WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie włosy wszędzie szybciej rosną, szkoda tylko że nie te na głowie - choć z drugiej strony problem z odrostem minimalnie mniejszy :P

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    McDonald bardzo rygorystycznie podchodzi do jakości produktów. Musi utrzymać jakośc na poziomie międzynarodowym.

Ja mega głupie sny mam praktycznie co drugą noc. ;P
    Taką jakością syfu to konserwują w maku, że nawet promieniowanie by się z daleka trzymało :D ale fakt, lody mają pyszne i muszą dbać, żeby się ludzie nie potruli, choć ja uważam, że się trują tyle, że długofalowo. Ja mam maka 50 metrów od bloku i czasem lody kupuję, z kit-katem i polewą karmelową. Czasem obserwuję ludzi, którzy tam przychodzą i powiem wam, że widać kto się tam stołuje często. Ta otyłość jest taka dziwna, rozlana, "amerykańska". Najbardziej dzieci mi szkoda. Mój syn też czasem zje ale kurde raz na 3 miesiące.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tych wloskach na brzuchu chcialam napisac, ze tez mi ciemnieja i ze tez mam ale nie az tak bardzo - teraz wystarczy jak napisze, ze mam je po prostu 'pojedynczo' skoro dzierzba podwojnie :D

Dzierzba, staraczka_85 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dzierzba, te włosy to normalne ;) a jednak jakis objaw masz :D oby nie podwójnie hehe
    Haha najwyżej zaczeskę zrobię albo kłosa. ;)

mmargol, Behemottka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Przyznam wam się do czegoś. Cholera jasna ciemnieją mi włoski na brzuchu i takie dłuższe rosną! Masakra! Dobrze, że się nie kręcą! Czyżby to ocieplacz jakiś? ;) Może od duphastonu albo olejku migdałowego się tak odżywiają. :D Normalnie będę facetę. Mojemu nie pokazuje bo się będzie śmiał żem małpa.

Ja też mam takie. :-(
    Pokazałam mężowi to go nawet nie ruszyło.
    Ja się zastanawiam co z tym zrobić?!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba albo na dziewczynkę albo na chlopca, poczekaj na pleć :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie co póki co pojedynczo występują te włoski, może dwa, trzy koło pępka :P

• mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio kolezanka mi mowila, ktora z reszta tez jest w ciazy (rodzi w czerwcu), zeby nie balsamowac brodawek i sutkow, bo maja niby stwardniec, a nie je nawilzac. Pierwszy raz cos takiego uslyszalam, nie wiem czy to prawda, wie cos ktoras z Was o tym??

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też szybciej rosną...;P dłuższe i ciemniejsze. Nie tylko na brzuchu:P Nogi muszę depilować częściej. Ale żeby rosły te na głowie to jakoś nie zauważyłam.

Co do chemii w mc-owych lodach. Właśnie jej tam jest niewiele. Gość z leszzna produkuje mieszankę do MC'a... I skład mnie wprawił w osłupienie.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Najśmieszniejsze jest to, że taka mówi, że ciąża to nie choroba, a potem się pyta czemu nie zdychasz. To mam zdychać czy nie? ;)
    To proste. Ciaza to nie choroba, wiec nie należy sie zadna taryfa ulgowa, ale przy okazji masz sie czuć zle :)
    Im gorzej tym lepiej :)
    Dla dobra dziecka.
    Wciąż panuje u nas model matki polki cierpiącej (i idealnej przy okazji)

Macioszczyczka, mmargol, Dzierzba, Leticia lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja też mam takie. :-(
    Pokazałam mężowi to go nawet nie ruszyło.
    Ja się zastanawiam co z tym zrobić?!
    Zawsze można utlenić na świński blond hahaha. Nic nie rób, ja się śmieję bo wiem, że to normalne i pocieszę, że nawet na cyckach takie coś może rosnąć. Pamiętaj, byle się nie kręciły. :D Po porodzie wraca do normy. W pierwszej ciąży też miałam. W necie widziałam zdjęcia kobiet to niektóre normalnie miały miśka jak facet, nawet na klatce piersiowej! To musiał być kabaret dopiero. Hahaha

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)
    LittleRedFox ja chodze na regulacje brwi woskiem. Wydaje mi sie ze na tak malej przestrzeni to nie jest cos zlego.
    Czytalam ze gorzej gdy "pierwszy raz" sie wykonuje w ciazy.
    A problemy z krazeniem to raczej przy wiekszych obszarach, np. nogi :)

Ja sie wczoraj zdenerwowalam ostra dyskusja. A slowa Dzierzby kolezanki to juz w ogole...:/

Nie moge sie wywlec z lozka i znow mam bol brzucha przez wzdecia....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bym chciała nie zarosnąć, bo jak polecimy na Kanary to nie założę stroju:P

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ostatnio kolezanka mi mowila, ktora z reszta tez jest w ciazy (rodzi w czerwcu), zeby nie balsamowac brodawek i sutkow, bo maja niby stwardniec, a nie je nawilzac. Pierwszy raz cos takiego uslyszalam, nie wiem czy to prawda, wie cos ktoras z Was o tym??

W poprzedniej ciąży smarowalam i nic im nie było. Lekarze jak i położne ostrzegają przed intensywnym smarowanie brzucha coś jak masowaniem ale to trochę później bo doprowadzają do skurczy. Tak samo jak będziecie czekać na wizytę a zobaczy położna że masuje czyt głaskal brzuch to cie opierdzieli!!!:-)
    Teraz w ciąży smaruje się cała jak leci i nie przejmuje się co kto gada bo to jakieś brednie!!!! Jestem zdania jak mają ci stwardniec to ci stwardniec jak nie to nie taka będzie twoja uroda moje już są twarde a jak mi zimno to szybciej hihi
    Daj spokój mówię z takich płot właśnie potem wychodzą cyrki że nic nie wolno ciężarówka :-(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Chyba oszalała! Przecież jak się karmi dziecko piersią to na miękkim cycu, a nie na twardym i sterczącym. Po porodzie też trzeba nawilżać bo od ćmokania brodawki (otoczki i sutki) pękają i się wysuszają tyylko wtedy nie oliwką a specjalną maścią na brodawki. Może jej chodziło o to, żeby nie drażnić brodawek, bo to może wywołać skurcze macicy, szczególnie w ostatnim trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:05

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka zalozysz zalozysz, jednoczesiowy co najwyzej ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Zawsze można utlenić na świński blond hahaha. Nic nie rób, ja się śmieję bo wiem, że to normalne i pocieszę, że nawet na cyckach takie coś może rosnąć. Pamiętaj, byle się nie kręciły. :D Po porodzie wraca do normy. W pierwszej ciąży też miałam. W necie widziałam zdjęcia kobiet to niektóre normalnie miały miśka jak facet, nawet na klatce piersiowej! To musiał być kabaret dopiero. Hahaha

Mam nadzieję że to wyleci wszystko bo zostaje mi depilacja laserowa.
    Nie porozumienie w pierwszej ciąży tak nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienię ciut temat, oczywiście nie wychodząc z dolegliwości o objawów ciążowych....

Czy po wypiciu mleka lub jedzeniu płatków też to mleko się wam ścina i się wam odbija... Mam wrażenie że mam w żołądku jakiś mocny kwas...;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Little, moje ulubione lody z maka to zwykle w wafelku z polewa czekoladowa :D ubóstwiam :)
    Identycznie! Jak usg wyjdzie dobrze w piątek to zaciagne chłopa na lody do maca :)
    Kocham lody. Moja córka też. Moja mała kopia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:08

mmargol lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    W poprzedniej ciąży smarowalam i nic im nie było. Lekarze jak i położne ostrzegają przed intensywnym smarowanie brzucha coś jak masowaniem ale to trochę później bo doprowadzają do skurczy. Tak samo jak będziecie czekać na wizytę a zobaczy położna że masuje czyt głaskal brzuch to cie opierdzieli!!!:-)
    Teraz w ciąży smaruje się cała jak leci i nie przejmuje się co kto gada bo to jakieś brednie!!!! Jestem zdania jak mają ci stwardniec to ci stwardniec jak nie to nie taka będzie twoja uroda moje już są twarde a jak mi zimno to szybciej hihi
    Daj spokój mówię z takich płot właśnie potem wychodzą cyrki że nic nie wolno ciężarówka :-(

Mogę dodać że brodawka powinna być wypukła (ta otoczka), bo wklęsłej dziecko nie może złapać, choć są jakieś kapturki formujace dla mam, moja koleżanka nosiła przed porodem, bo miała wklęsłe brodawki. Sutek nie musi być długi jak wentyl od Stara i miziać dzieciaka po migdałkach. ;)

żabka04, mmargol, Broszka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ