WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dzierzba widzę że podobne opinie w ciemnogrodzie słychać, ja usłyszałam nawet że skoro ani razu nie rzygałam na pewno poronię, bo dziecko słabe :/ ręce opadają...

kurczę, a ja bym chciała ładnie wyglądać! teraz co prawda wyglądam jak spaślak, ale trudno... sprawdzam gdzie w moim mieście są sklepy z odzieżą ciążową i chyba wszystkie pozamykano :( idę w czwartek do dużego lumpeksu, skoro będę w NFZ nawet się reklamują a swojej stronie "Bogactwo naszej oferty gwarantuje, że każdy - nawet najbardziej wymagający klient - znajdzie u nas coś dla siebie!"
    Ja jak czytałam o wymiotach to ponoć witamina b6 zapobiega. Jest jej dużo w bananach i szpinaku, które nieświadoma ich właściwości żrę codziennie w formie koktajlu mlecznego od roku. :D To konkluzja jest taka, że powinnyśmy umierać w ciąży bo to dobry objaw! Pfff.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, zabanuj znajoma na czas ciazy. Małpa pręgowana plecie głupoty. Wkurza mnie jak każdy jest lekarzem, politologiem i kurna ekspertem od hodowli fretek. Ego jak ode mnie do Warszawy a móżdżek złotej rybki. Wkurzyłam sie. Hormony chyba...

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów na te babsztyle...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby sa zawistne, zawsze coś powiedzą, aby dopierd...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka lepiej bym tego nie ujela :D pisz wiersze :D

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dzierzba, zabanuj znajoma na czas ciazy. Małpa pręgowana plecie głupoty. Wkurza mnie jak każdy jest lekarzem, politologiem i kurna ekspertem od hodowli fretek. Ego jak ode mnie do Warszawy a móżdżek złotej rybki. Wkurzyłam sie. Hormony chyba...
    Najśmieszniejsze jest to, że taka mówi, że ciąża to nie choroba, a potem się pyta czemu nie zdychasz. To mam zdychać czy nie? ;)

Behemottka, kamciaelcia, Macioszczyczka, żabka04, Leticia lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcz raz idę spac z pełnym brzuchem i nerwem na koleżankę Dzierzby. Miłego dnia, zamelduje sie za osiem godzin :)

Dzierzba, mmargol, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    To jeszcz raz idę spac z pełnym brzuchem i nerwem na koleżankę Dzierzby. Miłego dnia, zamelduje sie za osiem godzin :)

śpij dobrze. Bez dziwnych snów:P

Behemottka lubi tę wiadomość

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, ja też nie miałam od samego początku prawie żadnych objawów, a teraz, kiedy wchodzę w drugi trymestr, to już zupełnie nic nie czuję, a maluszek rozwija się prawidłowo. Nie ma reguły i absolutnie nie daj sobie zasiać ziarna niepokoju, bo nasz stres tylko niepokoi dziecko, a po co mu to? Poza tym jesteśmy jeszcze na etapie, kiedy na pewne rzeczy i tak nic się nie poradzi, więc nie ma co się martwić na zapas :) Musimy myśleć pozytywnie! Przeżywamy teraz niezwykły, niepowtarzalny czas i nie dajmy nikomu psuć nam z tego radości :) Głowa do góry, Twoje maluchy na pewno rosną prawidłowo :)

Dzierzba, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Najśmieszniejsze jest to, że taka mówi, że ciąża to nie choroba, a potem się pyta czemu nie zdychasz. To mam zdychać czy nie? ;)
    Ja nie zdycham, ani razu nie wymiotowałam, czasem tylko mdli. Podobnie moja mama, szwagierka i najlepsza koleżanka w pracy. Wszystkie urodziły zdrowe dzieci :). No dobrze SPAC JA!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie przejmuj się pind..ą ;) nie ma co, szkoda zdrowia i nerwów na takie coś... Moja mama była trzy razy w ciązy i ani razu nie wymiotowała.. Ja póki co też nie.. I ja i moje rodzieństwo zdrowi.. moja dzidzia narazie też ok... Bez przesady..

Co do lodów, wydaje mi się że lepiej kupować w takich sprawdzonych miejscach ( może to głupio zabrzmi ale moim zd. mc donalds w tym momencie najbezpieczniejsza opcja - bo latem te lody schodzą u nich litrami więc wątpię aby natrafić na jakaś starą partię ;) )

Ja wizytuje w czwartek.. Dziś miałam mega głupie sny... Masakra :((

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Co do lodów, wydaje mi się że lepiej kupować w takich sprawdzonych miejscach ( może to głupio zabrzmi ale moim zd. mc donalds w tym momencie najbezpieczniejsza opcja - bo latem te lody schodzą u nich litrami więc wątpię aby natrafić na jakaś starą partię ;) )

Ja wizytuje w czwartek.. Dziś miałam mega głupie sny... Masakra :((

McDonald bardzo rygorystycznie podchodzi do jakości produktów. Musi utrzymać jakośc na poziomie międzynarodowym.

Ja mega głupie sny mam praktycznie co drugą noc. ;P

maluutka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż bym zjadła takiego mcflurry :P

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla tego ja kręcone lody jadłam tylko w mc Donald

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam wam się do czegoś. Cholera jasna ciemnieją mi włoski na brzuchu i takie dłuższe rosną! Masakra! Dobrze, że się nie kręcą! Czyżby to ocieplacz jakiś? ;) Może od duphastonu albo olejku migdałowego się tak odżywiają. :D Normalnie będę facetę. Mojemu nie pokazuje bo się będzie śmiał żem małpa.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam w planach zrobić de voile'a, o ile znowu kurczak mi się nie porwie przy rozbijaniu :/

• mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, moje ulubione lody z maka to zwykle w wafelku z polewa czekoladowa :D ubóstwiam :)

Sabina, maluutka90 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zrobie dzisiaj sphagetti :D na takim sosie wlasnym, bo robilam przeciery w sezonie z pomidorow i mam w sloikach :D mniam mniam mniam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:) ja dziś wiztyuję:) mam wizytę między 11 a 12:00 więc nie wiem o której mnie przyjmę zaraz się zbieram i po 10:00 tam jadę, u nas leje...masakra a na śniadanie omlet sobie wymyśliłam, ale nie wiem czy zdąże go zrobic;p
    miłego dnia:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba, te włosy to normalne ;) a jednak jakis objaw masz :D oby nie podwójnie hehe

mmargol, Dzierzba, staraczka_85, Angela89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ