Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Engel wrote:A propos przekąsek, jakie bierzecie?
Totalnie nie wiem co spakować 🤔Engel lubi tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:@Amandi dobrze, że z małym okej. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia 🤞
@Azalea tak chyba zrobię 🙈 muszę tylko wyciągnąć kogoś na zakupy żeby mi nosił wodę 🤣
@KL ja takie bóle miałam w szpitalu i w moim przypadku tak pisały się skurcze. Ale to był mój przypadek i nie wiedziałam że to skurcz więc absolutnie się tym nie sugeruj. Jeśli chodzi o twardnienie to są chyba te skurcze Hicksa czy po prostu przepowiadające natomiast jeśli jesteś zaniepokojona jedź na IP podepną ktg i wszystko będzie jasne. Ja już mam bzika na punkcie skurczy i kontroluje nawet te przepowiadające czy bolą czy nie czy są regularne albo ile ich mam w ciągu dnia 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca, 21:59
Hajkonk lubi tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:U Nas właśnie po 14 latach coś ruszyło do przodu 🙈
@bellA kawal dziewczyny! 🥰 chciałabyś spróbować SN a jakie miałaś wcześniejsze porody? Nie chcesz nie odpowiadaj, pytam z ciekawości bo dużo kobiet właśnie po cc chciałoby spróbować jednak SN. Ja sama jeszcze mam takie wahania strach i wątpliwości, jedyne czego się boję tak na prawdę to indukcja. Mam w sobie jakiś strach po tym szpitalu, że nie potrafię tego przepracować o przestać się bać 🙄
@Agusia pięknie napisane 🥰
Trochę zmienię temat, ma któraś z was przepuklinę pępkowa ? Ogólnie pępek mam jeszcze wklęsły jak stoję, jak leżę trochę też ale jak położę się na boku to z jednej strony robi się wypukłe ale jest miękkie i nie boli zauważyłam to dopiero dziś ale zapytam o to w poniedziałek na wizycie bo szczerze nie wiem jak to wygląda i jakie ma konsekwencje.
@promykk a jak się dziś czujesz ? Jeśli pisałaś to przepraszam nie zakodowałam 🤣
Właśnie zamknęłam w swoją stopkę i widzę 32+3 i tak mi się przypomniało jak w 8-10tc podczytywałam inne wątki i myślałam sobie jeeeeny jak one już są wysoko w tej ciąży a mi to jeszcze tyle do porodu zostało 😜🤣
Jestem w trakcie nadrabiania wątku, bo dopiero teraz siadłam do komórki 🙃 przez moment rozważałam wieczorem IP, bo po wczorajszych wygibasach Synek siedział dziś prawie cały dzień cicho...nie przekonało Go za bardzo ani leżenie, ani zimne mleko, ani słodkie... Dopiero jak poszłam do WC, to trochę coś się tam pomiotał 😅 pewnie jest obrócony przodem do kręgosłupa, bo te ruchy jakieś takie przytłumione. No ale stresik był 🤨
Mój pępek już jest wypukły, ale też - miękki ☺️nic mnie nie boli.
BellA, what? 🥳💪🏻🤩 Ale wielka Dziewczyna Ci rośnie, niemniej mam nadzieję, że uda Ci się spełnić marzenie o SN. To, co tu Dziewczyny często piszą - dzieciaczki rosną skokowo, to że teraz tyle urosła, nie oznacza z automatu, że na końcu ciąży będzie za duża ☺️ a mój Cwaniaczek też non stop miednicowo ułożony 🤷🏻♀️
Azalea współczuję Teściowej 😞🫂😘 a napisz, czy przynajmniej jako babcia się sprawdza... Bo czasami mimo wszystko niezbyt fajne teściowe bywają dobrymi babciami 🤔. No ale generalnie wredne babsko, tak nie powinno być 😠
Naya, polubiłam jako zrozumienie dla Twoich uczuć, niemniej Dziewczyny napisały już niemal wszystko. Od siebie dodam, że określenie nas wampirami energetycznymi uważam za nie do końca fortunne, ale przytulam za to, jeśli tak to odbierasz 😘 bo to oznacza, że najprawdopodobniej bardzo nas wspierasz i przejęłaś się naszymi problemami - co oczywiście piszę pozytywnie, nie jako zarzut. Przykre jest jedynie, że Ty jakoś na tym ucierpiałaś, bo zupełnie nie taka była nasza intencja; zaryzykuję, że żadna z nas nie pisała tu w takim celu 🥰bellA, Hajkonk, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
Engel wrote:A propos przekąsek, jakie bierzecie?
Totalnie nie wiem co spakować 🤔
Co do torby bo mignelo mi gdzieś pytanko, jak ktoś rodzi naturalnie to dobrze mieć mniejsza oddzielna narzucona np. na rączkę od walizki z rzeczami do porodu i takimi podręcznymi jak klapki ręczniczek....Engel, Hajkonk lubią tę wiadomość
-
Amandi wrote:Dobra laseczki jadę, wyrąbało na 176/89 puls 114.
Trzymam kciuki, żeby szybko Ci pomogli i żebyś mogła wrócić do domku jeszcze na weekend 🙏🏻😘Amandi lubi tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
-
KL wrote:Ja się wbije z trochę innym tematem - zdarzają wam się takie bóle jakby miesiączkowe? Mam takie coś od wczoraj w zasadzie to pojawiły się w nocy, przeszło jak poszłam do toalety i ogólnie dzisiaj jakiś ciężki dzień dla mojego żołądka więc pomyślałam, że to to no i w dzień już nie bolało, a teraz mam nawrót
wzięłam no spe i czekam na efekt, ewentualnie wezmę jeszcze więcej magnezu na noc. Brzuch mi się jakoś dziwnie zachowuje i twardnieje coraz częściej:/
Tak, tak, ja mam, z tym mniej więcej mnie trzymali teraz w szpitalu. I właśnie głównie wieczór/noc. Najdłużej jechało ciągiem dwa dni, a potem się uspokoiło. Potem wróciło, znowu się uspokoiło i teraz mam znowu, ale już ignorujęMagnez, nospa, dużo wody, ciepła kąpiel. Jak masz szansę to umów wizytę żeby zobaczyć czy z szyjką się nic nie dzieje. A jak nie masz szansy to jak Cię będzie martwiło nadal to jedź do szpitala, może u Ciebie podejdą lepiej do tematu.
KL, Hajkonk lubią tę wiadomość
-
Twilight wrote:Wydaje mi się, że walizka wygodniejsza bo możesz ją ciągnąć za sobą. Nie wiem jak u Was ale u mnie na IP męża nie wpuszczą więc samemu to trzeba targać, tak samo w szpitalu, z patologii na porodówkę też samemu się to niesie
Twilight lubi tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:Nosisz okulary ? Czy każdy przed porodem musi przejść takie badanie ? Sorry że tak pytam ale to mój pierwszy raz 🙈
@Szosz czyli to chyba nie jest przepuklina🤔 w poniedziałek będę u lekarza to zapytam 😊
A badanie dna oka to chyba nie jest przedporodowy standard u każdego, u mnie nikt o tym nie mówił i przed poprzednim porodem też nie miałam 🤷🏻♀️
Amandi, no nieźle 😁 tak czy owak lepiej sprawdzić, daj znać, jak tam jutro sytuacja.Amandi, Hajkonk lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.08 - 🩺 -
Amandi wrote:Dzięki laseczki za kciuki, tak mocno trzymałyście, że ciśnienie mam właśnie 108/65 i to przed zażyciem leków 🙈🙈 wiedziałam, że tak będzie ehhh, no ale pytałam położnych czy mimo wszystko jak tak spadło mam brać ten dopegyt, stwierdziła że tak bo jednak jakieś skoki wysokie miałam i że zobaczymy co będzie rano 😴😴
Amandi lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Deyansu wrote:Jestem w trakcie nadrabiania wątku, bo dopiero teraz siadłam do komórki 🙃 przez moment rozważałam wieczorem IP, bo po wczorajszych wygibasach Synek siedział dziś prawie cały dzień cicho...nie przekonało Go za bardzo ani leżenie, ani zimne mleko, ani słodkie... Dopiero jak poszłam do WC, to trochę coś się tam pomiotał 😅 pewnie jest obrócony przodem do kręgosłupa, bo te ruchy jakieś takie przytłumione. No ale stresik był 🤨
Mój pępek już jest wypukły, ale też - miękki ☺️nic mnie nie boli.
BellA, what? 🥳💪🏻🤩 Ale wielka Dziewczyna Ci rośnie, niemniej mam nadzieję, że uda Ci się spełnić marzenie o SN. To, co tu Dziewczyny często piszą - dzieciaczki rosną skokowo, to że teraz tyle urosła, nie oznacza z automatu, że na końcu ciąży będzie za duża ☺️ a mój Cwaniaczek też non stop miednicowo ułożony 🤷🏻♀️
Azalea współczuję Teściowej 😞🫂😘 a napisz, czy przynajmniej jako babcia się sprawdza... Bo czasami mimo wszystko niezbyt fajne teściowe bywają dobrymi babciami 🤔. No ale generalnie wredne babsko, tak nie powinno być 😠
Naya, polubiłam jako zrozumienie dla Twoich uczuć, niemniej Dziewczyny napisały już niemal wszystko. Od siebie dodam, że określenie nas wampirami energetycznymi uważam za nie do końca fortunne, ale przytulam za to, jeśli tak to odbierasz 😘 bo to oznacza, że najprawdopodobniej bardzo nas wspierasz i przejęłaś się naszymi problemami - co oczywiście piszę pozytywnie, nie jako zarzut. Przykre jest jedynie, że Ty jakoś na tym ucierpiałaś, bo zupełnie nie taka była nasza intencja; zaryzykuję, że żadna z nas nie pisała tu w takim celu 🥰
W roli babci słabo się sprawdza, ale z tego co mówią jej dzieci i co wiem od rodziny męża, matką dobrą też nie była. Zawsze stawiała głównie siebie na pierwszym miejscu, nie dbała o dzieci, nie dała im ani poczucia miłości, ciepła ani stabilności. W domu gotowała im babcia, pod opieką byli sami sobie, całe życie. Nawet nie wie, jakie szkoły kończył mój mąż i kim jest z wykształcenia ale zawdzięcza sobie wszystkie jego sukcesy 🤡 po rozwodzie z jego tatą robiła mu pranie mózgu, mąż długo nienawidził ojca nawet nie wiedząc dlaczego tak naprawdę. A rozwód ze 100% winy teściowej.
Wracając do bycia babcią bo znowu mnie poniosło 🙈 (mogłabym o niej książkę napisać xD) to wiecznie szuka wad rozwojowych u mojej córki, ciągle gada że córka niczego nie rozumie, każe jej mówić pełnymi zdaniami 🤦🏽♀️ bo już "powinna" 🤡nie potrafi się z nią bawić, nie wykazuje nawet chęci... Córka coraz częściej sama z siebie ją omija szerokim łukiem a jak wśród gości są trzy babcie to wybiera najczęściej moją mamę albo drugą teściową 🤷🏽♀️ moim zdaniem to mówi samo przez siebie. -
palyna wrote:Po 1 prenatalnym
Termin przesunął się o 3 dni
I w sumie tak wychodzi cały czas - wg usg te 3 do 4 dni mniejszy … ja wiem że ze 2500 bedzie ok, ale martwi mnie to strasznie …
Z drugiej strony przybiera ok 100g tygodniowo tak czy siak więc lekarz mówi że mimo iż nie jest poniżej 10 percentyla to na razie obserwujemy i nie panikujemy …albo bedzie maluszek- co wcale nie oznacza ze to zle.☺️
palyna lubi tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
🩺11.08.25 - wizyta⏳️
-
Amandi, trzymaj się tam ♥️ ja przy szwie leżałam z laską która miała wahania ciśnienia i cukrzycę ciążową. I biedna leżała tydzień, wypuścili ją bo już było spoko i zaraz wróciła leżeć dalej, bo nie była w stanie się wyregulować w domu. A to był dopiero 22 tydzień ciąży 😱 i nie mieli na nią jakiegoś konkretnego planu, bawili się dawkami leków i obserwowali, a ona biedna jeszcze musiała im tłumaczyć, że się źle czuje nie zależnie od tego co mają wpisane w kartę. Więc życzę Ci, żeby u Ciebie po lekach było od razu super i żebyś mogła wrócić do domku ♥️
Amandi lubi tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Mam dokładnie tę samą! I jest całkiem urocza, ale rzeczywiście chyba moze być za mała...
Nie bede ugniatać rzeczy. Walizka + torba dla dziecka na salę poporodowa juz i powinno być git 😁truskawki981 lubi tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
🩺11.08.25 - wizyta⏳️
-
Azalea 🌸 wrote:W roli babci słabo się sprawdza, ale z tego co mówią jej dzieci i co wiem od rodziny męża, matką dobrą też nie była. Zawsze stawiała głównie siebie na pierwszym miejscu, nie dbała o dzieci, nie dała im ani poczucia miłości, ciepła ani stabilności. W domu gotowała im babcia, pod opieką byli sami sobie, całe życie. Nawet nie wie, jakie szkoły kończył mój mąż i kim jest z wykształcenia ale zawdzięcza sobie wszystkie jego sukcesy 🤡 po rozwodzie z jego tatą robiła mu pranie mózgu, mąż długo nienawidził ojca nawet nie wiedząc dlaczego tak naprawdę. A rozwód ze 100% winy teściowej.
Wracając do bycia babcią bo znowu mnie poniosło 🙈 (mogłabym o niej książkę napisać xD) to wiecznie szuka wad rozwojowych u mojej córki, ciągle gada że córka niczego nie rozumie, każe jej mówić pełnymi zdaniami 🤦🏽♀️ bo już "powinna" 🤡nie potrafi się z nią bawić, nie wykazuje nawet chęci... Córka coraz częściej sama z siebie ją omija szerokim łukiem a jak wśród gości są trzy babcie to wybiera najczęściej moją mamę albo drugą teściową 🤷🏽♀️ moim zdaniem to mówi samo przez siebie.
😓🤯 Czyli jednak nie . Współczuję, że tak cierpicie. Z tego co piszesz, to niestety wynika, że Twoja teściowa jest... najłagodniej ujmując... Poważnie zaburzona 😓
Mam nadzieję, że uda Wam się, ze względu na Wasze dobro, jakoś ograniczyć kontakt do niezbędnego minimum 🙏🏻👩🏻 39
👱🏻32
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
-
Azalea 🌸 wrote:W roli babci słabo się sprawdza, ale z tego co mówią jej dzieci i co wiem od rodziny męża, matką dobrą też nie była. Zawsze stawiała głównie siebie na pierwszym miejscu, nie dbała o dzieci, nie dała im ani poczucia miłości, ciepła ani stabilności. W domu gotowała im babcia, pod opieką byli sami sobie, całe życie. Nawet nie wie, jakie szkoły kończył mój mąż i kim jest z wykształcenia ale zawdzięcza sobie wszystkie jego sukcesy 🤡 po rozwodzie z jego tatą robiła mu pranie mózgu, mąż długo nienawidził ojca nawet nie wiedząc dlaczego tak naprawdę. A rozwód ze 100% winy teściowej.
Wracając do bycia babcią bo znowu mnie poniosło 🙈 (mogłabym o niej książkę napisać xD) to wiecznie szuka wad rozwojowych u mojej córki, ciągle gada że córka niczego nie rozumie, każe jej mówić pełnymi zdaniami 🤦🏽♀️ bo już "powinna" 🤡nie potrafi się z nią bawić, nie wykazuje nawet chęci... Córka coraz częściej sama z siebie ją omija szerokim łukiem a jak wśród gości są trzy babcie to wybiera najczęściej moją mamę albo drugą teściową 🤷🏽♀️ moim zdaniem to mówi samo przez siebie.
Dobrze, że mała ma do wyboru normalne babcie ♥️ niestety nie wszyscy się nadają na bycie rodzicem a potem babcia czy dziadkiem. Moi rodzice tez się kiepsko spisują (np mój ojciec stwierdził że nie może przyjechać do przedszkola na przedstawienie z okazji dnia babci i dziadka, mimo że akurat był w mieście, bo akurat będzie się w domu rozliczał przez internet - dla porównania chłopak teściowej przywiózł ją z Niemiec i siedział ucieszony i robił zdjęcia mimo że ani słowa po polsku nie rozumie), ale Twojej teściowej nie przebiją ewidentnie.
A to zawsze takie przykre jak ktoś kto powinien kochać bezwarunkowo jest zimny i niemiły dla naszych dzieci...Deyansu, Azalea 🌸, Szosz, Kotciara lubią tę wiadomość
-
Ja też zabieram się za pakowanie jak pies do jeża. Czy ja dobrze myślę - przed spakowaniem np. laktatora, butelki, smoczka itp. trzeba je najpierw umyć i wysterylizować? Na jak długo przed spakowaniem? I po sterylizacji jak i czym suszycie te rzeczy? Z góry dzięki 🥰👩🏻 39
👱🏻32
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
-
Szosz wrote:Zapytaj, ja się w ogóle nie czuję specjalistką, on Ci lepiej powie 😘
A badanie dna oka to chyba nie jest przedporodowy standard u każdego, u mnie nikt o tym nie mówił i przed poprzednim porodem też nie miałam 🤷🏻♀️
Amandi, no nieźle 😁 tak czy owak lepiej sprawdzić, daj znać, jak tam jutro sytuacja. -
Deyansu wrote:Ja też zabieram się za pakowanie jak pies do jeża. Czy ja dobrze myślę - przed spakowaniem np. laktatora, butelki, smoczka itp. trzeba je najpierw umyć i wysterylizować? Na jak długo przed spakowaniem? I po sterylizacji jak i czym suszycie te rzeczy? Z góry dzięki 🥰
Ooo, o laktatorze też zapomniałam! Zatem zdecydowanie nie zmieszczę się do torby 😅 -
Amandi, spokojnego szpitalowania! 💖
U mnie plusem pobytu szpitalnego jest to, że dziś na wizycie regularnej ciśnienie spoko, bo mi spowszednieli Ci lekarze totalnie. 😂
Ktoś pytał o samopoczuć; to dziś w końcu dobrze! Rozszerzam dietę.. Ten tydzień przyniósł -4kg. Lekarz mówił, że na kolejnej pomierzymy dokładnie bobasa, ale nie powinno wpłynąć. 🤞 Może to woda itp. I odbiję zaraz?
Co do bóli miesiączkowych to u mnie jelita i wzdęcia bolą właśnie bardzo nisko albo bardzo wysoko. Na pewno nie tam gdzie są normalnie. 😂 Na ktg nic się nie pisało.Amandi, Hajkonk, LauraTomek, Filcek lubią tę wiadomość
-
Azalea 🌸 wrote:Wracając do bycia babcią bo znowu mnie poniosło 🙈 (mogłabym o niej książkę napisać xD) to wiecznie szuka wad rozwojowych u mojej córki, ciągle gada że córka niczego nie rozumie, każe jej mówić pełnymi zdaniami 🤦🏽♀️ bo już "powinna" 🤡nie potrafi się z nią bawić, nie wykazuje nawet chęci... Córka coraz częściej sama z siebie ją omija szerokim łukiem a jak wśród gości są trzy babcie to wybiera najczęściej moją mamę albo drugą teściową 🤷🏽♀️ moim zdaniem to mówi samo przez siebie.
LauraTomek lubi tę wiadomość