X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mnie prawa strona żeber boli.
    Oddychać nie mogę.
    I leżałam nic nie robiłam.
    Chyba junior mi gdzieś ciśnie?

moze Ci nozke wciska w zebra? ja mam takie atrakcje już od 3 tygodni. Czasami to prawie do wymiotów mnie doprowadza, gdy tak pod te żebra się wciska

żabka04 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstepy na piersiach udach i posladkach z okresu dojrzewania. Poki co smaruje sie 3 do 4 razy dziennie czym popadnie ale najgorsze jeszcze przed nami brzuch jeszcze nie osiągnął maksimum. A skórę mam podatna skoro juz mam paski z młodzieńczych lat.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam wieczorkiem, dzis mialam dzien zakupow, fryzjera i strasznie zlecialo :)

Jakos sobie czlowiek musi poprawiac humor, no, to teraz moge rodzic :)

Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom, zdjecia maluchow cudne, juz niedlugo kazda z nas bedzie tulic swoje malenstwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin ja też mam z młodzieńczych lat.
    Taka nasza brzydka natura.

Pocieszenie was faceci też mają:-)

Junior fika i to zdrowo aż wzdycha a mąż znowu się nakręcił pyta:to już!?????

Alinka dziwne uczucie.
    Ale musimy to przetrwać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Chyba ciepła woda pomaga. Poleze sobie w wannie trochę i zobaczymy co bedzie później...poczuje sie jakby wody w wannie odeszły? To mnie teraz zastanawia...
    PS: Mała kreci sie i wypina teraz tez ból czuje ale slabszy

Wydaje mi się że zauważysz bo poziom wody by się podniósł, a brzuch zrobi się bardziej miękki

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jotc wrote:
    A ja uparcie wzięłam się za wypielenie kwietnika przed domem bo juz się nie dało patrzeć i chciałam jeszcze nowe roślinki posadzić... po co mi to było... rwa kulszowa aż mi noga zdrętwiała... jak już mnie mąż pogonił żebym się położyła to musi być ciekawie...
    Ja mam sporo rzeczy do ogarnięcia w ogródku i staram się robić po trochu ale mi brzuch strasznie przeszkadza i jakoś tak się boję, że młodemu zaszkodzę taką wymuszoną pozycją.

Jotc lubi tę wiadomość

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja mam sporo rzeczy do ogarnięcia w ogródku i staram się robić po trochu ale mi brzuch strasznie przeszkadza i jakoś tak się boję, że młodemu zaszkodzę taką wymuszoną pozycją.
    Ja też dziś tylko wypieliłam mały fragment. Położylam sobie starą poduszkę i na niej klęczałam. Z pozycji stojącej nie daje rady się pochylić, boje się ze za bardzo ścisnę małego, zresztą od razu mam kosmiczną zgagę

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest lepiej. Przeszło, ale jakby jeszcze gorzej mi się chodzi od tej pory. I po kilku krokach mocno ciągnie...A mąż mi wparował do domu z tekstem "dziś nie możesz rodzić bo musiałem innym samochodem przyjechać i nie mam miejsca dla pasażera" ręce opadają

Magdziulla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malutki też ma czkawkę...

Jaką gafę walnęłam... :(
    Mój mąż rozmawiał przez teleofn - przez zestaw słuchawkowy (nienawidze tego!) i gadał z kolegą. Zeslzi na temat mojego porodu i słyszę "Kinia, jak możesz urodź w piątek!", więc poszłam do jego pokoju i mówię "jeśli chcesz żebym urodziła w piątek to powinniśmy się teraz bzykać zamiast prowadzić rozmowy telefoniczne". Jego zasrana słuchawka jest tak czuła, że kolega słyszał jak to powiedziałam... nie zdązyłam powiedzieć "nie musisz tego przekazywać koledze", bo mąż powiedział "G. ze śmiechu opluł telefon"....
    Dodać że jego kolega jest ze mną na Pan/Pani.... :/

Behemottka, Broszka, martta, Magdziulla, alinka, stardust87, marta258 lubią tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja smaruję religijnie od 5 tc i na razie żadnych rozstępów i nic nie swędzi... Trzymam kciuki, żeby się nie pojawiło. Moja mama ma, moja ciocia ma, moja babcia miała, więc genetycznie ja też powinnam.....
    będziesz pierwsza, która przechytrzy geny ;)
    Ja z pierwszej ciąży mam dwa ślady powyżej pępka. Tym razem od początku się mocno balsamuje i jak narazie jest super.

Behemottka lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Ja sie witam wieczorkiem, dzis mialam dzien zakupow, fryzjera i strasznie zlecialo :)

Jakos sobie czlowiek musi poprawiac humor, no, to teraz moge rodzic :)

Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom, zdjecia maluchow cudne, juz niedlugo kazda z nas bedzie tulic swoje malenstwa :)
    to prawda, ja odkąd humor mi się popsuł jakiś czas temu latam a to do fryzjera, a to na paznokcie, a to na jakieś czary na twarz i powiem Ci, że to próżne ale mi bardzo pomaga. Przynajmniej jak popatrze w lusterko to jestem zadowolona.

violett, Canario lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza zjedzona mogę iść spać :) dobrej nocy :)

mmargol, AJrin, Broszka, violett, Skali89 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    Emilka dalej leży pośladkowo, cc potwierdzone i aktualne w piątek 26.08 :) muszę być na położnictwie juz o 7 rano, więc w szpitalu jeszcze wcześniej, bo muszę kartę założyć na izbie przyjęć.

A co najlepsze, mój pulpecik waży 4056 g :O :O :O Błąd pomiaru niby około pół kilograma, ale lekarz powiedział "no mała to ona nie będzie". W tatusia poszła, bo ważył 4,2 kg a ja tylko 3,1 kg :P

Angela89, AJrin, żabka04, Sabina, Behemottka, Broszka, violett, martta, Jotc, LewandowskaAnna, kamciaelcia, stardust87, marta258, Pysiaczek89, mysza0406 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Jestem po wizycie.
    Emilka dalej leży pośladkowo, cc potwierdzone i aktualne w piątek 26.08 :) muszę być na położnictwie juz o 7 rano, więc w szpitalu jeszcze wcześniej, bo muszę kartę założyć na izbie przyjęć.

A co najlepsze, mój pulpecik waży 4056 g :O :O :O Błąd pomiaru niby około pół kilograma, ale lekarz powiedział "no mała to ona nie będzie". W tatusia poszła, bo ważył 4,2 kg a ja tylko 3,1 kg :P
    No to w piątek wielki dzień :) trzymać kciuki będę hihi

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol gdybyś urodziła terminowo to ważyłaby dobrze ponad 4kg :) więc wg mojego lekarza byłoby i tak cc, za dwa dni zobaczysz swoją "kruszynę", kciuki zaciśnięte :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol, ja też będę miała takiego pulpecika :) Trzymam kciuki! To już pojutrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 21:01

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Broszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margol rzeczywiście kluseczka:) Ciekawe ile będzie ważyła w rzeczywistości:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Angela a ja będę trzymać za Was :D
    Bisacz dokładnie o tym samym pomyślałam ;)
    Pytałam dr co jeśli w piątek się przekręci czy mnie odeślą czy jak, a on machnął ręką i powiedział, że już ustalone cc ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów, to mam ich całą baterię z lat nastoletnich, pupa głównie i trochę na udach... Na pewno mam tendencje, więc nie łudzę się, że w ciąży uniknę, ale jeśli mam mieć dwa zamiast dwunastu, to wysiłek jest tego wart :) Zobaczymy...

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka kluseczka jak się patrzy ;) powiedziałam mężowi, że będzie więcej ciała do kochania i że w niego poszła to się tylko zaśmiał :D
    Mąż obstawia, że będzie ważyła do 3,7 kg, a ja że pomiędzy 3,7-4 kg ;)
    Chociaż w sumie błąd może być i w drugą stronę, ale to chyba się rzadziej zdarza co? :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 2150 2151 2152 2153 2154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ