X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Jestem po wizycie i jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie 😅 - Synek jest ułożony główkowo!
    Co więcej, z mojej mega długaśnej szyjki zostało jakieś 30% i mam też rozwarcie na opuszek 😲
    Olek nie urósł za bardzo od ostatniej wizyty, ale to był inny lekarz, więc ciężko porównać te dwa wyniki. Nadal ma w okolicy 2,5 kg (ok. 30 centyla), do porodu podobno max 3,3-3,4 kg. Przepływy, łożysko, proporcje, serce i ilość wód ok tylko ruszał się jak porypany - ciężko Go było zmierzyć. No i oczywiście ręka na oczach 🤗

Jak do tego doszło .... nie wiem 😄, ale mam podejrzenie, że wczorajsza fizjoterapia, rozluźnianie coś zdziałały, bo w nocy jak wstałam do wc, to nie mogłam się w ogóle wyprostować, bolało mnie w kroczu, jakby mi tam kto arbuza wmontował. No i tak se szłam pochylona, po kroczku do kibelka. Możliwe też, że tych kilka ćwiczeń z YouTube zmotywowały Młodego do zmiany.

Chciałabym tylko wytrwać do teg 37+0, bo raz, że ciąża będzie donoszona, a dwa - jest imprezka urodzinowa Teściowej i chciałabym się jeszcze załapać 😅

We wszystkich wynikach wszystko ok, miałam dziś też pobrany GBS - jak będę mieć wyniki, to mam już komplet do szpitala. Czyli znowu mogę dopakować grzebień, Ginexid i Tantum Rosę 😅 Mam też odstawić magnez, masować krocze i działać z Mężem 🤗

Ale kurde jaja, tego się nie spodziewałam po tej wizycie 😛

Czyli Młody wie co robi, obraca się, naciska na szyjkę która się skraca. Same pozytywne objawy, żeby poród zaczął się sam 🥳 ale! Po 37 tyg oczywiście

Deyansu lubi tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    preg.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Deyansu super wiadomość ❤️

PaulinaLexi świetnie że obrót udany 😊

Hajkonk dawaj znać jak tam sytuacja 😊 mi wtedy u położnej pisały się wysokie nawet do 70, a na IP tylko ledwo do 20 😁

PaulinaLexi, Deyansu lubią tę wiadomość

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

07.08.2025r. 🧸💙2900 g

🩺21.08. wizyta

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Jestem po wizycie i jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie 😅 - Synek jest ułożony główkowo!
    Co więcej, z mojej mega długaśnej szyjki zostało jakieś 30% i mam też rozwarcie na opuszek 😲
    Olek nie urósł za bardzo od ostatniej wizyty, ale to był inny lekarz, więc ciężko porównać te dwa wyniki. Nadal ma w okolicy 2,5 kg (ok. 30 centyla), do porodu podobno max 3,3-3,4 kg. Przepływy, łożysko, proporcje, serce i ilość wód ok tylko ruszał się jak porypany - ciężko Go było zmierzyć. No i oczywiście ręka na oczach 🤗

Jak do tego doszło .... nie wiem 😄, ale mam podejrzenie, że wczorajsza fizjoterapia, rozluźnianie coś zdziałały, bo w nocy jak wstałam do wc, to nie mogłam się w ogóle wyprostować, bolało mnie w kroczu, jakby mi tam kto arbuza wmontował. No i tak se szłam pochylona, po kroczku do kibelka. Możliwe też, że tych kilka ćwiczeń z YouTube zmotywowały Młodego do zmiany.

Chciałabym tylko wytrwać do teg 37+0, bo raz, że ciąża będzie donoszona, a dwa - jest imprezka urodzinowa Teściowej i chciałabym się jeszcze załapać 😅

We wszystkich wynikach wszystko ok, miałam dziś też pobrany GBS - jak będę mieć wyniki, to mam już komplet do szpitala. Czyli znowu mogę dopakować grzebień, Ginexid i Tantum Rosę 😅 Mam też odstawić magnez, masować krocze i działać z Mężem 🤗

Ale kurde jaja, tego się nie spodziewałam po tej wizycie 😛
    Oo jakie wspaniałe wieści, radość aż bije z Twojego posta 🥰

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • Amandi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Ja to się chyba jednak nie czuję dużo lepiej 😬 Dalej mam jakieś rewolucje jelitowe, skurcze macicy i w krzyżu, ale nieregularne i przechodzą po odpoczynku. Jest dziwnie, wcześniej tak nie miałam, mam nadzieję, że moja córka nie powtórzy mojej historii 😥

No, ale póki co leżę, dodałam sobie 3 dawkę magnezu dziennie i odpoczywam. Bierzecie nospę na skurcze? Ile można tego wziąć, macie jakieś potwierdzone info od lekarza?

Byle do wizyty we wtorek, o ile wytrwam 🫣🫣

Raz na wypisie z IP zaleciła 3x1 przez 3 dni, a potem doraźnie jak złapie skurcz/ból, ale to było w 23 tygodniu jakoś chyba. Ja do tej pory brałam po jednej jak coś czułam

purplerain lubi tę wiadomość

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

07.08.2025r. 🧸💙2900 g

🩺21.08. wizyta

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Ja to się chyba jednak nie czuję dużo lepiej 😬 Dalej mam jakieś rewolucje jelitowe, skurcze macicy i w krzyżu, ale nieregularne i przechodzą po odpoczynku. Jest dziwnie, wcześniej tak nie miałam, mam nadzieję, że moja córka nie powtórzy mojej historii 😥

No, ale póki co leżę, dodałam sobie 3 dawkę magnezu dziennie i odpoczywam. Bierzecie nospę na skurcze? Ile można tego wziąć, macie jakieś potwierdzone info od lekarza?

O kurczę 😣 to chyba mogą być te skurcze przepowiadające ... a, przypomnij, przepraszam, miałaś już robione KTG?
    Dobrze, że odpoczywasz, a próbowałaś np. wziąć delikatnie ciepły prysznic? Co do magnezu - nie podpowiem, bo mi już lekarka kazała całkiem odstawić. Mój lekarz z NFZ mówił mi kiedyś, tylko na wcześniejszym etapie, że taką słabą dawkę no-spy mogę sobie wziąć w razie W. Chodziło chyba o 40 mg.

Trzymaj się dzielnie 😘 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żeby skurcze się wyciszyły 🤞
    No ale w razie czego ... oby nie... jedź na IP sprawdzić 😘

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    Obróć się, Gościu na główkę 🤪

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    O kurczę 😣 to chyba mogą być te skurcze przepowiadające ... a, przypomnij, przepraszam, miałaś już robione KTG?
    Dobrze, że odpoczywasz, a próbowałaś np. wziąć delikatnie ciepły prysznic? Co do magnezu - nie podpowiem, bo mi już lekarka kazała całkiem odstawić. Mój lekarz z NFZ mówił mi kiedyś, tylko na wcześniejszym etapie, że taką słabą dawkę no-spy mogę sobie wziąć w razie W. Chodziło chyba o 40 mg.

Trzymaj się dzielnie 😘 trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żeby skurcze się wyciszyły 🤞
    No ale w razie czego ... oby nie... jedź na IP sprawdzić 😘
    Tak, właśnie wydaje mi się, że to są te przepowiadające, ale mam stracha, bo wcześniej chyba były rzadsze i też nie czułam tego dyskomfortu w krzyżu. Ale to też może być kwestia wieku ciąży, bo teraz chyba bardziej się luzują więzadła. Ktg jeszcze nie miałam…Teraz jak poleżałam to jest poprawa, jeśli dalej będzie mnie coś niepokoić albo jakoś nabiorą na sile te skurcze to faktycznie pojadę ♥️

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • KL Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:
    Raz na wypisie z IP zaleciła 3x1 przez 3 dni, a potem doraźnie jak złapie skurcz/ból, ale to było w 23 tygodniu jakoś chyba. Ja do tej pory brałam po jednej jak coś czułam
    Mi gin powiedziała, że doraźnie jakby coś się działo brać no spe. Tylko już nie pamiętam czy 1 czy 2 tabletki dziennie max🤔 ale nigdy nie miałam potrzeby brać więcej niż jedną.

purplerain lubi tę wiadomość

• Liliowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak zmeczona n8eprzespana noca.
    Lekarz na obchodzie mowil ze wedlug niego nie jest to rozpoczynajacy sie porod. Badal mnie drugi raz i jest nadal 1,5 cm rozwarcia, dziecko wysoko. Jesli do poniedzialku nic nie bedzie sie dzialo to wypisuja mnie i przyjezdzam 26 sierpnia w 37 tyg ciazy na planowe cc ze wzgledu na stan po 2 cc i makrosomie.
    Ja sie ciesze ze jestem w szpitalu bo te skurcze troche mnie niepokoily bo czulam poprzecznie ulozone dziecko i mocno zaciskajaca sie macice tak ze ciezko mi sie chodzilo. Nadal czuje die taka skolowana i oslabiona ale skurcze soe trozke wyciszyly.

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Lekarz na obchodzie mowil ze wedlug niego nie jest to rozpoczynajacy sie porod. Badal mnie drugi raz i jest nadal 1,5 cm rozwarcia, dziecko wysoko. Jesli do poniedzialku nic nie bedzie sie dzialo to wypisuja mnie i przyjezdzam 26 sierpnia w 37 tyg ciazy na planowe cc ze wzgledu na stan po 2 cc i makrosomie.
    Ja sie ciesze ze jestem w szpitalu bo te skurcze troche mnie niepokoily bo czulam poprzecznie ulozone dziecko i mocno zaciskajaca sie macice tak ze ciezko mi sie chodzilo. Nadal czuje die taka skolowana i oslabiona ale skurcze soe trozke wyciszyly.
    Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą i że jest plan działania ♥️ A jeśli coś pójdzie inaczej to będzie można od razu zareagować, więc to chyba najbezpieczniejsza opcja 🤞

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Dobrze,że pojechałaś, zawsze lepiej sprawdzić ☺️ super,że maluch jeszcze sobie trochę posiedzi 🤞

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08
    🩺01.09
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Amandi kilka nieregularnych ale takich 70-90 było.

Ale teraz to by mi się to ktg przydało bo chyba zaraz urodzę w poczekalni z nerwów.
    Odebrałam wyniki. HBS i GBS negatywne ale słuchajcie mam wynik HIV Ag Ab combo test i mam napisane coś takiego „ 0,2 S/CO Okno diagnostyczne wynosi 6 tygodni od ekspozycji. W przypadku stosowania przez pacjenta profilaktyki po- albo przedespozycyjnej, należy wykonać oznaczenie po 6-8 tygodniach od zakończenia przyjmowania leków”
    Za ch*ja nie rozumiem tego wyniku.. położna mówi że dla niej jest niejednoznaczny i nie wpisuje nic. Ostatni wynik miałam negatywny - to była formalność dla mnie że jest negatywny bo badam się z mężem regularnie. Jego nie ma - więc nie współżyję. Nie miałam kontaktu z nikim - nawet z rodziną za bardzo a na pewno nie z ich krwią … z toalet publicznych nie korzystam. Z resztą nie wychodziłam z domu nawet za bardzo. Czekam jeszcze na wizytę przez gabinetem ale jestem rozwścieczona. Zabije jeśli szpital mi coś sprzedał ;//
    Przepraszam że nie odniosę się do innych postów teraz.

👩‍💼29l🤵‍♂️35l + 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

04.01 ⏸️ 🍀
    07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
    24.01 8+0 CRL 1,6cm.
    26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
    26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
    21.05 24+5 637g 🩷
    18.06 28+5 1310g 🩷
    09.07 31+5 1700g 🩷
    21.07 33+3 2000g 💪
    06.08 35+5 2493g 🩷
    13.08 36+5 ⏳
    20.08 37+5 ⏳

TP 5.09.2025 💖
  • Paczula Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:

Lekarz kazał mi brać Nospe Forte w razie takich skurczy. Albo dwie zwykle jeśli takie masz. Jedna może być za słaba. Ale kazał brać doraźnie, w przypadku bólu.
    Zdarzało mi się brać, jak czułam spinanie się brzucha.
    Może napisz do swojego lekarza co w takiej sytuacji? Albo może przyjmie Cię wcześniej jeśli się martwisz?
    Mnie bóle brzucha zawsze stresowały i biegłam wtedy szybciej do lekarza 🙈 Ale finalnie kończyło się to na zwiększonej dawce magnezu i ewentualnej nospie przy większym bólu. Te bóle nie muszą nic oznaczać, może przy rewolucjach jelitowych mała bardziej wierzga i przez to macica reaguje skurczami.

purplerain, KL lubią tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Ale teraz to by mi się to ktg przydało bo chyba zaraz urodzę w poczekalni z nerwów.
    Odebrałam wyniki. HBS i GBS negatywne ale słuchajcie mam wynik HIV Ag Ab combo test i mam napisane coś takiego „ 0,2 S/CO Okno diagnostyczne wynosi 6 tygodni od ekspozycji. W przypadku stosowania przez pacjenta profilaktyki po- albo przedespozycyjnej, należy wykonać oznaczenie po 6-8 tygodniach od zakończenia przyjmowania leków”
    Za ch*ja nie rozumiem tego wyniku.. położna mówi że dla niej jest niejednoznaczny i nie wpisuje nic. Ostatni wynik miałam negatywny - to była formalność dla mnie że jest negatywny bo badam się z mężem regularnie. Jego nie ma - więc nie współżyję. Nie miałam kontaktu z nikim - nawet z rodziną za bardzo a na pewno nie z ich krwią … z toalet publicznych nie korzystam. Z resztą nie wychodziłam z domu nawet za bardzo. Czekam jeszcze na wizytę przez gabinetem ale jestem rozwścieczona. Zabije jeśli szpital mi coś sprzedał ;//

Współczuję stresu. Wkleiłam to do czatu bo mam akurat pro 5.0 czyli tą wersję, która teraz ma niby być super aktualna i jak doktorzy odpowiadać.
    Napisał, że jest ujemny. A o oknie ekspozycji, że przez to, że to test 4 generacji to zakażenia wykrywa po.2-4 tygodniach ale 100% pewność daje po 6 więc jeżeli minęło mniej niż 6 od ryzykownej sytuacji to nie ma 100% pewności.
    Mam nadzieję, że lekarz zaraz też Cię uspokoi i To potwierdzi ;)

Generalnie wynik poniżej 1.0 jest ujemny

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:01

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

Ja gdzieś czytałam jakiś czas temu, że w ciąży to drugie badanie na HIV może dać fałszywie pozytywny wynik i że to właśnie ciąża jest „winowajcą”, ale na pewno wszystko zaraz Ci wytłumaczą 😘

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • Lavender91 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:

To na pewno jakiś błąd, pewnie będziesz musiała powtórzyć wynik, ale współczuję nerwów ;(
    P.S. nie ma opcji zarażenia się w publicznej toalecie

🩺 473 g 🩷
    🗓️ 24.05 szkoła rodzenia
    🩺 30.05 wizyta
    🏥 1200 g 💖
    🩺 1780 g ✨
    🩺 17.07 wizyta
    🩺 14.08 wizyta

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanego obrotu i Pauliny i super, że Olek od Deyansu sam się obrócił ❤️

Liliowa, dobrze że jesteś pod kontrola, ale może bobas poczeka jeszcze, życzę ci tego ❤️

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak dziewczyny piszą, reaktywny wynik to ten powyżej 1. A gdzie robiłaś badania? Bo powinna być interpretacja wyniku czy reaktywny czy nie, przynajmniej ja tak miałam, a robiłam w alabie i diagnostyce

🩺 473 g 🩷
    🗓️ 24.05 szkoła rodzenia
    🩺 30.05 wizyta
    🏥 1200 g 💖
    🩺 1780 g ✨
    🩺 17.07 wizyta
    🩺 14.08 wizyta

preg.png
  • CieplaHerbata Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Algo cieszę się, że Stasia możesz już tulić i te chwile zgrozy minęły! Biedna Ty nasza!! Dużo zdrówka dla Was a Stas niechaj rośnie ❤️❤️

LauraTomek spełnienia marzeń i przede wszystkim porodu bez komplikacji 😉

Liliowa mocno zaciśnięte kciuki za Was 🤞🤞🤞

Majka oooo jak miło oby pani doktor potwierdziła wieści o wypisie ❤️

Deyansu wow ale jak w filmie akcji, mocne kciuki za te 37 tygodni 🤞🤞

Hajkonk mam nadzieję, że ten wynik jest zafałszowany! 🤞

👩 35 👨 45
    Starania od 7/2024
    09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
    20.01 5sc ⏸️
    21.01 4 +4
    13.02 7+6 0,11 mm Dzieciątka ❤️
    07.03 11+0 3,7 cm Dzieciątka
    19.03 12+5 🧬 6,2 cm Dzieciątka
    07.04 15+3 12 cm Córci _ Lenka 💖
    05.05 połówkowe

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Ja gdzieś czytałam jakiś czas temu, że w ciąży to drugie badanie na HIV może dać fałszywie pozytywny wynik i że to właśnie ciąża jest „winowajcą”, ale na pewno wszystko zaraz Ci wytłumaczą 😘
    Moja koleżanka tak miała właśnie, podobno czasem ciążowe hormony coś fałszują. Tak jak u mnie z toksoplazmozą 🫣 tylko niepotrzebny stres 😥

🩺 473 g 🩷
    🗓️ 24.05 szkoła rodzenia
    🩺 30.05 wizyta
    🏥 1200 g 💖
    🩺 1780 g ✨
    🩺 17.07 wizyta
    🩺 14.08 wizyta

preg.png
  • Engel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LauraTomek wszystkiego najlepszego 🥳

@Majka92 super wieści, Filipek też przykoksił i patrz jak szybko ten czas zleciał, zaraz już razem w domku 🥰

@PaulinaLexi i @Deyansu gratulacje obrotów bobasków, oby już tak grzecznie leżały do porodu ✊🏼

@Hajkonk współczuję stresu, mam nadzieję, że lekarz zaraz uspokoi, wydaje mi się że to po prostu wynik negatywny co też powinno być normalnie napisane na wyniku a nie jakieś dziwne sformułowania 🫣

Czy tylko mnie od kilku tygodni ssie w żołądku?
    Nie potrafię się nasycić, nawet jak naprawdę czymś sobie pojem to za 5 minut jestem już głodna, mam dość 🫣

Majka92 lubi tę wiadomość

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🥥
    28.05. 25+4 823g 🐧
    24.06. 29+3 1364g 🍈
    9.07. 31+4 1821g 🥬
    15.07 32+3 1918g
    5.08 35+3 2627g
    19.08 37+3 🩺
    ??.08 ??+? 🏥
‹‹ 968 969 970 971 972
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ