X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Kaczucha25 Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnes wrote:
    Dziewczyny a boli Was nadal brzuch? W takim sensie czujecie kłucia, napięcia czy ciągnięcia? I czy ktoś zauważa wzmożone "bóle" wieczorem? 🙈

U mnie "bólem" tego nazwać nie można bo jest bardzo delikatne ale faktycznie jest takie dziwne uczucie jakby napierania szczególnie wieczorami. Ale chyba już wolę czuć cokolwiek niz czuć się całkowicie dobrze bo wtedy znów schizuje i się martwię 🫣

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczucha25 wrote:
    U mnie "bólem" tego nazwać nie można bo jest bardzo delikatne ale faktycznie jest takie dziwne uczucie jakby napierania szczególnie wieczorami. Ale chyba już wolę czuć cokolwiek niz czuć się całkowicie dobrze bo wtedy znów schizuje i się martwię 🫣

No w sumie mój "ból" to też nie ból tylko dyskomfort i czucie, że coś się dzieje. A wczoraj to chyba jednak jelita bardziej bolały. A dzisiaj prawie zwymiotowałam rano 🙈

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Abcdeka Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia88888 wrote:
    Ja mam wrażenie że mój brzuch jest okrąglejszy ale to po prostu przez permanentne wzdęcie. Na wadze nic się nie zmieniło. Zdecydowałam się wziąć lek na te okropne nudnosci - bonjeste. Wzięłam wczoraj rano jedna tabl bo najgorsze mdlosci mam wieczorem a nie rano. Po leku czułam się fatalnie- dosłownie zasypiałam na stojąco, drętwiały mi nogi, no dosłownie ścięło mnie z nóg. Spalam 4h w ciągu dnia a potem całą noc. Owszem nudnosci zmniejszyły się ale kosztem totalnej nieprzytomności. Na razie więcej nie wezmę...

Mi też zapisała bonjestę ginekolog i nie kupiłam jeszcze bo cena jest niedorzeczna. 170zł za 20 tabletek. Stwierdziłam, że receptę mam i jak mdłości kompletnie zwalą mnie z nóg to wtedy kupię.

Jednak Twoje reakcje na lek są takie niezachęcające do brania. Ciekawe czy lek tak ma czy Ty tak reagujesz? 🧐

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    👰🏼🤵🏼2024
    Starania od: 1.2024

AMH: 12,8 (nie mam PCOS) ❌
    Cykle owulacyjne ✅

Suplementacja obydwoje ✅ (ona Prenatal Duo - od 6.2024, on Tenfertil On - od 8.2024)

Wyniki nasienia po suplach u Niego, sierpień -> grudzień:
    Koncentracja 6 mln/ml -> 5,5mln/ml ❌
    Morfologia 1% -> 0% ❌
    Żywe plemniki +14% ✅
    Ruchliwe plemniki +15% ✅

Kwalifikacja pod In Vitro (na podstawie wyników badań).

06.2024 ciąża biochemiczna ❌
    24.12.2024 ⏸️
  • Oliwia88888 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Mi też zapisała bonjestę ginekolog i nie kupiłam jeszcze bo cena jest niedorzeczna. 170zł za 20 tabletek. Stwierdziłam, że receptę mam i jak mdłości kompletnie zwalą mnie z nóg to wtedy kupię.

Jednak Twoje reakcje na lek są takie niezachęcające do brania. Ciekawe czy lek tak ma czy Ty tak reagujesz? 🧐
    Na ulotce jest napisane aby brać na noc bo największe stężenie leku jest po 8 godzinach od wzięcia tabletki. Większość kobiet ma nudnosci rano więc to ma sens. Ja mam nudnosci 24/7 ale najintensywniejsze są wieczorem dlatego lekarka kazała mi wziąć o 12 w południe. Może jak ktoś bierze na noc to po prostu prześpi to najmocnejiesze uderzenie. U mnie oprócz tego włączył się jakiś niepokój mimo, że to podobno lek bezpieczny dla dziecka to jakoś trudno mi się przekonać, że skoro tak mocno wpływa na mnie to jakim cudem miałby nie wpływać na dziecko. Ale to może już moje schizy niepoparte żadną nauką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 09:23

Abcdeka lubi tę wiadomość

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Rozumiem, ja nie plamię ale za każdym razem w łazience z ręką na sercu patrze w papier. Po poronieniu chyba jest już taki niepokój zawsze :( naprawdę to musi być dołujące :( ehh bardzo współczuję tych myśli. Trzymaj się 😘
    Mam dokładnie to samo. Każda wizyta w toalecie to mega strach przed spojrzeniem na papier.

Dzisiaj mam usg w luxmedzie takie przed 10 tygodniem, na którym powinno być serduszko (jestem 7t0d) i dopiero ono daje mi jakby przepustkę do dalszych badań i wizyt- moze nie dosłownie, ale logicznie w ten sposób lekarka luxmedowa kazała mi postępować z tymi skierowaniami które dostałam. Ja nawet nie mam stresu przed wizytą, ja dosłownie nie wierzę, ze cokolwiek dobrego tam usłyszę /zobaczę bo jak film przewijają mi się wizyty z ostatniej ciąży i mam wrażenie, że jak chomik w tym kółku biegałam wtedy na usg, żeby z naiwną nadzieją coś dobrego usłyszeć, a słyszałam jedynie stękanie lekarzy, że coś jest, że bije ale słabo, ze wyglada na wcześniejszą ciąże, a później że coś dziwnego tam jest na obrazie, no ogólnie nikomu nie życzę. Cieszę się bardzo Waszymi udanymi wizytami, ale w swoją ciąże nie wierzę jeszcze, bo za bardzo się boję.

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Byłam dziś u gina na NFZ, wyniki są ok, dał mi skierowanie na jeszcze jedno badanie (miałam nadzieję na wszystkie 4, ale nie można mieć wszystkiego - twierdził, że te HCV, różyczki to się później bada...) i - najważniejsze - na USG. Mam termin na poniedziałek, co mnie dość cieszy, bo wprawdzie to będzie pewnie gorszy i starszy aparat, ale mam nadzieję, że będzie widoczne, co i jak. Spuściłam też dziś krew na betę, mam nadzieję na chociaż te 40 tys., bo mój mózg nie daje mi żyć ;>
    I pewnie dziś zacznę brać laktulozę, bo oprócz niedzieli nie pamiętam, kiedy ostatnio byłam w wc 🙈

I ciekawostka - ponieważ tak się złożyło, że miałam w dwóch różnych przychodniach NFZ skierowania na TSH, wykonałam je w dwóch różnych laboratoriach na przestrzeni chyba 2 dni. I wyniki są zupełnie inne - Diagnostyka 0,9, a MCA (Miejskie Centrum Analityczne) 1,1 :P I komu tu wierzyć :D

Miłego, spokojnego dnia <3 :)

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam co mi się wczoraj przytrafiło. Zaprowadzałam dzieci na stok narciarski i miałam wrócić do domu, ale jeszcze usłyszałam, że syn mnie woła i się cofnęłam. Nagle zrobiła się trąba powietrzna, zaczęły się unosić różne rzeczy które leżały, złamała się latarnia, a ja oberwałam w głowę taką ławeczką dla dzieci z takiego sztucznego materiału.
    Tu Wam fotkę wrzucam dla zobrazowania, co to:
    https://zapodaj.net/plik-xx3WLPSO8D
    Dostałam tak solidnie w potylice i kark, bolała mnie głowa cały dzień, dzisiaj nadal boli. Byłam wczoraj na sorze, ale powiedzieli mi, ze skoro jestem w ciąży to i tak nie mogą mnie zbadać w żaden konkretny sposób i trzeba być dobrej mysli😳
    Wiec możecie być dobrej mysli razem ze mną, ze nie mam krwiaka i nie dostanę jakiegoś wylewu, po tych wszystkich heparynach i acardach🤦🏼‍♀️
    Pytanie czy to, że syn mnie zawołał i podeszłam bliżej nie uratowało mnie przed latarnią lecącą, a wtedy już bym raczej tu więcej nie napisała.

*biochem (luty 2024)

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Opowiem Wam co mi się wczoraj przytrafiło. Zaprowadzałam dzieci na stok narciarski i miałam wrócić do domu, ale jeszcze usłyszałam, że syn mnie woła i się cofnęłam. Nagle zrobiła się trąba powietrzna, zaczęły się unosić różne rzeczy które leżały, złamała się latarnia, a ja oberwałam w głowę taką ławeczką dla dzieci z takiego sztucznego materiału.
    Dostałam tak solidnie w potylice i kark, bolała mnie głowa cały dzień, dzisiaj nadal boli. Byłam wczoraj na sorze, ale powiedzieli mi, ze skoro jestem w ciąży to i tak nie mogą mnie zbadać w żaden konkretny sposób i trzeba być dobrej mysli😳
    Wiec możecie być dobrej mysli razem ze mną, ze nie mam krwiaka i nie dostanę jakiegoś wylewu, po tych wszystkich heparynach i acardach🤦🏼‍♀️
    Pytanie czy to, że syn mnie zawołał i podeszłam bliżej nie uratowało mnie przed latarnią lecącą, a wtedy już bym raczej tu więcej nie napisała.

Boże 😨 ale cały czas tak samo mocno? Nie masz zawrotów głowy, nie masz dodatkowych mdłości? I czy wyczuwasz jakiego guza? Bo może można przyłożyć jakiś chłodny okład, albo ... nie wiem, czy altacet można stosować w ciąży, tak w sumie 🤔
    Ściskam Cię bardzo mocno <3 , już po poprzednim wpisie widać, że sporo masz teraz na barkach, a tu jeszcze to 😟

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    💊Letrox, Formetic i tona supli
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
    💊 Clo i worek supli

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️
  • Azalea 🌸 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i życzę jak najmniej zmartwień. Co do urlopu w trakcie L4, to tak jak jedna z Was pisała wyżej, kontrole nie są tak z dupy, ZUS musi mieć konkretny powód jak np. pozorność zatrudnienia. W poprzedniej ciąży nie miałam żadnej kontroli a i na urlopie byłam, fakt, że na Mazurach ale nikomu nie zgłaszałam zmiany adresu na ten czas. Jednak rozumiem chęć skorzystania z benefitów w pracy skoro się należą. Co do bólów/dyskomfotu brzucha ja już nie mam, piersi nadal pobolewają i puchną, mdłości męczą a zmęczenie nie odpuszcza, do tego mam zawroty głowy. Rodzinie powiedzieliśmy - a raczej ubraliśmy córkę w koszulkę z napisem "mam sekret...będę starszą siostrą" - teściowa nie skumała od razu a dopiero po koło 30 minutach a mojej mamie zaspojlerowała siostra psując trochę niespodziankę. Został nam jeszcze teściu, który jest obecnie w trasie. Okazało się również, że nasi dobrzy przyjaciele również spodziewają się dziecka, dwa miesiące przed nami ale u nich to pierwsze :D posypały nam się maluchy w ostatnim czasie :D

W pracy chciałam powiedzieć wczoraj, ale ciągle mijałam się z szefem a dziś stchórzyłam... wiecie, na dobrą sprawę dopiero co wróciłam po rodzicielskim 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 09:51

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Azalea 🌸 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:

O Boże, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku.

hakorośl lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Azalea 🌸 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Hej,

Byłam dziś u gina na NFZ, wyniki są ok, dał mi skierowanie na jeszcze jedno badanie (miałam nadzieję na wszystkie 4, ale nie można mieć wszystkiego - twierdził, że te HCV, różyczki to się później bada...) i - najważniejsze - na USG. Mam termin na poniedziałek, co mnie dość cieszy, bo wprawdzie to będzie pewnie gorszy i starszy aparat, ale mam nadzieję, że będzie widoczne, co i jak. Spuściłam też dziś krew na betę, mam nadzieję na chociaż te 40 tys., bo mój mózg nie daje mi żyć ;>
    I pewnie dziś zacznę brać laktulozę, bo oprócz niedzieli nie pamiętam, kiedy ostatnio byłam w wc 🙈

I ciekawostka - ponieważ tak się złożyło, że miałam w dwóch różnych przychodniach NFZ skierowania na TSH, wykonałam je w dwóch różnych laboratoriach na przestrzeni chyba 2 dni. I wyniki są zupełnie inne - Diagnostyka 0,9, a MCA (Miejskie Centrum Analityczne) 1,1 :P I komu tu wierzyć :D

Miłego, spokojnego dnia <3 :)

Ja dostałam na pierwszej wizycie (6+0tc, 15.01) zestaw badań, w tym również na HIV,HCV, różyczkę itd. żeby już mieć na kolejną wizytę (9+0tc, 5.02). Chociaż ja dalej dumam czy nie zrobić w poniedziałek, żeby iść w środę na wizytę i wziąć już zwolnienie.

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Azalea 🌸 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A brzuszek u mnie się pojawił, choć "brzuszek" to może zbyt duże określenie. U mnie bardzo szybko wybija się macica, więc dół brzucha wygląda ciążowo a góra to wzdęcia + to co zostało z pierwszej ciąży :P ale w jeansach już mi przez to niewygodnie.

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:

O kurde, nie brzmi to dobrze, mam nadzieję, że szybko przejdzie.

hakorośl lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Ja dostałam na pierwszej wizycie (6+0tc, 15.01) zestaw badań, w tym również na HIV,HCV, różyczkę itd. żeby już mieć na kolejną wizytę (9+0tc, 5.02). Chociaż ja dalej dumam czy nie zrobić w poniedziałek, żeby iść w środę na wizytę i wziąć już zwolnienie.

Ja teraz również dostałam zestaw badań, aby mieć na kolejną wizytę.

Azalea 🌸 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Boże 😨 ale cały czas tak samo mocno? Nie masz zawrotów głowy, nie masz dodatkowych mdłości? I czy wyczuwasz jakiego guza? Bo może można przyłożyć jakiś chłodny okład, albo ... nie wiem, czy altacet można stosować w ciąży, tak w sumie 🤔
    Ściskam Cię bardzo mocno <3 , już po poprzednim wpisie widać, że sporo masz teraz na barkach, a tu jeszcze to 😟
    Dziękuję ♥️ tak, tak samo, chwilami jest ciut lepiej, ale jednak mam dużą powierzchnię głowy obitą i każdy ruch głową robię ostrożnie. Nie jest gorzej, wiec nie szukam pomocy dalej, dostałam niby skierowanie do neurologa na cito, gdyby mnie coś bardzo niepokoiło, ale tam mi tylko zaświecą latarką w źrenice i zapytają, czy wiem co się stało i gdzie jestem. Staram się nie panikować i być dobrej myśli, tym bardziej, ze czeka mnie samotna podróż autem do Krakowa na usg ciążowe i z powrotem do Zakopanego.
    Wniosek z tego wydarzenia mam taki, że nie warto się przejmować i zamartwiać, bo może się wydarzyć coś tak niespodziewanego, że i tak się nie przygotujemy na zapas.

*biochem (luty 2024)

• hakorośl Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Twilight, nie wiem czy to przeczytasz w gąszczu tych wiadomości, ale chciałam dodać do tego co pisały dziewczyny, że jeśli to krwiak to postaraj się nie mieć zaparć, żeby gładko szły wizyty w toalecie, bo przy parciu na 💩 taki krwiak może się opróżnić. Trzymam kciuki, żeby to nie był krwiak tylko taka sytuacja jak pisze Marcysia. Jeśli chodzi o noszenie dwulatka, to ja żeby jak najmniej nosić kupiłam na OLX używany kitchen helper i towarzyszy mi w kuchni i wędruje z nim wzdłuż blatu, a żeby go nie wkładać do krzesełka do karmienia kilka razy dziennie i wyjmować to podstawiam takie krzesło schodki (jak mi się chce🫣) i trzymam za rączki, żeby sam sobie wszedł do fotelika- dla niego to jest zabawa, a ja nie muszę nosić. Bo na wkładanie do fotelika samochodowego nie znalazłam jeszcze rozwiązania😁

Jusia 82, Szosz lubią tę wiadomość

*biochem (luty 2024)

• Twilight Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    @ Twilight, nie wiem czy to przeczytasz w gąszczu tych wiadomości, ale chciałam dodać do tego co pisały dziewczyny, że jeśli to krwiak to postaraj się nie mieć zaparć, żeby gładko szły wizyty w toalecie, bo przy parciu na 💩 taki krwiak może się opróżnić. Trzymam kciuki, żeby to nie był krwiak tylko taka sytuacja jak pisze Marcysia. Jeśli chodzi o noszenie dwulatka, to ja żeby jak najmniej nosić kupiłam na OLX używany kitchen helper i towarzyszy mi w kuchni i wędruje z nim wzdłuż blatu, a żeby go nie wkładać do krzesełka do karmienia kilka razy dziennie i wyjmować to podstawiam takie krzesło schodki (jak mi się chce🫣) i trzymam za rączki, żeby sam sobie wszedł do fotelika- dla niego to jest zabawa, a ja nie muszę nosić. Bo na wkładanie do fotelika samochodowego nie znalazłam jeszcze rozwiązania😁

No właśnie u mnie został tylko problem z fotelikiem samochodowym bo odwożę go do żłobka, później wnoszę po schodach i do sali, no i wkładanie do wózka bo jak później zaczynam pracę to go odwożę wózkiem, to jeszcze przyszły tydzień został bo później mam 2 tygodni ferii..
    Miałam dziś mówić dyrektorce ale przez tą wizytę chyba jeszcze nie powiem 😔 może za tydzień, po następnej wizycie..

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️
    31.12.2024 ⏸️ beta 33
    2.01.2025 beta 123
    23.01 - wizyta
  • Cinka Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, jestem wzruszona 🥹 Dobrze, że ten tydzień oczekiwania minął tak szybko. Na wcześniejszej wizycie zarodka jeszcze nie było, więc dzisiaj szłam jak na ścięcie. Jest serduszko, CRL 7,5 mm. Według lekarza 6+5. Podobno wszystko jak w książce 😅
    Co prawda dostałam doraźnie duphaston 2x1, ale to przez to, że progesteron lekko się obniżył do 22.

Trzymam kciuki za dzisiejsze Wasze wizyty❤️

Twilight, Azalea 🌸, Deyansu, Suzie, sarenka95, Hajkonk, Majka92, Oliwia88888, Jusia 82, hakorośl, Filcek, Szosz, purplerain lubią tę wiadomość

• Sartw Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    A dzisiaj który masz dzień cyklu? To jeśli owu była 25dc to 4+0 było jakoś w 38 dc (oczywiście tak +/- 2-3 dni bo jeszcze kwestia zagnieżdżenia)
    Z aplikacji 47 dzień

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po dzisiejszym USG - jest dzielny zarodek 5mm i mamy serduszko ❤️ Dzisiaj 6t4d wg daty transferu, choć z USG leniuszek wychodzi na 3 dni młodszego. Jeszcze w nas dużo niepokoju i strachu, ale dzisiaj na pewno dzień z uśmiechem :)

Deyansu, Twilight, Kaczucha25, Suzie, Hajkonk, Majka92, Cinka, Oliwia88888, aglo, Jusia 82, hakorośl, Filcek, Szosz, purplerain lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ