X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kamcia

hoho to nie zly zonk o.O

Koleżanka pędziła jak głupia
    A i tak małego wyciągnąć nie mogli (wąski brzuch ) I dodatkowo nacieli ja pionowo

A mały miał pozycję scyzoryka :D nogi wyprostowane zarzucone na głowę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka
    Jak dopadła cie niemoc to po prostu odpoczywaj
    w końcu i ciebie dopadnie wena działania :D i mnie wczoraj była taka energia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już w kuchni połeczkę dla Piotrusia :D na początek ta jedna wystarczy

Torba prawie zapakowana, zostały drobiazgi w tym woda niegazowana czy dżem :D plus smoczki czy nakładki które później chcę wyparzyc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba jestem po tej wenie do działania ;-) u nas tylko przemeblowanie i wsio gotowe czeka na Leosia, hmm oprócz łóżeczka :-P taka chandra u mnie od tej niedzieli,bo teściowa wysmiala imię naszego synka.. Dobrze, że mąż stanął w obronie, ja nigdy tak mocno zębów nie zacisnelam. Smutno mi się zrobiło i tak mi do dziś zostało.
    Cała ciążę nie zapyta jak się czuje, ale jeśli chodzi o imię to Rosci sobie wszelkie prawa do wpieprzania się.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj inzynierka
    U nas tez miał być Adam ale teściowa wybiła nam to z głowy. ..teraz długo imienia nie podawalismy :D emilka tez jej się nie podobało. ..wiec co mnie jej zdanie interesuje? ?szkoda nerwów na teściowa. Imię ladniutkie i wasze !!miała już ona czas do popisu

A co do weny -to wiele zmienia :D czyli też jesteś na końcówce i teraz tylko trzeba odpoczywać! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy następnym dziecku będę mądrzejsza i o imieniu powiem jak już dzieciątko się urodzi ;-) a najlepiej ogranicze z nią wszelkie kontakty, bo już od dawna się kobieta o to prosi, ale czego się.dla męża nie robi ;-)

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mam już w kuchni połeczkę dla Piotrusia :D na początek ta jedna wystarczy

Torba prawie zapakowana, zostały drobiazgi w tym woda niegazowana czy dżem :D plus smoczki czy nakładki które później chcę wyparzyc

No u mnie jedzenia jeszcze nie pakowałam, ale jakieś wafle, dżem i wodę spakuje tygodnie przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:46

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Byłam w doz i oni już w systemie mieli komunikat -lek ma czarnej liście :D i ta dziewczyna doradzila odwiedzić strywald w Gorzowie (za ścianą mam usg ) bo ci mają własną hurtownie oraz Gemini
    Tak też zrobię. W innej aptece powiedzieli mi ze lek wycofują. A w doz ze nie ma takiego komunikatu (?)
    Ale już pewnie sama wiesz ze nieciekawie to wygląda. W małych aptekach juz nawet nie pytam. W poniedziałek zobaczę w dużym mieście - bo dziwne ze nawet w systemie nie widać drugiego zelu (ta sama firma produkuje ale jest tańszy )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to pakowanie to koszmar a raczej decyzja co gdzie włożyć żeby później łatwo znaleźć

AJrin lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Ja się uśmiałam tez nad torba :D koszulę wystawiam na wierzch bo przecież ja pierwsza założę po przyjęciu :D
    Teraz już tylko upycham :D spakowalam 2 paczki podpasek i najwyżej wezmę 1 :D ile miejsca się zrobi :D zapasowe rzeczy leżą juz gotowe dla męża na komodzie i dziś dostał instrukcje co tam jest :D
    Oczywiście spakowalam juz długopis i zeszyt :D maz spytał czy chce skargi pisać :D a ja że jemu listę co przynosić :D ciuszków jeszcze na wyjście nie wykladam bo leza przykryte w szafkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam
    Ktora pierze w mleczku lovela od czwartku mleczko i proszek w tesco bedzie za 14,99zl.

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO nie ale sie wkurzylam, dojechalo malego lozeczko i co karton z boku rozciety i lozeczko pociete!!! grrrr!! jestem wsciekla jak osa, kurier przyjechal spisac reklamacje wyslalam do sprzedajacego i czekam co dalej ;/

tak sie cieszylam a taki pech

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ważne że od razu poszła reklamacja
    szybko przysla ci nowe a tamci juz sobie z firmą kurierską załatwia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

racja, wyslalam od razu reklamacje, dzwonilam tez do babki teraz bede musiala czekac na drugie lozeczko ale coz zrobic :)

a kurier jeszcze do mnie mowi czy mozemy wpisac cos innego a nie ze jest karton rozciety, bo on nie zglosil tego na magazynie i go obciaza no kurde felek a co ja mam zrobic ;/ Chetnie bym mu pomogla, ale zglosilam sprzedajacemu ze jest rozciety karton i nie mam zamairau z reklamacja miec problemu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    I dobrze zrobiłaś
    Ja raz w życiu miałam podobny problem -szklane czerwone listewki do łazienki -ewidentnie ktoś kartonem rzucił. ..
    rzadko sprawdzam przy kurierze ale jak jest z zewnątrz uszkodzone lub szklana zawartość to nie odpuszczam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do torby wrzucilam wszystko co mam. Teraz uzupełniamy braki, ale logistyczne to chyba zrobię tak, że moja torba będzie największa, będzie w niej wszystko do porodu i po porodzie po 1 szt... Tzn 1 op podkładów 1 koszula, 1 ręcznik, żeby było na już, w reklamowce w samochodzie zostaną zapasy i mąż będzie donosił wszystko co trzeba. No i oczywiście torba brzdąca ;-) u nas na oddziale ordynator ma problem o duże bagaże o czym dowiedziałam się wczoraj od położnej ;-) śmieszne, ale prawdziwe, chciałby żeby zapakować się do małej torby heheh ;-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka olej pier...e teściowej, co do imienia, to Wasza sprawa i Wam ma się podobać. Moi ex teściowie też nosem kręcili na Borysa, krytykowali, jęczeli, ale cóż... nie podoba się to mają problem ;)
    Teraz Liwia też im się nie podoba, ale to już mnie nic, a nic nie obchodzi bo nie mam z nimi kontaktu :-D poza tym imię wybrane przez ich synusia :)
    Ja mam wszystko w 1 dużej torbie, pół torby Liwii pół moje :) jeszcze boczne kieszonki puste, mogę dopakowac. Jedynie fotelik na wyjście dowiozą :)

Sarcia przykro mi, że taka lipa z tym lozeczkiem :/ a kurier cóż, jak nie zgłosił to jego problem.

U mnie 3 pranko leci, na dzisiaj koniec :) jutro nie piorę bo ktg i wizyta, więc.nie będę miała głowy :) w czwartek pranko i prasowanko, w piątek diabetolog, w sobotę ostatnie prasowanie i koniec przygotowań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 15:04

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam pakowanie od zrobienia listy -do tej szpitalnej dopisuwalam konkrety :D np gumka do włosów, szczotka do włosów;
    ,skarpetki. ..i teraz tylko dopasowuje i skreślam z listy
    Ale fakt -dla dziecka tylko chusteczki i pampersy. Ode mnie dodatkowo smoczek
    Swoje kosmetyki tez konkretnie wypisalam i dziś dokupilam np szczoteczkę do zębów czy antyperspirant :D zapakuje wszystko w ciągu tych 20 dni :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę nie mogę zrozumieć jak można mieć uwagi do imienia czyjegoś dziecka. Choćby się nazywał Zygfryd, a na drugie miał Penelopa to ewentualnie można powiedzieć, że oryginalne i tyle. Gotuje się we mnie jak słyszę, że komuś się imię nie podoba.

Behemottka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ