X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pewnie tak jest jak mowisz ;) ja to bym chciala, ze Emilcia miala zgrabne nozki po tatusiu jak na dziewczynke przystalo, a nie po mnie kołki zamiast łydek , zwężenia w kostce prawie nie ma :P nadzieja jeszcze jest, bo geny moze sie zmiksuja, wiec pozyje w tej nadzieji dalej hihi ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Moja nalewka jest do picia niemal na drugi dzień ;) ale teraz aronii nie ma jeszcze. .. a co do ubioru. Wszystko uzależniam od pogody. ..bo nawet w sierpniu może być zimno a we wrześniu upał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stope to ja mam 40/41, ale mi urosla troszke bo w trampkach cisnie z przodu (chodze w sandalach glownie), a moj malzonek ma kopyto 45/46, wiec nie licze ze mloda bedzie miala male stopy :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    anka
    ja mam natomiast spiworek do fotelika minky

nawet ten kolor
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c66a7e8ed421.jpg

Oj, to znowu będę ja - Straszak. Na szkoleniu "Car Safety" przestrzegano, żeby nic do fotelika nie wkładać, tylko dziecko ubrane stosownie do pogody. Wszelkie otulacze, podgłówki, mięciutkie śpiworki są ekstrasem, ktory może ograniczać skuteczność fotelika w przypadku wypadku. Jedyne co powinno być to sam fotelik i oryginalny, zapewniony przez producenta wkład na niemowlaka.

Ogólnie to z badań wynika, że 94% dzieci siedzi w fotelikach niepoprawnie, albo ze względy na to, że fotelik źle zainstalowano w samochodzie, albo dziecko jest źle zapięte, albo jest ubrane/opatulone tak, że uprząż nie spełnia swojego zadania i nie trzyma dziecka jak powinna.

Uff, przepraszam, żem taka... niedobra...

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Kamcia pewnie tak jest jak mowisz ;) ja to bym chciala, ze Emilcia miala zgrabne nozki po tatusiu jak na dziewczynke przystalo, a nie po mnie kołki zamiast łydek , zwężenia w kostce prawie nie ma :P nadzieja jeszcze jest, bo geny moze sie zmiksuja, wiec pozyje w tej nadzieji dalej hihi ;)

Jako dziecko miałam odstające uszy :D Emilka miała dokładnie takie same :D pocieszalam się ze teraz u mnie tego nie ma to i małej by się ułożyły :D

Sąsiadka z góry tez mówiła ze nie chciała aby córka miała jej uszy ale też żeby nie miała oczu po tacie ;) i co? ? Emilka ma uszy po mamie i oczy po tacie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Synek cały czas mało ważył ale lekarz mówi, że jeszcze mieści się w normie ale jest przy dolnej granicy. Najbliższą wizytę mam za tydzień w poniedziałek więc zobaczymy ile podrósł.

No to Kostek do badania w 25tygodniu był powyżej środka.
    Dopiero na badaniu w 29 spadł. Najpierw na 40centyl. A teraz w 33 tygodniu na 22.
    I lekarz tez nowi, ze jeszcze jest w normie, ale kontrole zlecił.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nalewki to maz i tata i tesciowa robia :)
    najszybsza to chyba cytrynowka, choc ja wole inne ;)
    na studiach to jeszcze blyskawiczna "nalewka" z cukierkow ice lodowych tzw "ajsówka", to byly czasy

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, ja mam zamiar założyć synkowi na wyjście body z dł rękawem, półśpiochy a na to welurowy pajac i do tego cienka czapeczka. A jak będzie zimno to przykryje tylko kocykiem bo ze szpitala od razu do samochodu a później prosto do domu więc myślę, że dzieciątko nie zdąży zmarznąć.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Ale przez śpiworek pasy fotelika są przekladane i tak naprawdę w środku zapinane
    a jak zdolni rodzice fotelik przypinaja to ja wiem :D czasem mają takie pomysły ze mój rozum na to w życiu by nie wpadł

Behemottka, Sabina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Jako dziecko miałam odstające uszy :D Emilka miała dokładnie takie same :D pocieszalam się ze teraz u mnie tego nie ma to i małej by się ułożyły :D

Sąsiadka z góry tez mówiła ze nie chciała aby córka miała jej uszy ale też żeby nie miała oczu po tacie ;) i co? ? Emilka ma uszy po mamie i oczy po tacie :D
    to ja juz nic nie mowie, bo wykracze :P ;)
    co jak co, ale nasze dzieci i tak beda dla nas najpiekniejsze :)

apropo uszu - ja mam dwa rozne ksztalty, zawsze mowilam, ze jedno mamy drugie taty, bo faktycznie takie ich ksztalty :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Ale ja nie umiałam nie dojrzeć u Emilki tych uszu :D ale ludzie się gapili jak wolałam do niej Kulfon :D

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjacie planuje bodziak z dlugim rekawem i pajac zaleznoe od pogody welurowy albo cienszy. Do tego kocyk czapeczka i bedzie ok.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Sophia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala biorę tylko pajace i bodziaki. Na wyjście mąż temat ogarnie w zależności od pogody.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Byłam na tym usg. Marcel wazy 3042g, ale +/- 444g, cały czas 90 centyl. Rośnie proporcjonalnie, przepływy ok, łożysko tez. Ale ja i tak sie martwie... Wg usg wychodzi mi 36,6 tc... Ogolnie lekarka powiedziała, ze wszystko jest dobrze... Ale on jest taki duzy, jak tak bedzie rósł, to zrobia mi cesarkę raczej... Troche jestem zmartwiona jego wielkością/waga :(

Pysiaczku, ja ważyłam 5200 :) I mama zdrowa i ja. Nic się nie martw na zapas. Najważniejsze, że maluszek rośnie proporcjonalnie i wszystko jest zdrowe.

Trzy tygodnie temu mój Adaś też był dużutki (75 centyl), a ostatnio lekarka mi powiedizała, że nie powinnam oczekiwać "little peanut," więc nie oczekuję. Chce rodzić tradycyjnie (+epidural ;) ) ale jak będzie CC, to będzie i nic na to nie poradzę. Najważniejsze, żeby nasze maluszki były zdrowe :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to masz taki sam zestaw jak ja:)

Ajsówka to dobry szybki pomysł.

Aaaaaaaaaa mężu wraca!!!:D:D:D. Idę się robić na bóstwo:) ...tzn wykąpię się;);)

kamciaelcia, mmargol, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Behemottka
    Ale przez śpiworek pasy fotelika są przekladane i tak naprawdę w środku zapinane
    a jak zdolni rodzice fotelik przypinaja to ja wiem :D czasem mają takie pomysły ze mój rozum na to w życiu by nie wpadł

Na pewno Ty wiesz najlepiej, bo masz, widzisz i dotykasz :) A zdjęcie malutkie, więc trudno zobaczyć, że pasy na wierzchu :) Nie chciałam nikogo straszyć :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam u nas na wyjście body z krótkim rękawem + bluza i półśpiochy cieńka czapeczka w razie jak będzie to kocyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam zachcianke na naleśniki... zjadłam aż 6 z czego trzy z Nutellą. Nie mam siły się ruszyć :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka
    Ależ ja jestem wdzięczna za takie rady. Zwłaszcza że twoje to mogą być inne niż u nas na miejscu. ..pasy są wewnątrz zapinane. Dzieciaczek jedynie pod pleckami ma warstwe tego spiworka. Ale tak samo jest w sweterku czy w bluzie
    ale podziwiam twoja wagę :D a długości ile ??bo ja męża nie mogę sobie wyobrazić a miał 60 cm i 4950 g :D Piotruś A"trochę " po tatusiu goni :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobilam pol chalki mlecznej z maslem i do tego duzy kubek kakao :)

‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ