WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myslalam, ze to kolejna bzdura jakas! Ach tam, jak zyc?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mogę dodać że brodawka powinna być wypukła (ta otoczka), bo wklęsłej dziecko nie może złapać, choć są jakieś kapturki formujace dla mam, moja koleżanka nosiła przed porodem, bo miała wklęsłe brodawki. Sutek nie musi być długi jak wentyl od Stara i miziać dzieciaka po migdałkach. ;)

Hahhahahahhahahahha aż mąż się popatrzył na mnie bo oplułam telefon i wibruje mu łóżko:-)

Dzierzba rozbawilas mnie do łez hahahahaha muszę się uspokoić hhahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:12

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mam nadzieję że to wyleci wszystko bo zostaje mi depilacja laserowa.
    Nie porozumienie w pierwszej ciąży tak nie miałam.
    Wyleci, tak samo jak linia negra znika, tak samo włoski. Hormony działają i odżywiają.

żabka04 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa nie mogę jak patrzę w ekran telefonu.
    Dzierzba ale agentka z ciebie hahhahahahahahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:13

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Gumcia Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    A zastanawiałyście się czy przypadkiem te "nowe" ciemne włoski nie zwiastują synka przez wzrastający testosteron ? :)
    Kiedyś jak robiłam sobie depilacje laserową to babeczka zapewniała mnie że jedynie ciąża z synkiem może spowodować że trochę włosów może się pojawić ponownie :)

uwo943r8sc6b8ien.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Zmienię ciut temat, oczywiście nie wychodząc z dolegliwości o objawów ciążowych....

Czy po wypiciu mleka lub jedzeniu płatków też to mleko się wam ścina i się wam odbija... Mam wrażenie że mam w żołądku jakiś mocny kwas...;/
    mnie się po wszystkim bardziej odbija, ostatnio rozmawiałam z klientem przez telefon, a byłam po obiedzie - soczyście mi się nagle - niekontrolowanie odbiło - dobrze że w międzyczasie klient poszedł czegoś szukać w dokumentach... wstyd wstyd :( myślałam że zapadnę się pod biurko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    No tak myslalam, ze to kolejna bzdura jakas! Ach tam, jak zyc?

Wpuścić uchem drugim wypuścić.
    Ewentualnie skonsultować to z kobietą która rodziła już dzieci bądź lekarzem :-)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Hahhahahahhahahahha aż mąż się popatrzył na mnie bo oplułam telefon i wibruje mu łóżko:-)

Dzierzba rozbawilas mnie do łez hahahahaha muszę się uspokoić hhahahaha
    No co! Takie opinie też słyszałam od babek! Ciemnogród normalnie. Niektóre kobiety myślą, że dziecko ciumka tylko tą wystającą część sutka. Leżałam z taką po porodzie syna.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mogę dodać że brodawka powinna być wypukła (ta otoczka), bo wklęsłej dziecko nie może złapać, choć są jakieś kapturki formujace dla mam, moja koleżanka nosiła przed porodem, bo miała wklęsłe brodawki. Sutek nie musi być długi jak wentyl od Stara i miziać dzieciaka po migdałkach. ;)

Tak problem jest jak są wklęsłe marne szanse na karmienie ale próbować trzeba a nie się poddawać.
    Są chyba jakieś sposoby na to ale to już babka z działu laktacji pomoże po porodzie.
    Ja wiem na pewno ze nie które dzieci uparta sobie jednego cycka np. Moja córka jadła tylko z jednego a drugi był bleee. Moja kumpela też miała taki problem ciotka kupiła jej taki silikonowe kapturki na sutki i mała jej zaczęła jeść z dwóch cycuchow :-) patent już mam i na pewno go wykorzystam jak będę miała taki problem

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    A zastanawiałyście się czy przypadkiem te "nowe" ciemne włoski nie zwiastują synka przez wzrastający testosteron ? :)
    Kiedyś jak robiłam sobie depilacje laserową to babeczka zapewniała mnie że jedynie ciąża z synkiem może spowodować że trochę włosów może się pojawić ponownie :)

Mi się wydaje, że w pierwszej ciąży miałam mniejsze włoski, a urodziłam syna.... też słyszałam, że przez testosteron. Ale czy nie jest tak, że jak jest chłopak to trochę testosteronu nam zabierze?? (tak sobie dumam, bo chcę mieć niunie)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumcia wrote:
    Czy ja wiem, chyba kolejny zabobon, tak jak z urodą i ogórkami.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tak problem jest jak są wklęsłe marne szanse na karmienie ale próbować trzeba a nie się poddawać.
    Są chyba jakieś sposoby na to ale to już babka z działu laktacji pomoże po porodzie.
    Ja wiem na pewno ze nie które dzieci uparta sobie jednego cycka np. Moja córka jadła tylko z jednego a drugi był bleee. Moja kumpela też miała taki problem ciotka kupiła jej taki silikonowe kapturki na sutki i mała jej zaczęła jeść z dwóch cycuchow :-) patent już mam i na pewno go wykorzystam jak będę miała taki problem
    Mój też z jednego wolał i teraz mi klapie ten cycek. Drugi też ciągnął ale mniej i jest ładny okrąglutki, a ten wyciumkany to taki zmarch. :D

Macioszczyczka, żabka04, mmargol lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Mi się wydaje, że w pierwszej ciąży miałam mniejsze włoski, a urodziłam syna.... też słyszałam, że przez testosteron. Ale czy nie jest tak, że jak jest chłopak to trochę testosteronu nam zabierze?? (tak sobie dumam, bo chcę mieć niunie)

Jeżeli to chłopak i to prawda to już się cieszę:-)
    A niech bierze i tak miałam wysoki o by nie za dużo bo to też nie zdrowo :-(
    Mojej bratowej synek miał pelno na buzi i w uszach czarnych zaskornikow okazało się że za dużo miał testosteronu od mamy już w brzuchu na szczęście dziś już nie ma ani dziur na buzi bo tego się obawiałam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z córcia miałam owłosiony brzuch. Ale nie w takim stopniu, jak w necie można znaleźć

Macioszczyczka, Dzierzba lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek po zabiegu. Udało się i teraz się wybudza na pooperacyjnej. Uff. Mój mi naet nie powiedział, dopiero teraz zadzwoonił po fakcie. Zamorduje go. Nie chciał żebym się denerwowała. Uff kamień z serca. mam nadzieję, że teraz będzie się lepiej oddychało synkowi i będzie mniej infekcji.

kamciaelcia, Sabina, Macioszczyczka, żabka04, Pysiaczek89, martta, Gumcia, Angela89, mmargol, maluutka90, bbeczka91, Pauka, szpilka lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba, dobrze zrobił, cieszę się, ze sie udało bez komplikacji

Dzierzba, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mój synek po zabiegu. Udało się i teraz się wybudza na pooperacyjnej. Uff. Mój mi naet nie powiedział, dopiero teraz zadzwoonił po fakcie. Zamorduje go. Nie chciał żebym się denerwowała. Uff kamień z serca. mam nadzieję, że teraz będzie się lepiej oddychało synkowi i będzie mniej infekcji.
    Mądry chlop :) dzięki temu uniknelas mnóstwa stresu :)
    Mam nadzieję ze synek szybko dojdzie do siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobiecy-brzuch-90317841.jpg

Aż takiego nie mam:P

To mnie przeraziło.... :O
    rozstepy-po-ciazy-na-brzuchu.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dobrze, że już wszystko w porządku ;)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    kobiecy-brzuch-90317841.jpg

Aż takiego nie mam:P

To mnie przeraziło.... :O
    rozstepy-po-ciazy-na-brzuchu.jpg
    Nooo. Masakra!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ