Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:
    Już po 🙂 na usg okazało się, że musi być jednak klasyczne nacięcie bo dzidzia leży za blisko pępka, ale nacięcie jest małe, założony 1 szew, doktor mówi, że śladu nie będzie 😁 no i najważniejsze że z dzidzia ok, jak pusci znieczulenie (mam od brzucha w dół) to zabiorą mnie do ginekologa, póki co czuję ruchy więc jestem spokojna 😊 a że znieczulenie dalej działa to w końcu nic nie boli! Jak ulga.. A no I wyrostek był w takim stanie, że doktor powiedział, że jeszcze kilka dni bym z nim chodziła i doszło by do pęknięcia w środku a to już mogłoby skończyć się źle 🫣

Super, że macie już to za sobą 🤗🤗

Twilight lubi tę wiadomość

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dopiero nadrobiłam te kilka stron. Przede wszystkim przytulam łącznie za wszystkie kłopoty zdrowotne i stresy ;/ Co Wy się nacierpicie w tych ciążach ;(( Dużo sił i zdrowia dla Was! I trzymam kciuki za kolejne wizyty i wyniki badań (bo też widzę, że trochę ich zaraz będzie, szczególnie te powtórkowe dla przeciwciał i krzywe)

Twilight – prawie cały dzień ‘w tle’ myślałam o Tobie. Strasznie Ci współczuję tych cierpień, na szczęście jesteś w dobrych rękach i widać, że lekarze szybko myślą i działają tak, żeby było to jak najbezpieczniejsze dla Was. Tekst wiadomości zmieniam już z 3x raz, bo tyle zwrotów akcji, że ciężko nadążyć ;O Szkoda, że ostatecznie skończyło się na tradycyjnym cięciu, ale ważne, że z Dzidziusiem wszystko OK i możesz być spokojna o Wasze zdrowie, a skoro to tylko jeden szew, to miejmy nadzieję, że szybciutko i ładnie się zagoi 😊 Trzymam kciuki, żebyście szybko wrócili do domu, Wam już wystarczy szpitali na jakiś czas <3

Lavender – o rany ;( strasznie przykre, ale dobrze, że masz wdrożony antybiotyk i to szybko. Niemniej wierzę, że się stresujesz… Oby teraz było już tylko lepiej. I tak, jak napisała Purplerain, zadbaj szczególnie o swoją psychikę. Stresowanie się ‘na zapas’ nie pomoże <3 Wiem, że łatwo napisać, a ciężko zrobić ;( U mnie z kolei brak przeciwciał na cytomegalię, więc też troszkę siedzę teoretycznie na bombie...

Daisy89 – nie przepraszaj, faktycznie kiepski początek dnia ;/ Dużo dużo zdrowia! Dobrze, że ominął Cię antybiotyk (i oby tak dalej!), ale pewnie dostałaś jakieś inne zalecenia i leki? Jak się teraz wieczorem czujesz?

Twilight, CieplaHerbata, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chciałam jeszcze coś napisać - podzieliłam to, bo inaczej znowu byłaby ściana tekstu ....

Sarenka95 – no „tam” to szczególnie łatwo się spocić, ostatecznie to miejsce otoczone (i ocieplane) materiałem bielizny…. Ale jasne, warto zapytać ginekologa, jeśli tylko masz wątpliwości 😊

Suzie – mimo wszystko mam nadzieję, że fizjoterapia pomoże. No i z laktatorem u mnie podobnie, jakiś dwufazowy Berdsen… Trudno powiedzieć, jak się sprawdzi.

Amandi – cieszę się, że miałaś takie miłe wydarzenie w kolejce, to jest podobno rzadkość, choć i mi się trafiło usłyszeć ciepłe słowa o mojej ciąży – też od jakiejś staruszki. Byłam w szoku, podwójnie zresztą, bo miałam plecak na kolanach i myślałam, że efektywnie zasłaniam bebzon ;P

Purplerain i Amandi – wow, zakupy na bogato :D Super! Przyznaję, że zapisałam zdjęcia, bo jestem wzrokowcem i to będzie pomoc ‘dydatktyczna’ przy moich zakupach :D

BellA – gratulacje za krzywą 😊 Jest świetnie!

Dzięki za podpowiedzi o szumisiach, zaznaczyłam już kilka ulubionych na Vinted

Tak, również idę na 3 prenatalne – zaplanowane na 24 czerwca 😊

Dziś fizjoterapeutka mnie wymasowała :D i otejpowała (taką smerfną kolorystycznie :P taśmą), ale najważniejsze, że widać rezultaty mojego ćwiczenia (realnie ćwiczyłam tak dłużej tylko 1x, ale codziennie robiłam choćby króciutko ćwiczenia oddechowe dolnożebrowe) – przepona jest mniej spięta, tak że - polecam. Za to niestety pojawiło się, na razie niewielkie, rozejście mięśnia prostego brzucha – zaobserwowałam przedwczoraj charakterystyczny stożek, gdy wstawałam z łóżka. Mam nadzieję, że tejpy coś pomogą 😊

Dobrego, spokojnego i ZDROWEGO wieczoru <3

Amandi, bellA, purplerain, sarenka95, Szosz, Suzie, Filcek lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
  • CieplaHerbata Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2025, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:
    Już po 🙂 na usg okazało się, że musi być jednak klasyczne nacięcie bo dzidzia leży za blisko pępka, ale nacięcie jest małe, założony 1 szew, doktor mówi, że śladu nie będzie 😁 no i najważniejsze że z dzidzia ok, jak pusci znieczulenie (mam od brzucha w dół) to zabiorą mnie do ginekologa, póki co czuję ruchy więc jestem spokojna 😊 a że znieczulenie dalej działa to w końcu nic nie boli! Jak ulga.. A no I wyrostek był w takim stanie, że doktor powiedział, że jeszcze kilka dni bym z nim chodziła i doszło by do pęknięcia w środku a to już mogłoby skończyć się źle 🫣

Ależ się cieszę, że tak sprawnie się Tobą zaopiekowali! Strasznie się o Was martwiliśmy! Nawet mój mąż właśnie dopytywał jak się czujesz?! Szybkiej rekonwalescencji i powrotu sił po tych bólach! 🫶🫶🫶

👩 35 👨 45
    Starania od 7/2024
    09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
    20.01 5sc ⏸️
    21.01 4 +4
    13.02 7+6 0,11 mm Dzieciątka ❤️
    07.03 11+0 3,7 cm Dzieciątka
    19.03 12+5 🧬 6,2 cm Dzieciątka
    07.04 15+3 12 cm Córci _ Lenka 💖
    05.05 połówkowe

preg.png
  • Moirane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0893 wrote:
    Hej, miała któraś z Was opryszczkę na ustach w ciąży, nie pierwszą w życiu? Jak sobie z tym radzić naturalnymi sposobami? Lekarz zalecił Hascovir, ale w dość dużej dawce, wiem że to lekarz, ale szczerze trochę się obawiam i nie chcę tyle tego brać.
    W każdej ciąży mi wraca, maścią tylko cienko posmarowałam2/3 razy

preg.png
  • Moirane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:
    Będą ciąć dziś, lekarz już tu na miejscu zrobił usg i od razu zaplanował zabieg, niestety nie laparoskopowo bo macica nie pozwala tylko normalnie natnie i będzie blizna 😞 zaraz po zabiegu wracam do szpitala ginekologicznego żeby monitorowali małą.

Dzięki dziewczyny 🩷 Lavender będzie dobrze, damy radę 😊
    Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i wracaj do zdrówka szybko 😘

preg.png
  • Nova37 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2025, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2025, 23:22

purplerain lubi tę wiadomość

• Moirane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 przykro mi z powodu tej toxo, trzeba wierzyć że leczenie pomoże i będzie wszystko dobrze 😘
    Ja też niby uważam, ale przecież czasem jemy w restauracjach a czy tam np. myją warzywa...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

preg.png
  • Moirane Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 3 dziecku wyprawkę mam na minimum 😅🙈 z kosmetyków dla dzidziusia tylko żel do mycia HiPP i bepanthen do pupci😉 za to w ubrankach tone przeglądam ostatnio ubrania z córek dla synka co się nada i dokupie w sumie minimum bo trochę tego jest 🙈

Filcek lubi tę wiadomość

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2025, 10:00

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:

Uff ❤️ Teraz odpoczywaj 🙂

2020 💙👦
    2025 🩷👧
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight, super wieści, szybkiego powrotu do domku 😘

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, bo zgubiłam rachubę, kto jeszcze po tej ciąży skończy ze stanem dzieci wyższym niż dwa? Obie Belle, Moirane, ja i jeszcze ktoś?

bellA lubi tę wiadomość

age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight Ufff cieszę się że wszystko w porządku i że to już za Tobą:) jesteś super dzielna 😘 blizna to tylko blizna i będziesz po latach tylko wspominać córce jakie miałyście przygody 🤭

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight, dobrze że pojechałaś do tego szpitala. A coś mówili ile musisz zostać? 🤗

LauraTomek ja to się popłakałam przy pierwszych kroplach siary, że to macierzyństwo takie prawdziwe. 😂 Ale teraz już przeklinam, chodzę z wkładkami laktacyjnymi, ale jak gorąco to mi się tam parzą sutki. 🙈

Lavender91 czytałam, że w 2 trymestrze jest tylko 50% szans, że tokso przejdzie na dziecko. Tylko, bo jednak tyle samo szans na to, że jednak nie przejdzie. 💖

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova37 wrote:
    Dzięki za przypomnienie o zniżce😄 zapomniałabym o swojej🤦‍♀️
    Śpiesz się, bo jeśli dobrze pamiętam to ona jest ważna do jutra 😊

Nova37 lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Śpiesz się, bo jeśli dobrze pamiętam to ona jest ważna do jutra 😊

Tak, chyba do 4 czerwca był termin 🤔

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2025, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    A powiedzcie, bo zgubiłam rachubę, kto jeszcze po tej ciąży skończy ze stanem dzieci wyższym niż dwa? Obie Belle, Moirane, ja i jeszcze ktoś?
    Jeszcze ja 😁

Agusia246 lubi tę wiadomość

• Daisy89 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2025, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dystansu - zalecenia mam dość standardowe - krople do nosa, jakaś inhalacja, odpoczynek i w razie czego paracetamol (wjechał na wieczór, mam nadzieję że będę lepiej spać niż wczoraj) - jak się nie poprawi do końca tygodnia to mam przyjść po antybiotyk

Twilight - fajnie że już po, odpoczywaj i zdrowiej :)

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2025, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Klarara🤭

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ