X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mały masz ten brzuszek ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Agatia mały masz ten brzuszek ;)
    Nie jest taki mały, mam spory nadbagaz i brzuch zawsze był spory. Ale przy diecie cukrzycowej poszło tylko w brzuch, więc nie jest źle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie nam się kręgosłupy wyginają w eskę :)

agatia lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ulfiku, u mnie gruszek od groma.... Tylko jak to teleportować?

Wiedziałam, że w Ameryce na pewno się znajdą :P

Behemottka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały brzunio jak u mnie :)
    Skali89 wrote:
    witam się w ostatnim dniu 34 tygodnia:) wczoraj chciałam poczytać ale zasnełam, poczym obudziałam się na siku i nie mogłam znaleźc pozycji do spania;/ ale jakoś się udało. dziś dzień luźniejszy.

Dziś rocznica ślubu, zamówiłam stolik na kolację, obawiam sie tylko bo ma byc jakaś wycieczka ale może nie będzie mega głośno.

a to my:)
    [f392c771f4065c79m.jpg

od kilku dni próbuję wstawić zdjęcie z sesji ale są za duże i muszę się pobawić ale może dziś znajdę chwilę:)

Pirelka ja też myślałam zeby sobie zrobić fotoksiązkę właściwie to chciałam album ale nie znalazłam zeby ktoś robił tylko gotowe albumy ...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :) ja to zawsze mam nerwa, jak wydam za dużo pieniędzy
    po prostu uwielbiam zakupy w rossmannie :D a tylko drobiazgi(farba do wlosów, kosmetyczka, szczotka do zebów i mm...), nawet smoczkow lovi 0+ nigdzie nie ma, kupilam zatem buteleczkę. Rachunek 270zł :D jak mi miło

wjazd na cmentarz+ postój 115zł :) milutko :)

i mam mały problem...nadal mysle nad tym hyalobarrier gel...musze myśleć skoro apteki podały mi cenę 640 zł oraz 800 zł (ładna rozbiezność)
    ale jest inny problem-żel jest na czarnej liście, tzn w hurtowniach brak :( toż teraz mi sie problem zrobił: ani jeszcze decyzji nie podjęłam, a go nawet nie moge kupić! ten tańszy nawet w hurtowniach sie na liście leków nie wyswietla
    przemiła pani w naszej aptece zaproponowała poszukiwania w Gorzowie (a będe tam na usg w poniedziałek)-w dwóch sieciach aptek
    nawet chyba jestem zła, ze na taki problem trafiam
    pozostaje mi szukac apteki, której hurtownia akurat żel ma...

a co do ktg-mam w czwratek rano w poradni gin

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam skoczyc szybko do rossmanna i apteki po reszte brakujących pierdołek do torby szpitalnej i chyba już wszystko mam. Jedyny problem to z recznikami mam same jasne w domu i to tak jasno białe wiec sie zastanawiam czy nie kupić jakiś ciemnych byle jakich. Bo moje to grube, że pół torby zajmą.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin

Jesli po:wyjsciu ze szpitala nie chcesz aby reczniki zmienily kolor na czerwony to polecam kipic czarne albo granatowe ;D

AJrin lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie miałam ktg, ale w pon będę na wizycie więc podpytam od kiedy mam robić. A mój synek też ma czkawkę codziennie, najczęściej czuję wieczorem.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze zamówiłam koszule do porodu taka co można fajnie odpiąć na kangurowanie. Planowałam rodzic w byle czym ale w ramach pozytywnego podejścia do sn i lepszego samopoczucia niestety, moj typ tak ma, że jak w byle czym to i czuje się jak lump.
    Zakupiłam taką z kompletem szlafrok bo u mnie z tym kiepsko.
    http://allegro.pl/sliczny-komplet-koszula-ciazowa-szlafrok-xl-xxl-i6251976950.html

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolem mi polozna mowila ze na ktg sie chodzi jak cos sie dzieje a jak ciaza przebiega prwidlowo to sie przychodzi w 38 tc, bo wczesniej nie ma potrzeby, dlatego ja tam sie nie stesuje tym lezenie 30 minut w niewygodnej pozycji pod pasami to wcale nic przyjemnefo tak naprawde :) wystarczymse caly porod sn ma sie to na brzuchu

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ja na pierwsze 2 dni i duże krwawienie do szpitala, mam koszulę po synu, a drugą z FF taką już na ostatnie doby lub do domu. ;)

U mnie ktg wypada w 36+5. czyli prawie skończony 37tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na obiadek naleśniki z serem i borówkami. Mniam, mniam. ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, dzis zrobolam zurek w chlebku na obiad i czekam az moje dzieci zglodnieja zeby im podac :)

AJrin, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonila dzis do mnie Pani ze jutro moje komplety stolow i krzesel przyjada, superr ale sie ciesze !! :)

i dzis po poludniu przyjedzie lzoeczko dla malego, czekam na kuriera :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie mam 4 koszule ta bedzie piąta ;) Ale obawiam sie ze bedzie ze mnie sie lało wiec wole miec zapas dwie kupilam po 25 zlotych wiec zaden majątek.
    Wczoraj była dyskusja o spiworkach do fotelika ja ne planowalam zakupić gdyż slyszalam opinie, że nawet te zakladane pod pasy to zawsze dodatkowa warstwa i ryzyko zlego przypiecia.
    No ale właśnie teściowa zakupila wczoraj ;)
    Zobaczymy czy bedziemy korzystać jak cos to jest.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fde298c88273.jpg

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciązy ktg miałam jakoś od 30tc-na szkole rodzenia :D zawsze byłam pierwsza do ktg, podczas słuchania lezałam sobie podpieta :) i oprócz tego przed wizytami u gin jakos ze 3 razy było ktg

u kolezanki własnie ktg pokazało , ze rodzi o.O ona nic nie czuła, a musiała juz pedem jechać do naszego szpitala, bo miała mieć cc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

hoho to nie zly zonk o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej w szpitalu ale lekarze się zmienili i mam farta przyszedł mój lekarz. Czekam dzielnie na moja kolej.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja byłam wczoraj na zajęciach w szkole rodzenia i mogę spokojnie chodzić na ktg od 35 tyg ;) wystarczy, że zadzwonię do położnej i się umówię.
    Od kilku dni bolą mnie krzyże tak miesiączkowo i czuję kłucie w dole brzucha, dzięki bogu jutro wizyta, bo nerwy mnie zżerają. U mnie dopiero 32 tydzień, a Wy już znacie daty cc ;)zazdroszczę, bo ostatnio wpadłam chyba w jakieś załamanie.
    przyznam, żę mam już dosyć, jestem zmęczona, boli wszystko, sił brak na cokolwiek. Mąż mnie tak niemiłosiernie wkurza a tu jeszcze 53 dni do tp. Może jeszcze jakoś szybciej by zleciało gdyby nie ta moja niemoc, od tygodnia tylko leżę, nawet nie mam siły gotować ;(

A jeśli chodzi o koszule to mam 3.
    2 odpinane po bokach a jedną z dekoldem na krzyż, ale wkurzyłam się, bo te 2 są sztuczne, a Pani w aukcji zapewniała, że to czysta bawełna. Kosztowały śmieszne pieniądze i nawet nie chce mi się kłócić i odsyłać, muszę znaleźć jeszcze jakąś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 14:02

‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ