X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Skali moze jakies przeziebienie Cie bierze? Twu twu.. Dbaj tam o siebie! :)
    Nie wiem jak tak dalej pójdzie to będę musiała odwiedzić lekarza bp wymiotowalam przed chwilą ech

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 45 kg to juz chyba jakichs rekord!!! I chyba zaniedbanie, objadanie sie itp. A potem kobity sie dziwią, ze ich faceci zostawiają... Wiadomo miłość itp, ale jednak facet jest wzrokowcem... Ja juz nie mogę sie doczekać, jak po ciazy bede mogła isc na spinning, czy pobiegać do parku :) juz mojemu M. zapowiedziałam trzy wolne wieczory w tygodniu dla mojej aktywności :) i nawet nie protestował :P

pirelka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    ja tez na diecie najpierw schudłam, a teraz sie cieszę, że waga stoi (a nie nadal spada), jestem ciągle minus 4 kg w stosunku do wagi w grudniu, a mały wcale nie jest juz taki mały ;)

ja rozumiem 20kg, 25kg...ale tez w pierwszej ciązy jadłam tylko owoce i na koniec słodycze (minimum paczkę ptasiego mleczka dziennie zima), duza jestem, w genach nie mam pieknie :) tendencja jest
    ale "dzieki " słodyczom przybrałam wtedy 3,5 kg...nie oceniam dziewczyny, ale dziwie sie, jak organizm dał rade i nie protestował,,,u mnie kolana pierwsze sie odzywaja

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, ja nie sądziłam że kiedyś to przyznam, ale też brakuje mi zajęć w klubie fitness, już nie mogę się doczekać aż dojdę do siebie i na godzinkę sobie wyskoczę :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak utyła 45kg w czasie ciąży to mnie nie dziwią problemy poporodowe.
    Jak o tym myślę to nie chcę wam pisać jaki obraz rysuje moja bujna wyobraźnia :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja tez nie przypuszczałam, ze bedzie mi brakować az tak bardzo aktywności sportowej. Tak samo, brakuje mi pracy. A to juz w ogole mnie zaskoczyło, bo myslalam sobie "zajdę w ciąże i w końcu bede mogła odpocząć na l4 itp. A teraz chętnie bym do pracy wróciła...

mychakruszyna, pirelka, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też zyje właściwie tylko na slodyczach ale póki co 8,5kg więc raczej 40 mi juz nie grozi :P chyba:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, mi to pracy nie brakuje i nigdy brakować nie będzie. Wręcz jestem przerażona tym, że nie zdążyłam jeszcze od lutego odpocząć :P nie wiem kiedy czas zleciał... niedługo trzeba będzie wracać :P

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Ja wlasnie tez tam myslalam, bo dosyc miałam juz tej pracy. A mija chęć powrotu pewnie zależy od tego, ze teraz przymusowo musze lezec... :/ ale juz niedługo i nie bedzie nam sie nudziło, bedziemy mieć duuuuuzo roboty przy bobasach :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja na poczatku ciązy w ogole nie zmieniłam diety... a jadłam nawet mniej. Co prawda mdłości były niewielkie, ale mimo to apetytu nie miałam. Jak przytyłam pierwsze 10 kg to UWIERZCIE nie mam pojecia od czego tak DUZO... czuje że dobije 20. Może nawet troche ponad, chociaz jakoś specjalnie sie tego nie obawiam. Taki mój "urok" (?). Ale byłoby mi przykro gdyby ktoś powiedział, że o siebie nie dbałam bo się obżerałam... na dobra sprawe dopiero w 4 miesiacu zaczęłam jeść faktycznie więcej. Teraz miele non stop, ale co zrobić jak mi burczy... niemniej nie są to fast foody i niezdrowe żarcie... raczej normalne, czyli zdarza się i niezdrowo i nad wyraz zdrowo..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje zasłonki do kuchni :D śliczne :D dziś mąż w końcu umyje okno w kuchni :D

bisacz, żabka04, mmargol, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od lutego na zwolnieniu i za pracą w ogóle nie tęsknię, bo nareszcie mogę odpocząć :) Później przy dziecku będzie robota.
    Jak narazie przytyłam w ciąży tylko 6kg, lekarz mówił, że mogę przytyć nawet 15 kg bo jestem bardzo szczupła, ale chyba nie dobiję do takiej wagi. Moja mama też przed ciążą była szczupła i przytyła tylko 9 kg, może po niej to odziedziczyłam :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło 9kg do końca myślę jeszcze jakieś 6kg ale jakoś się tym nie martwię.
    Ksosiu nawet jak przekroczysz te 20kg to bardzo daleko Ci jaszcze do 45 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak w skrócie przedstawię moja obecna sytuację.
    A więc leżę i nic nie wiem.
    Głoduje strasznie.!!!!!!!
    Właśnie zamówiłam w barze nalesniki z jabłkiem i cynamonem bo nie wytrzymam do 14 bez obiadu.:-(
    Kolacja wczorajszą szpitalna mi nie sluzyla wywaliło cukry.

Rano po obchodzie nic mi nie wiadomo co ze mną.
    Rano przyszła lekarka która mnie przyjmowała wczoraj więc pytam jej co z tym usg co się dowiedziała i załatwiła.
    Mówi że lekarza od usg nie ma będzie za dwa tygodnie!!!!
    Pytam jej to mam tu leżeć dwa tygodnie?????
    A ona ze nie! nie ma takiej opcji.
    Pytam czy mogę wyjść do domu i wrócić na usg za dwa tygodnie.
    Tak ale przepadnie mi usg i będę musiała skierowanie przynieść.
    Więc powiedziała że zobaczy jak wyniki krwi na krzepliwosc robili i przyjdzie i mi powie.
    Do teraz jej nie ma.
    Ja najpóźniej wyjdę na żądanie w niedzielę bo mam w dupie takie wczasy.
    I tak będą kazali mi zrobić prywatnie usg więc bez sensu siedzieć i się godzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pracę to też myślałam jak to dobrze będzie na L4 ale jak tak siedzę sama w domu to często mi się tęskni za takim mobilizującym rygorem, wiecie do pracy na 15 to trzeba ogarnąć dom, pranie, obiadek itp a teraz rozwleka mi się to jakoś, może muszę po prostu wyznaczyć sobie nowy rytm dnia.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja,
    U mnie już jakieś +13 kilo :/
    Mam wilczy apetyt i tak jak nigdy nie lubilam słodkiego to teraz mega mnie ciagnie i musze sie pilnować kawalek gorzkiej czekolady dziennie, do tego litrami pije mleko!
    Ale chodze codziennie na spacery plus ćwiczę prawie codziennie.
    Oto my :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ab37f995703.jpg

żabka04, mmargol, bisacz, Pysiaczek89, kamciaelcia, Anulka01, claudiuszek, bbeczka91, haneczka, Lusia8998, Strazaczka1990, Strazaczka1990, Sabina, _izunia_, martta, mysza0406 lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nie zazdroszczę sytuacji, staczasz batalię, żeby spokojnie zajęli się Tobą w szpitalu a jak już się w nim znalazłaś to pewnie masz wrażenie po co mi to było!
    Trzymam kciuki, żeby coś ruszyło w lepszym kierunku.

żabka04 lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urwanie chmury u mnie! Miałam iść do sklepu i na pocztę po kocyki, szykuję się, za oknem jasno, a tu idę do drugiego pokoju (druga strona bloku) a tam czarno! ludzi zza okna nie widać i samochodów prawie bo tak deszcz tnie i wieje, że aż huczy! Ale super :D daaawno tak nie było u nas :) Lubię burze, ale zza okna, dobrze że nie zdążyłam wyjść :D

AJrin lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od rana takie zaciągnięte, że w domu wygląda jakby to już była 21. Ciemno, szaro, buro, ponuro i mgliście. Leje bez opamiętania !!!
    Udało mi się na szczęście wyskoczyć na rynek w chwilową przerwę od deszczu :)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest wichura straszna choc nie pada ale straż już kilka razy wyjeżdżała pewno do drzew. Tak mi dachem narywa ze aż sufit trzeszczy mam nadzieje że mi go nie zerwie :/co do tycia i ćwiczeń ja całe dnie leze na kanapie jakoś nie mam mobilizacji ćwiczyć bo wszystkie te zestawy dla ciężarówek sa mega nudne:/ ja zawsze aktywna lubię szybko, dużo potu, itp a tu same rozciągające :/ no a szybkich nie mogę :/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ