WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Agaxyz00 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    A która z Was będzie rodziła w Krakowie i może powiedzieć coś więcej na temat któregoś ze szpitali? 🙏

Ja myślałam nad Ujastkiem lub Żeromskim.
    Ostateczne zdecydowałam się na Żeromskiego, bo mam tam swojego lekarza prowadzącego a do porodu można wykupić sobie położną. Słyszałam że wiele tam się zmieniło jeśli chodzi o personel i jest na plus. :)

LauraTomek lubi tę wiadomość

preg.png
  • Domiś91 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    O, to może byłyśmy na tym samym 🙈 Jeśli nie chcesz mówić w jakim mieście to zapytam czy wykłady i rozdanie nagród też było na dworze w namiocie? 🫣

Teraz mnóstwo osób daje ludzkie imiona zwierzętom więc chyba czas się tym nie przejmować tylko doceniać, że ktoś nadał swojemu zwierzakowi czy dziecku takie imię, bo widocznie mu się podobało 😅 Dużo ludzi kocha swoje zwierzaki i traktuje jak dzieci więc to żadna hańba i po co podkreślać to, że ktoś tak nazwał psa czy kota 🙃

Kuba mi się osobiście podoba, bo mam dobre skojarzenia. Byłam zakochana w takim Kubie w przedszkolu i był super chlopakiem, opiekuńczy i rezolutny jak na 5latka. Deklarował mojej mamie, że będzie się mną opiekował jak płakałam w pierwsze dni 😂

W ogóle co do imion to chyba tak jest, ze nam sie wydaje, ze wybraliśmy piękne i najlepsze a znajomi reagują zwykłym „aha” i podrzucają swoje propozycje. Chyba o gustach nie ma co dyskutować ale też miałam większe oczekiwania co do reakcji otoczenia na wybrane imię 😂 Ale zostaje Bianka, nie zmieniamy 🤭

Na 100% byłyśmy na tym samym wydarzeniu ;) I myślę, że będę tam rodzic :) ja jestem z miasteczka obok :) w ogóle byłam zaskoczona jak pani prezes mówiła, że każdemu urodzonemu noworodkowi szpital/ miasto daje w prezencie rożek i poduszkę do karmienia, niby taka pierdoła, ale to całkiem miłe:)

Paczula, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kierka Nowa

Wysłany: 11 maja, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, Też tak mam, a będzie pewnie jeszcze gorzej. 😜 Dobrze, że zaraz lato to laczki wjadą i nie trzeba będzie się schylać. 😂😂

A propos tego to wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację, przeglądałam właśnie laczki, wiszące w tk-maxxie i jedne upadły w tylnym rzędzie, było ciasno, jeszcze jakiś facet tam siedział to zrezygnowałam z nurkowania i podnoszenia. I ten facet na mnie wjechał. :/ Jakoś emocjonalnie to przyjęłam. No ale właśnie ciężko mi się schylać aż tak i helikopter jak się podnoszę. Ciężko dbać o siebie i bobasa. 🙃

Ja już czekam na taka pogodę, żeby można było tylko w klapkac popylac 😂

A Pan gdyby był dżentelmenem to by za Ciebie podniósł ;) więc jedyne co pokazał to swój brak dobrych manier. Nie ma co się przejmować takimi

Amandi, promykk, Szosz, Deyansu, Lavender91, CieplaHerbata lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum zablokowało możliwość dodawania linków jak coś

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 11 maja, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pisałam pisałam zapomniałam i wszystko mi się usunęło 🙈 tak ostatnio wygląda moje życie, jeden wielki chaos 🙉

@purplerain chyba poza myśleniem nie mamy zbyt dużo wspólnego 🤣 ja wrześniowa waga 😀

@abby10 no to mamy dwie Klary na wątku 😄
    Braliśmy też pod uwagę imię Gaja, bardzo mi się podoba ale nie zrobię córce krzywdy na zasadzie „ Karol Karolczak „ bo mniej więcej by to brzmiało.

Co do zębów, jestem szczęśliwą posiadaczką aparatu wciąż więc jestem ciągle pod kontrolą bo przy tych ilościach cukru jakieś pochłaniam w ciągu dnia 🫣 mogłoby być różnie.

Ostatnio jestem dość pochłonięta kocim życiem, łobuzy zaczynają biegać i ogarnąć stadko 7 puchatych pupek to dla mnie wyzwanie w tym stanie.

A co do samopoczucia no tu bywa różnie…
    Głównie mam zły humor, albo się denerwuje o byle co albo płaczę bez powodu. Dużo leżę bo często ciągnie mnie brzuch. I tak się kulamy.
    Meble czekają na złożenie, mąż czeka na pakowanie siebie a weny brak.

Jeśli do czegoś ważnego się nie odniosłam to przepraszam nie łatwo to wszystko spamiętać 🤣

Deyansu, Abby10 lubią tę wiadomość

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
    🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
    🩺26.02 12+5 USG prenatalne, ryzyka niskie CRL 5,93cm
    🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g
    🩺23.04 20+5 USG połówkowe, rozwój prawidłowy 343g
    🩺21.05 24+5

TP 5.09.2025 czekamy na Klarę 💖
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli 🌷

Fajnie się czyta o tych dniach otwartych,ja się wybieram w sobotę 🙂 Jeszcze nie wybrałam do końca szpitala do porodu i jestem ciekawa czy to rozwieje moje wątpliwości, bo jedyne co wiem,to że nie chce wracać tam gdzie urodziłam syna. Przy okazji mam pytanie z tych głupich 🤦wszyscy uczestnicy byli w parach? Mój mąż akurat musi być w pracy i poszłabym sama, chyba nie będą na mnie dziwnie patrzeć? 🫣

Paczula lubi tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05
    🩺 11.07 III USG prenatalne
  • Engel Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Nie wiem czy ten zestaw kupiliście, ale jak ktoś szuka to Britax romer safe pro + baza obrotowa vario 5z jest na stronie boboexpert jak się doda do koszyka z rabatem 11%, to kolory za 2299zł wychodzą po rabacie 2043zł.

Czaję się żeby obejrzeć go stacjonarnie i zamówić z neta jak lepsza cena będzie. 😎

Edit: większość wózków też ma ten rabat tam

Tak ten zestaw, ale warto wiedzieć może któraś skorzysta 😁

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🍈
    28.05. 25+4 🩺
  • Engel Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne macie te szpitale z dniami otwartymi, można pozwiedzać co i jak wygląda.
    U mnie nie ma czegoś takiego więc pójdę na głęboką wodę 🙈

Jedyne co wiem, to dostaje się indywidualną laurkę handmade zrobioną przez położne na powitanie malucha i przychodzi miejski fotograf 🙃

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🍈
    28.05. 25+4 🩺
  • Paczula Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiś91 wrote:
    Na 100% byłyśmy na tym samym wydarzeniu ;) I myślę, że będę tam rodzic :) ja jestem z miasteczka obok :) w ogóle byłam zaskoczona jak pani prezes mówiła, że każdemu urodzonemu noworodkowi szpital/ miasto daje w prezencie rożek i poduszkę do karmienia, niby taka pierdoła, ale to całkiem miłe:)
    O, to tego nie dosłyszałam! To miło 🤭 Ale szczerze mówiąc nie byłam na wszystkich wykładach, bo bałam się, że przy 10 stopniach na dworze przemarznę i się rozchoruję 🙈 W czasie wykładów właśnie zwiedzałam porodówkę. A brałaś w ogóle jeszcze jakiś szpital pod uwagę? Wybierasz się jeszcze na jakieś dni otwarte? Ja myślałam o Bonifirafów w Katowicach ewentualnie.

• Paczula Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Miłej niedzieli 🌷

Fajnie się czyta o tych dniach otwartych,ja się wybieram w sobotę 🙂 Jeszcze nie wybrałam do końca szpitala do porodu i jestem ciekawa czy to rozwieje moje wątpliwości, bo jedyne co wiem,to że nie chce wracać tam gdzie urodziłam syna. Przy okazji mam pytanie z tych głupich 🤦wszyscy uczestnicy byli w parach? Mój mąż akurat musi być w pracy i poszłabym sama, chyba nie będą na mnie dziwnie patrzeć? 🫣
    Większość faktycznie była w parach ale na tyle na ile się przyglądałam to były też dziewczyny z małymi dziećmi lub siostrami/koleżankami/mamami.
    Na pewno nikt nie będzie na Ciebie dziwnie patrzył, nie przejmuj się. Jeśli chodzi o facetów to miałam wrażenie, że są trochę skrępowani sytuacja więc może nawet lepiej przejść się samemu albo z mamą czy przyjaciółką :) Na pewno z tego powodu, że mój mąż nie może być nie rezygnowałabym z odwiedzin szpitala :)

sarenka95, Deyansu lubią tę wiadomość

• sarenka95 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    O, to tego nie dosłyszałam! To miło 🤭 Ale szczerze mówiąc nie byłam na wszystkich wykładach, bo bałam się, że przy 10 stopniach na dworze przemarznę i się rozchoruję 🙈 W czasie wykładów właśnie zwiedzałam porodówkę. A brałaś w ogóle jeszcze jakiś szpital pod uwagę? Wybierasz się jeszcze na jakieś dni otwarte? Ja myślałam o Bonifirafów w Katowicach ewentualnie.

Ja rodziłam w Bonifratrach w 2020 roku i teraz już nie chcę. Kiepsko trafiłam na położną, oddział bez szału, jedyny plus to oddział noworodków. Ale nie wykluczone,że po tych 5 latach się pozmieniało 🙂

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05
    🩺 11.07 III USG prenatalne
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 11 maja, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    To powiem Ci, że u was świetnie wyglądało zwiedzanie i w ogóle opis szpitala brzmi super! Też bym się nie zastanawiała na Twoim miejscu ❤️ Szpital ma III stopień referencyjności?
    Dobrze, że to napisałaś, bo nie byłabym świadoma, że nasze zwiedzanie było tak ubogie 🙈
    Zwiedzaliśmy tylko krótko porodówkę, trwało może 20 minut.
    Obejrzeliśmy dwie sale porodowe - jedna zwykła i jedną z wanną plus pokój jednoosobowy, który jak się okazało ma wspólną łazienkę z drugim pokojem 🫥 Za pokój się oczywiście płaci i jeszcze się dowiedziałyśmy, że jak jest nawał pacjentek to z jedynek robią dwuosobowe a pokoje naprawdę niewielkie, że dwie osoby leżąc w łóżkach mogą się złapać za ręce 🫣 Ja bym osobiście chciała wykupić rodzinny pokój jeśli będzie dostępny ale są tylko dwa a z tego co położna mówiła to mają tak duże obłożenie, że może być różnie… O prezentach po porodzie i zdjęciu też nie było mowy 🙈 Przy okazji rozmów z innymi mamami usłyszałam tylko kolejne już opinie, że położne są super i najlepszy szpital. Chyba nie widziały Twojego 🤭 Ale fakt jest taki, że mam ten szpital bardzo blisko, to jedyny położniczy w Gliwicach i nie wiem czy opłaca mi się jechać pół godziny autostradą do innego np w Kato, gdzie warunki mogą być podobne. Ale może jeszcze przejadę się na jakieś dni otwarte 🤔

Oo, wiesz różnie to bywa. Bo w naszym są też pokoje wieloosobowe, gdzie chyba dałoby radę się złapać za ręce, z tym, że łóżka są mega i wiem to z doświadczenia po laparoskopii. Automatyczne, z przyciskami które regulują ustawienia nóg, podgłówka, itp. Co jak leżysz i nie chcesz wzywać do wszystkich pierdół personelu, ma duże znaczenie.
    No właśnie te oba tarnowskie szpitale mają 2 stopień referencyjności 🤔 mam nadzieję że starczy....

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 11 maja, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Hej, Też tak mam, a będzie pewnie jeszcze gorzej. 😜 Dobrze, że zaraz lato to laczki wjadą i nie trzeba będzie się schylać. 😂😂

A propos tego to wczoraj miałam nieprzyjemną sytuację, przeglądałam właśnie laczki, wiszące w tk-maxxie i jedne upadły w tylnym rzędzie, było ciasno, jeszcze jakiś facet tam siedział to zrezygnowałam z nurkowania i podnoszenia. I ten facet na mnie wjechał. :/ Jakoś emocjonalnie to przyjęłam. No ale właśnie ciężko mi się schylać aż tak i helikopter jak się podnoszę. Ciężko dbać o siebie i bobasa. 🙃

Ale że jak to wjechał? 😳😑 Że nie podniosłaś? J...ć go, ale przytulam za przykrość 🫂😒😘

A co do schylania, dziś chciałam sobie takie małe spa dla stóp zrobić: porządnie wymoczyć, przyciąć co trza, wygładzić skórę, wklepać kremik...no i ehhh....co się schyliłam do miski, to czułam brzuch. Niewygodnie mi było strasznie, pewnie Synkowi też, ale i tak On jest przecież w tych wodach płodowych 😜 myślę, że póki to nie są duże zderzenia, nagły nacisk, to wszystko gra, po coś natura to stworzyła 🤩

promykk lubi tę wiadomość

👩🏻 39
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Starania na luzie - 2023
    26.03. 12 cm Faceta 😁

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 11 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Chyba nie 🤣ale faktycznie, myśliwym dość podobnie 🤣 idę nadrabiać dalej wątek to się do reszty zaraz odniosę 😀

Przyszło mi do głowy, że na pewno wspólne mamy 'kociarstwo' no i to forum 😜☺️ ale czy coś jeszcze to nie wiem. Niemniej czuję się zachwycona, bo Hajkonk 🥰❤️ bardzo lubię i faktycznie jest taki flow 🌊🤩

Hajkonk, Szosz, purplerain lubią tę wiadomość

👩🏻 39

👱🏻32

Starania na luzie - 2023
    26.03. 12 cm Faceta 😁

preg.png
  • Szosz Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Kierka, nie przejmowałabym się, mi też się zdarza dyskomfortowo docisnąć, jestem pewna, że maleństwu nic nie jest!
    Hajkonk wrote:

Ostatnio jestem dość pochłonięta kocim życiem, łobuzy zaczynają biegać i ogarnąć stadko 7 puchatych pupek to dla mnie wyzwanie w tym stanie.
    Musiałam zacytować, bo zalała mnie fala słodyczy na myśl o 7 puchatych kocich pupkach 😍

Wszystkie macie już powybierane imiona?
    Kurczę, ja przyznam, że my też wybraliśmy, jeszcze w pierwszej ciąży, awaryjnie :D i dalej mi się podoba, już wielu osobom powiedzieliśmy, jak pytali, jakie imię planujemy, a ostatnio mnie naszły jakieś wątpliwości. Nie to, że mi się przestało podobać, nikt tez złego słowa nie powiedział, ale… jakoś tak mam poczucie, że za łatwo poszło 😂 że nie przeanalizowałam wszystkich opcji, a ja mam taki domyślny sposób działania, że ze wszystkiego robię doktorat przed podjęciem decyzji 😂🫣 a tu poszło inaczej i chyba mi z tym dziwnie 😁

Super, że wiele z Was było na dniach otwartych! Coraz bardziej realne to wszystko się robi 🥹

Miłej niedzieli!

Hajkonk, Paczula lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷
    5.06 - 🩺
    18.06 - 🩺 USG III trymestru
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 11 maja, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w miejscowym szpitalu też nie ma dni otwartych, ale można umówić się na indywidualne zwiedzanie oddziału albo z położną środowiskową jeśli ona organizuje takie zwiedzania. Za to w miastach obok są, ale do każdego mam około godzinę drogi, więc ich raczej nie rozważam bo logistycznie mając już córkę, mężowi będzie łatwiej jak będę tu na miejscu. A i chciałabym żeby tym razem akcja zaczęła się sama, a nie była wywoływana więc patrząc na pierwszy dość szybki poród, boje się że nie zdążyłabym dojechać 🤣 No nie jest to jakiś top szpital, ale przeżyłam tam raz, przeżyje też i drugi 😅😅 z "upominków" po porodzie dają paczkę z próbkami, produktami higienicznymi dla mamy i noworodzia, a jak rodziłam córkę dawali też kocyk, teraz nie wiem, i odciskają stópki maluszka na pamiątkę. Zdjęć już dawno nie robią, ale swego czasu robili i wrzucali do lokalnej gazety 😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    U mnie w miejscowym szpitalu też nie ma dni otwartych, ale można umówić się na indywidualne zwiedzanie oddziału albo z położną środowiskową jeśli ona organizuje takie zwiedzania. Za to w miastach obok są, ale do każdego mam około godzinę drogi, więc ich raczej nie rozważam bo logistycznie mając już córkę, mężowi będzie łatwiej jak będę tu na miejscu. A i chciałabym żeby tym razem akcja zaczęła się sama, a nie była wywoływana więc patrząc na pierwszy dość szybki poród, boje się że nie zdążyłabym dojechać 🤣 No nie jest to jakiś top szpital, ale przeżyłam tam raz, przeżyje też i drugi 😅😅 z "upominków" po porodzie dają paczkę z próbkami, produktami higienicznymi dla mamy i noworodzia, a jak rodziłam córkę dawali też kocyk, teraz nie wiem, i odciskają stópki maluszka na pamiątkę. Zdjęć już dawno nie robią, ale swego czasu robili i wrzucali do lokalnej gazety 😅

Jak na studiach miałam praktyki w lokalnej gazecie to przychodziłam na oddział noworodkowy i robiliśmy te zdjęcia 😄

Azalea 🌸, LauraTomek lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌anemia ciążowa
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱

📆 Kalendarz wizyt
    23/5 - krzywa
    26/5 - gin
    3/6 - urofizjo
    5/6 - endo
    7/7 - USG III
    preg.png
  • Lavender91 Koleżanka

Wysłany: 11 maja, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Miłej niedzieli 🌷

Jesli Cię to pocieszy to ja całą ciążę jestem sama, bo partner za granicą, będzie tylko ze mną na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia:) a co inni pomyślą to już ich problem 😀

Hajkonk lubi tę wiadomość

🩺 473 g 🩷
    🗓️ 24.05 szkoła rodzenia
    🩺 30.05 wizyta
    🩺 27.06 III prenatalne

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 11 maja, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:
    Jesli Cię to pocieszy to ja całą ciążę jestem sama, bo partner za granicą, będzie tylko ze mną na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia:) a co inni pomyślą to już ich problem 😀
    Ja na szkole rodzenia też będę chodzić sama.
    Moj mąż na początku czerwca wyjeżdża na pół roku więc i poród i połóg też będę zdana na siebie i rodzinę. Już to chyba przetrawiłam i też mam gdzieś co pomyślą inni 😀

Lavender91 lubi tę wiadomość

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
    🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
    🩺26.02 12+5 USG prenatalne, ryzyka niskie CRL 5,93cm
    🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g
    🩺23.04 20+5 USG połówkowe, rozwój prawidłowy 343g
    🩺21.05 24+5

TP 5.09.2025 czekamy na Klarę 💖
  • KL Znajoma

Wysłany: 11 maja, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki - od 16 tygodnia gin zalecił mi przejście z pregna start na pregna plus (mam niską ferrytyne i żelazo więc wersja z żelazem). Składy pregna start i pregna plus różnią sie o zawartość choliny, witaminy b6 i B12 ( w Pregnie plus ich nie ma)...czy któraś z was też bierze pregne? Suplementujecie jeszcze dodatkowo B12 i b6?

Co do szpitali w Krakowie to ja celuje uparcie w Rydygiera, ale głównie dlatego, że moja gin robiła tam specjalizacje no i spędziłam tam noc po krwawieniu więc wiem mniej wiecej jak to wygląda. Oddział robi dobre wrażenie (jak mnie skierowali z soru to najpierw zabłądziłam na porodówkę więc też wiem jak wygląda). Zastanawiam się tylko nad dedykowaną położną. Na oddziale minusem było jedzenie, bo takie se, ale ogólnie czułam się tam ok mimo, że było rozpoznanie bojem terenu.

Życzę udanych wizyt w przyszłym tygodniu;)

PS: pamiętam był poruszany temat szyjek i mierzenia przez lekarzy - u mnie dwóch mierzyło jednemu wyszło 3 cm a mojej gin 5,11🙈ale nie dopytywałam skąd taka różnica.

Uff napisałam post dłuższy chyba niż wszystkie moje dotychczasowe😁, ale postanowiłam sobie, że się uaktywnie w połowie ciąży, wiecie wychodzenie ze strefy komfortu;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 13:26

LauraTomek lubi tę wiadomość

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ