X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:
    @Twilight na pewno wszystko będzie dobrze 🤗

U mnie niestety potwierdzona toxo, będę mieć wdrożony antybiotyk i za 2 tyg wizyta u dobrego zakaźnika.
    Jest mi przykro, bo przy mojej nerwicy uważam podwójnie na wszystko, musiałam mieć dużego pecha…

Ojej, niechcący polubiłam a nie lubię tego…
    Eh bardzo mi przykro, że Cię to spotkało :( pewnie to już wiesz, z tego co ja czytałam to szybkie wdrożenie leczenia daje szanse że maluszek się nie zarazi.
    A w 1 trym miałaś negatywny wynik ?

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:
    Czekam na transport medyczny i przewożą mnie do szpitala z oddziałem chirurgicznym, crp wzrosło z 7 do 70 przez noc, boli bardzo, prawdopodobnie wyrostek. Dostałam antybiotyk i nospe i więcej tu na ginekologii nie mogą zrobić, z dzidzia wszystko dpbrze, a tam już chirurg podejmie decyzję czy dalej antybiotyk i obserwacja czy wycinają ..

Trzymaj się ! Będzie dobrze <3 jeśli to wyrostek to wytną, zabezpieczą Cię lekami i na pewno wezmą pod uwagę maluszka żeby nic nie poszkodziło. Jeśli będziesz się czuła na siłach to daj znać jaka decyzja, jak się masz - pewnie jak CRP wzrośnie to będą ciąć - miałaś USG jamy brzusznej czy czekają z tym na inny oddział ? (Nie dziecko, tylko żołądek itp )

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 09:59

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 09:59

Lavender91, Filcek, Deyansu lubią tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0893 wrote:
    Hej, miała któraś z Was opryszczkę na ustach w ciąży, nie pierwszą w życiu? Jak sobie z tym radzić naturalnymi sposobami? Lekarz zalecił Hascovir, ale w dość dużej dawce, wiem że to lekarz, ale szczerze trochę się obawiam i nie chcę tyle tego brać.

U mnie lekarka powiedziała że jak nie pierwsza opryszczka i na ustach to można smarować kremami z acyklowirem właśnie jak Hascovir (miałam podejrzenie na początku ciąży) o tabletkach nie wspominała - z tym, że teraz już inny TC więc jeśli nie do końca ufasz lekarzowi/potrzebujesz dopytać to może jakaś położna bądź nawet wizyta u internisty/innego ginekologa ? Hascovir źle wpływa na wątrobę (trudny da organizmu mamy) nie wiem czy i w jakim stopniu przenika przez łożysko. Tak czy inaczej sam krem/maść powinny dać radę jak nie jest mocno rozsiane.

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0893 wrote:
    Hej, miała któraś z Was opryszczkę na ustach w ciąży, nie pierwszą w życiu? Jak sobie z tym radzić naturalnymi sposobami? Lekarz zalecił Hascovir, ale w dość dużej dawce, wiem że to lekarz, ale szczerze trochę się obawiam i nie chcę tyle tego brać.
    Jesli nie chcesz brać tabletek to chociaż miejscowo smaruj maścią z acyklowirem. Jest to bezpieczne w ciąży

Filcek lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:
    Czekam na transport medyczny i przewożą mnie do szpitala z oddziałem chirurgicznym, crp wzrosło z 7 do 70 przez noc, boli bardzo, prawdopodobnie wyrostek. Dostałam antybiotyk i nospe i więcej tu na ginekologii nie mogą zrobić, z dzidzia wszystko dpbrze, a tam już chirurg podejmie decyzję czy dalej antybiotyk i obserwacja czy wycinają ..

Jejku trzymaj się kochana 🫂 na pewno jesteś w dobrych rękach, jesteśmy z Tobą, wszystko będzie dobrze 🍀

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Lavender91 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Ojej, niechcący polubiłam a nie lubię tego…
    Eh bardzo mi przykro, że Cię to spotkało :( pewnie to już wiesz, z tego co ja czytałam to szybkie wdrożenie leczenia daje szanse że maluszek się nie zarazi.
    A w 1 trym miałaś negatywny wynik ?
    Tak, czytałam, że lepiej, że wykryto tak wcześnie. Tak, w 1 trym wszystko było okej

Filcek lubi tę wiadomość

P. 05.09.2025 3940g, 53 cm, 10/10 💖
  • Lavender91 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Ech, to faktycznie ogromny pech, ale dobrze, że tak szybko wychwycona i że leczenie zostało wdrożone.. Dbaj teraz o swoją psychikę szczególnie, bo pewnie mocno podkręciło to lęki 😞
    No niestety 😞 pocieszam się tym, że dzięki odpowiedniemu leczeniu dzieci się rodzą w pełni zdrowe

Filcek lubi tę wiadomość

• Filcek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:

U mnie niestety potwierdzona toxo, będę mieć wdrożony antybiotyk i za 2 tyg wizyta u dobrego zakaźnika.
    Jest mi przykro, bo przy mojej nerwicy uważam podwójnie na wszystko, musiałam mieć dużego pecha…

Przykro mi, że właśnie Ciebie to spotkało :( toxo można się zarazić bardzo łatwo, mimo że się uważa na wszystko. Nie tylko zwierzaki, ale zwykłe jedzenie :( to nie twoja wina - po prostu zachorowałaś i jak sama napisałaś duży pech :( Najważniejsze, że leczenie zostanie wdrożone szybko i na pewno pomoże <3 dużo zdrówka i siły dla Was !

Lavender91 lubi tę wiadomość

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:

Myślami jestem z Tobą i mocno ściskam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło 🤞🤗

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08 2880 g 🌹

30.08.2025 córeczka 🌸👶
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0893 wrote:

Ja miałam na brzuchu, pierwszą i jedyną w życiu. Też dostałam hascovir.

age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 10:00

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:

Ojejku, przykro mi 😒 trzymaj się! ❤️

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08 2880 g 🌹

30.08.2025 córeczka 🌸👶
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:

Moja koleżanka miała wycinany wyrostek w ciąży. Wszystko dobrze się skończyło. Współczuję przeżyć, na pewno się Tobą zaopiekują ❤️

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:
    Tak, czytałam, że lepiej, że wykryto tak wcześnie. Tak, w 1 trym wszystko było okej

Eh :( naprawdę to ogromny pech. Ciekawe skąd to dziadostwo cię dopadło. Tymbardziej jak człowiek się pilnuje to i tak..

też jestem negatywna igg i igm w 1 trym i idę w piątek na powtórne badanie. Nie powiem, stresuje mnie to bardzo :(

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight, przytulam, oby się tam Tobą dobrze zaopiekowali.

Lavender kciuki za szybkie i skuteczne leczenie.

Wy mówicie że ta ciąża tak szybko mija, a mi się ciągnie jak glut z nosa...

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:

Przytulam 🫂

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:

Wszystko obędzie dobrze 🍀 dla pocieszenia ja mam przypadek z rodziny, kobitka jakoś na naszym poziomie ciąży, z czwartym dzieckiem i leczyła się na toxo i córeczka jest super zdrowa 😊😊

Lavender91, CieplaHerbata, Deyansu lubią tę wiadomość

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Lavender91 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    A mówiłaś, że bardzo uważałas na to co jesz itd. A miałaś wykluczona toksoplazmoze wrodzona? Ona najczęściej daje o sobie znać właśnie w ciąży
    Tak, w 1 trymestrze wyniki negatywne

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ