WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:Behemottka
Nie pamiętam czy pisałaś ale jaka u was waga maluszka jest wskazaniem do cc?
Nawet nie wiem, muszę zapytać mojej doktor. Ale tutaj CC jest stosowane dość liberalnie, nawet być może zbyt często...kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Behemottka
Czyli wagowo podobnie jak u nas
Myślę że konkretne szpitale mają też swoje wytyczne. Jedne boją się ryzykować inne każą próbować rodzic duże dziecko. ..teściowa miała cc (ale nie wiem czy w trakcie czy planowane )ale drugie dziecko urodziła martwe. ..może przez wagę? ??
Narazie nie gdybamyporodzimy śliczne zdrowe dzieciaczki
-
kamciaelcia wrote:Behemottka
Czyli wagowo podobnie jak u nas
Myślę że konkretne szpitale mają też swoje wytyczne. Jedne boją się ryzykować inne każą próbować rodzic duże dziecko. ..teściowa miała cc (ale nie wiem czy w trakcie czy planowane )ale drugie dziecko urodziła martwe. ..może przez wagę? ??
Narazie nie gdybamyporodzimy śliczne zdrowe dzieciaczki
Wiesz, jak nasze mamy i teściowe rodziły to był inny świat. Teraz monitoring maluszków pozwala na super szybką akcję, jeśli tylko coś niedobrego się dzieje.
Moja koleżanka wymarzyła sobie poród naturalny, bez leków i miał być wręcz "orgazmiczny" ... ale dzieciaczek zdecydował inaczej i lekarz musiał wydać rozkaz ("executive decision"), że ratuje dziecko, bo ona się cały czas upierała, że go urodzi waginalnie. A był maluteńki, 3 kg. W życiu nie widziałam mniejszego dzieciaczka. Urodził się zdrowy, teraz ma już 4 latka i jest super chłopakkamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Skali, to prawie identycznie ważą nasze dzieciaczki. Mi lekarz mówił, żebym się nie martwiła bo synek mieści się w normie i patrząc na mnie jaka jestem szczupła stwierdził że duży nie będzie. Ja sama przy porodzie ważyłam prawie 3 kg więc synek pewnie podobnie
-
nick nieaktualny
-
alinka, mam takie dłonie baaaaaaardzo często. I nie tylko dłonie - całe ciało. Także poza okresem ciąży, ale w ciąży częściej. Ostatnio nogi i brzuch biją rekordy - normalnie, jak żywy marmur
Ot, krążenie ma, co robić
Ksosia - ogromnie to przykre
Też bym się raczej wstrzymała z odwiedzinami. Zwłaszcza, że na tym etapie, to już taaaaaaaki brzuszek, że hej, więc... Jakoś tak....
A_n_k_a_80, wiesz co, to chyba tak już działa, że swój brzuszek widzi się inaczej, niż swój, ale... serio, Twój wydaje się całkiem nieduży i proporcjonalny
Btw, to domek Małego Bratka, z dziś, czyli końcówki 33tc
Co do wymiarów - wiecie co... ja już nie wiem, czego się spodziewaćTak często słyszałam o machnięciach sie do 0,5kg (zarówno w dół, jak i w górę), że już mnie nic nie zdziwi...
A im bliżej terminu, tym większa szansa na pomyłkę, z tego, co mi lekarz mówił.
U mnie w 30tc Mały miał ponoć 1430g i lekarka powiedziała, że widać po brzuszku, iż duży nie będzie, raczej standardowy, tak ze 3,5kg... W 31tc niby 1473 g (kość udowa wyszła o 3mm krótsza, niż innej lekarce tydzień wcześniej)... A nagle w 32tc poszybował (wg dwóch osób!) na 1993g i zbliżył się do 90 centyla - zaś lekarz badający powiedział, że mogę zapomnieć o niedużym maluchu.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 23:37
kamciaelcia, A_n_k_a_80, agatia, AJrin, _izunia_, martta, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja jeszcze nie śpię. ..przegadalam swoją porę spania
ale musze napisać bo aż płakałam po cichu ze szczęścia
Pisałam o dzielnych dzieciaczkach i ich rodzicach których poznalismy w Poznaniu. ..byli razem z Emilka operowani -Natan i Zuzia
Natan niedawno przeszedł ponownie operacje
Ale dziś się dowiedzialam ze i Zuzanka ma ja za sobąjestem taka szczęśliwa. ..coś czułam ze się dzieje. Ale rodzice nie dali nam znać ze względu na mój stan. .. wiedzieli że nasz aniołek czuwa nad nimi. Operacja super. Mała super. Lekarze zadowoleni. Z wrażenia chyba dziś nie zasne
Bratek, _izunia_, Sabina, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia... Za każdym razem, kiedy czytam Twoje posty mam wrażenie, że jesteś najsilniejsza kobieta na świecie
a do tego jeszcze wspierasz innych. Oby więcej takich ludzi jak Ty, a świat będzie piękniejszy
kamciaelcia, Behemottka, _izunia_, mysza0406 lubią tę wiadomość
-
U mnie elektrycy instalują telewizor nad kominkiem i chyba zaraz ich kopne... Jak tak można bez przeczytania instrukcji montażu? Wtrącam sie jak rzadko kiedy, no ale jesli sie teraz nie wtrącę to będę patrzyła na telewizor wiecznie z przekrzywiona szyja... Jakoś bardziej nerwowa jestem niż normalnie.