X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • PaulinaLexi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    Ja kochane dzisiaj mam emocjonalny dzień.
    Rano upiekłam ciacho dla teścia, bo ma okrągłe urodziny i chcieliśmy mu zawieźć w prezencie z życzeniami.
    Potem byłam na sesji boho. Pani bardzo fajna, zrobiła mi dużo ujęć, podpowiedziała co i jak, miała piękne sukienki.
    A jak wyszłam, to dowiedziałam się o śmierci ukochanego dziadka męża - taty teścia. Poszłam na planowaną wizytę do ginekolog. Oczywiście moje tętno i dziecka było wysokie. Mam też zgłosić się na dodatkowe usg niedługo, bo trochę brzuszek dziecka za mały.
    Mam dosyć 😢😢

Jak się coś dzieje to już po całości...
    Brzuszkiem się nie stresuj, teraz go będą mieć pod kontrolą, dzieci rosną skokowo. Teraz ma mniejszy brzuszek a potem może być nóżka i na końcu się wszystko wyrówna. Czy wiesz w którym centylu się mieści? Może to też kwestia pomiaru, ustawienia bobasa. Trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze dalej toczyło 🤞

Deyansu lubi tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
    2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    30.04 - 22+2, wizyta kontrolna
    28.05 - 26+2, wizyta kontrolna, 877 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne
    23.06 - 30+2, wizyta kontrolna
    preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek, wiem, że to jest duży stres, ale staraj się na razie wziąć to na spokojnie, ja widzę jak te sprzęty różnią się jeśli chodzi o pomiary, więc taki jednorazowy wynik nie musi oznaczać niczego złego 😘 Dobrze, że sprawdzą to dokładniej, będziesz spokojniejsza ♥️

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek 🫂😘😮‍💨 przytulam za taki dzień, czasem po prostu wszystkiego jest zbyt dużo naraz. Ale tak jak Dziewczyny pisały, wyniki zależą od dokładności pomiaru, więc pojedynczy wynik nie jest decydujący. I ważne że jesteście pod stałą kontrolą 🥰

Azalea, ehhh szpital domowy normalnie 🤒😐. Kurujcie się dzielnie i nie dawajcie mikrobom 🫡😮‍💨😘 mam nadzieję że Rodzinka szybko wydobrzeje

Nava 🤗 ale masz wielką pPannicę 🥳, po raz pierwszy na wątku mijamy 1,5 kg 🎉. Robi się poważnie ☺️🫡

Zobaczymy w ogóle, jakie wagi będą jutro z wizyt, bo chyba jest ich trochę w planach 🤩
    O której jutro macie badania, wizyty? My jesteśmy zapisani już na 8:30, ale podobno są też 3 planowe operacje, więc mój prowadzący może mieć spory poślizg czasowy 🤔

Nava, Azalea 🌸 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️

preg.png
  • Nava Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty. Mam nadzieję że nie będę sama z taką waga 😅. Lekarka mówiła że waga jak na ten tydzień jest w normie ale czat mówi że to 92-94 centyl 😶

👧29 👨29 🐈🐈‍⬛

5cs i mamy ⏸️

Termin porodu 30.08❤️

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek ja również przytulam za taki przykry dzień 🫂

Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia 🫶🏼 jak wiecie długo zastanawialiśmy się nad wypisaniem córki ze żłobka, dalej nie podjęliśmy konkretnej decyzji, ale właśnie się chyba nam a na pewno mi już przelało. Nie męczę męża na razie taką poważną rozmową ale prawdopodobnie w poniedziałek złożymy rezygnację. Przykro mi bo widzę że w naszym przypadku córce ogólnie żłobek służy, ja jestem nieco przerażona wizją dwójki dzieci w domu ale zdecydowanie wolę mieć zdrową dwójkę niż chorą. W głębi serca czuje też że trochę za późno ta decyzja zostaje podjęta, już dawno mogliśmy odpuścić. Wiem, że musi swoje przechorować ale u niej to zdecydowanie za dużo na tak mały organizm. Zmyliła nas dłuższa przerwa w chorowaniu i jakoś tak wyszło, no ale od końca kwietnia znowu ciągle coś więc już koniecznie musimy postawić na jej zdrowie a nie nasze widzimisię.

Mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was ma jakiś sprawdzony sposób na odplamienie bluzy z pleśni? Nie namoczyłam w czas i się wżarła 🫣 a tak mi szkoda wyrzucić bo to praktycznie nowa bluza 😔

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nava wrote:
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty. Mam nadzieję że nie będę sama z taką waga 😅. Lekarka mówiła że waga jak na ten tydzień jest w normie ale czat mówi że to 92-94 centyl 😶

Mój mały ostatnio też swoją wagą był w 91 centylu, o dobry tydzień wyszedł większy a i termin z samego USG przesunął się z 10.09 na 28.08 🫣 wiem że to orientacyjne, ale wiem też że córce wyliczył wagę do porodu idealnie więc coś czuję że i teraz się nie pomyli.

Apropo, w ramach "zabawy" na babyshower dziewczyny obstawiały wagę i wzrost małego. Powiem jedno, tak mi obstawiły że takie duże dziecko to niech sobie same rodzą 🤪🤪

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Nava Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea z tą zabawa u mnie było to samo. Czytałam z przerażeniem ich odpowiedzi 😅

Azalea 🌸 lubi tę wiadomość

👧29 👨29 🐈🐈‍⬛

5cs i mamy ⏸️

Termin porodu 30.08❤️

preg.png
  • Joa.szym Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    LauraTomek 🫂😘😮‍💨 przytulam za taki dzień, czasem po prostu wszystkiego jest zbyt dużo naraz. Ale tak jak Dziewczyny pisały, wyniki zależą od dokładności pomiaru, więc pojedynczy wynik nie jest decydujący. I ważne że jesteście pod stałą kontrolą 🥰

Azalea, ehhh szpital domowy normalnie 🤒😐. Kurujcie się dzielnie i nie dawajcie mikrobom 🫡😮‍💨😘 mam nadzieję że Rodzinka szybko wydobrzeje

Nava 🤗 ale masz wielką pPannicę 🥳, po raz pierwszy na wątku mijamy 1,5 kg 🎉. Robi się poważnie ☺️🫡

Zobaczymy w ogóle, jakie wagi będą jutro z wizyt, bo chyba jest ich trochę w planach 🤩
    O której jutro macie badania, wizyty? My jesteśmy zapisani już na 8:30, ale podobno są też 3 planowe operacje, więc mój prowadzący może mieć spory poślizg czasowy 🤔

Ja jutro na 8.20, ale zazwyczaj jest z 20 minut obsuwy :) Jestem bardzo ciekawa wagi i czy będzie się ładnie pokazywać do badań prenatalnych.

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:

Mam jeszcze pytanie, czy któraś z Was ma jakiś sprawdzony sposób na odplamienie bluzy z pleśni? Nie namoczyłam w czas i się wżarła 🫣 a tak mi szkoda wyrzucić bo to praktycznie nowa bluza 😔

Spróbuj ocet spirytusowy może 🤔

Ja wieczor też mam jakiś smętny…
    „Pokłóciłam” się z mężem przez telefon jakkolwiek abstrakcyjnie to brzmi bo przez ciążę jestem jakaś drażliwa na niektóre tematy.. wróciłam do domu ze szkoły rodzenia okazało się, że koty znów zerwały mi karnisz w salonie 🤬 już nie ma kto mi go zamontować, z resztą nadaje się do śmieci bo jest wyłamany… a jedzenie posiłków przy stole samej doprowadza mnie do łez i tak sobie płaczę i wkurzam się dalej… jeszcze dziś położna mówiła, że to jakie dziecko będzie ponoć przez pierwszy rok życia to zależy od tego jakie emocje ma mama w ciąży także ja mam .. nerwice, k*rwice i wszystko inne co można mieć 😤 to załatwiam mojemu dziecku codziennie porządną dawkę złych emocji.. najgorsze jest to że jedyne co na mnie działa żeby się „wyładować” to bieganie czego z moją szyjką absolutnie mi nie wolno.
    Posmęciłam, dobranoc.
    Tutaj chociaż mogę się wyżalić, nikt mnie nie ocenia.

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
    🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
    🩺26.02 12+5 USG prenatalne, ryzyka niskie CRL 5,93cm
    🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g
    🩺23.04 20+5 USG połówkowe, rozwój prawidłowy 343g
    🩺21.05 24+5 zdrowa wstydnisia
    🩺18.06 28+5

TP 5.09.2025 czekamy na Klarę 💖
  • Ivka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nava wrote:
    Mój i @Aglo bobek też już takie duże 🤪

Nava lubi tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 28+4 1,4kg 👶🏻

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • Daisy89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt i kciuki za jutrzejsze 🤞

Popołudniu zaczęłam czytać "Matka Polka sika w krzaki" - jestem chyba w 1/4 ale już mogę powiedzieć że polecam - z humorem o problemach codziennego funkcjonowania z dzieckiem w mieście (nie tylko o szukaniu toalet ;) )

preg.png
  • PaulinaLexi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam dopiero na 18:30 wizytę.

Powiem wam że od kilku dni tak mnie bolą lędźwia, szczególnie z lewej strony. Głównie wieczorami, ale dzisiaj jakoś od rana. Niby coś tam mąż mi masuje tak jak na szkole rodzenia pokazywali, ale średnio to działa :( kuśtykam
    W poniedziałek fizjo, ciekawe czy coś więcej zdziała

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
    2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    30.04 - 22+2, wizyta kontrolna
    28.05 - 26+2, wizyta kontrolna, 877 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne
    23.06 - 30+2, wizyta kontrolna
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

„Pokłóciłam” się z mężem przez telefon jakkolwiek abstrakcyjnie to brzmi bo przez ciążę jestem jakaś drażliwa na niektóre tematy.. wróciłam do domu ze szkoły rodzenia okazało się, że koty znów zerwały mi karnisz w salonie 🤬 już nie ma kto mi go zamontować, z resztą nadaje się do śmieci bo jest wyłamany… a jedzenie posiłków przy stole samej doprowadza mnie do łez i tak sobie płaczę i wkurzam się dalej… jeszcze dziś położna mówiła, że to jakie dziecko będzie ponoć przez pierwszy rok życia to zależy od tego jakie emocje ma mama w ciąży także ja mam .. nerwice, k*rwice i wszystko inne co można mieć 😤 to załatwiam mojemu dziecku codziennie porządną dawkę złych emocji.. najgorsze jest to że jedyne co na mnie działa żeby się „wyładować” to bieganie czego z moją szyjką absolutnie mi nie wolno.
    Posmęciłam, dobranoc.

E tam, takie gadanie, ja miałam parchaty humor przez większą część pierwszej ciąży, problemy z zusem, niedobór kasy na wszystko, wieczny strach i łzy, a moje dziecko pierwszy miesiąc było aniołem, kolejne dwa darlo się jakby je szatany w dupę gryzły, a potem było spokojne i uśmiechnięte przez większość czasu. Nie da się być zadowolonym na siłę.
    Może jakieś inne ćwiczenia zamiast biegania?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• sarenka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam oglądać zdjęcia z naszej sesji ciążowej i tak się wzruszyłam 🥹❤️

Engel, Hajkonk, Azalea 🌸, purplerain, Suzie lubią tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07
    🩺 11.07 III USG prenatalne
    🩺24.07
    🩺18.08
  • Nava Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Mój i @Aglo bobek też już takie duże 🤪

O przeoczyłam to- sorki, ale dobrze że nie jestem sama. 😁

Hajkonk nie ma co dusić w sobie, czasami trzeba sobie ulżyć i się wygadać ☺️

Hajkonk lubi tę wiadomość

👧29 👨29 🐈🐈‍⬛

5cs i mamy ⏸️

Termin porodu 30.08❤️

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Posmęciłam, dobranoc.
    Tulę Cię mocno ❤️
    A takim gadaniem się nie przejmuj, nie wiem czy to jest potwierdzone w jakikolwiek sposób, więc się nie zadręczaj!

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07
    🩺 11.07 III USG prenatalne
    🩺24.07
    🩺18.08
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agusia robimy takie ćwiczki na szkole rodzenia, trochę powtarzam sobie w domu tych ćwiczeń ale to nie to, pot się ze mnie nie leje 🙈
    Już mi trochę lepiej, zrobilam sobie lody bez cukru i humor mi się poprawił trochę.
    Ale czasem serio czuję się strasznie w tej ciąży i nie poznaję sama siebie …

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞

preg.png

🩺18.06 28+5

• Moirane Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek przytulam 😘 co do pomiarów to często są błędne i na spokojnie trzeba do tego podejść 😘

Hajkonk trzymaj się 😘 powiem Ci że z moimi córkami było na odwrót, 1 ciąża dużo stresów, nerwów, płaczków i dziecko anioł, spala całe nocki do 10 dnia życia 🙃 a druga ciąża spokojna, dużo sobie odpoczywałam cieszyłam się nią, a dziecko ancymon do kwadratu, nie było spania ani w dzień ani w nocy i ma tę moc do dzisiaj z darciem 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:07

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Posmęciłam, dobranoc.
    Ja miałam w piątek mental breakdown 😵‍💫
    Rozumiem doskonale potrzebę wybiegania takich emocji, też mi bardzo brakuje tego, żeby pobiec ile fabryka dała 💨
    Jesteś w bardzo nietypowej sytuacji i według mnie radzisz sobie bardzo, bardzo dobrze ♥️ Jak często masz możliwość rozmów z mężem?
    A te teorie położnej… Ze mnie żaden autorytet, ale jednak brzmi to raczej jak pseudonauka lub jakieś zabobony 🧐

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Ja miałam w piątek mental breakdown 😵‍💫
    Rozumiem doskonale potrzebę wybiegania takich emocji, też mi bardzo brakuje tego, żeby pobiec ile fabryka dała 💨
    Jesteś w bardzo nietypowej sytuacji i według mnie radzisz sobie bardzo, bardzo dobrze ♥️ Jak często masz możliwość rozmów z mężem?
    A te teorie położnej… Ze mnie żaden autorytet, ale jednak brzmi to raczej jak pseudonauka lub jakieś zabobony 🧐
    Kontakt mamy praktycznie 24/7 więc nie tu leży problem, że tego kontaktu nie ma lub jest słaby po prostu ja trochę inaczej postrzegam świat ostatnio. Mój mąż jest najlepszy na świecie i ja wiem że jemu też jest ciężko w tej sytuacji po prostu czasem się różnimy w zdaniach a przez telefon ciężko mi dojść z kimś do porozumienia..

Co do położnej, raczej zabobon. To cudowna kobieta z 35 letnim doświadczeniem która wkłada w tą szkołę całe serducho ale czasem tak gada że na psyche mi wjeżdża 🫣

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞

preg.png

🩺18.06 28+5

‹‹ 670 671 672 673 674
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ