X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Dzierzba widzę że podobne opinie w ciemnogrodzie słychać, ja usłyszałam nawet że skoro ani razu nie rzygałam na pewno poronię, bo dziecko słabe :/ ręce opadają...

kurczę, a ja bym chciała ładnie wyglądać! teraz co prawda wyglądam jak spaślak, ale trudno... sprawdzam gdzie w moim mieście są sklepy z odzieżą ciążową i chyba wszystkie pozamykano :( idę w czwartek do dużego lumpeksu, skoro będę w NFZ nawet się reklamują a swojej stronie "Bogactwo naszej oferty gwarantuje, że każdy - nawet najbardziej wymagający klient - znajdzie u nas coś dla siebie!"
    Ja jak czytałam o wymiotach to ponoć witamina b6 zapobiega. Jest jej dużo w bananach i szpinaku, które nieświadoma ich właściwości żrę codziennie w formie koktajlu mlecznego od roku. :D To konkluzja jest taka, że powinnyśmy umierać w ciąży bo to dobry objaw! Pfff.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, zabanuj znajoma na czas ciazy. Małpa pręgowana plecie głupoty. Wkurza mnie jak każdy jest lekarzem, politologiem i kurna ekspertem od hodowli fretek. Ego jak ode mnie do Warszawy a móżdżek złotej rybki. Wkurzyłam sie. Hormony chyba...

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda słów na te babsztyle...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby sa zawistne, zawsze coś powiedzą, aby dopierd...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka lepiej bym tego nie ujela :D pisz wiersze :D

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dzierzba, zabanuj znajoma na czas ciazy. Małpa pręgowana plecie głupoty. Wkurza mnie jak każdy jest lekarzem, politologiem i kurna ekspertem od hodowli fretek. Ego jak ode mnie do Warszawy a móżdżek złotej rybki. Wkurzyłam sie. Hormony chyba...
    Najśmieszniejsze jest to, że taka mówi, że ciąża to nie choroba, a potem się pyta czemu nie zdychasz. To mam zdychać czy nie? ;)

Behemottka, kamciaelcia, Macioszczyczka, żabka04, Leticia lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcz raz idę spac z pełnym brzuchem i nerwem na koleżankę Dzierzby. Miłego dnia, zamelduje sie za osiem godzin :)

Dzierzba, mmargol, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    To jeszcz raz idę spac z pełnym brzuchem i nerwem na koleżankę Dzierzby. Miłego dnia, zamelduje sie za osiem godzin :)

śpij dobrze. Bez dziwnych snów:P

Behemottka lubi tę wiadomość

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, ja też nie miałam od samego początku prawie żadnych objawów, a teraz, kiedy wchodzę w drugi trymestr, to już zupełnie nic nie czuję, a maluszek rozwija się prawidłowo. Nie ma reguły i absolutnie nie daj sobie zasiać ziarna niepokoju, bo nasz stres tylko niepokoi dziecko, a po co mu to? Poza tym jesteśmy jeszcze na etapie, kiedy na pewne rzeczy i tak nic się nie poradzi, więc nie ma co się martwić na zapas :) Musimy myśleć pozytywnie! Przeżywamy teraz niezwykły, niepowtarzalny czas i nie dajmy nikomu psuć nam z tego radości :) Głowa do góry, Twoje maluchy na pewno rosną prawidłowo :)

Dzierzba, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Najśmieszniejsze jest to, że taka mówi, że ciąża to nie choroba, a potem się pyta czemu nie zdychasz. To mam zdychać czy nie? ;)
    Ja nie zdycham, ani razu nie wymiotowałam, czasem tylko mdli. Podobnie moja mama, szwagierka i najlepsza koleżanka w pracy. Wszystkie urodziły zdrowe dzieci :). No dobrze SPAC JA!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba nie przejmuj się pind..ą ;) nie ma co, szkoda zdrowia i nerwów na takie coś... Moja mama była trzy razy w ciązy i ani razu nie wymiotowała.. Ja póki co też nie.. I ja i moje rodzieństwo zdrowi.. moja dzidzia narazie też ok... Bez przesady..

Co do lodów, wydaje mi się że lepiej kupować w takich sprawdzonych miejscach ( może to głupio zabrzmi ale moim zd. mc donalds w tym momencie najbezpieczniejsza opcja - bo latem te lody schodzą u nich litrami więc wątpię aby natrafić na jakaś starą partię ;) )

Ja wizytuje w czwartek.. Dziś miałam mega głupie sny... Masakra :((

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Co do lodów, wydaje mi się że lepiej kupować w takich sprawdzonych miejscach ( może to głupio zabrzmi ale moim zd. mc donalds w tym momencie najbezpieczniejsza opcja - bo latem te lody schodzą u nich litrami więc wątpię aby natrafić na jakaś starą partię ;) )

Ja wizytuje w czwartek.. Dziś miałam mega głupie sny... Masakra :((

McDonald bardzo rygorystycznie podchodzi do jakości produktów. Musi utrzymać jakośc na poziomie międzynarodowym.

Ja mega głupie sny mam praktycznie co drugą noc. ;P

maluutka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż bym zjadła takiego mcflurry :P

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla tego ja kręcone lody jadłam tylko w mc Donald

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam wam się do czegoś. Cholera jasna ciemnieją mi włoski na brzuchu i takie dłuższe rosną! Masakra! Dobrze, że się nie kręcą! Czyżby to ocieplacz jakiś? ;) Może od duphastonu albo olejku migdałowego się tak odżywiają. :D Normalnie będę facetę. Mojemu nie pokazuje bo się będzie śmiał żem małpa.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam w planach zrobić de voile'a, o ile znowu kurczak mi się nie porwie przy rozbijaniu :/

• mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little, moje ulubione lody z maka to zwykle w wafelku z polewa czekoladowa :D ubóstwiam :)

Sabina, maluutka90 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zrobie dzisiaj sphagetti :D na takim sosie wlasnym, bo robilam przeciery w sezonie z pomidorow i mam w sloikach :D mniam mniam mniam

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:) ja dziś wiztyuję:) mam wizytę między 11 a 12:00 więc nie wiem o której mnie przyjmę zaraz się zbieram i po 10:00 tam jadę, u nas leje...masakra a na śniadanie omlet sobie wymyśliłam, ale nie wiem czy zdąże go zrobic;p
    miłego dnia:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzierzba, te włosy to normalne ;) a jednak jakis objaw masz :D oby nie podwójnie hehe

mmargol, Dzierzba, staraczka_85, Angela89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ