Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Venus Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach 😁

Ja zrobiłam w środę 5l garnek rosołu, bo miałam taką ochotę. Wczoraj wieczorem przed spaniem jeszcze myślałam o nim, ale stwierdziłam, że nie będę buszować w kuchni o północy 🫣 więc dzisiaj, gdy mój partner zbierał się do pracy o 4 rano a ja wstałam na szybkie siusiu to moja ochota wygrała ze mną i podgrzałam resztkę rosołu i nawet zrobiłam na szybko kluski lane 😅 więc w niecałe trzy dni zjadłam 4l zupy, bo zdążyłam podzielić się tylko jedną dużą miską z moim 😂

Dostałam dzisiaj wiadomość z pracy z prośbą o to czy mogę pojawić się na rozmowie, bo mają dla mnie propozycję zmiany stanowiska na bardziej bezpieczne na czas ciąży. Mam podejść tydzień przed moją wizytą u ginekologa, żeby omówić wszystko i jeśli lekarz pozwoli to mogę wrócić do pracy, bo póki co mam zwolnienie lekarskie od początku ze względu na moje wcześniejsze stanowisko.
    Bardzo lubię moją firmę, zawsze dobrze mnie traktowali i zależy mi na niej. Na pewno po ciąży będę chciała wrócić do pracy i zamierzam dogadać się w sprawie moich godzin. Wiem że dobrze będzie to wyglądać, gdy przyjdę i spróbuję chociaż te 3/4 miesiące przepracować. Z drugiej strony to moja pierwsza w życiu ciąża o którą długo starałam się, lekarze zawsze mnie straszyli przez moje pcos, nie jestem już też jakoś super najmłodsza na zakładanie rodziny i boję się tej decyzji a dodatkowo nauka na nowym stanowisku z nowymi ludźmi na pewno będzie mnie stresować :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 09:23

Hajkonk, Majka92 lubią tę wiadomość

⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
    ⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
    ⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍

👩🏼28 lat 👱‍♂️25 lat 😺
    Starania o bobasa od 01.2024
    PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
    Niedoczynność tarczycy

preg.png
  • Hajkonk Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:

Ja zrobiłam w środę 5l garnek rosołu, bo miałam taką ochotę. Wczoraj wieczorem przed spaniem jeszcze myślałam o nim, ale stwierdziłam, że nie będę buszować w kuchni o północy 🫣 więc dzisiaj, gdy mój partner zbierał się do pracy o 4 rano a ja wstałam na szybkie siusiu to moja ochota wygrała ze mną i podgrzałam resztkę rosołu i nawet zrobiłam na szybko kluski lane 😅 więc w niecałe trzy dni zjadłam 4l zupy, bo zdążyłam podzielić się tylko jedną dużą miską z moim 😂

Dostałam dzisiaj wiadomość z pracy z prośbą o to czy mogę pojawić się na rozmowie, bo mają dla mnie propozycję zmiany stanowiska na bardziej bezpieczne na czas ciąży. Mam podejść tydzień przed moją wizytą u ginekologa, żeby omówić wszystko i jeśli lekarz pozwoli to mogę wrócić do pracy, bo póki co mam zwolnienie lekarskie od początku ze względu na moje wcześniejsze stanowisko.
    Bardzo lubię moją firmę, zawsze dobrze mnie traktowali i zależy mi na niej. Na pewno po ciąży będę chciała wrócić do pracy i zamierzam dogadać się w sprawie moich godzin. Wiem że dobrze będzie to wyglądać, gdy przyjdę i spróbuję chociaż te 3/4 miesiące przepracować. Z drugiej strony to moja pierwsza w życiu ciąża o którą długo starałam się, lekarze zawsze mnie straszyli przez moje pcos, nie jestem już też jakoś super najmłodsza na zakładanie rodziny i boję się tej decyzji a dodatkowo nauka na nowym stanowisku z nowymi ludźmi na pewno będzie mnie stresować :(
    Też mam 28 lat i nie uważam że to dużo 😂
    Co do pracy, ja postanowiłam od razu iść na zwolnienie. Nie wiem jak u Ciebie w firmie ale mi nikt nie podziękuje za to że będę pracować w ciąży, postawiłam na swoje dobre samopoczucie i zdrowie dzidziusia. Może dlatego że od samego początku ciągle śpię.. w każdym razie po macierzyńskim chętnie wrócę do pracy ale teraz mam czas dla siebie, męża i korzystam z ostatnich miesięcy we dwoje w końcu sprowadzę na świat człowieka za którego będę odpowiedzialna tak na prawdę do końca życia 😉 praca poczeka.

Deyansu, Venus, hakorośl lubią tę wiadomość

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
    🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
    🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
    🩺26.03 16+5 wizyta
    🩺25.04 20+6 USG II trymestru
  • Borówka95 Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:

U mnie podobna sytuacja, od grudnia podjęłam nowa prace na lepszym stanowisku, lepsza kasa, dobre warunki itd. Umowe mam na 12 miesięcy co oznacza, że z dniem rozwiażania ciązy umowa zostanie zakończona, ale w związku z tym chcę porozmawiać czy da się cos z tym zrobić, że mogę pracować w ciąży tyle na ile dzidziuś pozwoli itd. Żeby może chcieli mnie "zostawić" abym po macierzyńskim miała gdzie wracać :D

chociaż gdyby nie taka sytuacja z nową pracą to zdecydowanie jestem za tym co Hajkonk napisała, że warto korzystać z możliwości jakie daje nam ciąża i po prostu wypoczywać i cieszyć się tym czasem

PS ja mam prawie 30 lat i to moja pierwsza ciąża ;)

Hajkonk, Venus lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:

Ja mam PCOS i w tym roku 30, a wszyscy lekarze mówią, że jeszcze młoda jestem. Nie ma się czym przejmować, musisz wypisać sobie za i przeciw, aby podjąć decyzję. :)

Hajkonk, Venus lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Chameleon_13 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach 🍀💜💙💜🫶🏼

promykk, Deyansu, Hajkonk lubią tę wiadomość

Starania od 2022 🍼
    👩🏽 91 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
    🧔🏻‍♂️ 91 Obniżone parametry
    1️⃣04/24 CS ❌
    2️⃣06/24 CS ❌
    🏥 07/24 Zmiana kliniki
    🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
    3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
    4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
    5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
    27.01.25 8t 👼🏼 2.02.25 💔

Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz...
  • Majka92 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za miesiac kończę 33 lata i to moja pierwsza ciaza 😅 wiec trochę się stresuje. Moja mama miała 36 lat jak urodziła mnie i siostrę (bliźniaczki jednojajowe) i to mnie pociesza że nie jest tak źle 🤣

promykk, Hajkonk, Venus lubią tę wiadomość

⏸️ 08.01.2025
    💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
    💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
    🩺 20.01.2025 jest ♥️!
    🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
    💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
    🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, mały człowiek 6cm
    🩺24.03.2025
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie! Była... Zaskakująca 🙈

Wiadomo że jest ciałko żółte w macicy, ale na 100% nie można potwierdzić jeszcze zarodka. Dzisiaj według OM mam 5+4, ale pęcherzyk jest na tyle duży, że sugeruje 6+1. W powiązaniu z tą moją betą, która miała przyrost 280 to być może to są / były bliźniaki.

Ginekolog stwierdził, że zabrakło mi dosłownie 2-3 dni żeby potwierdzić zarodek 😞 kolejną wizytę mam za tydzień.

A co do wieku, to ja mam 30 i czuję że właśnie zaszłam w nastoletnią ciążę 😅

sarenka95, Majka92, promykk, Borówka95, Azalea 🌸, aglo, Szosz, Suzie, Hajkonk, Deyansu, Venus, Mischava, Margolcia94, hakorośl lubią tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc kończę 30. 😎

Umrę ze stresu do tej wizyty o 14:40.
    Spodziewam się wszystkiego. :( Plamienia nie ustały od tygodnia, brak objawów ciążowych poza 🍈🍈, ekstra przeziębienie, gorączka i antybiotyk. Boję się co zobaczę dziś.

Pociesza mnie jedynie to, że plamienie nie przerodziło się w krwawienie. 🙃

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋
    14.03 🩺

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Za miesiąc kończę 30. 😎

Spodziewam się wszystkiego. :( Plamienia nie ustały od tygodnia, brak objawów ciążowych poza 🍈🍈, ekstra przeziębienie, gorączka i antybiotyk. Boję się co zobaczę dziś.

Będę trzymać mocno kciuki!

promykk, Deyansu lubią tę wiadomość

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27

07.03 - prenatalne 🎈

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt dziewczyny! 🌸

Co do pracy - ja nie jestem zwolenniczką robienia nikomu pod górkę a tym bardziej zostawiania za sobą złego zdania, nigdy też nie byłam na L4 bez powodu ACZKOLWIEK boleśnie się zderzyłam z rzeczywistością po rodzicielskim jak miałam wrócić do pracy. Potraktowali mnie niesprawiedliwie, a teraz na każdym kroku pokazują że mnie tu nie chcą. Fakt, miałam gdzie wrócić ale co z tego 🤷🏽‍♀️ dlatego teraz nie mam żadnych skrupułów, żeby korzystać z L4 ile się da. I nie będę na nich patrzeć tak jak w przypadku pierwszej ciąży. I to nie dotyczy tylko mnie, większość dziewczyn została tak potraktowana czy to w moim miejscu pracy, czy też z poprzedniego wątku ciążowego.

sofiz lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Za miesiąc kończę 30. 😎

Będzie dobrze 🫶🏽

promykk lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:

Wiadomo że jest ciałko żółte w macicy, ale na 100% nie można potwierdzić jeszcze zarodka. Dzisiaj według OM mam 5+4, ale pęcherzyk jest na tyle duży, że sugeruje 6+1. W powiązaniu z tą moją betą, która miała przyrost 280 to być może to są / były bliźniaki.

Ginekolog stwierdził, że zabrakło mi dosłownie 2-3 dni żeby potwierdzić zarodek 😞 kolejną wizytę mam za tydzień.

Ja miałam też duże przyrosty bety plus potwierdzone dwie owu na wizycie, więc prawdopodobieństwo było ogromne i już byłam niemal pewna że będą bliźniaki ale jest jedno :) także nie ma co dopóki nie będą widoczne dwa zarodki 🤭 niemniej kciuki za kropkę bo pecherzyk skoro jest tam gdzie trzeba to dobrze 👍 🤗

Deyansu lubi tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺
  • aglo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Za miesiąc kończę 30. 😎

Kciuki 😀 będzie dobrze, myślę że już będzie serduszko u was 😘😘 powodzenia 🤞

promykk, Deyansu lubią tę wiadomość

33l. 👧 35l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺
  • promykk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane. 💖💖💖

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋
    14.03 🩺

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Udanych wizyt dziewczyny! 🌸

Co do pracy - ja nie jestem zwolenniczką robienia nikomu pod górkę a tym bardziej zostawiania za sobą złego zdania, nigdy też nie byłam na L4 bez powodu ACZKOLWIEK boleśnie się zderzyłam z rzeczywistością po rodzicielskim jak miałam wrócić do pracy. Potraktowali mnie niesprawiedliwie, a teraz na każdym kroku pokazują że mnie tu nie chcą. Fakt, miałam gdzie wrócić ale co z tego 🤷🏽‍♀️ dlatego teraz nie mam żadnych skrupułów, żeby korzystać z L4 ile się da. I nie będę na nich patrzeć tak jak w przypadku pierwszej ciąży. I to nie dotyczy tylko mnie, większość dziewczyn została tak potraktowana czy to w moim miejscu pracy, czy też z poprzedniego wątku ciążowego.

Moja koleżanka na l4 ciążowym chodziła z ciastami do pracy, na wszystkie urodziny, imieniny, chciała robić kartkę z okazji ślubu kierowniczki. Niestety macierzyński się skończył akurat tak, że skończyła się umowa i ją wywalili... A ona i tak na pożegnanie przyniosła ciasto.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Za miesiąc kończę 30. 😎

Jak nie ma krwawienia to najważniejsze, będzie dobrze!

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawki981 wrote:

No to czekamy, ale wygląda obiecująco. :)

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Moja koleżanka na l4 ciążowym chodziła z ciastami do pracy, na wszystkie urodziny, imieniny, chciała robić kartkę z okazji ślubu kierowniczki. Niestety macierzyński się skończył akurat tak, że skończyła się umowa i ją wywalili... A ona i tak na pożegnanie przyniosła ciasto.

🤡🤡🤡 No i właśnie...

Ja przyniosłam przed odejściem na L4, i jak oznajmiłam to też przy słodkim...

Zawsze wsyztskim gratulowałam, składaliśmy na wiązanki na pogrzeby, śluby, wyprawki dla pracowników. Ja zostałam totalnie pominięta.

Dlatego rada ode mnie dziewczyny, postawcie w ciąży na siebie! Jeżeli praca i atmosfera w pracy jest na tyle fajna, a szefostwo wyrozumiałe to czy biorąc L4 w 6, 26 czy 36 tygodniu - będziecie miały gdzie wrócić 🙂 i nikt Wam nie będzie robił problemów, a jeśli chcą się Was pozbyć to i tak znajdą powód. Inna sprawa jeśli chcecie pracować dany czas, ale jeżeli macie wątpliwości, moim zdaniem postawcie na siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 11:26

Majka92, Szosz lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    🤡🤡🤡 No i właśnie...

Ja przyniosłam przed odejściem na L4, i jak oznajmiłam to też przy słodkim...

Zawsze wsyztskim gratulowałam, składaliśmy na wiązanki na pogrzeby, śluby, wyprawki dla pracowników. Ja zostałam totalnie pominięta.

Dlatego rada ode mnie dziewczyny, postawcie w ciąży na siebie! Jeżeli praca i atmosfera w pracy jest na tyle fajna, a szefostwo wyrozumiałe to czy biorąc L4 w 6, 26 czy 36 tygodniu - będziecie miały gdzie wrócić 🙂 i nikt Wam nie będzie robił problemów, a jeśli chcą się Was pozbyć to i tak znajdą powód. Inna sprawa jeśli chcecie pracować dany czas, ale jeżeli macie wątpliwości, moim zdaniem postawcie na siebie.

A i tak jej wciśnięto kit, że nie wiadomo dlaczego akurat ona 🤡

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    01/04 - urofizjo
    07/04 - ginekolog
    preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A i tak jej wciśnięto kit, że nie wiadomo dlaczego akurat ona 🤡

Litości 🤦🏽‍♀️🤡

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ