Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Twilight wrote:
Dobrze widze, chodzi o ten górny pasek nad? -
Znalazłam zdjęcie
png co to
U mnie to tak wygladalo, pierwszy gin powiedział że 25% pęcherza się odkleiło i muszę bardzo uważać, dał mi od razu duphaston. Ale dzień później drugi lekarz powiedział że wszystko jest ok i kazał odstawić duphaston i kolejny powiedział to samo i im zaufałam. Ten drugi i trzeci to mi to tak obszernie wyjaśnili, tłumaczyli dokładnie co to jest i bardzo mnie uspokoili i zaufałam im. Nawet poleciałam na te wakacje To czarne jeszcze było widać w okresie prenatalnych i ten pierwszy gin dalej twierdził że to krwiak nie wiem czy to kwestia sprzętu czy słabej wiedzy (on już był taki staruszek) ale obstawiam brak wiedzy bo chodziłam później do niego po badania i się nie raz popisał swoim brakiem wiedzy... -
Dlatego jesli masz możliwość to ja bym poszła jeszcze do kogoś innego na kontrolę, bo jak ktoś się nie do konca zna to może napędzić i napedzać stracha.
-
Tak w ogóle to u mnie podobnie to wyglądalo kształtem do Twojego paska. Mam tylko takie zdjęcie z USG ale on się rozchodził w prawo lewo od tej czarnej plamy, stąd mówił aż o 25%
-
Marcysia1990 wrote:Znalazłam zdjęcie
png co to
U mnie to tak wygladalo, pierwszy gin powiedział że 25% pęcherza się odkleiło i muszę bardzo uważać, dał mi od razu duphaston. Ale dzień później drugi lekarz powiedział że wszystko jest ok i kazał odstawić duphaston i kolejny powiedział to samo i im zaufałam. Ten drugi i trzeci to mi to tak obszernie wyjaśnili, tłumaczyli dokładnie co to jest i bardzo mnie uspokoili i zaufałam im. Nawet poleciałam na te wakacje To czarne jeszcze było widać w okresie prenatalnych i ten pierwszy gin dalej twierdził że to krwiak nie wiem czy to kwestia sprzętu czy słabej wiedzy (on już był taki staruszek) ale obstawiam brak wiedzy bo chodziłam później do niego po badania i się nie raz popisał swoim brakiem wiedzy...
No nie powiem, bardzo mnie pocieszyłaś tym zdjęciem i wiadomością 😁 mój lekerz to chyba w drugą stronę- młody to może mniej doświadczenia, ale za to jest bardzo dokładny, wszystko bada, mierzy, za tydzień przyjedzie wcześniej żeby mnie wcisnąć przed kolejkę, widać, że mu jeszcze zależy na pacjentkach 😅 bo sprzęt raczej dobry, to prywatna klinika z nowym sprzętem, wszyscy tu na prenatalne przyjeżdżają.
W każdym bądź razie trochę mi już lepiej 🙂Marcysia1990 lubi tę wiadomość
👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Twilight wrote:No nie powiem, bardzo mnie pocieszyłaś tym zdjęciem i wiadomością 😁 mój lekerz to chyba w drugą stronę- młody to może mniej doświadczenia, ale za to jest bardzo dokładny, wszystko bada, mierzy, za tydzień przyjedzie wcześniej żeby mnie wcisnąć przed kolejkę, widać, że mu jeszcze zależy na pacjentkach 😅 bo sprzęt raczej dobry, to prywatna klinika z nowym sprzętem, wszyscy tu na prenatalne przyjeżdżają.
W każdym bądź razie trochę mi już lepiej 🙂
Cieszę się, że Cię trochę uspokoiłam ❤️
Na styczniowym wątku bardzo dużo było zdiagnowanych krwiaków i cały czas sobie myślałam że faktycznie te dziewczyny mają krwiaki czy lekarze po prostu dmuchają na zimne i wszystko co czarne to od dla nich krwiak. W każdym razie moi lekarze tłumaczył to tak, że pęcherzyk będzie sobie rosół i ta przestrzeń się wypełni i zniknie. Od razu kazali odstawić dupka więc musieli być pewni
A Twój lekarz to super, że taki zaangażowany od razu inne poczucie bezpieczeństwa daje jak ktoś tak się stara. Trzymam kciuki, żebyś na kolejnej wizycie juz mogła zaznać spokoju 😊 chociaż myślę (i wierzę), że to jest właśnie to samo co u mnie i wszystko jest dobrze 😊Twilight lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt 💕 widzę, że sporo osób się już pochwaliło rodzicom. My dziś będziemy u teściów,a jutro u nich rodziców,ale chyba się wstrzymamy do momentu serduszka i powiemy w lutym, chyba że rozmowa się jakoś tak potoczy.
Udanego weekendu 🌷Agaxyz00, Deyansu lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 -
Twilight wrote:Ok 🙂 no właśnie mój mówił podobnie, że to nie krwiak, może się zrobić ale nie musi. Ja mam wizytę w czwartek to zobaczymy czy coś się zmieniło
Jeszcze też mi mówiła, że w wczesnej ciąży hmm. „Zbiera się” w endometrium w terminie kiedy miałaby wystąpić @ i że tak może być do 3 miesiąca, bo ciąża nie zajmuje jeszcze dużo miejsca.
Także myślę, ze wszystko będzie dobrze w naszym przypadku ❤️Twilight, Deyansu lubią tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Gratuluję wczorajszych udanych wizyt 💕 widzę, że sporo osób się już pochwaliło rodzicom. My dziś będziemy u teściów,a jutro u nich rodziców,ale chyba się wstrzymamy do momentu serduszka i powiemy w lutym, chyba że rozmowa się jakoś tak potoczy.
Udanego weekendu 🌷
Ja w ciąży z synkiem też czekałam do wizyty serduszkowej i z USG pojechaliśmy do rodziców a teraz moi rodzice wiedzą od początku bo wiedzą o ostatnich przejściach i jakby coś się działo to będą potrzebni do opieki nad synkiem. Nie wierzę w jakieś zabobony, wiadomo że gdzieś z tylu głowy one są... ale prawda taka że co ma być to będzie. -
Marcysia1990 wrote:Ja w ciąży z synkiem też czekałam do wizyty serduszkowej i z USG pojechaliśmy do rodziców a teraz moi rodzice wiedzą od początku bo wiedzą o ostatnich przejściach i jakby coś się działo to będą potrzebni do opieki nad synkiem. Nie wierzę w jakieś zabobony, wiadomo że gdzieś z tylu głowy one są... ale prawda taka że co ma być to będzie.
My w pierwszej ciąży bardzo szybko powiedzieliśmy,bo akurat były święta,a teraz jakoś bardziej się boję, chyba przez te długie starania 😩 ale w zabobony też nie wierzę 🙂2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 06.02 -
Ja w przyszłym tygodniu planuje powiedziec w pracy o ciąży, a w kolejnym tygodniu już pójdę na zwolnienie. Stresuje się 🙈 ale w sumie chce iść na to zwolnienie bo w pracy dużo osób, dużo zarazków, znowu czuję zatoki że mam zawalone Boje się że coś tam złapie jak będę chodzic. No i nie ukrywam zmęczenie daje w kość i chętnie bym sobie porobiła nic 😃
sarenka95, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Ja w przyszłym tygodniu planuje powiedziec w pracy o ciąży, a w kolejnym tygodniu już pójdę na zwolnienie. Stresuje się 🙈 ale w sumie chce iść na to zwolnienie bo w pracy dużo osób, dużo zarazków, znowu czuję zatoki że mam zawalone Boje się że coś tam złapie jak będę chodzic. No i nie ukrywam zmęczenie daje w kość i chętnie bym sobie porobiła nic 😃
Marcysia1990 lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 06.02 -
Mam pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży: czy wiecie jak w ciąży z ewentualnym znieczuleniem u stomatologa? Wczoraj odkryłam, że implant zęba mi się rusza, w środę idę do chirurga zbadać sprawę, ale boję się, że to będzie grubsza akcja naprawy z wierceniem w kości.👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ -
Valie05 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży: czy wiecie jak w ciąży z ewentualnym znieczuleniem u stomatologa? Wczoraj odkryłam, że implant zęba mi się rusza, w środę idę do chirurga zbadać sprawę, ale boję się, że to będzie grubsza akcja naprawy z wierceniem w kości.
Valie05 lubi tę wiadomość
👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Hej dziewczyny
Czy można do was dołączyć?
Aktualnie jestem 4+5 tc i jest to moja druga ciąża
Przewidywany termin porodu to 29 września.
Wizytę u gina mam zaplanowaną dopiero na 7+2 tc, jeszcze sporo czasu i ciężko skupić mi się na codziennych obowiązkach 😬
Niektóre z was może mnie kojarzą chociaż od czasów pierwszej ciąży minęło już 3 lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 15:00
aglo, Deyansu, Marcysia1990, Agaxyz00, CieplaHerbata, sarenka95, Szosz, purplerain lubią tę wiadomość
2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Hej dziewczyny
Wizytę u gina mam zaplanowaną dopiero na 7+2 tc, jeszcze sporo czasu i ciężko skupić mi się na codziennych obowiązkach 😬
Niektóre z was może mnie kojarzą chociaż od czasów pierwszej ciąży minęło już 3 lata.
Hej ☺️👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Valie05 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży: czy wiecie jak w ciąży z ewentualnym znieczuleniem u stomatologa? Wczoraj odkryłam, że implant zęba mi się rusza, w środę idę do chirurga zbadać sprawę, ale boję się, że to będzie grubsza akcja naprawy z wierceniem w kości.
Skonsultowałabym to najpierw z ginekologiem. Może lepiej poczekać ze znieczuleniem do drugiego trymestru. -
abrakadabra wrote:Hej dziewczyny
Niektóre z was może mnie kojarzą chociaż od czasów pierwszej ciąży minęło już 3 lata.
Cześć końcówka września, ciekawe czy ktoś jeszcze dołączył kto zamknie miesiąc 😃