X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie bzyknął wczoraj, o dziwo znalazł ochotę. A teraz jem ostre żarełko - ryż z potrawką z kurczaka i ananasa:)

Skali89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy bana na seks cała ciąże, jak już nam raz pozwolił to znów coś zaczeło się dziać. Więc zakaz dostaliśmy do 37tc. Wczoraj w ramach dalszego prezentu pozwoliliśmy sobie na małe conieco :) Ja z nadzieją że coś ruszy a przy okazji zobaczyć jak to jest w tak bardzo zaawansowanej ciąży. Nic nie ruszyło :P I nie ukrywam dla mnie odczucia są bardzo bardzo na plus :P

Dziś skorzystamy z drugiego S czyli sprzątania. Młodą teściowie biorą na spacer ja wstawiam ciacho do piekarnika i biorę się za okna i jak sił starczy łazienkę ogarnę :)

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś -jak w nocy wstawalam - księżyc okienkiem oswietlal mi łazienkę :) normalnie jak latarnia :D pełnia tuż tuż :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dziś -jak w nocy wstawalam - księżyc okienkiem oswietlal mi łazienkę :) normalnie jak latarnia :D pełnia tuż tuż :D

Jutro tak? :p To może załapię się na pełnie jak wilkołak :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robie zapiekanke makaronowa z szynka, ale dopiero ja wstawie o 15 bo ona 30 minut sie piecze to akurat na przyjazd meza z pracy, a ogolem pzrez ta pogode nic mi sie nie chce...

w nocy mialam problem z oddychaniem cos w zoladku mnie sciskalo, jakas ostatnio jestem do d...

• marta258 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia już jutro, może któraś z dziewczyn akurat urodzi i będziemy mieć kolejne forumowe dzieciątko :)

AJrin lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokoj juz z tym rodzeniem kurcze!! bo wszystkie wrzesniowe mamy nas opuszcza i nie bedzie z kim gadac. Macie bezwzgledny zakaz robienia niespodzianek, prosze ladnie czekac na wrzesien :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowa może szykować się na tę pełnię a druga połowa na następną :D

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę ja też bym chciała spróbować ale mnie ostatnio bardzo bolało i musieliśmy szukać wygodnych pozycji... no ale może się poświęcę, ale jeszce tydzień muszę czekać

ja będę robić racuchy i może w szafie ubrania poukładam bo nudzi mi się, mieszkanie posprzątane, torby spakowane, trzeba tylko sprawdzić.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie nudzi jak bym chetnie sie wziela za porzadki itd ale jak o tym pomysle to mi sie nie chce :D Pogoda nie nastraja nas pozytywnioe, ale powiem wam ze z drugiej strony nawet sie ciesze ze nie ma upalow bo w ciazy chodzic i sie pocic i meczyc to fajnie nie jest a tak choc pogoda nas tak nie zmeczy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z wizyty, wszystko ok, szyjka zamknieta, ma ponad 2 cm i na nic sie jeszcze nie zanosi. Lekarz mowi, ze chyba do nastepnej wizyty wytrwamy w dwupaku, to jest za 2 tygodnie.
    No nic, widocznie nastepna pelnia bedzie moja ;)
    Z jednej strony juz bym chciala, bo ciaza wiadomo na tym etapie juz bardzo jest meczaca. No ale natura wie, co robi.

Ktg tez wyszlo ok.

Pytalam lekarza o herbate z lisci malin, czy nie zaszkodzi itp. to mnie wysmial :p ze to nie jest naukowe ;)
    Ale ogolnie pic mozna, tak?

kamciaelcia, żabka04, mmargol, stardust87, Skali89, Anulka01, marta258, bisacz lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja wrocilam z wizyty, wszystko ok, szyjka zamknieta, ma ponad 2 cm i na nic sie jeszcze nie zanosi. Lekarz mowi, ze chyba do nastepnej wizyty wytrwamy w dwupaku, to jest za 2 tygodnie.
    No nic, widocznie nastepna pelnia bedzie moja ;)
    Z jednej strony juz bym chciala, bo ciaza wiadomo na tym etapie juz bardzo jest meczaca. No ale natura wie, co robi.

Ktg tez wyszlo ok.

Pytalam lekarza o herbate z lisci malin, czy nie zaszkodzi itp. to mnie wysmial :p ze to nie jest naukowe ;)
    Ale ogolnie pic mozna, tak?

Moj tez prychnął na herbatę ;)
    Powiedział 'droga pani, prosze sobie pic, ale najlepiej przygotuje do porodu dobry seks. I rozluźni, i zadziała jak trzeba'
    Od tamtej pory (prawie miesiąc) bzykalismy sie zero razy :)
    A teraz to moj sie boi dodatkowo. Bo jeszcze trzeba Kostka w brzuchu przetrzymac.
    Bo on chyba myśli, ze tu jedno puknięcie i jedziemy rodzic.
    Ech.
    Trudno.

violett lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo naszych checi dzieciakow nie ma co pospieszwc czy przyspieszac, wiadkmo ze dla nas ostatnie tgodnie sa mega meczace, ale natura wbrew pozorom tak nas zaprogramowala ze mysle ze dziecko doskonale wie kiedy jest gotowe do przyjscia na swiat i chce opuscic brzuszek :) ja tez tupie z nozki na nozke ale nic szybi0ciej nie zrobie jedynie sie nqkrece nie potrzebnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe czesc ! Chwile cie nie bylo albo nie dostrzeglwm Twoich postow, jak sie czujesz ? :) ile juz Kostek wazy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam szczerze powiem ze w cudowna moc herbat i innych wynalazkow tez nie wierze :) no my jak dostaniemy zielone swiatlo to maz bedzie musial oddac troche "balsamu" jak to lekarz zwykl mawiac :) i sie smial ze maz teraz ma regenerowac sily bo jak juz bedzie mozna to nie wytrzyma tego tempa haha xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do herbaty bardziej slyszalam, ze pomaga miesnia przy porodzie, ulatwia skurcze, czyli to nie na wywolanie raczej ;)
    Ale fajnego masz lekarza Ulfe, przynajmniej cos podpowiedzial ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett

moj lekarz tak samo twierdzi jak lekarz Ulfe :) tez mi to juz nie raz mowil ze seks dziala i na przyspieszenie porodu i na lagodniejszy jego przebieg i lzejsze skurcze haha moze faktycsnie ma jakas cudowna moc :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko super, że SRUs przyznał Ci zasiłek :) niech wyrównują dziadygi jedne, jeszcze powinni Ci dopłacić za szkody moralne :)

Mmargol jasne śmiało pisz na priv albo na fb.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ze mna SrUs chce sie spotkac w sadzie bo dalej twierdza swoje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną na sali była dziewczyna po terminie, a córka za nic nie chciala się rodzić. Ile się ona nabiegala po schodach, bez efektu :/ a położne się śmiały, ze jakby schody pomagały, to by były na porodowce a nie kroplowki ;)

‹‹ 2025 2026 2027 2028 2029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ