Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol nie znam się na skurczach, z synkiem miałam twardy brzuch 24h na 24h, jak kamień. Teraz nie mam skurczy, nawet jak brzuch boli, jak na okres to na ktg nie piszą się skurcze.

Mmargol a masz mieć ktg? Ono by pokazało, czy masz skurcze, czy nie. Może poproś Grabosia ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, poki co to nic nie boli, intuicja mi mowi, ze to nic zlego, poczekamy zobaczymy :) wizyte mam dopiero 12.08 a moj gin jest na urlopie

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    Trzeba troszkę słuchać tej intuicji :)

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia w przyszlym tyg sie go podpytam jak on to widzi, jakies ktg powinno chyba byc, ale co i jak i kiedy hm ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol rano i wieczorem ciśnienie niskie, po południu dwa pomiary wysokie. Zobaczę, co jutro powiedzą na.obchodzie przed week, bo w week to nic nie będą robić wiadomo ;)
    Cukry niskie, jak nigdy, więc nie jest źle.
    Ale coś mówiła położna, że pewnie w przyszłym tygodniu będą chcieli zrobić cięcie czwartek lub piątek, bo jest mało białka i zanim ciśnienie się rozszaleje na dobre. No i wód mało, więc Małej niezbyt wygodnie przy Afi 6. A ja piję sporo, a woda w opuchlizne idzie i w sikanie.
    A co zrobi szef wszystkich szefów zobaczymy, to on tu.decyduje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 22:00

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mój gin mówi że twardnienia związane ze zmianą pozycji są normalne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin pisała że żadna nie ma dziś się rozpakowywac !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 22:04

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to lepiej, ze przyszly tydzien, bo to juz bedzie skonczony 37 tc u Ciebie :)
    I Ty i Liwcia bedziecie juz razem :)

Ja dzisiaj po wejsciu na 3 pietro zmierzylam sobie z ciekawosci cisnienie i mialam az 141/85 :O od razu powtorzylam dwa razy pomiar i bylo okolo 117/85, a juz mi sie cieplo zrobilo. No ale to bylam madra ja po wysilku zmierzylam te cisnienie :P

Kamcia, ale ze zmiana pozycji dziecka czy moja?

Mi sie nie spieszy do rozpakowywania, wybacz Agatia ale nie spieszno mi do Ciebie hihi z reszta nawet mowilas, ze miejsc nie ma w szpitalu ;) A tak serio to ja torby jeszcze nie spakowalam :O

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze to nie zle jaja ze wpisow nie widac... dobrze ze chociaz z zczescia z nas da sie pogadac !

Agatia

noo to faktycznie malo wod masz, ale najwaznisjsze ze jestes pod opieka i nic ci tam jie bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol

haha bezstresoee podejscie do porodu, masz racje ze na walizkach nie ma co siedziec :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda
    Nasza zmiana pozycji może powodować twardnienia
    Np stajemy do pionu i nasze flaki wszystko cisną do dołu W tym dzidzie możemy czuć nisko niziutko :) normalne że jest skurcz ale musi minąć :D tak mi to mniej więcej tłumaczył :D
    Ale ruchy dzidzi chyba też mogą powodować skurcze bo pisały o tym dziewczyny odnośnie ktg (choć moje było płaskie choć mały szalał )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 22:17

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kamcia, zawsze to jakas informacja :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol
    gin to jeszcze pokazywał i obrazował na mnie :)
    a tylko mu powiedziałam raz, zeby nie było ze nie zgłaszałam, ze czasem mam twardy brzuch...no i było tak jak mówil: jak wstawałam twardniał i po czasi e mijalo, zmiana boku-ale mijało...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol nie ma miejsc na oddziale, jest Meksyk, więc się nie spiesz :) spokojnie się spakuj i luzik :)

Sarcia wód mało, ale ginka mówi, że po 34tc ilość wode fizjologicznie maleje i afi 6 w skończonym 36tc to nie tragedia, ale trzeba obserwować.

Kurcze nie mogę spać...
    Jak odświeżam forum to raz widzę Wasze wpisy, raz inne i gubię się, co gdzie i jak? ;)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia u mnie nawet odswiezanie strony nic nie daje i nie widze wpisow pozostalych dziewczyn ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Obudził mnie deszcz
    i jak rano siedzę z kawunia przy kokmputerze- z tego co widze nadal sa dwa fora

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja już też nie widzę tamtych wpisów. Witam się po śniadaniu, czekam na obchód i KTG jedyna atrakcja ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj malutka
    myslę, ze tu niewiele dziewczyn ci odp...
    widzial wczoraj twój wpis
    ale jest jakis problem na forum, a dokładnie ja widzę na komputerze inne wpisy niz w komórce...i na tym "drugim" forum w wiekszości dziewczyny siedzą
    ale gdzie jesteśmy, to nie zalezy od nas...co bym nie robila, komputer tu mnie przerzuca a telefon tam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka nie wiem, wczoraj az myslałam, że ja mam jakieś zwidy...ale skąd to , to nie mam pojęcia :D bo to forum mam na komputerze oraz na tel męza więc i inny sprzet, inny internet ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dostałam żadnych zleconych badań na kolejne 2 tyg. a moja waga u ginekologa pokazała +12,5 kg :) jest ciut mniej normalnie..bo tam zawsze mi zawyża.

‹‹ 1840 1841 1842 1843 1844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ