Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:Jestem po wizycie i jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie 😅 - Synek jest ułożony główkowo!
Co więcej, z mojej mega długaśnej szyjki zostało jakieś 30% i mam też rozwarcie na opuszek 😲
Olek nie urósł za bardzo od ostatniej wizyty, ale to był inny lekarz, więc ciężko porównać te dwa wyniki. Nadal ma w okolicy 2,5 kg (ok. 30 centyla), do porodu podobno max 3,3-3,4 kg. Przepływy, łożysko, proporcje, serce i ilość wód ok tylko ruszał się jak porypany - ciężko Go było zmierzyć. No i oczywiście ręka na oczach 🤗
Jak do tego doszło .... nie wiem 😄, ale mam podejrzenie, że wczorajsza fizjoterapia, rozluźnianie coś zdziałały, bo w nocy jak wstałam do wc, to nie mogłam się w ogóle wyprostować, bolało mnie w kroczu, jakby mi tam kto arbuza wmontował. No i tak se szłam pochylona, po kroczku do kibelka. Możliwe też, że tych kilka ćwiczeń z YouTube zmotywowały Młodego do zmiany.
Chciałabym tylko wytrwać do teg 37+0, bo raz, że ciąża będzie donoszona, a dwa - jest imprezka urodzinowa Teściowej i chciałabym się jeszcze załapać 😅
We wszystkich wynikach wszystko ok, miałam dziś też pobrany GBS - jak będę mieć wyniki, to mam już komplet do szpitala. Czyli znowu mogę dopakować grzebień, Ginexid i Tantum Rosę 😅 Mam też odstawić magnez, masować krocze i działać z Mężem 🤗
Ale kurde jaja, tego się nie spodziewałam po tej wizycie 😛
Czyli Młody wie co robi, obraca się, naciska na szyjkę która się skraca. Same pozytywne objawy, żeby poród zaczął się sam 🥳 ale! Po 37 tyg oczywiścieDeyansu lubi tę wiadomość
'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
14.07 - 33+0, 2090 g
22.07 - 34+1, 2300/2400 g
04.08 - 36+0, 2880 g
-
Wow Deyansu super wiadomość ❤️
PaulinaLexi świetnie że obrót udany 😊
Hajkonk dawaj znać jak tam sytuacja 😊 mi wtedy u położnej pisały się wysokie nawet do 70, a na IP tylko ledwo do 20 😁PaulinaLexi, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Jestem po wizycie i jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie 😅 - Synek jest ułożony główkowo!
Co więcej, z mojej mega długaśnej szyjki zostało jakieś 30% i mam też rozwarcie na opuszek 😲
Olek nie urósł za bardzo od ostatniej wizyty, ale to był inny lekarz, więc ciężko porównać te dwa wyniki. Nadal ma w okolicy 2,5 kg (ok. 30 centyla), do porodu podobno max 3,3-3,4 kg. Przepływy, łożysko, proporcje, serce i ilość wód ok tylko ruszał się jak porypany - ciężko Go było zmierzyć. No i oczywiście ręka na oczach 🤗
Jak do tego doszło .... nie wiem 😄, ale mam podejrzenie, że wczorajsza fizjoterapia, rozluźnianie coś zdziałały, bo w nocy jak wstałam do wc, to nie mogłam się w ogóle wyprostować, bolało mnie w kroczu, jakby mi tam kto arbuza wmontował. No i tak se szłam pochylona, po kroczku do kibelka. Możliwe też, że tych kilka ćwiczeń z YouTube zmotywowały Młodego do zmiany.
Chciałabym tylko wytrwać do teg 37+0, bo raz, że ciąża będzie donoszona, a dwa - jest imprezka urodzinowa Teściowej i chciałabym się jeszcze załapać 😅
We wszystkich wynikach wszystko ok, miałam dziś też pobrany GBS - jak będę mieć wyniki, to mam już komplet do szpitala. Czyli znowu mogę dopakować grzebień, Ginexid i Tantum Rosę 😅 Mam też odstawić magnez, masować krocze i działać z Mężem 🤗
Ale kurde jaja, tego się nie spodziewałam po tej wizycie 😛Deyansu lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
purplerain wrote:Ja to się chyba jednak nie czuję dużo lepiej 😬 Dalej mam jakieś rewolucje jelitowe, skurcze macicy i w krzyżu, ale nieregularne i przechodzą po odpoczynku. Jest dziwnie, wcześniej tak nie miałam, mam nadzieję, że moja córka nie powtórzy mojej historii 😥
No, ale póki co leżę, dodałam sobie 3 dawkę magnezu dziennie i odpoczywam. Bierzecie nospę na skurcze? Ile można tego wziąć, macie jakieś potwierdzone info od lekarza?
Byle do wizyty we wtorek, o ile wytrwam 🫣🫣
Raz na wypisie z IP zaleciła 3x1 przez 3 dni, a potem doraźnie jak złapie skurcz/ból, ale to było w 23 tygodniu jakoś chyba. Ja do tej pory brałam po jednej jak coś czułampurplerain lubi tę wiadomość
-
purplerain wrote:Ja to się chyba jednak nie czuję dużo lepiej 😬 Dalej mam jakieś rewolucje jelitowe, skurcze macicy i w krzyżu, ale nieregularne i przechodzą po odpoczynku. Jest dziwnie, wcześniej tak nie miałam, mam nadzieję, że moja córka nie powtórzy mojej historii 😥
No, ale póki co leżę, dodałam sobie 3 dawkę magnezu dziennie i odpoczywam. Bierzecie nospę na skurcze? Ile można tego wziąć, macie jakieś potwierdzone info od lekarza?
O kurczę 😣 to chyba mogą być te skurcze przepowiadające ... a, przypomnij, przepraszam, miałaś już robione KTG?
Dobrze, że odpoczywasz, a próbowałaś np. wziąć delikatnie ciepły prysznic? Co do magnezu - nie podpowiem, bo mi już lekarka kazała całkiem odstawić. Mój lekarz z NFZ mówił mi kiedyś, tylko na wcześniejszym etapie, że taką słabą dawkę no-spy mogę sobie wziąć w razie W. Chodziło chyba o 40 mg.
Trzymaj się dzielnie 😘 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żeby skurcze się wyciszyły 🤞
No ale w razie czego ... oby nie... jedź na IP sprawdzić 😘👩🏻 39
💕
👱🏻32
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
Obróć się, Gościu na główkę 🤪
-
Deyansu wrote:O kurczę 😣 to chyba mogą być te skurcze przepowiadające ... a, przypomnij, przepraszam, miałaś już robione KTG?
Dobrze, że odpoczywasz, a próbowałaś np. wziąć delikatnie ciepły prysznic? Co do magnezu - nie podpowiem, bo mi już lekarka kazała całkiem odstawić. Mój lekarz z NFZ mówił mi kiedyś, tylko na wcześniejszym etapie, że taką słabą dawkę no-spy mogę sobie wziąć w razie W. Chodziło chyba o 40 mg.
Trzymaj się dzielnie 😘 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żeby skurcze się wyciszyły 🤞
No ale w razie czego ... oby nie... jedź na IP sprawdzić 😘Deyansu lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
Amandi wrote:Raz na wypisie z IP zaleciła 3x1 przez 3 dni, a potem doraźnie jak złapie skurcz/ból, ale to było w 23 tygodniu jakoś chyba. Ja do tej pory brałam po jednej jak coś czułam
purplerain lubi tę wiadomość
-
Jestem tak zmeczona n8eprzespana noca.
Lekarz na obchodzie mowil ze wedlug niego nie jest to rozpoczynajacy sie porod. Badal mnie drugi raz i jest nadal 1,5 cm rozwarcia, dziecko wysoko. Jesli do poniedzialku nic nie bedzie sie dzialo to wypisuja mnie i przyjezdzam 26 sierpnia w 37 tyg ciazy na planowe cc ze wzgledu na stan po 2 cc i makrosomie.
Ja sie ciesze ze jestem w szpitalu bo te skurcze troche mnie niepokoily bo czulam poprzecznie ulozone dziecko i mocno zaciskajaca sie macice tak ze ciezko mi sie chodzilo. Nadal czuje die taka skolowana i oslabiona ale skurcze soe trozke wyciszyly.👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Liliowa wrote:Jestem tak zmeczona n8eprzespana noca.
Lekarz na obchodzie mowil ze wedlug niego nie jest to rozpoczynajacy sie porod. Badal mnie drugi raz i jest nadal 1,5 cm rozwarcia, dziecko wysoko. Jesli do poniedzialku nic nie bedzie sie dzialo to wypisuja mnie i przyjezdzam 26 sierpnia w 37 tyg ciazy na planowe cc ze wzgledu na stan po 2 cc i makrosomie.
Ja sie ciesze ze jestem w szpitalu bo te skurcze troche mnie niepokoily bo czulam poprzecznie ulozone dziecko i mocno zaciskajaca sie macice tak ze ciezko mi sie chodzilo. Nadal czuje die taka skolowana i oslabiona ale skurcze soe trozke wyciszyly.👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
Liliowa wrote:Jestem tak zmeczona n8eprzespana noca.
Ja sie ciesze ze jestem w szpitalu bo te skurcze troche mnie niepokoily bo czulam poprzecznie ulozone dziecko i mocno zaciskajaca sie macice tak ze ciezko mi sie chodzilo. Nadal czuje die taka skolowana i oslabiona ale skurcze soe trozke wyciszyly.2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08
🩺01.09 -
@Amandi kilka nieregularnych ale takich 70-90 było.
Ale teraz to by mi się to ktg przydało bo chyba zaraz urodzę w poczekalni z nerwów.
Odebrałam wyniki. HBS i GBS negatywne ale słuchajcie mam wynik HIV Ag Ab combo test i mam napisane coś takiego „ 0,2 S/CO Okno diagnostyczne wynosi 6 tygodni od ekspozycji. W przypadku stosowania przez pacjenta profilaktyki po- albo przedespozycyjnej, należy wykonać oznaczenie po 6-8 tygodniach od zakończenia przyjmowania leków”
Za ch*ja nie rozumiem tego wyniku.. położna mówi że dla niej jest niejednoznaczny i nie wpisuje nic. Ostatni wynik miałam negatywny - to była formalność dla mnie że jest negatywny bo badam się z mężem regularnie. Jego nie ma - więc nie współżyję. Nie miałam kontaktu z nikim - nawet z rodziną za bardzo a na pewno nie z ich krwią … z toalet publicznych nie korzystam. Z resztą nie wychodziłam z domu nawet za bardzo. Czekam jeszcze na wizytę przez gabinetem ale jestem rozwścieczona. Zabije jeśli szpital mi coś sprzedał ;//
Przepraszam że nie odniosę się do innych postów teraz.👩💼29l🤵♂️35l + 🐈⬛🐈⬛🐈⬛🐈⬛
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
04.01 ⏸️ 🍀
07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
24.01 8+0 CRL 1,6cm.
26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
21.05 24+5 637g 🩷
18.06 28+5 1310g 🩷
09.07 31+5 1700g 🩷
21.07 33+3 2000g 💪
06.08 35+5 2493g 🩷
13.08 36+5 ⏳
20.08 37+5 ⏳
TP 5.09.2025 💖 -
Lekarz kazał mi brać Nospe Forte w razie takich skurczy. Albo dwie zwykle jeśli takie masz. Jedna może być za słaba. Ale kazał brać doraźnie, w przypadku bólu.
Zdarzało mi się brać, jak czułam spinanie się brzucha.
Może napisz do swojego lekarza co w takiej sytuacji? Albo może przyjmie Cię wcześniej jeśli się martwisz?
Mnie bóle brzucha zawsze stresowały i biegłam wtedy szybciej do lekarza 🙈 Ale finalnie kończyło się to na zwiększonej dawce magnezu i ewentualnej nospie przy większym bólu. Te bóle nie muszą nic oznaczać, może przy rewolucjach jelitowych mała bardziej wierzga i przez to macica reaguje skurczami.
purplerain, KL lubią tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:@Amandi kilka nieregularnych ale takich 70-90 było.
Ale teraz to by mi się to ktg przydało bo chyba zaraz urodzę w poczekalni z nerwów.
Odebrałam wyniki. HBS i GBS negatywne ale słuchajcie mam wynik HIV Ag Ab combo test i mam napisane coś takiego „ 0,2 S/CO Okno diagnostyczne wynosi 6 tygodni od ekspozycji. W przypadku stosowania przez pacjenta profilaktyki po- albo przedespozycyjnej, należy wykonać oznaczenie po 6-8 tygodniach od zakończenia przyjmowania leków”
Za ch*ja nie rozumiem tego wyniku.. położna mówi że dla niej jest niejednoznaczny i nie wpisuje nic. Ostatni wynik miałam negatywny - to była formalność dla mnie że jest negatywny bo badam się z mężem regularnie. Jego nie ma - więc nie współżyję. Nie miałam kontaktu z nikim - nawet z rodziną za bardzo a na pewno nie z ich krwią … z toalet publicznych nie korzystam. Z resztą nie wychodziłam z domu nawet za bardzo. Czekam jeszcze na wizytę przez gabinetem ale jestem rozwścieczona. Zabije jeśli szpital mi coś sprzedał ;//
Przepraszam że nie odniosę się do innych postów teraz.
Współczuję stresu. Wkleiłam to do czatu bo mam akurat pro 5.0 czyli tą wersję, która teraz ma niby być super aktualna i jak doktorzy odpowiadać.
Napisał, że jest ujemny. A o oknie ekspozycji, że przez to, że to test 4 generacji to zakażenia wykrywa po.2-4 tygodniach ale 100% pewność daje po 6 więc jeżeli minęło mniej niż 6 od ryzykownej sytuacji to nie ma 100% pewności.
Mam nadzieję, że lekarz zaraz też Cię uspokoi i To potwierdzi
Generalnie wynik poniżej 1.0 jest ujemnyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:01
-
Przepraszam że nie odniosę się do innych postów teraz.👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
Przepraszam że nie odniosę się do innych postów teraz.
P.S. nie ma opcji zarażenia się w publicznej toalecie -
Gratulacje udanego obrotu i Pauliny i super, że Olek od Deyansu sam się obrócił ❤️
Liliowa, dobrze że jesteś pod kontrola, ale może bobas poczeka jeszcze, życzę ci tego ❤️👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
I tak jak dziewczyny piszą, reaktywny wynik to ten powyżej 1. A gdzie robiłaś badania? Bo powinna być interpretacja wyniku czy reaktywny czy nie, przynajmniej ja tak miałam, a robiłam w alabie i diagnostyce
-
Algo cieszę się, że Stasia możesz już tulić i te chwile zgrozy minęły! Biedna Ty nasza!! Dużo zdrówka dla Was a Stas niechaj rośnie ❤️❤️
LauraTomek spełnienia marzeń i przede wszystkim porodu bez komplikacji 😉
Liliowa mocno zaciśnięte kciuki za Was 🤞🤞🤞
Majka oooo jak miło oby pani doktor potwierdziła wieści o wypisie ❤️
Deyansu wow ale jak w filmie akcji, mocne kciuki za te 37 tygodni 🤞🤞
Hajkonk mam nadzieję, że ten wynik jest zafałszowany! 🤞
-
purplerain wrote:Ja gdzieś czytałam jakiś czas temu, że w ciąży to drugie badanie na HIV może dać fałszywie pozytywny wynik i że to właśnie ciąża jest „winowajcą”, ale na pewno wszystko zaraz Ci wytłumaczą 😘
-
@LauraTomek wszystkiego najlepszego 🥳
@Majka92 super wieści, Filipek też przykoksił i patrz jak szybko ten czas zleciał, zaraz już razem w domku 🥰
@PaulinaLexi i @Deyansu gratulacje obrotów bobasków, oby już tak grzecznie leżały do porodu ✊🏼
@Hajkonk współczuję stresu, mam nadzieję, że lekarz zaraz uspokoi, wydaje mi się że to po prostu wynik negatywny co też powinno być normalnie napisane na wyniku a nie jakieś dziwne sformułowania 🫣
Czy tylko mnie od kilku tygodni ssie w żołądku?
Nie potrafię się nasycić, nawet jak naprawdę czymś sobie pojem to za 5 minut jestem już głodna, mam dość 🫣Majka92 lubi tę wiadomość
14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞