć 4 foteliki w życiu dziecka bo jak wybierzesz kolejny na bazie to on będzie do 18 kg czyli tak naprawdę nie za długo bo albo waga dziecka przekroczy a najczęściej to wzrostem już się nie mieszczą te dzieci. Większość drugich fotelików jest praktycznie tyłem do kierunku jazdy bo tak najbezpieczniej i wtedy można wybrać fotelik montowany na pasy i wtedy masz 3 foteliki tylko do kupienia i ten drugi na pasach jest na dużo dłużej niż ten na bazie. Tak nam tłumaczyli w 8* jak byłam z córką dobierać do niej.
A czy ta baza będzie nadawała się do kolejnego fotelika to już chyba zależy od firmy. A znowu z drugiej strony jeśli będziesz kupować 2 fotelik i będziesz chciala dobrać do tej bazy która masz to nie wiesz czy dziecko bedzie dobrze w nim leżało wiec jest tez ryzyko, że wydasz teraz wiecej a później i tak będziesz musiała kupować zupełnie inny fotelik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 18:03
promykk lubi tę wiadomość
-
Ja też już trochę na zwolnieniu się byczę.. poszłam szybko, bo nie mam zamiaru i tak wracać już do tej firmy - sajonara
Aglo!!! samych cudowności !!! 🤩😍🩷
Jezu laski, jak ja wam zazdroszczę teściów tyle km od domu. U mnie się teraz rolę odwróciły, mamę zostawiłam na Śląsku a zyskałam teściową kilka wsi dalej. Dramat 🤡aglo, aneta.be lubią tę wiadomość
-
Aaa i jeszcze jedno.. co do czucia ruchów .. to tylko dystans 😅
To ja kilka razy dziennie 😂😂😂:
https://zapodaj.net/plik-mg3AzuVLk6
Majka92, promykk, Engel, purplerain, Suzie, Nova37, Szosz, Deyansu, aneta.be, Filcek lubią tę wiadomość
-
A czy ta baza obrotowa potem nadaje się do kolejnego fotelika? Czy mały wybór i bezsensu?
Jeśli ten drugi fotelik również bedzię pasował do Waszego samochodu, to jedna baza na dwa foteliki jest ok. -
No to właśnie ten rozkładany na płasko to cybex. Zbędny bajer ale wiem że ma fanów i kusi rodziców ta funkcja, do tego wentylowana tapicerka i super daszek no i fakt że to marka premium. W rzeczywistości jest średnio udany i nie pasuje do dużej ilości kanap i dzieci tak jak pisałyśmy. No a baza obrotowa ma plusy na pewno, łatwo jest wsadzić dziecko - do cybexa można kupić następny to chyba sirona o ile pamiętam, też kusi tą opcją na pewno.
Dziecko niestety wyrasta szybko z obrotówki bo one są do 105cm wzrostu i 18kg (czasem 2/3latek już tyle ma) ale jest za małe na przesiadkę w fotelik przodem który niby jest od 15kg ale po prostu dziecko jest jeszcze za małe i pas idzie mu po szyi. Więc trzeba dalej kombinować coś innego.
Wszystko tak naprawdę zależy od rodzica jak stawia swój komfort i czy go na to stać i od dziecka - jak będzie rosło (co ciężko przewidzieć tak naprawdę).
Wiecie fotelik to wierzchołek góry lodowej zaraz po wózku xD potem też jest jazdna np z rowerem 😂 niestety to jest dużo wydatków i rozkmin i mam wrażenie że to się nigdy nie skończy 🤡Ivka lubi tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
13.05.2025 24+1 🩺
10.06.2025 28+1 🩺
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
aglo wrote:No to właśnie ten rozkładany na płasko to cybex. Zbędny bajer ale wiem że ma fanów i kusi rodziców ta funkcja, do tego wentylowana tapicerka i super daszek no i fakt że to marka premium. W rzeczywistości jest średnio udany i nie pasuje do dużej ilości kanap i dzieci tak jak pisałyśmy. No a baza obrotowa ma plusy na pewno, łatwo jest wsadzić dziecko - do cybexa można kupić następny to chyba sirona o ile pamiętam, też kusi tą opcją na pewno.
Dziecko niestety wyrasta szybko z obrotówki bo one są do 105cm wzrostu i 18kg (czasem 2/3latek już tyle ma) ale jest za małe na przesiadkę w fotelik przodem który niby jest od 15kg ale po prostu dziecko jest jeszcze za małe i pas idzie mu po szyi. Więc trzeba dalej kombinować coś innego.
Wszystko tak naprawdę zależy od rodzica jak stawia swój komfort i czy go na to stać i od dziecka - jak będzie rosło (co ciężko przewidzieć tak naprawdę).
Wiecie fotelik to wierzchołek góry lodowej zaraz po wózku xD potem też jest jazdna np z rowerem 😂 niestety to jest dużo wydatków i rozkmin i mam wrażenie że to się nigdy nie skończy 🤡 -
aglo wrote:No to właśnie ten rozkładany na płasko to cybex. Zbędny bajer ale wiem że ma fanów i kusi rodziców ta funkcja, do tego wentylowana tapicerka i super daszek no i fakt że to marka premium. W rzeczywistości jest średnio udany i nie pasuje do dużej ilości kanap i dzieci tak jak pisałyśmy. No a baza obrotowa ma plusy na pewno, łatwo jest wsadzić dziecko - do cybexa można kupić następny to chyba sirona o ile pamiętam, też kusi tą opcją na pewno.
Wiecie fotelik to wierzchołek góry lodowej zaraz po wózku xD potem też jest jazdna np z rowerem 😂 niestety to jest dużo wydatków i rozkmin i mam wrażenie że to się nigdy nie skończy 🤡
Później po tej obrotówce od 9-18 można kupić następny tyłem 18-36 i później jeszcze kolejny ten ostatni dopoki dziecko nie będzie na tyle duże by mogło jeździć bez fotelika więc wychodzi 4 foteliki 🙈