X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mały masz ten brzuszek ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Agatia mały masz ten brzuszek ;)
    Nie jest taki mały, mam spory nadbagaz i brzuch zawsze był spory. Ale przy diecie cukrzycowej poszło tylko w brzuch, więc nie jest źle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie nam się kręgosłupy wyginają w eskę :)

agatia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ulfiku, u mnie gruszek od groma.... Tylko jak to teleportować?

Wiedziałam, że w Ameryce na pewno się znajdą :P

Behemottka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały brzunio jak u mnie :)
    Skali89 wrote:
    witam się w ostatnim dniu 34 tygodnia:) wczoraj chciałam poczytać ale zasnełam, poczym obudziałam się na siku i nie mogłam znaleźc pozycji do spania;/ ale jakoś się udało. dziś dzień luźniejszy.

Dziś rocznica ślubu, zamówiłam stolik na kolację, obawiam sie tylko bo ma byc jakaś wycieczka ale może nie będzie mega głośno.

a to my:)
    [f392c771f4065c79m.jpg

od kilku dni próbuję wstawić zdjęcie z sesji ale są za duże i muszę się pobawić ale może dziś znajdę chwilę:)

Pirelka ja też myślałam zeby sobie zrobić fotoksiązkę właściwie to chciałam album ale nie znalazłam zeby ktoś robił tylko gotowe albumy ...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :) ja to zawsze mam nerwa, jak wydam za dużo pieniędzy
    po prostu uwielbiam zakupy w rossmannie :D a tylko drobiazgi(farba do wlosów, kosmetyczka, szczotka do zebów i mm...), nawet smoczkow lovi 0+ nigdzie nie ma, kupilam zatem buteleczkę. Rachunek 270zł :D jak mi miło

wjazd na cmentarz+ postój 115zł :) milutko :)

i mam mały problem...nadal mysle nad tym hyalobarrier gel...musze myśleć skoro apteki podały mi cenę 640 zł oraz 800 zł (ładna rozbiezność)
    ale jest inny problem-żel jest na czarnej liście, tzn w hurtowniach brak :( toż teraz mi sie problem zrobił: ani jeszcze decyzji nie podjęłam, a go nawet nie moge kupić! ten tańszy nawet w hurtowniach sie na liście leków nie wyswietla
    przemiła pani w naszej aptece zaproponowała poszukiwania w Gorzowie (a będe tam na usg w poniedziałek)-w dwóch sieciach aptek
    nawet chyba jestem zła, ze na taki problem trafiam
    pozostaje mi szukac apteki, której hurtownia akurat żel ma...

a co do ktg-mam w czwratek rano w poradni gin

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam skoczyc szybko do rossmanna i apteki po reszte brakujących pierdołek do torby szpitalnej i chyba już wszystko mam. Jedyny problem to z recznikami mam same jasne w domu i to tak jasno białe wiec sie zastanawiam czy nie kupić jakiś ciemnych byle jakich. Bo moje to grube, że pół torby zajmą.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

Jesli po:wyjsciu ze szpitala nie chcesz aby reczniki zmienily kolor na czerwony to polecam kipic czarne albo granatowe ;D

AJrin lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie miałam ktg, ale w pon będę na wizycie więc podpytam od kiedy mam robić. A mój synek też ma czkawkę codziennie, najczęściej czuję wieczorem.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze zamówiłam koszule do porodu taka co można fajnie odpiąć na kangurowanie. Planowałam rodzic w byle czym ale w ramach pozytywnego podejścia do sn i lepszego samopoczucia niestety, moj typ tak ma, że jak w byle czym to i czuje się jak lump.
    Zakupiłam taką z kompletem szlafrok bo u mnie z tym kiepsko.
    http://allegro.pl/sliczny-komplet-koszula-ciazowa-szlafrok-xl-xxl-i6251976950.html

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem mi polozna mowila ze na ktg sie chodzi jak cos sie dzieje a jak ciaza przebiega prwidlowo to sie przychodzi w 38 tc, bo wczesniej nie ma potrzeby, dlatego ja tam sie nie stesuje tym lezenie 30 minut w niewygodnej pozycji pod pasami to wcale nic przyjemnefo tak naprawde :) wystarczymse caly porod sn ma sie to na brzuchu

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ja na pierwsze 2 dni i duże krwawienie do szpitala, mam koszulę po synu, a drugą z FF taką już na ostatnie doby lub do domu. ;)

U mnie ktg wypada w 36+5. czyli prawie skończony 37tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na obiadek naleśniki z serem i borówkami. Mniam, mniam. ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, dzis zrobolam zurek w chlebku na obiad i czekam az moje dzieci zglodnieja zeby im podac :)

AJrin, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonila dzis do mnie Pani ze jutro moje komplety stolow i krzesel przyjada, superr ale sie ciesze !! :)

i dzis po poludniu przyjedzie lzoeczko dla malego, czekam na kuriera :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie mam 4 koszule ta bedzie piąta ;) Ale obawiam sie ze bedzie ze mnie sie lało wiec wole miec zapas dwie kupilam po 25 zlotych wiec zaden majątek.
    Wczoraj była dyskusja o spiworkach do fotelika ja ne planowalam zakupić gdyż slyszalam opinie, że nawet te zakladane pod pasy to zawsze dodatkowa warstwa i ryzyko zlego przypiecia.
    No ale właśnie teściowa zakupila wczoraj ;)
    Zobaczymy czy bedziemy korzystać jak cos to jest.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fde298c88273.jpg

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy ktg miałam jakoś od 30tc-na szkole rodzenia :D zawsze byłam pierwsza do ktg, podczas słuchania lezałam sobie podpieta :) i oprócz tego przed wizytami u gin jakos ze 3 razy było ktg

u kolezanki własnie ktg pokazało , ze rodzi o.O ona nic nie czuła, a musiała juz pedem jechać do naszego szpitala, bo miała mieć cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

hoho to nie zly zonk o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej w szpitalu ale lekarze się zmienili i mam farta przyszedł mój lekarz. Czekam dzielnie na moja kolej.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja byłam wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia i mogę spokojnie chodzić na ktg od 35 tyg ;) wystarczy, że zadzwonię do położnej i się umówię.
    Od kilku dni bolą mnie krzyże tak miesiączkowo i czuję kłucie w dole brzucha, dzięki bogu jutro wizyta, bo nerwy mnie zżerają. U mnie dopiero 32 tydzień, a Wy już znacie daty cc ;)zazdroszczę, bo ostatnio wpadłam chyba w jakieś załamanie.
    przyznam, żę mam już dosyć, jestem zmęczona, boli wszystko, sił brak na cokolwiek. Mąż mnie tak niemiłosiernie wkurza a tu jeszcze 53 dni do tp. Może jeszcze jakoś szybciej by zleciało gdyby nie ta moja niemoc, od tygodnia tylko leżę, nawet nie mam siły gotować ;(

A jeśli chodzi o koszule to mam 3.
    2 odpinane po bokach a jedną z dekoldem na krzyż, ale wkurzyłam się, bo te 2 są sztuczne, a Pani w aukcji zapewniała, że to czysta bawełna. Kosztowały śmieszne pieniądze i nawet nie chce mi się kłócić i odsyłać, muszę znaleźć jeszcze jakąś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 14:02

‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ