X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię mąż poszedł do pracy wczoraj późno wróciliśmy w mieszkaniu mam sajgon wszystkie rzeczy w jednym pokoju nie wiem jak ja to ogarne po prostu nie wiem
    U mnie nie dawno lało teraz przestało to n ze chociaż takiego upału nie będzie
    Miłego dnia może jeszcze uda mi się zasnąć

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 35 tygodniu :)

Tez wstalam z mezem, jakas ciezka noc, bylam dosc mocno zmeczona weekendem, zaczal lac deszcz,okna w calym domu otwarte, bo goraco. Teraz jest przynajmniej znosnie :)

Tez sie w ostatnim czasie mocno poce w nocy, straszne to jest.

Powodzenia na wizytach!

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie stelaz pod wanienke?
    Ja kupilam te z Ikei i chyba bede musiala dokupic stelaz, bo nie mam jej gdzie umiescic...

A co zabieracie do szpitala?
    Jest cos, co myslicie,ze sie wyjatkowo przyda i warto zabrac procz podstawowych rzeczy typu koszule, klapki, recznik i podklady?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, wlasnie sobie pomyslalam i jestem ciekawa, macie jedna zwykla wanienke i bedziecie kapac malenstwa po kolei?
    Kurcze, ja panikuje przy jednym dziecku, a przy dwojce to nie wiem jak bym sie ogarnela ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzisiaj przespalam fajnie noc u mnie to kwestia duchoty bo jak w nocy padalo i chlodniej to i ja spie. Ja od tygodnia budzilam sie w nocy moze nie mokra ale tak mi bylo gorąco i duszno, ze mialam wrazenie ze sie gotuje, nienawidze tego i spimy z wlaczonym wiatrakiem. W tw duchote jak sie budzilam w nocy to zdazalo mi sie w nocy nogi moczyc w lodowatej wodzie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam
    Ja nadal super śpię, ale pizamy nie unieram...a kołdry praktycznie nie uzywam do okrywania (cieniutka jest jak letni kocyk) :D
    tak spałam, że jak usłyszałam budzik męza o 6 , pomyślałam, że zapomnial w niedziele go wyłaczyć :D
    a dzis ja sama(mąż znów na słuzbie) wiec ciekawe co sobie do roboty wymyślę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam za duzo do robienia, zostalo do wyprasowania kilka przescieradelek i tyle :)
    Torby spakowane, pokoik zrobiony, czekam na zaslonki i musze dokupic doniczki, jakies dodatki.

Aaa, kupilam te lampki kulki, okazalo sie, ze samemu trzeba je zlozyc, ale z tym wole poczekac na meza :D

Kurcze, podczytalam Sierpniowki i tam wiele dziewczyn sie juz rozpakowalo ;)
    Troche sie przerazilam :D
    Ciekawe, kto unas jako pierwszy przywita swoje malenstwo :):)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam duzo do zrobienia-torbe dopakować :) ale to pójdzie , jak kosmetyczke kupię :)
    ale inaczej się robi, jak męza nie ma :d powoli , ale nie słyszę; tego nie rób, jak to zrobie itp :) przecież my mamy wszystkie okna pomyte :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    i ja mam stelaż do wanienki, bez niego nie widze kapieli(choć na poczatku i tak wydawał sie niski i plecy bolały)
    na wyjazdy mamy wanienke dmuchana i w gosciach stawialiśmy ja np na pufach...wiec jest porównanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zdecydowanie inaczej :)
    Mozna stanac na krzeslo zeby cos zdjac i nie wystraszy Cie krzyk przerazonego meza :D

Ale mimo wszystko wole jak jest, ogolnie ma duzo swoich rzeczy do robienia w domu, wiec az tak mnie nie pilnuje :)

Ja za to jakiejs energii dostalam, chyba pojade na zakupy i ostatnie drobiazki dla malego kupie. Musze jakis kocyk jeszcze znalezc i karuzelke ;)

A potem cos dobrego na obiad wymysle.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) my wczoraj wróciliśmy do domku. Po drodze myślałam ze mi krzyż odpadnie i marzyłam tylko o łóżeczku... Jak na złość okazało sie ze mi rybka padła i musiałam zacząć od sprzątania :/ Normalnie zryczalam sie na koniec bo juz mnie tak wszystko bolało, ale za to jak zasnęłam to dopiero godzinę temu sie obudziłam! W końcu wyspana sie czuje! A teraz kawka i za pranko sie biorę ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    violett
    i ja mam stelaż do wanienki, bez niego nie widze kapieli(choć na poczatku i tak wydawał sie niski i plecy bolały)
    na wyjazdy mamy wanienke dmuchana i w gosciach stawialiśmy ja np na pufach...wiec jest porównanie

A bedziecie kapac w pokoiku czy w lazience?
    Bo w lazience mam dosc malo miejsca, a w pokoiku moglabym malego od razu na przewijak zapakowac i na spokojnie osuszyc i przewinac, bez zbednego chodzenia.
    I tak sie zastanawiam czy to dobry pomysl.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    z mężem w domu siedze na kanapie z telefonem i z wami pisze-tylko prace wyznaczam :)
    a tak nie widzi, nie pomaga i nie denerwuje tekstami, ja to zrobię :D
    mam kupę drobiazgów do mycia i wyparzania...(po córci)łózeczka oba do ubrania, maleńkie pranie nowych rzeczy (poczekaja gdybym coś jeszcze kupiła :D ), pare rzeczy do kupienia-jak smoczki do butelek lovi (bo butelki mam), czy gaziki ze spirytusem...więc tak naprawde nic nie mam do roboty ...
    zostało nam 22 dni do cc, wiec 3 tyg do szpitala ojeju jeju

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    A bedziecie kapac w pokoiku czy w lazience?
    Bo w lazience mam dosc malo miejsca, a w pokoiku moglabym malego od razu na przewijak zapakowac i na spokojnie osuszyc i przewinac, bez zbednego chodzenia.
    I tak sie zastanawiam czy to dobry pomysl.

mam tak maleńką łazienkę, że w niej kąpiel odpada, kapalismy 6 miesięcy w pokoju: takie specjalne przescieradło na podłoge (przeciw wodzie) kładliśmy :D
    potem mąz kąpał sie małą w naszej wannie (musiała siedzieć)

wodę do wanienki ja szykowałam, w małej misce niosłam do pokoju, a wodę z wanienki mąż lub wspólnie wynosiliśmy do łazienki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 08:41

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze, ze znasz termin :)
    Ja moze sie cos wiecej dowiem na wizycie, ale ekscytacja juz jest,bo sierpien sie zaczal ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett
    a przypominam sobie zimę, kiedy ten termin taki nierealny sie wydawał :D a teraz juz wszystkie możemy być w gotowości (no, dobrze jeszcze by było niektórym czekać, ale ...to juz sierpień :D )

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia czekamynna wieści po wizycie :)
    Synek pojechał ma tydzień z tatą, więc mam czas na ogarnięcie wszystkiego dla córci :) choć wczoraj łezka w oku się zakręcila, jak jechał. A tatus już do mnie dzwonił z awantura, że kaszy nie spakowalam ;)

Violett ja mam wanienke na nóżkach bez stelaża, potem się je wyjmuje. Krótko używałam, choć na początku jest to wygoda. Dla mnie ciut za wysoka ta wanienka i nie było mi wygodnie ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jeszcze ponad 40 dni mam jeszcze z 3 pralki do zrobienia i poprasowania. Plus lozeczko ale to M złoży no i torby dopakowac. Torby to musze do czwartku spakowac to jest warunek wyjazdu na weekend bo to prawie 300 kilometrów wiec torby jada z nami ;)
    W tym tygodniu mam dodatkową atrakcje poranna psiapsiuła wyjechala i mam codzienny spacerek ponad 2 kilometry nakarmic koty i podlac kwiatki jesli potrzeba im.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:15

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Hej dziewczyny milego dnia ;-)
    Żabcia a Ty jak tam z tymi wodami?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ