X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kończę 33 tydzień dzisiaj. Jeszcze jeden i mój pierwszy cel osiągnięty :) będzie mi jakoś spokojniej. Ja w ogóle jeszcze nie czuję ze niedługo poród i torby do szpitala też nie spakowalam. Wezmę się za to w ten weekend gdy ten 34 tydzień będzie na ukończeniu. Wcześniej nie planuje rodzic:)

bisacz, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu jak mnie to spotkało to nie mogłam patrzeć na ciążowe brzuszki, reagowałam wręcz agresywnie więc ja bym dała sobie spokój z odwiedzinami.....strasznie mi przykro z jej powodu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam (tak jak w pierwszej ciązy) na 36+1
    bo to oznacza, że rodzić moge w moim szpitalu ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka

Kontrole mam przez to ze rozwarcie niewielkie bo na 1 cm ale zewnetrzne mam dlatego lekarz ma to na oku.

A co do szyjki to ciesze sie ze jest zamknieta i wszystko jest dobrze ale nie ciesze sie ze jest taka dluga bo w 1 ciazy mialam to samo i nie chciala sie skracac i otwierac do porodu :/ i teraz sie boje ze bedzie to samo z ta uparta szyjka a wtedy to juz napewno moge zapomniec o sn i pojde na cc a tak sie strasznie tego boje i nie chce :(

Dzieki dziewczyny za wsparcie i dobre slowa, jestescie najlepsze !!!! :) :*

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka
    czyli byłaś niedaleko mnie :) a tak naprawde bliziutko ksosi :D

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ksosiu jak mnie to spotkało to nie mogłam patrzeć na ciążowe brzuszki, reagowałam wręcz agresywnie więc ja bym dała sobie spokój z odwiedzinami.....strasznie mi przykro z jej powodu.

zgadzam się, mnie całe szczęście taka historia nie spotkała, ale jak nas zaprosili znajomi na świętowanie ich ciąży gdy nam z mężem się nie udawało przez rok w nią zajść to dla mnie było straszne przeżycie. W ogóle się nie potrafiłam cieszyć ich szczęściem i patrzeć na brzuszek. Myślę, że trzeba dać koleżance trochę czasu

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbe spakuje sobie nq poczatku września/po wrzesniowej wizycie u doktorka bo wtedy juz napewno bede wiedziec jak urodze :) mowilam dzis doktorkowi ze mnie boli przy tej bliznie chwilami, to kazal przypomniec za tydzien na wizycie to dokadnie obejrzy ta blizne i czy jest ok. Ale to pewnie od tego ze sie wszystko rosciaga a teraz najwieksza faza wzrostu i wagi u malego ostatnie 2 miesiace takze poki nic sie nie dzieje to sie nie stresuje, a maly ciagle wariuje w brzuchu :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, Ksosia wiem wiem, pamiętam :) Ale to był wypad z dziadkami i malutkim dzieckiem, więc zero swobody. :P A na dodatek tylko 2 dni, więc słabo. Ale jak dzieciaki trochę podrosną, to możemy się spotkać nad jeziorkiem np. w przyszłym roku. :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:45

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu bardzo przykre :/ ale tak jak radzi bisacz, nie ma co odwiedzać. Ja po stracie nie mogłam dojść do siebie, na widok brzuszków czy mam z wózkiem chciało mi się wyć. Daj bratowej dojść do siebie, pogodzić się ze stratą, przejść żałobę. Jak będzie gotowa się spotkać, to sama się odezwie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi
    haneczka
    trzech łobuzów w jednym miejscu :D

haneczka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:18

agatia, bisacz, Angela89, alinka, Pysiaczek89, mysza0406, A_n_k_a_80, AJrin, Anulka01 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    No ciekne ale jeszcze nie zatonelam :D
    Nie lubię, że cieknie, ale lubię za poczucie humoru :)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia
    wiec niech cieknie jeszcze 3 tyg a potem chlusta ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tego nie robić i nie dałam rady....pożeram właśnie moje imieninowe pralinki :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Nie lubię, że cieknie, ale lubię za poczucie humoru :)
    Ja też :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    No ciekne ale jeszcze nie zatonelam :D
    Oj lubie Twój spokój :) Jakieś plany wobec Was maja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Miałam tego nie robić i nie dałam rady....pożeram właśnie moje imieninowe pralinki :)

Ja właśnie pożarłam mleczko w tubce kakaowe i mnie mdli - oj głupia ja, głupia ja..

bisacz, agatia lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w sierpniu :)
    Goście weekendowi zadowoleni, koleżanka mi komplementy prawiła, że ładnie mi z brzuszkiem i nie wyglądam na dużą (jeśli można tak powiedzieć :P ). A jej mąż się napatrzył i sam zachciał potomka hihi ;)
    Na spacerze cały czas mnie wyprzedzali i po chwili przepraszali, bo się zapominali, a ja na końcu peletonu jak ta kaczka ;)

Wiecie, ja w nocy też się pocę jak świnka, kołdra z boku a śpię tylko w koszulce i majtkach przy otwartym oknie.

Idę odebrać dzisiaj wynik GBS, więc zaraz zacznę się zbierać.
    Jeny termin porodu mam za miesiąc! Musze torbę do szpitala spakować

Sabina lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:

mąz wczoraj mnie pyta: czemu tak jest , ze jak czegoś nie można, to sie wtedy bardzo tego chce??(a miał na myśli piwo-po ostatnim weekendzie obiecał sobie, że nastepny raz spozyje alko po ur sie Piotrusia)
    Spojrzałam na niego wymownie i poprosiłam grzecznie, aby na głos takich rzeczy przy mnie nie mówił :) bo na diecie cukrzycowej ja, czyli antypożeracz słodyczy, jem je codziennie :) a najbardzioej chce sie tego słodkiego, którego totalnie nie wolno :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ