Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • aglo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaLexi wrote:
    Kurcze mamy suszarkę bębnowa i też ją kocham, ale wciąż kurz jest 🥲

A masz dywany?
    U mnie też jest kurz, nie ma że go nie ma w ogóle ale myślę że nie w takiej ilości niż jak pamiętam kiedy tej suszarki jeszcze nie mieliśmy 🫣 a i ja wyznaje zasadę, że widzę kurz leży to i ja poleżę 🤭 tak więc raczej rzadko niż często go ścieram 😅

aneta.be lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    My mieliśmy przewijak na łóżeczku i super się sprawdzał, teraz też tak zamierzamy mieć 😅
    I przenośną miękką matę do przewijania głównie na noc w salonie 😅

Apropo dziewczyny, w przyszłym tygodniu prawdopodobnie będę przeglądać ciuszki po córce, od rozmiaru 56-68 chyba 😅 i wrzucać na vinted, może któraś byłaby chętna zerknąć? 😅 Będę wystawiać za grosze a wszystko raczej jest w bardzo dobrym stanie 😅

Azalea ja bym była chętna zobaczyć co masz ciekawego 🙂

Bella może ja bym była chętna na laktator jakby ktoś się nie zgłosił już bo przeglądam posty z opóźnieniem 🤦 tyle drukujecie że nie nadrabiam 🤣

Azalea 🌸, Bella93 lubią tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Dzień dobry! Za kogo (poza Marcysią1990, bo tyle pamiętam - albo nie pamiętam, nie ręczę za swój baby brain!) trzymamy dziś kciuki?

Paluszek chyba przestała się odzywać niedługo po tym, jak opisała swoją sytuację i spotkała się z mało empatycznym podejściem - mam wrażenie, ze potem wpadała rzadziej i juz od dawna wcale.

Była jeszcze Mischava…? Mam nadzieję, że nie kaleczę pisowni 🫣

Dziękuję ❤️
    Nadrabiam was .

Byłam na wizycie w środę, lekarz zmierzył jeszcze raz szyjkę i miała 33mm także ufff, kamien z serca 😇 Przyjrzał się poprzedniemu USG i widać że maluszek mocno naciskał główka więc prawdopodobnie to było powodem takiej krótkiej szyjki. Mam też wyniki wszystkich wymazow, czysto . Póki co profilaktycznie mam brać dalej luteinę a w środę w przyszłym tygodniu kontrola i zrobimy od razu USG III trym.

Deyansu, Szosz, Hajkonk, Amandi, Venus, aglo, Engel, Agusia246, Azalea 🌸, Bella93, PaulinaLexi, Agaxyz00, Daisy89, nick nieaktualny, Abby10, Filcek lubią tę wiadomość

01.2023 🧒🏼🧸1cs
    age.png

09.2025 👶🏼🧸2cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moirane wrote:
    Ja miałam przewijak usztywniany ceba na zwykłej 4 szufladowej komodzie malm - ikea, mąż tak ładnie nóżki dopasował że nic nie jeździło, jeszcze jakaś gabeczke podkładał 😉 teraz tez tak zrobimy. A miękki przewijak będziemy mieć na suszarce w łazience

My też mamy zwykły przewijak z ceba, na to nakładałam przescieradełko frotte :) stało na szafce kallax, ale bez żadnych blokach bez niczego i było stabilne (kallax odsunęliśmy trochę od ściany) . Jak synek był malutki to zabieraliśmy ze sobą przewijak do łazienki (mamy spory blat) i tam go oporządzalismy, pierwsze tygodnie znosiliśmy też przewijak na dół .

Daisy89 lubi tę wiadomość

01.2023 🧒🏼🧸1cs
    age.png

09.2025 👶🏼🧸2cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli fotel zostawiam w salonie 😆
    @Aglo super że udało się dogadać z panem bez stresu, jeszcze istnieją normalni ludzie!!
    @Marcysia super że z szyjka się wyjaśniło!! 😘

Ja dalej nadaje z kuchni 🙄 dopiero ogarnęłam szuflady i górne szafki i wyniosłam przy tym 3 worki śmieci 🥲 ale szafka dla małej w kuchni już gotowa, wymyta i zdezynfekowana. Nawet wjechały do niej jakieś gryzaki które dostałam ( w opakowaniu nadal oczywiście ) i talerzyki i miseczki które już też mała dostała 😄 powoli zaczynam wypakowywać ta wyprawkę poza ubrankami bo tych tyle dostałam nowych i używanych, że muszę na spokojnie usiąść i to posortować rozmiarami i porami roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2025, 22:00

Szosz, Marcysia1990 lubią tę wiadomość

Na pamiątkę 🥹

04.01.2025 ⏸️ 🍀
    15.01.2025 ❤️
    26.03.2025 🎀
    30.08.2025 K. 💖✨
  • aglo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Dziękuję ❤️
    Nadrabiam was .

Byłam na wizycie w środę, lekarz zmierzył jeszcze raz szyjkę i miała 33mm także ufff, kamien z serca 😇 Przyjrzał się poprzedniemu USG i widać że maluszek mocno naciskał główka więc prawdopodobnie to było powodem takiej krótkiej szyjki. Mam też wyniki wszystkich wymazow, czysto . Póki co profilaktycznie mam brać dalej luteinę a w środę w przyszłym tygodniu kontrola i zrobimy od razu USG III trym.

Dobre wiadomości! 😘 super

Marcysia1990 lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Venus Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk, ale załatwiłaś się z tą kuchnią, prawie cały dzień 🫣 no ale niestety jak już człowiek zacznie takie rzeczy to musi skończyć 😬 dobrze, że masz to za sobą 😁
    Ja nawet nie pomyślałam, że dla małego musi być jakieś dodatkowe miejsce w kuchni, więc nie ruszam tej bomby 😂
    Za to w zeszły piątek wysprzątałam i poprzenosiłam rzeczy z komody którą mały przejmie na początkowe miesiące i też zajęło mi to ponad 3h, bo jak ruszyłam jedno to po drodze inne rzeczy domagały się segregowania czy sprzątania 😂

A co do karmienia to ja planuje normalnie w sypialni na siedząco w łóżku karmić. Mam nadzieję, że poduszka mi w tym pomoże 😁 jak będzie niewygodnie to będę się później tym martwić 😬 za to mój partner śpi jak zabity, więc chociaż z tym nie będę miała problemu 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2025, 22:10

⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
    ⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
    ⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍
    ⭐️12.03.25 11cm chłopca 💙
    ⭐️23.04.25 Już 355g 💪
    ⭐️21.05.25 650g 🥹
    ⭐️25.06.25 1426g 🤩
    ⭐️09.07.25 1958g 😎
    ⭐️12.08.25 3090g 😍
    ⭐️21.08.25 3220g 🥰

👩🏼👱‍♂️😺
    Starania o bobasa od 01.2024
    PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
    Niedoczynność tarczycy

age.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Dołączam do teamu osłabionych i zmęczonych 😣 Od kilku dni nadaje się tylko do gnicia, jedzenia i płaczu i tak na zmianę, chociaż bywa, że jestem w stanie ogarnąć te 3 czynności jednocześnie 😬 dzisiaj to już jest prawdziwe apogeum 🤯
    A myslalam ze tylko ja mam takie gorsze dni..😵‍💫😵‍💫😵‍💫 a widze ze kazda z nas jest jakaś bez sil.. moze to pogoda.. tak na nas wpływa.. a moze juz ten czas.. brzusio ktory juz zaczyna ciążyć 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

35👱‍♀️ 37🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
    🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
    🩺29.08.25 - 3070🩷 37+4
    🩺12.09.25 - 3280🩷 39+4

23.09.2025 🩷 jestesmy juz razem.

age.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie, maleńka waży niecały kilogram. Cukry wyszły ok, jedyne co to ułożona miednicowo ale myślę że jeszcze dużo czasu ma na obroty 😊

Ja jestem tutaj od początku ale jestem z tych osób które wolą czytać niż pisać, mam nadzieję że nie macie mi tego za złe. Forum daje mi motywację do działania i przygotowania życia pod to maleństwo, aczkolwiek ostatnio też mam spadek formy, od środy strasznie boli mnie głowa i nie wiem czy to nie znowu zatoki czy cholerne ciśnienie aczkolwiek dziś na wizycie prawie idealne, może ciut za niskie...

Lavender mam nadzieję że u Ciebie już będzie ok i obejdzie się bez kolejnych stresów 🙂

Co do forum na FB chyba na razie wolę zostać tutaj mimo że na FB lepiej cokolwiek wyszukać bo jest lupka ale mam już doświadczenie z taką grupa na FB z ciąży z synem i wiem że później tam się dużo mieszało rzeczy, albo umykały jakieś posty. Nie mówię nie bo być może z czasem dołączę ale na ten moment ledwo nadrabiam Wasze wpisy 😊 aż strach pomyśleć co się będzie działo jak będziemy wszystkie po nocach karmić i drukować 😅 mi to bardzo pomagało przy karmieniu dzieciaków bo czytając forum nie zasypiałam w trakcie karmienia 😅

W tym tygodniu w końcu poczyniłam pierwsze większe zakupy tj. wyprawkę dla mnie do szpitala i parę ciuszkow na start dla młodej 😊 wózek myślę kupimy dopiero w sierpniu, rozważam opcje nowego i używanego zobaczymy jak wyjdzie, na razie mam inne zmartwienia bo czekamy na nasze mieszkanko, a raczej decyzję z banku czy przystanie na zapisy dewelopera 🤷 to już się ciągnie od dwóch miesięcy co najmniej ale już odpuściłam i staram się nie stresować bo i tak nie mam na to wpływu.

Życzę wszystkim udanego weekendu!

LauraTomek, Szosz, Hajkonk, Azalea 🌸, bellA, Venus, Bella93, Marcysia1990, PaulinaLexi, sarenka95, Amandi, Aliczee93, Agaxyz00, Deyansu, purplerain, Engel, nick nieaktualny, Abby10, Filcek lubią tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. co do przewijania to ja miałam przy poprzednich szkrabach taki usztywniany na łóżeczku i sprawdzał się ale jak już bobas się coraz bardziej wiercił to zwykle przewijałam na łóżku lub na podłodze 😊 warto podkreślić że początkowo nasz kręgosłup jest mega obciążony z uwagi na karmienie więc warto też trochę ulżyć sobie chociażby przy przewijaniu 😊

2017 -syn
    2019 - córka
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    @Aglo super że udało się dogadać z panem bez stresu, jeszcze istnieją normalni ludzie!!

Ja dalej nadaje z kuchni 🙄 dopiero ogarnęłam szuflady i górne szafki i wyniosłam przy tym 3 worki śmieci 🥲 ale szafka dla małej w kuchni już gotowa, wymyta i zdezynfekowana. Nawet wjechały do niej jakieś gryzaki które dostałam ( w opakowaniu nadal oczywiście ) i talerzyki i miseczki które już też mała dostała 😄 powoli zaczynam wypakowywać ta wyprawkę poza ubrankami bo tych tyle dostałam nowych i używanych, że muszę na spokojnie usiąść i to posortować rozmiarami i porami roku.

Ja w lipcu klamoty z domu teściów będę miała. Będzie do robić 🙈

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja w lipcu klamoty z domu teściów będę miała. Będzie do robić 🙈
    A ja to wszystko mam już w domu 😂 jedynie wózek w piwnicy leży i czeka na lepsze czasy żeby go odświeżyć. Nie chce brać go do domu i kurzyć, tak samo materac do łóżeczka leży w szafie.
    Chyba to sprzątanie wzięłam jako „terapie” ale na dziś już odpuszczam i dokończę jutro 🙈 normalnie leciałabym dalej ale moja bobaska chyba ma już dość, z resztą dzisiaj trochę postałam na drabince w tych górnych szafkach więc nie chcę ryzykować 😆

Na pamiątkę 🥹

04.01.2025 ⏸️ 🍀
    15.01.2025 ❤️
    26.03.2025 🎀
    30.08.2025 K. 💖✨
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Mi to chociaż odpada bo dzieci i tak już mają swoją część w szafkach XD

Powiem Ci, że o ile z pierwszą nie umiałam w ogóle podejść do sprawy i karmiliśmy się na siedząco wyłącznie, o tyle druga była kompatybilna w każdej pozycji i potrafiłam nawet zasnąć karmiąc ją czasem. Więc życzę Ci żeby córek był z tych kompatybilnych ;)

Hajkonk lubi tę wiadomość

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    P.s. co do przewijania to ja miałam przy poprzednich szkrabach taki usztywniany na łóżeczku i sprawdzał się ale jak już bobas się coraz bardziej wiercił to zwykle przewijałam na łóżku lub na podłodze 😊 warto podkreślić że początkowo nasz kręgosłup jest mega obciążony z uwagi na karmienie więc warto też trochę ulżyć sobie chociażby przy przewijaniu 😊

Czyli mamy jeszcze jedną mamusię co po tej ciąży skończy ze stanem 2+ :D

age.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj poskrecalismy komodę i przewijak bo kurier dzis byl z Ikei.. takze juz kącik sypialni bejbiczki powoli sie tworzy🙈🙈 jeszcze kilka drobnych rzeczy.. najważniejsze łóżeczko, wanienka , wózek i nosidełko i mysle ze bedziemy powoli zbliżać się ku koncowi🙈 szybko to idzie coś..

Venus, Marcysia1990, Amandi, purplerain, Deyansu, Engel, nick nieaktualny, Filcek, Abby10 lubią tę wiadomość

35👱‍♀️ 37🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
    🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
    🩺29.08.25 - 3070🩷 37+4
    🩺12.09.25 - 3280🩷 39+4

23.09.2025 🩷 jestesmy juz razem.

age.png
  • Kotciara Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam czasu wcześniej dać znać, ale melduję że u nas wszystko w porządku po wizycie 🙈 Moja „malutka” waży 1400 gr, a tym samym idzie 75 centylem i jestem trochę przerażona, szczególnie że startowała mniej więcej z 30 🫣 mam nadzieję że trochę przystopuje, w końcu ja ją muszę jakoś urodzić 😂
    Muszę zwiększyć dawkę zażywanego żelaza do dwóch tabletek dziennie, bo moja hemoglobina radośnie szoruje po dnie ☠️ kolejna wizyta za miesiąc ale za 2 tygodnie mam trzecie prenatalne, więc fajnie się to rozłożyło 🙈

Joa.szym, Venus, Hajkonk, Bella93, Marcysia1990, bellA, PaulinaLexi, Agusia246, Amandi, Aliczee93, Majka92, Azalea 🌸, purplerain, Suzie, Engel, nick nieaktualny, Abby10, Filcek, Szosz lubią tę wiadomość

• aneta.be Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2025, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Czyli mamy jeszcze jedną mamusię co po tej ciąży skończy ze stanem 2+ :D

Tak 😊 widziałam że kiedyś o to pytałaś ale baby brain wchodzi mi dość mocno w tej ciąży i zapominam odpisywać jak nawet jakiś temat mnie dotyczy 😅 nie wiem czy ten baby brain się nabiera z wiekiem bo w poprzednich ciążach jakoś nie kojarzę takich wtopek a ostatnio w weekend jak pojechałam z dzieciakami na Podkarpacie pociągiem to jak już byliśmy na stacji w drodze powrotnej zorientowałam się że kupiłam bilety na wcześniejszy dzień 🤦 na szczęście kuzynka jechała z synem i miała miejsca siedzące to Nam udostępniła ale sie czułam jak kretynka 😅

Dodatkowo ostatnio zostawiłam łazanki na płycie włączonej 🤷 całe poszły do kosza bo się trochę przypaliły... A dziś znowu zostawiłam garnek z wodą na płycie i cała wyparowała 🤷 mam nadzieję że ten stan mi minie 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2025, 23:19

Deyansu lubi tę wiadomość

2017 -syn
    2019 - córka
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2025, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Azalea ja bym była chętna zobaczyć co masz ciekawego 🙂

Bella może ja bym była chętna na laktator jakby ktoś się nie zgłosił już bo przeglądam posty z opóźnieniem 🤦 tyle drukujecie że nie nadrabiam 🤣
    Zapraszam, jedne co to te laktatory mają kilka razy użyte butelki, bo sprawdzaliśmy co młodej podejdzie z naszego asortymentu.
    Wózki też mam jak coś🤣🙃🤪

Hajkonk, i takie fazy też mam, że żeby posprzątać trzeba zrobić jeszcze większy burdel. Zdaje się, że to był kawał dobrej roboty.
    Karmiłam w łóżku na siedząco, a później coraz częściej na leżąco, bo wtedy można spać razem z małym ssakiem🤭, stanowczo odradzam chodzenie po mieszkaniu na karmienie, bo to niepotrzebnie wybudza.

Venus, moja córa to teraz ma nawet swoją kuchnię w naszej kuchni, deseczki, nóżyki, mini szufelkę ze zmiotką😅

Co do kurzu, to mi bardzo pomaga suszarka bębnowa, prasowanie w zamkniętym pomieszczeniu, dyson i hizero. Pomimo mieszkania na parterze, jest spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2025, 00:01

Hajkonk, PaulinaLexi, purplerain lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2025, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:

Co do kurzu, to mi bardzo pomaga suszarka bębnowa, prasowanie w zamkniętym pomieszczeniu, dyson i hizero. Pomimo mieszkania na parterze, jest spoko.

Polecasz hizero ?
    Ja mam aktualnie vielede steam plus i o ile na początku był super tak teraz nie chce mi się go nawet wyjmować i używam go już raczej tylko po to żeby zdezynfekować podłogę przy miskach i kuwetach ze względu na kociaki. No a hizero cenę trzyma i zastanawiam się czy warto ? Kiedyś słyszałam że jest super ale na małe mieszkania takie do 40m…

Na pamiątkę 🥹

04.01.2025 ⏸️ 🍀
    15.01.2025 ❤️
    26.03.2025 🎀
    30.08.2025 K. 💖✨
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2025, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:
    Hajkonk, ale załatwiłaś się z tą kuchnią, prawie cały dzień 🫣 no ale niestety jak już człowiek zacznie takie rzeczy to musi skończyć 😬 dobrze, że masz to za sobą 😁
    Ja nawet nie pomyślałam, że dla małego musi być jakieś dodatkowe miejsce w kuchni, więc nie ruszam tej bomby 😂
    Za to w zeszły piątek wysprzątałam i poprzenosiłam rzeczy z komody którą mały przejmie na początkowe miesiące i też zajęło mi to ponad 3h, bo jak ruszyłam jedno to po drodze inne rzeczy domagały się segregowania czy sprzątania 😂

A co do karmienia to ja planuje normalnie w sypialni na siedząco w łóżku karmić. Mam nadzieję, że poduszka mi w tym pomoże 😁 jak będzie niewygodnie to będę się później tym martwić 😬 za to mój partner śpi jak zabity, więc chociaż z tym nie będę miała problemu 😂

Ja dokładnie tak karmiłam, miałam dostawke obok łóżka i jak synek był taki malutki to po prostu wyciągałam go, kładłam na rogalu i na siedząco karmiłam. Potem nauczyłam się go karmic na leżąco i często karmiłam go na śpiocha i zostawał już w łóżku :) te pierwsze tygodnie to przebierałam go zawsze przy lampce na przewijaku, w potem to na łóżku, odpalałak sobie lampkę w tel żeby mieć delikatna poświatę :)

01.2023 🧒🏼🧸1cs
    age.png

09.2025 👶🏼🧸2cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ