Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak czytam jeszcze o Waszych historiach połogowych. No nie jest to najpiękniejszy okres w życiu,ja akurat przeszłam dosyć łagodnie pod względem fizycznym,ale za to psychicznie było mi ciężko, baby blues na pełnej petardzie 😒 A jak jesteśmy przy trudnych tematach to ja się boję problemów z karmieniem piersią, mocno odrzucałam te myśli,ale ostatnio coraz częściej mam w głowie,że może znów się nie udać 😔 szczerze mam taki lęk i uraz do laktatorów, że nie chciałam w ogóle kupować,ale ostatecznie wrzuciłam do koszyka taki zwykły ręczny, gdyby był nawał pokarmu. Bardzo mi zależy na KP, na KPI na pewno się drugi raz nie zdecyduję,bo czuję że nie dam rady. Gdzieś tam w głowie sobie postanowiłam,że będę walczyć o KP, że są teraz łatwiej dostępne specjalistki w tym temacie, nawet jedną z okolicy zaczęłam obserwować na Instagramie. Ale nie ukrywam,że trudny dla mnie temat, chyba nawet gorszy niż wizja porodu i połogu 🤦2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05
🩺 11.07 III USG prenatalne -
Suzie wrote:Słyszałam o tym poceniu się 🫣 jakoś damy radę
Powodzenia dzisiaj na wizytach! Ja dzisiaj planuję rozmowę z kierowniczką, stres jak nie wiem. Do tego zaczyna mnie męczyć bezsenność, mimo że przez połowę ciąży nie było z tym problemu
Trzymam kciuki za rozmowę, daj znać po jak poszło -
Suzie wrote:Ja z naszej listy nie będę kupować wszystkiego na raz. Będę z tego korzystać jak serio coś będzie potrzebne, jako ściąga fajne, ale mam nadzieję, że reszta dziewczyn tez nie będzie kupowała serio tego wszystkiego od razu 🙈
No właśnie nigdy nie wiadomo, czasem ktoś zbyt poważnie traktuje takie listy i kupuje stamtąd wszystko jako potrzeba żeby mieć wszystko pod ręką 🙈 Pomyślałam o tym widząc te wysokie kwoty za wszystko 😅 -
Co do połogu po CC nie ma tragedii pod kątem krwawienia. Jak któraś z Was pisała jak ładnie wyczyszczą to nie ma tego dużo. U mnie nocka była cięższa, plus później dwa dni lekkiego krwawienia i tyle. Zostało delikatne plamienie.
Jeśli chodzi o podpaski, podkłady to warto doczytać co zapewnia szpital, bo często jest tak, że dają swojemnie się przydały na pozniejszym etapie wkładki laktacyjne i z racji trudności z rozpoczęciem karmienia nakładki - miałam takie z medeli. Teraz się zastanawiam czy brać bo sutki zwyczajnie po karmieniu córki bardziej wyciągnięte, plus planuje laktatorem od razu popracować a bliżej daty porodu poczytać czy nie warto jakoś wcześniej tej laktacji postymulować.
Jeśli chodzi o pampersy - u mnie musiały być na początku 0, córka miała 2,5kg przybierała wolno i ogólnie urodziła się drobna. Można polegać na pomiarach z USG jeśli wiadomo, że dziecko jest mniejsze/większe łatwiej będzie wytypować początkowy rozmiar. Wielkich zapasów nie robię, bo córkę uczuliła np dada i lidlowe pieluszki, sprawdziły się za to pampersy i bella happy były całkiem spoko. Odnośnie innych rzeczy - mokre chusteczki mam jeszcze spory zapas po córce i planuję takie rzeczy bardziej na bieżąco kupować. Jak w końcu zmotywuję się do przeglądania rzeczy, to będę wiedzieć czy np dokupić pieluszki muślinowe bądź bambusowe itp. Płyny do kąpieli czy balsamy kupię bliżej porodu.
Ogólnie to jakoś mam większy luz albo większego leniaw razie czego sklepy są otwarte i Internet pod ręką
W pierwszej ciąży i tak co chwilę mąż biegał bo wybrane smoczki nie pasowały, butelka też musiała być inna itp - więc się nie nastawiam, że to co spasowało pierwszej córce sprawdzi się przy drugiej, bądź to co wybrałam czy chciałabym, żeby było.
Ps. Też nie cierpię jak ktoś dotyka mi brzucha bez pozwolenia. W ogóle uważam, że to bardzo intymna rzecz i nie mam ochoty na dotykanie, głaskanie itp przez nikogo poza mężem czy córką. Także rozumiem frustrację i paraliż, zwłaszcza jak ktoś nie zapyta a pcha się z łapami.
Deyansu lubi tę wiadomość
-
aglo wrote:Elo 👋 siedzę już na krzywej. Glukoza pyszna 😋 hahaha 😜 serio mi smakowało cytrynowa jak rozgazowany sprite. Młody teraz szaleje w brzuchu jak nie wiem 🥹
Potwierdzam w połogu też się pociłam tak że wstawałam cała mokra jakby ktoś na mnie pół wiadra wody wylał 🤣 koszulę można było wyciskać. Dlatego teraz mądrzejsza szykuje aż 6 koszul do szpitala. Za to jeśli chodzi o krwawienie to malutko leciało może tak z półtora tygodnia czasu tylko 😅 i nie jakoś obficie ale taka miesiączka po prostu.
po cc widocznie miałam porzadnie wyczyszczoną macice.
Ja jeszcze nic nie kupowalam aptecznego ale już najwyższa pora za to się wziąć
Co do dotykania to mnie naszczescie nikt nie tyka i nie tykał w żadnej ciąży
Ja mam za 2 tyg .🙈 I tez cytrynowa.. właśnie dzwonilam i sie dowiadywałam 🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 11:02
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - wizyta ⏳️
-
Zazdroszczę tym Wam, które miały lekkie krwawienie połogowe i ogólnie lekko przeszły połóg. Każdej takiego życzę 🫶🏼 ale cieszę się też że nie ja jedna tak mocno się pociłam 🤣
Ja też nie lubię głaskania po brzuchu przez inne osoby niż ja, czy mój mąż no i córka 😅 i nie czuje też potrzeby głaskania czyichś brzuchów. Więc mocno bym się wkurzyła gdyby ktoś mi tak zrobił znienacka.CieplaHerbata lubi tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Tak czytam jeszcze o Waszych historiach połogowych. No nie jest to najpiękniejszy okres w życiu,ja akurat przeszłam dosyć łagodnie pod względem fizycznym,ale za to psychicznie było mi ciężko, baby blues na pełnej petardzie 😒 A jak jesteśmy przy trudnych tematach to ja się boję problemów z karmieniem piersią, mocno odrzucałam te myśli,ale ostatnio coraz częściej mam w głowie,że może znów się nie udać 😔 szczerze mam taki lęk i uraz do laktatorów, że nie chciałam w ogóle kupować,ale ostatecznie wrzuciłam do koszyka taki zwykły ręczny, gdyby był nawał pokarmu. Bardzo mi zależy na KP, na KPI na pewno się drugi raz nie zdecyduję,bo czuję że nie dam rady. Gdzieś tam w głowie sobie postanowiłam,że będę walczyć o KP, że są teraz łatwiej dostępne specjalistki w tym temacie, nawet jedną z okolicy zaczęłam obserwować na Instagramie. Ale nie ukrywam,że trudny dla mnie temat, chyba nawet gorszy niż wizja porodu i połogu 🤦
W tej kwestii rozumiem Cię bardzo dobrze. Dla mnie temat karmienia też jest bardzo ciężki i dalej rodzina potrafi mi robić wyrzuty że się poddałam i przeszłam na mm. Teraz usilnie mi wmawiają że będzie prościej, a ja no cóż... Mam mętlik w głowie. Z jednej strony bym chciała, z drugiej jednak nie chce przechodzić tego samego. Także tule, tule mocno 🫂 -
abrakadabra wrote:No właśnie nigdy nie wiadomo, czasem ktoś zbyt poważnie traktuje takie listy i kupuje stamtąd wszystko jako potrzeba żeby mieć wszystko pod ręką 🙈 Pomyślałam o tym widząc te wysokie kwoty za wszystko 😅
Nie mam tam rzeczy niepotrzebnych uważam, smoczki i butelki mogą się nie przydać na początku ale może być tak że bez nich ani rusz. Pampersy może faktycznie z tymi 0 i 2 przegięłam i wystarczą same 1. Rzeczy do połogu no to must have podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, myjka, tantum rosa, siateczkowe majty, kompresy na sutki. Gaziki, kompresy, patyczki, octenisept, krem do pupy i sudocrem również. Aspirator do noska, witamina D, bawełniane jednorazowe ręczniki, kosmetyki dla mnie jak lanolina, pianka do higieny intymnej, szampony. Żel do kąpieli i balsam dla mnie i bobasa, silikonowa szczoteczka do dziąsełek, spf. Płyn do prania i mycia może kupię gdzieś indziej wtedy usunę z listy, etui na smoczek, szczoteczka do włosów, zestaw do pazurków i woda morska. Wydaje mi się że to wszystko będzie potrzebne.Deyansu lubi tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG prenatalne, ryzyka niskie CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g
🩺23.04 20+5 USG połówkowe, rozwój prawidłowy 343g
🩺21.05 24+5
TP 5.09.2025 czekamy na Klarę 💖 -
Ja mam krzywą 23 maja i muszę też się spytać o parę rzeczy.👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
5/6 - endo
7/7 - USG III
-
Filcek wrote:Suzie - Już doczytałam, że nie przyszła, przykro mi
miałabyś już głowy a tak, to trzeba będzie myśleć o tym dalej. No chyba, że nie pojawi się przez najbliższe 2 tygodnie
Jak nie przyjdzie przez najbliższe 2 tygodnie to trudnoale ponoć jutro ma być.
Filcek lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
5/6 - endo
7/7 - USG III
-
Powodzenia na wizytach w tym tygodniu 🤞🏼
My jutro idziemy na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia 😅
Co do pampersów to też planuje kupić później, często są właśnie promocje w Lidlu i innych sklepach na 1+1 i właśnie te %, na allegro to samo (obserwuje już za wczasu gdzie upoluję taniej w razie w 😅) tak samo właśnie z mokrymi chusteczkami, proszki czy płyny do prania i tak od lat kupujemy z loveli bo sama mam uczulenie na te zwykłe proszki to głównie na allegro o wiele taniej niż w sklepie..
Też z tej listy nie zamierzam kupować wszystkich leków i supli dla malucha, wolę kupić w razie potrzeby bo szkoda wydawać na coś, co może się nie przydać.. a apteki są praktycznie na każdym rogu u mnie 😅
aglo, Deyansu, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞
30.04. 21+4 410g 🍈
28.05. 25+4 🩺 -
Hajkonk wrote:Totalnie nie inspirowałam się naszą listą i szczerze nawet do niej nie zajrzałam 🙈
Nie mam tam rzeczy niepotrzebnych uważam, smoczki i butelki mogą się nie przydać na początku ale może być tak że bez nich ani rusz. Pampersy może faktycznie z tymi 0 i 2 przegięłam i wystarczą same 1. Rzeczy do połogu no to must have podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, myjka, tantum rosa, siateczkowe majty, kompresy na sutki. Gaziki, kompresy, patyczki, octenisept, krem do pupy i sudocrem również. Aspirator do noska, witamina D, bawełniane jednorazowe ręczniki, kosmetyki dla mnie jak lanolina, pianka do higieny intymnej, szampony. Żel do kąpieli i balsam dla mnie i bobasa, silikonowa szczoteczka do dziąsełek, spf. Płyn do prania i mycia może kupię gdzieś indziej wtedy usunę z listy, etui na smoczek, szczoteczka do włosów, zestaw do pazurków i woda morska. Wydaje mi się że to wszystko będzie potrzebne.
Ja tam rozumiem 😅 w ciąży z córką kupiłam to co uważałam za najpotrzebniejsze, część rzeczy kupiłam stacjonarnie i na początku Twoja kwota mnie zdziwiła, ale gdybym miała to wszystko zsumować no to podejrzewam że cenowo byłoby podobnie. I jeśli się nie mylę to Ty zostajesz sama, bez męża na dłuższy czas, nie? W takim przypadku też bym się zabezpieczyła. No może nie pampersami dwójkami 😅 bo nie wiesz co podpasuje małej pupci ale reszta jak najbardziej. -
Hajkonk wrote:Totalnie nie inspirowałam się naszą listą i szczerze nawet do niej nie zajrzałam 🙈
Nie mam tam rzeczy niepotrzebnych uważam, smoczki i butelki mogą się nie przydać na początku ale może być tak że bez nich ani rusz. Pampersy może faktycznie z tymi 0 i 2 przegięłam i wystarczą same 1. Rzeczy do połogu no to must have podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, myjka, tantum rosa, siateczkowe majty, kompresy na sutki. Gaziki, kompresy, patyczki, octenisept, krem do pupy i sudocrem również. Aspirator do noska, witamina D, bawełniane jednorazowe ręczniki, kosmetyki dla mnie jak lanolina, pianka do higieny intymnej, szampony. Żel do kąpieli i balsam dla mnie i bobasa, silikonowa szczoteczka do dziąsełek, spf. Płyn do prania i mycia może kupię gdzieś indziej wtedy usunę z listy, etui na smoczek, szczoteczka do włosów, zestaw do pazurków i woda morska. Wydaje mi się że to wszystko będzie potrzebne.
Nie wiem czy te rzeczy do higieny intymnej się przydadzą, u mnie w szpitalu kazali się tylko podmywać woda i wietrzyć i nic innego nie można było używać to przy SN a przy CC to znowu co innego trzeba. Ale co szpital to co innego pewnie.
I to wszystko kupujesz do szpitala tylko? -
Azalea 🌸 wrote:Ja tam rozumiem 😅 w ciąży z córką kupiłam to co uważałam za najpotrzebniejsze, część rzeczy kupiłam stacjonarnie i na początku Twoja kwota mnie zdziwiła, ale gdybym miała to wszystko zsumować no to podejrzewam że cenowo byłoby podobnie. I jeśli się nie mylę to Ty zostajesz sama, bez męża na dłuższy czas, nie? W takim przypadku też bym się zabezpieczyła. No może nie pampersami dwójkami 😅 bo nie wiesz co podpasuje małej pupci ale reszta jak najbardziej.
@abrakadabra do higieny intymnej mam tylko piankę tą ginexid jak nie w szpitalu przyda się w domu, tantum rosa i butelkę do podmywania. Na codzień nie używam żadnego płynu do higieny intymnej i myję się tam wodą chyba że miałam okres wtedy używałam płynu bo bez czułam się brudna 🙈👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG prenatalne, ryzyka niskie CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g
🩺23.04 20+5 USG połówkowe, rozwój prawidłowy 343g
🩺21.05 24+5
TP 5.09.2025 czekamy na Klarę 💖 -
sarenka95 wrote:A jak jesteśmy przy trudnych tematach to ja się boję problemów z karmieniem piersią, mocno odrzucałam te myśli,ale ostatnio coraz częściej mam w głowie,że może znów się nie udać 😔 szczerze mam taki lęk i uraz do laktatorów, że nie chciałam w ogóle kupować,ale ostatecznie wrzuciłam do koszyka taki zwykły ręczny, gdyby był nawał pokarmu. Bardzo mi zależy na KP, na KPI na pewno się drugi raz nie zdecyduję,bo czuję że nie dam rady. Gdzieś tam w głowie sobie postanowiłam,że będę walczyć o KP, że są teraz łatwiej dostępne specjalistki w tym temacie, nawet jedną z okolicy zaczęłam obserwować na Instagramie. Ale nie ukrywam,że trudny dla mnie temat, chyba nawet gorszy niż wizja porodu i połogu 🤦
Hajkonk, jeśli masz listę z którą po prostu czujesz się dobrze i pewnie, to kupuj wszystko 🤗 Twój spokój będzie w tym czasie poporodowym nie do przecenienia. A rzeczy, nawet jeśli nie użyjesz wszystkich np podkładów czy pampersów, to jeśli będziesz chciała to możesz potem oddać kolejnej młodej mamie czy to w rodzinie, czy potrzebującej. Brak potrzeby martwienia się o takie przyziemne rzeczy typu "czy mam wystarczająco podpasek? Gdzie teraz dostanę kompresy na sutki?" w połogu jest bezcenny, szczególnie gdy obok nie ma męża 🤗
A piankę Ginexid polecam bardzo 🩷Hajkonk, sarenka95, Deyansu, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
-
Plus mam dwie koleżanki które rodzą chwilę po mnie więc będą wymiankiHajkonk lubi tę wiadomość
'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
15.04 - 20+1 II prenatalne, rośniemy 355 g
30.04 - 22+2, wizyta kontrolna
28.05 - 26+2 wizyta kontrolna
Połowa czerwca - III prenatalne
Progesteron - do 15tyg
Acard - od 12stego
-
Hajkonk wrote:Tak, zostaje sama więc fakt chce się trochę zabezpieczyć. Będzie ze mną mama przez kilka dni ale trochę powątpiewam czy ona odnajdzie się w moim miejskie zamieszkania więc tak zadecydowałam, żeby później się nie denerwować 😀 pampersy pod uwagę biorę tylko i wyłącznie pampers premium care na początek a stopniowo będziemy próbować dade czy lidlowe z czasem.
@abrakadabra do higieny intymnej mam tylko piankę tą ginexid jak nie w szpitalu przyda się w domu, tantum rosa i butelkę do podmywania. Na codzień nie używam żadnego płynu do higieny intymnej i myję się tam wodą chyba że miałam okres wtedy używałam płynu bo bez czułam się brudna 🙈
Ja wiem i rozumiem ale nadal szokuje mnie ta kosmiczna kwota 🤪 Bo chyba pierwszy raz się spotykam by ktoś miał listę aż taką 😄 -
iiyama wrote:Przytulam Cię bardzo, bardzo mocno! KPI to w rzeczywistości ciężka praca 24h/7, trudny temat. Wyślę Ci zaproszenie do przyjaciółek, mogę o coś zapytać na priv?
Hajkonk, jeśli masz listę z którą po prostu czujesz się dobrze i pewnie, to kupuj wszystko 🤗 Twój spokój będzie w tym czasie poporodowym nie do przecenienia. A rzeczy, nawet jeśli nie użyjesz wszystkich np podkładów czy pampersów, to jeśli będziesz chciała to możesz potem oddać kolejnej młodej mamie czy to w rodzinie, czy potrzebującej. Brak potrzeby martwienia się o takie przyziemne rzeczy typu "czy mam wystarczająco podpasek? Gdzie teraz dostanę kompresy na sutki?" w połogu jest bezcenny, szczególnie gdy obok nie ma męża 🤗
A piankę Ginexid polecam bardzo 🩷
Tak, możesz 🙂
Dziękuję za wsparcie 🌷iiyama lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05
🩺 11.07 III USG prenatalne