X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi narobilyscie smaka na lody :)

blabla nie wiem co napisac, bardzo mi przykro.... trzymaj sie! niestety wiem co czujesz, szczecie wraca...

dobranoc dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:23

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uciekam spać, coś mi nie posłużyło i czuję że może być ciekawie, chyba faktycznie czas pomyśleć o zdrowszej diecie i nie jeść wszystkiego na co przyjdzie ochota :(

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Często słabo się trzymam,innego dnia wpadam w złość. .. musimy z mężem się wspierać bo nie mamy na kogo liczyć. Czasem nie umiem patrzeć jak płacze, czasem się śmiejemy i wspominamy. W sylwestra razem poplakalismy. Zdecydowaliśmy się na drugiego dzdziusia i szybko nam się udało. Mąż codziennie modli się do naszego osobistego aniołka

Ciążę prowadzę na nfz. Jak wcześniej. Ale nawet dostałam skierowanie na usg w 8tc (w poradni nie robią tylko przy naszym oddziale gin przez ordynatora )
    Cukrzycę wykrył w 7tc
    Dał skierowanie do poradni badań prenatalnych
    Dostane na echo serca (a to badanie zrobi jakiś lekarz wegrzynowski czy jakoś tak ma jakieś specjalne papiery )
    Nie narzekam na gin

Chciałam się wspomóc wizytami prywatnymi ale na pierwszym usg dr n.med. stwierdziła że po co mam płacić jak może mnie przyjac w poradni badań prenatalnych za darmo . Po usg w tej poradni nic nie wiem więc poszłam na usg genetyczne jeszcze prywatnie. Jak lekarz dowiedział się kto i gdzie robił mi usg, nie chciał sam mi go zrobić. Stwierdził że to naciąganie na kasę. Opowiedzialam ze nic nie wiem, czy są rączki nóżki i nosek. ..zlitowal się i pomierzyl dzidzie. Na polowkowe prywatnie tez do niego pójdę. Ale na 3d nie mam co liczyć bo on nie uznaje takiego naciagania
    potwierdzam jest to jeden z lepszych ginekologow a od serduszka to jest najlepszy w Szczecinie a kto ci robił prenatalne?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak się nazywał chyba na B Zobaczę w czwartek (nazwisko miał takie ze nie zakodowalam )
    Nazwisko wegrzynowski podał mi ten gin prywatny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nie wiem jak się nazywał chyba na B Zobaczę w czwartek (nazwisko miał takie ze nie zakodowalam )
    Nazwisko wegrzynowski podał mi ten gin prywatny
    A krótkie te nazwisko? No i siwy ale dosyć młodo wyglądający?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:30

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średniej długości
    Napisane bylo na drzwiach ale na stronie szpitala nie podają pracujących tam lekarzy. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podaj nazwisko a ja może skojarze czy to to

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A podaj nazwisko a ja może skojarze czy to to
    Bilar

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie
    E nazwisku było raczej Rz
    nie wiem jak szukać nazwiska. Ten prywatny gin o nim trochę opowiadał. Bo widział ze jestem załamana po usg o którym nic nie wiem i trochę żartował ze tamten dojeżdża se szczecina wiec pewnie był niewyspany i dlatego słowem na usg się nie odezwał

A ty skąd, Angela, dokładnie jesteś?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nie
    E nazwisku było raczej Rz
    nie wiem jak szukać nazwiska. Ten prywatny gin o nim trochę opowiadał. Bo widział ze jestem załamana po usg o którym nic nie wiem i trochę żartował ze tamten dojeżdża se szczecina wiec pewnie był niewyspany i dlatego słowem na usg się nie odezwał

A ty skąd, Angela, dokładnie jesteś?
    Szczecin :) nie no to nie Bilar bo ten to dużo mówi. Ale ten od serduszka to na prawdę dobry specjalista.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:38

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niedługo będę ma echo się rejestrować.
    .ale mam stracha...a co do drugiego. Nie zdziwię się ze to nie będzie nawet b tak byłam wtedy zestresowana

Niby w Szczecinie mam rodzinę ale ka kontaktu z nimi nie mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ciężkiej nocy:-(
    Po tej porcji lodów w nocy mbie gardło bolało kaszlalam strasznie aż na wymioty mnie szarpnelo, miejsca sobie nie mogłam znaleźć ohhhhh ciężka noc :-(
    Nalykalam się w nocy syropow i tabletek na gardło i jakoś usnelam.
    Więcej chyba lodów nie rusze dopóki się ciepło nie zrobi.
    U mnie spadło w h.... Śniegu.!!!! Nie nawidze śniegu wrrrr. Miałam jutro jechać do mamy mam nadzieję że stopniowe ten śnieg.
    Ja siedzę w labo:-)
    Miłego dnia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Zostawiam Was na 1 dzień...a tu 14 stron do nadrobienia. Normalnie jak formuła 1 z silnikiem odrzutowym!

blablabla Bardzo Ci współczuje, nie wiem co powiedzieć więcej. Nie umiem sobie wyobrazić jak się teraz możesz czuć.

Ksaosia Mówiłaś, że masz korzenie wschodnie. Ja też u nas na Podlasiu były ziemniaki w różnej postaci, ale dopóki nie zamieszkałam w Poznaniu nie wiedziałam co to gzik...

Co do lodów i ich zdrowotności. Zależy od maszyny. Są maszyny, które codziennie przed pracą pasteryzują masę lodową. Pracowałam kiedyś w lodziarni i wiem, że tam z lodami czy upał czy nie, nie działo się nic. Więc na pewno sobie nie odmówię jak zrobi się ciepło.

Little Red Fox co do regulacji woskiem w ciąży nie wiem, ale osobiście wiem, że lepsza jest regulacja pęsetą.

Strazaczka1990Nie jesteś sama, ja też mam naturę zboczucha. Mój m. nie narzeka.

U nas ryzyko wad genetycznych było:
    (21) 1:4367
    (18)1:7859
    (13) 1:37268

Poza tym mojemu m, bardzo zależy żebym pomogła mu napisać pracę inżynierską. Widzi, że nie napawa mnie to zadowoleniem, bo to temat o którym nie mam kompletnie pojęcia, więc tak jak mam teraz w domu to każda z osobna może mi pozazdrościć. M. mi sprząta, gotuje, masuje, głaszcze. Jest na każde moje zawołanie.

Wczoraj zrobił mi zapiekankę według Ani Starmach... z masłem czosnkowym, pieczarkami, serem, szynką... I co teraz śmierdzę czosnkiem. Hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 07:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Little Red Fox co do regulacji woskiem w ciąży nie wiem, ale osobiście wiem, że lepsza jest regulacja pęsetą.

ohh nie... dla mnie pęseta to istna masakra, najgorsza kara cielesna, a nie chcę zarosnąć zupełnie :( dobrze, że monobrwi nie mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 07:56

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac idę. Małża brzuszek bolał po restauracyjnym lunchu to na kolacje zrobiłam zupę-nic ryżowa z marchewka. Mąż zjadł jeden talerz a ja dwa i to z pomidorami, taka sobie pomidorowa z ryżem zafundowałam. I teraz brzuch mój znowu pewny a ja nie wiem jak spac będę. Jutro mam wolny grafik, wiec na szczęście nie będę musiała wagarować z pracy jakby co. Dobranoc koleżanki:)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miłego dnia wszystkim życzę i pomyślnych wieści!

Widzę, że ciężkie tematy wczoraj wieczorem były. Nawet we mnie, niepoprawnej optymistce zostało zasiane ziarno strachu. Gadałam wczoraj ze znajomą i mówię pindzie, że żadnych objawów nie mam już i dobrze się czuję, a ta do mnie, że w mnogiej ciąży to powinnam się podwójnie źle czuć i powinnam od razu lecieć do szpitala bo to źle, bo objawy znikają jak ciąża obumrze. No walnąć tylko w kaczy łeb i patrzeć jak puchnie! Jutro mam usg i teraz po tym się boję czy łajza racji nie miała. Btw. Ciekawe czy synkowi dziś zrobią ten piekielny zabieg. Wczoraj bardzo źle zniósł głupiego jasia. Wymiotował i wyglądał jak na kacu... Biedactwo! I po co to było? Ehhh Najbardziej boję się o jego wątrobę bo bierze leki przeciwpadaczkowe, one uszkadzają wątrobę a tu jeszcze kolejny raz musi je wziąć na czczo, głupi jaś i narkoza... Trzymajcie kciuki dziewczynki, żebym nie oszalała.

Foksik teraz bujne brwi są w modzie hihi http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Plik:Monobrew.jpeg

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba
    absolutnie nie słuchaj takich znajomych, absolutna zawiść!!!ja tez nie mam od poczatku zadnych, ale to zadnych objawów!!Dzidzie maja sie swietnie na przekór takim piz...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba widzę że podobne opinie w ciemnogrodzie słychać, ja usłyszałam nawet że skoro ani razu nie rzygałam na pewno poronię, bo dziecko słabe :/ ręce opadają...

kurczę, a ja bym chciała ładnie wyglądać! teraz co prawda wyglądam jak spaślak, ale trudno... sprawdzam gdzie w moim mieście są sklepy z odzieżą ciążową i chyba wszystkie pozamykano :( idę w czwartek do dużego lumpeksu, skoro będę w NFZ nawet się reklamują a swojej stronie "Bogactwo naszej oferty gwarantuje, że każdy - nawet najbardziej wymagający klient - znajdzie u nas coś dla siebie!"

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dzierzba
    absolutnie nie słuchaj takich znajomych, absolutna zawiść!!!ja tez nie mam od poczatku zadnych, ale to zadnych objawów!!Dzidzie maja sie swietnie na przekór takim piz...
    Wiem, ja miałam ale tylko ból brzucha i 3 razy mdłości. W pierwszej ciąży absolutnie nic mi nie było. Po co takie gadanie to nie wiem, nie jestem panikarą, jakbym była to takie gadanie mogłoby mi nieźle zaszkodzić. Te rady wszystkich dookoła można w buty wsadzić, bo każda ciąża jest inna.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, kamciaelcia ma racje, kazdy inaczej przechodzi ciaze, nie ma reguly, wiec ta "kolezanka" niech takich glupot nie opowiada, dobrze wie ze tylko strach tym zasieje i moze jeszcze jej z tym dobrze phii to CI dopiero kolezaneczka.
    Trzymam kciuki, zeby Twoj maluch dal rade i dzielnie zniosl to co konieczne. Bedzie dobrze.

Dzierzba lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ