X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Dziewczyny, podtrzymując temat włosów.
    Może te z Was, które już mają za sobą rewolucje hormonalną po porodzie mają jakiś sposób na te cholernie wypadające włosy ok 3-4 miesiąca po porodzie.
    Szczerze mówiąc ostatnio to moje główne zmartwienie. Po urodzeniu dziubka przy każdej kąpieli zbierałam tyle włosów, że mogłam sobie kota perskiego zbudować.
    Ostatnio gdzie trafiłam na link do artykułu o jakichś odżywkach siarkowych ale zgubiłam.
    Ja używałam wcierki jantara ale ona powodowała porost niż wypadanie. Moja fryzjerka mówiła że to co urosło w ciąży musi wypaść po że nic z tym się nie zrobi ;/

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba do szpitala nie spakowana ale jestem spokojna bo w sumie wszystko mam w razie czego wrzucę do torby i jazda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    U mnie tak samo :) od 2 miesięcy prawie mam miękka, skrócona z małym rozwarciem i daje radę. W tym przecież dwa pobyty w szpotalu. Glowa do góry :)

Kurczę dzisiaj wizyta i żałuję że się na usg nie umowilam. Ciekawa jestem co tam u naszej małej
    To dajesz mi nadzieję. Puki nie mam skurczybykow to jestem spokojna że dam radę do 13 sierpnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zauważyłam żeby mi mniej włosy wypadaly w ciąży. Na pewno u mnie przestały rosnąć. Myślałam że w ciąży nadgonie z długością a tu nic.

Ja miałam problem z wypadaniem włosów już przed ciążą i zdążyłam zrobić 6 zabiegów mezoterapii. Ostatni był na początku grudnia i potem miałam pójść w lutym. Szkoda że podczas karmienia piersią nie można bo bym poszła na 2-3 przypominające po porodzie, a tak muszę czekać co najmniej pół roku. Mam nadzieje że nie wylysieje do tego czasu

• Sophia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam te teorię, że to co nie wypadło w ciąży wypadnie po ale ale...
    Ja nigdy nie byłam tak łysa jak po ciąży i znam jeszcze kilka osób, które jak ja po ciąży wyglądały marnie. Zapewne wypada to co miałoby wypaść w czasie ciąży ale mi się robią jakieś mega zakola więc chciałabym to ograniczyć i stracić tylko tyle włosów ile muszę.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostrze tez po porodzie włosy wypadały garściami, brała różne suplementy ale to nic nie pomagało, wiadomo, każdy organizm inny bo z tego co pamiętam to ja tak nie miałam.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hehe po co ci motyw gruszki :P ?

Powiedzmy ze pasuje do nazwiska :)
    I wymyśliłam, ze chce ubranko z gruszka :)
    Sa ładne materiały (np. http://www.belleparis.pl/pl/p/Tkanina-bawelniana-gruszki-kolorowe/1643), wiec moze jakies szycie na zamowienie :)
    Ale tez nie wiem gdzie.

Takie ładne, ale jednak drogie
    http://www.ittikid.com/collections/featured-items/products/blue-pear-organic-playsuit
    Bede szukać. A jakbyście na cos wpadły przypadkiem to dajcie znac :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w ostatnim dniu 34 tygodnia:) wczoraj chciałam poczytać ale zasnełam, poczym obudziałam się na siku i nie mogłam znaleźc pozycji do spania;/ ale jakoś się udało. dziś dzień luźniejszy.

Dziś rocznica ślubu, zamówiłam stolik na kolację, obawiam sie tylko bo ma byc jakaś wycieczka ale może nie będzie mega głośno.

a to my:)

od kilku dni próbuję wstawić zdjęcie z sesji ale są za duże i muszę się pobawić ale może dziś znajdę chwilę:)

Pirelka ja też myślałam zeby sobie zrobić fotoksiązkę właściwie to chciałam album ale nie znalazłam zeby ktoś robił tylko gotowe albumy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:19

Ulfenstein, kamciaelcia, Macioszczyczka, bisacz, Sabina, violett, mmargol, _izunia_, A_n_k_a_80, AJrin, marta258, Anulka01 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    nieduży ten twój brzuszek, ale jest ładniutki-zgrabniutki ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po dość ciężkim wieczorze z mężem...

Pracuje teraz po 12h i obiad spakowałam mu do pracy. Zawsze jak jedzie na delegacje coś sobie kupuje jeszcze, ale tym razem oczywiście nie. Wpadł do domu, zgarnął placki które zrobiłam i bez słowa poszedł na siłownie. Wraca i z krzykiem czy jest coś na kolacje. Ja powiedziałam, że zaraz zrobie coś dobrego. Obrażony poszedł się wykąpać. Ja coś tam zrobiłam - nawet tego nie ruszył i poszedł spać. Wkurwiłam się i dziś o 4.30 robiłam jeszcze jeden obiad i spakowałam mu dwa. Ma szczęście, że jak się obudził to mnie mocno przepraszał za wczoraj, bo jeszcze trzeci na siłę jadłby w domu.

Co do włosów to nie pamiętam czy z Filipem mi wypadały czy nie, ale chyba nie aż tak tragicznie. Na chwilę obecną nie wypadają mi w ogóle i mogę je myć raz na 5 dni mimo tego, że zawsze używam odżywek.

Mi lekarz powiedział, że Hania będzie raczej ważyła w granicach 3,5kg.

Skali89 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki z labu :) wszystko ok, jeszcze czekam na toxo. Cukrzycowe ok.
    Morfo ok, mocz ok na szczęście bez białka i ketonow, hemoglobina 13,5.

Macioszczyczka, Skali89, bisacz, Sabina, sarcia123, mmargol, _izunia_, Bratek, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz nie zleca ostatnio żadnych badań, robię morfologię i mocz przy okazji tsh ale to sama z siebie, badań typu toxo też nie kazał powtarzać.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jaka hemoglobina śliczna u mnie mi es iac temu11. Dziś też byłam słabo. Wyniki wieczorem. Posiew za 3 dni. W piątek wizyta.

A ja wczoraj spakowałam torby. Mogę jechać doszpitala.
    Skurcze miewam rzadziej ale bardziej bolesne. Miesiączkowe bóle też, do tego krzyżowe. Najgorzej chodzić. Najgorzej leżeć. Brak Złotego środka.

Śliczne te wasze brzuszki, takie zgrabne. Nie to co mój, wisi w kroku...

Rzućcie pomysł na obiadek.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też robilam zdjęcie brzucholka ;)
    22 dni do poznania Piotrusia :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/551e3b38c054.jpg

martta, Skali89, Sabina, bisacz, Pysiaczek89, violett, mmargol, _izunia_, Bratek, bbeczka91, A_n_k_a_80, AJrin, marta258, Anulka01, Magdziulla lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisak
    a ciepły prysznic na te bóle?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Znam te teorię, że to co nie wypadło w ciąży wypadnie po ale ale...
    Ja nigdy nie byłam tak łysa jak po ciąży i znam jeszcze kilka osób, które jak ja po ciąży wyglądały marnie. Zapewne wypada to co miałoby wypaść w czasie ciąży ale mi się robią jakieś mega zakola więc chciałabym to ograniczyć i stracić tylko tyle włosów ile muszę.
    To jak ja. Włosy wypadaly garściami. A prysznic był notorycznie zapchany jak myłam wlosy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 10:23

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy poszłam do fryzjera włosy podciąć z myślą, że po ciąży wypadaja. Fryzjerka mówiła, że nie zawsze tak jest, na szczęście jej slowa sie sprawdziły
    teraz na poczatku ciązy wypadały, ale to raczej decydował ich stan, po obcięciu sa super, zobaczymy później ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia piękna piłeczka :)
    Dziś znowu będzie gorąco, byłam w sklepie po ciastka bo koleżanka ma przyjść na kawę , chciałam ją poczestowac arbuzem ale mój zapomniał ze ktoś oprócz niego bo je bo otwieram lodówkę patrzę a tam pół arbuza w środek wbita łyżeczka i środek wyzarty i już inaczej nie zjesz te chłopy są okropne

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali-jest piłeczka :) co raz częściej hacze brzuchem o wszystko, co przede mna się znajduje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:47

‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ