Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj usg. Już powinno być po, ale ciągle włączają się syreny alarmowe i nie mogą zrobić badania.
Powodzenia na wizytach i krzywych🤞🤞Kotciara, purplerain lubią tę wiadomość
-
Sarenka95, o masz, przykro mi
Twilight wrote:A dziękuję, że pytasz ❤️ właśnie siedzę też na krzywej i nawet po tej diecie pooperacyjnej glukoza jakoś weszła 🙈 z palca 66 i powiedziała, że słabiutko..
Ogólnie z każdym dniem jest lepiej ale z chodzeniem jeszcze słabo, rana ciągnie a dzidzia kopie akurat w nią 🙈 mąż mi robi zastrzyki i nie jest najgorzej. Jutro mam wizytę u prowadzącego to zobaczę jak ta szyjka, o ile się skróciła i jak tam Mała się ma 🙂
Venus, a 3 trymestr nie zaczyna się po skończonym 27tygodniu? Bo mi dalej aplikacja pokazuje że jestem w 2..
Powodzenia na wizytach i krzywych, a to już chyba końcówka tych krzywych więc jedno za nami 🍀
U mnie apka pokazała trzeci trymestr w 28+0.
Trzymaj się i oby udało się jak najszybciej wrócić do pełnej sprawnościDeyansu, Twilight, Bella93 lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
18.06 - 🩺 USG III trymestru
3.07 - 🩺 -
sarenka95 wrote:U mnie po badaniu,bo zemdlałam 🙄 normalnie mnie odcięło, spadłam z ławki. Sprawdzili na ktg,że tętno małej jest w porządku, ale przyszła do mnie pani doktor i mówiła,że zrobimy jeszcze dzisiaj USG. No,a badanie niestety muszę powtórzyć 😒
O kurczę współczuję okropnie 😐 -
Dzięki dziewczyny ❤️ za tydzień powtórka, od razu po wypiciu glukozy będę leżeć, mąż ze mną pojedzie na wszelki wypadek. Na USG na szczęście wszystko dobrze. Teraz czuję się lepiej, okropnie mnie mdliło i bardzo szybko zaczęło mi bić serce,ale to dosłownie w minucie się stało 🙄 boję się, że następnym razem to się powtórzy.
Majka92, Filcek, Bella93, Deyansu lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06
🩺 11.07 III USG prenatalne -
Melduję, że mój Bobuś 1,4kg 🥥
promykk, Deyansu, CieplaHerbata, aglo, Twilight, Amandi, Agusia246, Azalea 🌸, Engel, Szosz, Majka92, Daisy89, purplerain, Suzie, Lavender91, Agaxyz00, Filcek, Bella93, Nava, Valie05, iiyama, Hajkonk, PaulinaLexi, Kotciara, Joa.szym, Abby10, bellA lubią tę wiadomość
-
Ivka wrote:Melduję, że mój Bobuś 1,4kg 🥥
Wow 😆 to już porządny kawał Chłopa 💪🏻😍Ivka lubi tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
-
sarenka95 wrote:U mnie po badaniu,bo zemdlałam 🙄 normalnie mnie odcięło, spadłam z ławki. Sprawdzili na ktg,że tętno małej jest w porządku, ale przyszła do mnie pani doktor i mówiła,że zrobimy jeszcze dzisiaj USG. No,a badanie niestety muszę powtórzyć 😒
O matko, współczuję strasznie 😱 -
sarenka95 wrote:Dzięki dziewczyny ❤️ za tydzień powtórka, od razu po wypiciu glukozy będę leżeć, mąż ze mną pojedzie na wszelki wypadek. Na USG na szczęście wszystko dobrze. Teraz czuję się lepiej, okropnie mnie mdliło i bardzo szybko zaczęło mi bić serce,ale to dosłownie w minucie się stało 🙄 boję się, że następnym razem to się powtórzy.
Oby nieale pewnie Ci glukozę wywaliło wysoko
a ty brałaś metformine przed ciąża i w 1 trym? Czy coś źle kojarzę
Ivka kawał już chłopczyka 🤩 ja jutro mam wizytę ale spodziewam sie i obstawiam okolo 1,2kg u mojego 😆Ivka lubi tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
Cukrzyca ciążowa 🍫
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 181g 🐻
15.04.2025 20+1 385g 🐨
13.05.2025 24+1 713g 🦊
10.06.2025 28+1 🩺
12.06.2025 💉szczepienie na krztusiec
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
O kurcze, współczuję. Załamałabym się gdybym musiała powtarzać 🫣 -
Cześć dziewczyny! Mam również trochę lęku i obaw przed moją krzywa cukrową, która ze względu na urlop będzie badana dopiero 30.06 zdecydowanie chyba będę zamykać stawkę 😂
Sarenka95 trzymam kciuki za następne podejście 🤞🤞
Ivka cudowne wiadomości z samego rana! Rośnijcie w siłę 🥰
Bella93 aby się udało sprawdzić co i jak z Vincentem i Niunią (przepraszam zapomniałam imienia 🤦🏻♀️)
Twilight cieszę się że pomalutku dochodzisz do siebie! Teraz już z górki 😊
Deyansu bardzo dobrze musisz walczyć o Siebie! Dla Dzieciątka 🤭😉
Azalea jak Twój stan zdrowie? Jest już lepiej?
Coś nam dziś rano Niunia figle płatała i również nie chciała się zbytnio poruszać lekko mnie to zmartwiło, wjechało słodkie ciasto i za jakiś czas już byłam spokojniejsza😁
Czy Was posiłki- jedzenie też tak meczy- męczą?
Jutro czeka mnie pierwsza wizyta u polskiego ginekologa w ciąży. Jestem podekscytowana ale zarazem trochę stresu też mam … musi być dobrze punkt i kropka.Twilight, Deyansu, Bella93, Ivka lubią tę wiadomość
-
Uuu no to niefajnie... -
Valie05, współczuję bardzo tej sytuacji, trudno pewnie po tym ot tak pozbyć się lęku, nie rób nic na siłę :* Może jak minie trochę czasu to się jakoś lepiej z tym ułożysz
Hajkonk, dla mnie jesteś takim dzielnym kocurem, że ja nie mogę i wiem, że ze wszystkim sobie poradziszSuper, że pozwalasz sobie też na te chwile słabości i na przeżywanie emocji, Klara ma bardzo dojrzałą i świadomą mamę, taki rodzic to skarb
Sarenka, ale pechowo...Masz możliwość iść następnym razem z kimś? Może chociaż jakoś mentalnie będzie wtedy raźniej?
Szosz, ja też mam rozkręcone mocno różne obawy ostatnio, weekend miałam w sumie tragiczny pod tym względem, rozumiem Cię i przytulam; też jestem strachulcem, mąż mnie tak nazywa
W czwartek idę na sesję zdjęciową, ale z mniejszym entuzjazmem, niż miałam na początku. Ostatnio co mi ktoś nie zrobi zdjęcia, np. na jakimś spotkaniu grupowym, to mam wrażenie, że wyglądam jak świnka peppa, twarz mi się mega zmieniła w ciąży, czuję się jakaś taka ulana wodąA najlepsze, albo i najgorsze w sumie - ja w lustrze nie widzę, że jest AŻ tak źle, patrzę potem na takie zdjęcie i masakra. Wiem, że to nie są jakieś wielkie problemy, no ale jednak fajnie by było czuć się atrakcyjnie...
Teraz chyba będzie trochę spokojniejszy czas pod kątem temperatur, przynajmniej u nas, więc może trochę odetchniemy
Zrobiłam kolejne zakupy - laktator, sterylizator 6w1, butelki i kosz na pieluchyNa staniki z Momcozy to czekam i czekam już nie wiem ile
LauraTomek, Szosz, Hajkonk, Valie05, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Sarenka przykro mi👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
📆 Kalendarz wizyt
18/6 - badania krwi
23/6 - gin
7/7 - USG III
8/7 - endo
29/7 - urofizjo
-
CieplaHerbata wrote:Cześć dziewczyny! Mam również trochę lęku i obaw przed moją krzywa cukrową, która ze względu na urlop będzie badana dopiero 30.06 zdecydowanie chyba będę zamykać stawkę 😂
Sarenka95 trzymam kciuki za następne podejście 🤞🤞
Ivka cudowne wiadomości z samego rana! Rośnijcie w siłę 🥰
Bella93 aby się udało sprawdzić co i jak z Vincentem i Niunią (przepraszam zapomniałam imienia 🤦🏻♀️)
Twilight cieszę się że pomalutku dochodzisz do siebie! Teraz już z górki 😊
Deyansu bardzo dobrze musisz walczyć o Siebie! Dla Dzieciątka 🤭😉
Azalea jak Twój stan zdrowie? Jest już lepiej?
Coś nam dziś rano Niunia figle płatała i również nie chciała się zbytnio poruszać lekko mnie to zmartwiło, wjechało słodkie ciasto i za jakiś czas już byłam spokojniejsza😁
Czy Was posiłki- jedzenie też tak meczy- męczą?
Jutro czeka mnie pierwsza wizyta u polskiego ginekologa w ciąży. Jestem podekscytowana ale zarazem trochę stresu też mam … musi być dobrze punkt i kropka.
Słabo, od jutra mam wziąć antybiotyk, który liczyłam że ostatnio mnie ominie 🙄 -
purplerain wrote:
W czwartek idę na sesję zdjęciową, ale z mniejszym entuzjazmem, niż miałam na początku. Ostatnio co mi ktoś nie zrobi zdjęcia, np. na jakimś spotkaniu grupowym, to mam wrażenie, że wyglądam jak świnka peppa, twarz mi się mega zmieniła w ciąży, czuję się jakaś taka ulana wodąA najlepsze, albo i najgorsze w sumie - ja w lustrze nie widzę, że jest AŻ tak źle, patrzę potem na takie zdjęcie i masakra. Wiem, że to nie są jakieś wielkie problemy, no ale jednak fajnie by było czuć się atrakcyjnie...
Teraz chyba będzie trochę spokojniejszy czas pod kątem temperatur, przynajmniej u nas, więc może trochę odetchniemy
Zrobiłam kolejne zakupy - laktator, sterylizator 6w1, butelki i kosz na pieluchyNa staniki z Momcozy to czekam i czekam już nie wiem ile
Też myślę już o sesji, bo w tej ciąży nie czuję się jakoś super kwitnąco i też mam wrażenie że ze mnie pączuszek, zwłaszcza po buzi. Niby niecałe 7kg a jednak 🙈 także plan był na później a chyba będzie na wcześniej
LauraTomek lubi tę wiadomość
-
Witam się po intensywnym weekendzie. Powodzenia na wizytach i badaniach.
Ivka masz u siebie kawał bobasa już. Gratulacje 😁
Sarenka, współczuję. Oby na drugim badaniu poszło lepiej.
Melduje że na jukki jest -10% do 15.06 z kodem BABY.
U mnie weekend intensywnie. W piątek mieliśmy sesje brzuszkową nad morzem i tak nam się udało wstrzelić w okno pogodowe że było to aż piękne. Teraz czekamy na efekty.🥰
W sobotę miałam baby shower, wyszło superowo. Tyle śmiechu co było. No i moja mama z zagranicy przyjechała z siostrą. To było bardzo miłe bo ze względu na odległość widujemy się raczej rzadko.
Moje przemyślenia po tej imprezie to że więcej jej sama nie robię. Było z tym tyle roboty że już rozumiem ten trend baby shower we wspólnym gotowaniu na połóg dla przyszłej mamy.😅
Zaczęłam też zajęcia ze szkoły rodzenia. W czwartek było spotkanie z dietetykiem. Mówiła rzeczy typu że ciasto z kremem to raz na tydzień możemy jako kobiety w ciąży. Przyznaję się bez bicia że cukier to u mnie wpada codziennie. Nie przytyłam też dużo. Badania w normie. Z Zuza ok. Czy wy stosujecie takie restrykcyjne diety? Że warzywa tylko ze sprawdzonych źródeł (czyli jakieś biedry i lidle odpadają bo chemia) itd itp? Miałam w planie rozszerzać dietę córce sama gotując, a tu nagle info że słoiczek może być lepszym wyborem bo jest robiony z ekologicznych warzyw i ma certyfikaty. Nie wiem co o tym myśleć. A wy jakie macie podejście do tego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 11:43
Filcek, LauraTomek, Ivka lubią tę wiadomość
-
Ja nie trzymam żadnej diety, jem wszystko na co mam ochotę, wyjątkiem są rzeczy, których nie wolno, typu nadmiar kofeiny, hibiskus, niepasteryzowane sery itp.
Natomiast z gotowaniem dla dzieci to dokładnie to samo mi powiedziała lekarka, że jak nie mam sprawdzonego źródła to lepiej dać słoiczek. Także jak już gotowałam sama to warzywami i owocami z ryneczku i mięsem od sprawdzonego rzeźnika, gdzieś do drugiego roku życia. A potem już po mału wrzucałam rzeczy z supermarketów, bo jednak jak szły do przedszkola to nie było co się łudzić że tam ekologiczne warzywa i mięsko najdroższe będą serwować. -
Kochane, mega współczuję osłabienia i powtórek krzywej. 😢
Ja z tych mdlejących przy oddawaniu krwi i w sobotę, gdy byłam na tym badaniu, już po pierwszym pobraniu na czczo z żyły i palca mdlałam i strasznie mnie zebrało na wymioty. Pani przetransportowała mnie z mężem do wolnego pokoju lekarskiego i leżałam przez te dwie godziny, na leżąco pobrała krew i się udało. Bardzo więc polecam nie krępować się, tylko leżeć i iść że wsparciem. ❤💪✊
81/133/111 to dobry wynik, prawda?
Miałam kiepski tydzień. Wczoraj na wieczór chyba hormony wzięły górę i musiałam popłakać do snu. Jutro mam echo serca małego i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Dobrego startu w nowy tydzień 🌼☀bellA lubi tę wiadomość
-
Nava wrote:
Zaczęłam też zajęcia ze szkoły rodzenia. W czwartek było spotkanie z dietetykiem. Mówiła rzeczy typu że ciasto z kremem to raz na tydzień możemy jako kobiety w ciąży. Przyznaję się bez bicia że cukier to u mnie wpada codziennie. Nie przytyłam też dużo. Badania w normie. Z Zuza ok. Czy wy stosujecie takie restrykcyjne diety? Że warzywa tylko ze sprawdzonych źródeł (czyli jakieś biedry i lidle odpadają bo chemia) itd itp? Miałam w planie rozszerzać dietę córce sama gotując, a tu nagle info że słoiczek może być lepszym wyborem bo jest robiony z ekologicznych warzyw i ma certyfikaty. Nie wiem co o tym myśleć. A wy jakie macie podejście do tego?
Nie ograniczam się w ogóle z jedzeniem, jem wszystko na co mam ochotę i co stanie na mojej drodze 😆 słodkie wlatuje codziennie, właśnie opędzlowałam ostatni ogromny kawałek ciasta prosto z blachy, nie opłacało się go dzielić 😋😆 a warzyw i owoców baaaardzo mało jem, tak jak i przed ciążą 😅
Co do słoiczków uważam, że są super 😁 moi teściowie fani natury nie chcą o tym słyszeć, ale jak mam gotować jakąś lurę na marchewce i ziemniakach to wolę dać małemu jakiś pełnowartościowy słoiczek 😁 mogę się mylić bo to moje pierwsze dzieciątko, ale tak to widzę póki co 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 11:58
Hajkonk, Deyansu, Filcek, LauraTomek lubią tę wiadomość
🙍♀️28 🙍♂️29
Starania od 08.2023r.
12.2023r. 1 strata-ciąża biochemiczna
09.2024r. 2 strata- 8 tydz 👼🏻💔
10.2024r. zmiana lekarza oraz zapisanie się do kliniki + szereg badań
11.2024r. stwierdzone MTHFR c.677 układ heterozygotyczny (clexane,acard, prenatal, acidum folicum richter, encorton, magnez)
26.12.2024r. dwie kreseczki 💌
08.01.2025r. pierwsza wizyta CRL 0,19
21.01.2025r. mamy serduszko i pierwszą w życiu kartę ciąży 🤍 CRL 1,35
31.01.2025r. 🧸 CRL 2,42
10.02.2025r. 🧸 CRL 4,11
28.02.2025r. prenatalne 🧸 CRL 6,96 znamy płeć 💙
03 03.2025r. 🧸💙
17.03.2025r. 🧸💙
14.04.2025r. 🧸💙320g
25.04.2025r. połówkowe🧸💙440g
01.05.2025r. 🧸💙625g
02.06.2025r. 🧸💙917g