X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kamcia

hoho to nie zly zonk o.O

Koleżanka pędziła jak głupia
    A i tak małego wyciągnąć nie mogli (wąski brzuch ) I dodatkowo nacieli ja pionowo

A mały miał pozycję scyzoryka :D nogi wyprostowane zarzucone na głowę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka
    Jak dopadła cie niemoc to po prostu odpoczywaj
    w końcu i ciebie dopadnie wena działania :D i mnie wczoraj była taka energia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już w kuchni połeczkę dla Piotrusia :D na początek ta jedna wystarczy

Torba prawie zapakowana, zostały drobiazgi w tym woda niegazowana czy dżem :D plus smoczki czy nakładki które później chcę wyparzyc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba jestem po tej wenie do działania ;-) u nas tylko przemeblowanie i wsio gotowe czeka na Leosia, hmm oprócz łóżeczka :-P taka chandra u mnie od tej niedzieli,bo teściowa wysmiala imię naszego synka.. Dobrze, że mąż stanął w obronie, ja nigdy tak mocno zębów nie zacisnelam. Smutno mi się zrobiło i tak mi do dziś zostało.
    Cała ciążę nie zapyta jak się czuje, ale jeśli chodzi o imię to Rosci sobie wszelkie prawa do wpieprzania się.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj inzynierka
    U nas tez miał być Adam ale teściowa wybiła nam to z głowy. ..teraz długo imienia nie podawalismy :D emilka tez jej się nie podobało. ..wiec co mnie jej zdanie interesuje? ?szkoda nerwów na teściowa. Imię ladniutkie i wasze !!miała już ona czas do popisu

A co do weny -to wiele zmienia :D czyli też jesteś na końcówce i teraz tylko trzeba odpoczywać! !!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy następnym dziecku będę mądrzejsza i o imieniu powiem jak już dzieciątko się urodzi ;-) a najlepiej ogranicze z nią wszelkie kontakty, bo już od dawna się kobieta o to prosi, ale czego się.dla męża nie robi ;-)

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mam już w kuchni połeczkę dla Piotrusia :D na początek ta jedna wystarczy

Torba prawie zapakowana, zostały drobiazgi w tym woda niegazowana czy dżem :D plus smoczki czy nakładki które później chcę wyparzyc

No u mnie jedzenia jeszcze nie pakowałam, ale jakieś wafle, dżem i wodę spakuje tygodnie przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:46

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza
    Byłam w doz i oni już w systemie mieli komunikat -lek ma czarnej liście :D i ta dziewczyna doradzila odwiedzić strywald w Gorzowie (za ścianą mam usg ) bo ci mają własną hurtownie oraz Gemini
    Tak też zrobię. W innej aptece powiedzieli mi ze lek wycofują. A w doz ze nie ma takiego komunikatu (?)
    Ale już pewnie sama wiesz ze nieciekawie to wygląda. W małych aptekach juz nawet nie pytam. W poniedziałek zobaczę w dużym mieście - bo dziwne ze nawet w systemie nie widać drugiego zelu (ta sama firma produkuje ale jest tańszy )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to pakowanie to koszmar a raczej decyzja co gdzie włożyć żeby później łatwo znaleźć

AJrin lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Ja się uśmiałam tez nad torba :D koszulę wystawiam na wierzch bo przecież ja pierwsza założę po przyjęciu :D
    Teraz już tylko upycham :D spakowalam 2 paczki podpasek i najwyżej wezmę 1 :D ile miejsca się zrobi :D zapasowe rzeczy leżą juz gotowe dla męża na komodzie i dziś dostał instrukcje co tam jest :D
    Oczywiście spakowalam juz długopis i zeszyt :D maz spytał czy chce skargi pisać :D a ja że jemu listę co przynosić :D ciuszków jeszcze na wyjście nie wykladam bo leza przykryte w szafkach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam
    Ktora pierze w mleczku lovela od czwartku mleczko i proszek w tesco bedzie za 14,99zl.

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO nie ale sie wkurzylam, dojechalo malego lozeczko i co karton z boku rozciety i lozeczko pociete!!! grrrr!! jestem wsciekla jak osa, kurier przyjechal spisac reklamacje wyslalam do sprzedajacego i czekam co dalej ;/

tak sie cieszylam a taki pech

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ważne że od razu poszła reklamacja
    szybko przysla ci nowe a tamci juz sobie z firmą kurierską załatwia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

racja, wyslalam od razu reklamacje, dzwonilam tez do babki teraz bede musiala czekac na drugie lozeczko ale coz zrobic :)

a kurier jeszcze do mnie mowi czy mozemy wpisac cos innego a nie ze jest karton rozciety, bo on nie zglosil tego na magazynie i go obciaza no kurde felek a co ja mam zrobic ;/ Chetnie bym mu pomogla, ale zglosilam sprzedajacemu ze jest rozciety karton i nie mam zamairau z reklamacja miec problemu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    I dobrze zrobiłaś
    Ja raz w życiu miałam podobny problem -szklane czerwone listewki do łazienki -ewidentnie ktoś kartonem rzucił. ..
    rzadko sprawdzam przy kurierze ale jak jest z zewnątrz uszkodzone lub szklana zawartość to nie odpuszczam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do torby wrzucilam wszystko co mam. Teraz uzupełniamy braki, ale logistyczne to chyba zrobię tak, że moja torba będzie największa, będzie w niej wszystko do porodu i po porodzie po 1 szt... Tzn 1 op podkładów 1 koszula, 1 ręcznik, żeby było na już, w reklamowce w samochodzie zostaną zapasy i mąż będzie donosił wszystko co trzeba. No i oczywiście torba brzdąca ;-) u nas na oddziale ordynator ma problem o duże bagaże o czym dowiedziałam się wczoraj od położnej ;-) śmieszne, ale prawdziwe, chciałby żeby zapakować się do małej torby heheh ;-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka olej pier...e teściowej, co do imienia, to Wasza sprawa i Wam ma się podobać. Moi ex teściowie też nosem kręcili na Borysa, krytykowali, jęczeli, ale cóż... nie podoba się to mają problem ;)
    Teraz Liwia też im się nie podoba, ale to już mnie nic, a nic nie obchodzi bo nie mam z nimi kontaktu :-D poza tym imię wybrane przez ich synusia :)
    Ja mam wszystko w 1 dużej torbie, pół torby Liwii pół moje :) jeszcze boczne kieszonki puste, mogę dopakowac. Jedynie fotelik na wyjście dowiozą :)

Sarcia przykro mi, że taka lipa z tym lozeczkiem :/ a kurier cóż, jak nie zgłosił to jego problem.

U mnie 3 pranko leci, na dzisiaj koniec :) jutro nie piorę bo ktg i wizyta, więc.nie będę miała głowy :) w czwartek pranko i prasowanko, w piątek diabetolog, w sobotę ostatnie prasowanie i koniec przygotowań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 15:04

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam pakowanie od zrobienia listy -do tej szpitalnej dopisuwalam konkrety :D np gumka do włosów, szczotka do włosów;
    ,skarpetki. ..i teraz tylko dopasowuje i skreślam z listy
    Ale fakt -dla dziecka tylko chusteczki i pampersy. Ode mnie dodatkowo smoczek
    Swoje kosmetyki tez konkretnie wypisalam i dziś dokupilam np szczoteczkę do zębów czy antyperspirant :D zapakuje wszystko w ciągu tych 20 dni :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę nie mogę zrozumieć jak można mieć uwagi do imienia czyjegoś dziecka. Choćby się nazywał Zygfryd, a na drugie miał Penelopa to ewentualnie można powiedzieć, że oryginalne i tyle. Gotuje się we mnie jak słyszę, że komuś się imię nie podoba.

Behemottka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ